26/8/13

Οι χρήσιμοι ηλίθιοι, το φρενοκομείο και τα σχέδια του Ερντογάν για την κατάληψη νησιών του Αιγαίου

Εικόνα από φάση μεγάλης διακλαδικής αποβατικής άσκησης των Τούρκων σε ακτή του Σεφερίχισαρ, που απεικονίζει ακτή κάποιου ελληνικού νησιού. Το σενάριο και η διεξαγωγή προϋποθέτει την ΕΓΚΡΙΣΗ του πρωθυπουργού Ερντογάν!
Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1989, εν μέσω πολιτικής αστάθειας που επικρατούσε στη χώρα, και ενώ ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να «παίξει» με το θυμικό των οπαδών της Αριστεράς και της …Προόδου για να τον στηρίξουν εκλογικά, τον είχε αποκαθηλώσει από το θρόνο του Προέδρου της Δημοκρατίας (1985), είχε κάνει την εξής δήλωση που πραγματικά έχει μείνει στην ιστορία: «Η χώρα μετεβλήθη σε ένα απέραντο φρενοκομείο».
Πριν επανέλθουμε στα περί φρενοκομείου, για να μην παρεξηγηθούμε, να αναφερθούμε και στον ορισμό του «χρήσιμου ηλίθιου», όπως τον δίνει η ιστοσελίδα slang.gr: 
Με τον όρο αυτό χαρακτήριζε ο Βλαντίμιρ Λένιν τους διανοουμένους και άλλους ανένταχτους συναγωνιστές και συνοδοιπόρους, και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που συνεπικουρούσαν το μπολσεβικικό κίνημα, χωρίς να αποτελούν μέλη του. Τι σημαίνει να είσαι (ή να γίνεσαι) χρήσιμος ηλίθιος; Ότι απλά γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης πιστεύοντας και υπηρετώντας έναν σκοπό που καπελώνουν άλλοι και που απλά σε ανέχονται για όσο τους προσφέρεις αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες σου, ενώ όταν πάψουν να σε χρειάζονται παίρνεις πόδι.
Να εξηγήσουμε τώρα γιατί η αναφορά μας σε φρενοκομείο και χρήσιμους ηλίθιους.
Στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί μια φιλολογία-επιχειρηματολογία γύρω από το ζήτημα του Αιγαίου, που μόνο από τους δυο προαναφερθέντες όρους μπορεί να εξηγηθεί!
Να αναφέρουμε μερικά παραδείγματα.
Πολιτικοί και διανοούμενοι κάνουν λόγο συχνά-πυκνά στις "δυο πλευρές του Αιγαίου", εξομοιώνοντας έτσι τα δικαιώματα της Ελλάδας με αυτά της Τουρκίας στο Αιγαίο, λες και έχουν πάθει ολική τύφλωση και δεν βλέπουν ότι στο Αιγαίο υπάρχει η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος, η Κως, η Ρόδος και άλλα πόσα κατοικημένα αλλά και ακατοίκητα νησία! Άρα, ποιες "δυο πλευρές του Αιγαίου"; Υπάρχει η Ελλάδα, που είναι Αιγαίο, και η Τουρκία,με τις ακτές της που κοιτούν στην Ελλάδα, δηλαδή στο Αιγαίο.
Επίσης, δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί, διανοούμενοι και καλλιτέχνες, που για να ξεπεράσουν ακόπως τη σκόπελο των προβλημάτων που δημιουργεί η Τουρκία στο Αιγαίο με την επιθετική-επεκτατική της πολιτική, χαρίζουν το Αιγαίο στα ψάρια του, με τη δήλωση «Το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»!
Ένα άλλο επιχείρημα για το Αιγαίο, πιο …κυριλέ και σοφιστικέ, είναι αυτό που επικαλούνται οι χρήσιμοι ηλίθιοι, που μπορεί στην περίπτωση του Λένιν να ήταν χρήσιμοι στην επανάσταση των Μπολσεβίκων, στην περίπτωσή μας, αν και ορφανά του Λένιν, είναι εξαιρετικά χρήσιμοι στην επιθετική-επεκτατική πολιτική του Ερντογάν στο Αιγαίο (ο οποίος μάλλον δεν συμφωνεί με τη δήλωση «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» αφού θεωρεί ότι ανήκει στην Άγκυρα). Πρόκειται για την χιλιοειπωμένη άποψη, που χρεώνει την ένταση που προκαλείται στο Αιγαίο από ασκήσεις και παραβιάσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στους στρατοκράτες της Άγκυρας και της Αθήνας. Για να κάνουν μάλιστα πιο …προοδευτικό το επιχείρημά τους, οι «ειρηνόφιλοι» νεροκουβαλητές της Άγκυρας συμπληρώνουν ότι οι στρατοκράτες υπηρετούν, εκτός των άλλων, και τα συμφέροντα των εμπόρων όπλων, που ασφαλώς και υπάρχουν, όπου υπάρχει ένταση και κρίση.
Επειδή, όμως, ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη -στον περίπτωσή μας ο Αλλάχ τον βάρβαρο Τούρκο σφετεριστή-, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη, η σύλληψη του Γερμανού υπηκόου στη Χίο, με πολλά καυτά ντοκουμέντα στοχοποίησης ολόκληρης της Χίου, απόδειξη καραμπινάτης επιθετικής κατασκοπίας εις βάρος της Ελλάδος, μας δείχνει ορισμένα πράγματα, στα οποία πρέπει να κάνουμε μια σχετικά εξειδικευμένη αναφορά.
Να υπογραμμίσουμε, λοιπόν, ότι ο Γερμανός είχε στρατολογηθεί από τη μονάδα της ΜΙΤ που έχει έδρα τη Μαρμαρίδα, η οποία έχει τομέα ευθύνης τη Ρόδο και τα παρακείμενα σ' αυτήν νησιά. Παρ' όλα αυτά, του ανατέθηκε αποστολή να εγκατασταθεί στη Χίο και να στοχοποιήσει επί δυο χρόνια το σύνολο του μαρτυρικού νησιού.
Όμως εδώ τα ενδιαφέροντα είναι δυο.
Πρώτον, ότι η Χίος είναι στο στόχαστρο της Τουρκίας και
Δεύτερον, ότι την εντολή να εγκατασταθεί στη Χίο και να ασκεί επιθετική κατασκοπία δεν μπορεί να την έδωσε ο προϊστάμενος της ΜΙΤ στη Μαρμαρίδα και θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι είναι περισσότερο από βέβαιο ότι την έδωσε ο ίδιος ο διοικητής της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, ο οποίος δεν είναι ενεργούμενο των στρατοκρατών, αφού είναι το alter ego και άρα απολύτως ελεγχόμενος από τον Ερντογάν.
Άρα, το επιχείρημα των εθελοτυφλούντων εθνομηδενιστών της Αριστεράς και της ...Προόδου, ότι αυτά που γίνονται στο Αιγαίο είναι παιχνίδια των ακραίων και των στρατοκρατών της Ελλάδας και της Τουρκίας, πάει περίπατο. Τα επιθετικά σχέδια των Τούρκων για κατάληψη νησιών στο Αιγαίο είναι ζωντανά και είναι αποτέλεσμα ξεκάθαρης πολιτικής στόχευσης των τουρκικών κυβερνήσεων και εν προκειμένω του Ερντογάν!

Οπότε, αφήνουμε τους αναγνώστες μας να κρίνουν μόνοι τους τις αναφορές μας για τους χρήσιμους ηλίθιους και για το φρενοκομείο της Αριστεράς και της …Προόδου!

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "κυριακάτικη δημοκρατία"

41 σχόλια:

  1. Για μένα προσωπικά ο καλύτερος δείκτης της εξωτερικής πολιτικής κάθε χώρας είναι οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί. Λειτουργεί όπως λέμε «..πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι…» . Όποιος πιστεύει ότι η Τουρκία ακολουθεί μία ειρηνική πολιτική απέναντι της Ελλάδος είναι όχι «χρήσιμος ηλίθιος» αλλά «Μέγας ηλίθιος». Δεδομένου ότι όλοι οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί όλων των κρατών του πλανήτη εγκρίνονται από την πολιτική ηγεσία, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι οι εξοπλισμοί γίνονται μόνο από στρατιωτικά καθεστώτα, επίσημα ή παρασκηνιακά και για δικούς τους σκοπούς χωρίς την έγκριση των πολιτικών. Άρα ποιος ο σκοπός του υπέρ-εξοπλισμού της Τουρκίας με αποβατικά σκάφη, πάσης φύσεως μεταφορικών ελικοπτέρων και γεφυροφόρων οχημάτων και όλα τα παραπάνω απέναντι από τα νησιά του Αιγαίου και την Θράκη? Ποιος ο σκοπός των καθημερινών παραβιάσεων του ΕΕΧ και των εικονικών βομβαρδισμών Ελληνικών νησιών από την τουρκική πολεμική αεροπορία?

    Χρειαζόμασταν άραγε την σύλληψη του πρακτόρου της ΜΙΤ για να καταλάβουμε ότι η Τουρκική επιθετικότητα έναντι της Ελλάδος είναι αποτέλεσμα μακρόπνοου πολιτικού σχεδιασμού?

    Από την άλλη δεν βλέπω κανέναν λόγο να γίνεται διαχωρισμός μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας για το ποιος ευθύνεται για την Τουρκική επιθετικότητα. Η επιθετικότητα είναι δεδομένη όπως και ο κίνδυνος μίας Τουρκικής κίνησης κατάληψης Ελληνικού εδάφους είτε με εντολές του στρατού είτε της πολιτικής ηγεσίας. Έγινε στο παρελθόν (βλέπε Ίμια)και θα γίνει και στο μέλλον έτσι όπως πάμε.

    Άρα μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι υπεύθυνος για μία στρατιωτική ενέργεια έναντι της Ελλάδος ή αν θα γίνει και πως θα την αποτρέψουμε από το να γίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ GeorgeTS Ptol

    Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα στην Τουρκία, ο στρατός δεν μπορεί να δράσει αυτόνομα και να φέρει προ τετελεσμένων την πολιτική ηγεσία.

    Την εποχή των Ιμίων, αυτό ήταν ακόμη δυνατόν, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι η τότε κυβέρνηση (Τσιλέρ) ήλθε προ τετελεσμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως είπα και στο προηγούμενό μου σχόλιο, δεν θα πρέπει να ασχολούμαστε με το ποιος υποκίνησε και υποκινεί την Τουρκική επιθετικότητα έναντι της Ελλάδος. Αυτό το κάνουν ορισμένοι τουρκολάγνοι για να δικαιολογήσουν την φανατική προσήλωσή τους στο δόγμα των μηδενικών προβλημάτων της Τουρκίας με τους γείτονες της. Πληρωμένοι ή "μέγιστα ηλίθιοι" προσπαθούν να κάνουν τον διαχωρισμό της πολιτικής από την στρατιωτική ηγεσία γα να βρουν άλλοθι για τα λεγόμενά τους. Να υποστηρίξουν ότι οι Τούρκοι πολιτικοί είναι φίλοι μας, οι "πονηροί" στρατιωτικοί υποκινούν τα πάντα. Ο Ερντογαν κάνει ότι είναι δυνατόν να τους βάλει φυλακή και ότι εν τέλη δεν διατρέχουμε κανένα κίνδυνο και αφού είναι τόσο καλοί γείτονες ας μοιραστούμε και το Αιγαίο σαν ένδειξη φιλίας.

    Άσχετα λοιπόν με το ποιος υποκινεί την επιθετικότητα, εμείς πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Η σκακιέρα έχει στηθεί, τα πιόνια έχουν αρχίσει από καιρό να κινούνται. Καιρός να ξυπνήσουμε.

    "Sis vis pacem, para bellum" πρέπει να είναι η τακτική που πρέπει να ακολουθεί η Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν διαφωνώ καθόλου. Απλώς επεσήμανα ότι η στρατιωτική ηγεσία σήμερα δεν μπορεί να δράσει από μόνη της.

    Κατά τα άλλα, η Τουρκία παραμένει Τουρκία για την Ελλάδα, είτε με τον έναν είτε με τον άλλο.

    Και μόνον ότι έχει έναν από τους μεγαλύτερους αποβατικούς στόλους του κόσμου στο Αιγαίο, είναι αρκετά ενδεικτικό των προθέσεών της. Έναν αποβατικό στόλο, τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, έκανε με λεφτά του ΝΑΤΟ, ως επί το πλείστον, χωρίς να ερωτάται από την Συμμαχία σε τι θα χρησιμεύσουν τα πλοία αυτά στην ίδια (την Συμμαχία, το ΝΑΤΟ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Απίθανος Σοσιαλφασίστας! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ!"

    http://www.youtube.com/watch?v=gLfEBCx_ZsU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχει περαση ως μοδα οτι οι Ουγουροι ειναι ο φοβος και τρομος της περιοχης, απιστευτο το ποσο τρομολαγνοι γιναμε! Αφηστε τους να μπουν σε κανενα νησι μας και θα καταλαβουν ποιες χωρες τους αγαπανε πολυ και οτι απο συγκυριες εχουν φτασει εως τα παραλια της Σμυρνης... Απο που να ξεκινησω? Ρωσια? Αρμενια? Κουρδισταν? Συρια? Ισραηλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ενα ξερω να πω,ο τουρκος το μαλι το αλαζει το ταπιατ νατ κι'αλλαζε.ενοω το χουι του.αρεσκεται να κλεβει το βιος του αλλου.αυτο κανει,απο την εποχη των σελτζουκων,προγονων του.Η ρηση λεει ετοιμασου για πολεμο και κανε ειρηνη.Δεν ειμαι φιλοπολεμος,αλλα ποντιος. δοκιμασε για τα καλα η γενια μου,τι θα πει τουρκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. H Τουρκική Ναυτική ισχύς δεν στοχεύει στο Αιγαίο και αυτό είναι κάτι πολύ γνωστό.Η στόχευση της Αγκυρας λέγεται Ιράν και ο ζωτικός χώρος Κέρας της Αφρικής. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση απο Ελληνικής πλευράς και επαύξηση της ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο, ούτε συνεπάγεται όμως πως πρέπει να αναλωθούμε σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

    Οι χρήσιμοι Ηλίθιοι αφορούσαν την εποχή του Λένιν κα ιτην θεωρεία του Κομμουνισμού.Σήμερα με την Νοτιοανατολική Μεσόγειο καρδιά του Αμυντικού συστήματος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με Κρήτη και Κύπρο προκεχωρημένη γραμμή Αμυνας του Ισραήλ, με τον Αξονα Ισραήλ-Κύπρου Ελλάδας να προσφέρει σε Ισραήλ το απόλυτο γεωστρατηγικό βάθος προς Ε.Ε.- Βαλκάνια και πόρτα εισόδου για το ΝΑΤΟ, με την Ελλάδα και την Κύπρο τις μόνες σταθερές χώρες στην ευρύτερη περιοχή, με Ελλάδα και Κύπρο την Ενεργειακή πόρτα της Ε.Ε. τα περί τουρκικής ουσιαστικής απειλής φαντάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας

    Είναι γνωστό ότι η Αμερικανική διπλωματία στοχεύει να εξαλείψει κάθε εστίας έντασης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ώστε να σταθεροποιηθεί απόλυτα το νοτιότερο σκέλος της Νατοικής συμμαχίας και να προστατευθει στο απόλυτο το Ισραήλ.Κάποιοι απλά το καταγράφουν κάποιοι ενεργούν θετικά προς αυτό.Προσωπικά δεν θα τους θεωρούσα Ηλίθιους καθώς την Αμερικανική επικυριαρχία την αποδέχτηκαν και άλλες εθνότητες οι οποίες είχαν παραπλήσια μοίρα στην Ανατολία με τους Ελληνες.

    Ηλίθιο θεωρώ τό όποιον την σχέση ισότιμης συνεργασίας ή στο χειρότερο βαθμό με όρους που αντίκεινται στην ιστορική πορεία την μεταφράζει σε σχέση υποταγής και υποτέλειας. Οπως Ηλίθιο θεωρώ τον όποιον αναλύσει το σήμερα με όρους του χτές και δεν μπολιάζει την σκέψη του με ότι το σήμερα παράγει.

    Ελλάδα και Τουρκία δεν διαθέτουν ικανότητα αναθεώρησης του Διεθνούς Δικαίου.Κατά συνέπεια η όποια σχέση τους θα διασφαλίζει και τα συμφέροντα ισχυρότερων παγκόσμιων παιχτών.

    Κάτι δε τελευταίο όταν άρχισε να διαδίδεται ότι η τουρκοκουρδική σύμπραξη θα λάβει σάρκα και οστά, ξεσηκώθηκαν οι Αλεβίτες ζητώντας παραπλήσια δικαιώματα.Δεν γνωρίζω τι θα πράξουν οι κρυπτοχριστιανοί του Πόντου, γνωρίζω όμως και εγώ πολύ καλά ότι πλησιάζει το 2015 , τα 100 χρόνια απο την πραγμάτωση της Αρμενικής Γενοκτονίας και εκεί με τον Ερντογάν χωρίς διεθνή στήριξη με μόνη φίλια χώρα το Κουρδικό μόρφωμα του Νοτίου Κουρδιστάν, με τους Πυλώνες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής να έχουν καταρρεύσει ανεπιστρεπτί, το μέλλον φαντάζει ζοφερό και δυσοίωνο.

    Ως τελευταία επισήμανση τα κείμενα των συζητήσεων Μουσλίμ-Φιντάν παραδίδονται στο Ιμραλί στα χέρια Οτζαλάν , γιατί το παιχνίδι της διπλωματίας είανι παρασκηνιακό και γιατί κάποτε οι Ελληνες πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε μάχες πρίν δοθούν κιας αντίκειται αυτό στην πολεμική μας παράδοση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἡ Τουρκία ἀνέκαθεν ἦταν δύσκολος γεωστρατηγικὸς παίκτης καὶ θέλει μεγάλη προσοχή.
    Πιστεύω ὅτι ὁ κίνδυνος στὸ Αἰγαῖο εἶναι ὑπαρκτὸς καὶ χρήζει ἀντιμετωπίσεως. Μὲ τὴν Τουρκία γείτονα, χρειαζόμεθα κυρίως θᾶρρος γιὰ νὰ δράσουμε καὶ σωστὴ ἐκτίμηση τῶν καταστάσεων γιὰ νὰ ἔχουμε ἐπιτυχία. Τὸ 1897, τὸ 1922, τὸ 1974 πρέπει νὰ μελετηθοῦν σοβαρά καὶ ἀπὸ τοὺς πολιτικοὺς καὶ ἀπὸ τοὺς στρατιωτικούς. Π.χ. τί νὰ τὴν κάνω τὴν ἐκτέλεσι τῶν 6, ὅταν τίποτε δὲν ἀλλάζει; Ἐκτελἐσαμε τοὺς 6 (ὄχι πῶς δὲν τὸ ἀξιζαν) καὶ δὲν μελετήθησαν τὰ αἴτια τῆς ἧττας μὲ ἀλλοθι τὴν ἐκτέλεσί των.

    Ἕνας σκοπὸς τῆς Δ.Ι.Σ. (Διεύθυνσις Ἱστορίας Στρατοῦ) πρέπει νὰ εἶναι ὄχι μόνο ἡ μελέτη μαχῶν ἀλλὰ καὶ συμπεράσματα γιὰ ἐμᾶς καὶ τὸν ἐχθρό.
    Ἐπίσης στὸ ΥΠ.ΕΞ. καλὸ εἶναι νὰ στρωθοῦν στὸ διάβασμα μπᾶς καὶ κατανοήσουν τί γίνεται γύρω μας, διότι ἀλλιῶς μᾶς βλέπω κάποια στιγμὴ νὰ μὴν ξέρουμε οὐτε ἀπὸ ποῦ θὰ μᾶς ἔλθη οὔτε γιατί.
    Κύριοι τοῦ ΥΠ.ΕΞ. τοὺς πολὺ καλοὺς μισθοὺς σας σᾶς τοὺς δίνει ἡ πατρίς. Κάντε κἀτι νὰ ὑπάρχη ἡ πατρὶς γιὰ νὰ σᾶς δίνη τοὺς μισθούς σας.

    Ἡ πείρα ἔχει δείξει ὅτι οἱ γεωπολιτικοὶ στόχοι ἑνὸς ἔθνους δὲν ἀλλάζουν ὅποια καὶ νὰ εἶναι ἡ ἑκάστοτε κυβέρνησις. Αὐτὸ ποῦ ἀλλάζει καὶ ὄχι πολὺ εἶναι ὁ τρόπος ποὺ θὰ ὑλοποιηθοῦν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πως θα μπορούσαμε να ονομάσουμε την ηγεσία μιας χώρας που την ίδια ώρα αποσταθεροποιούνται ΟΛΑ τα γειτονικά της κράτη (Αίγυπτο-Συρία-Λιβύη- Τουρκία -αλλά και σε διαφορετικό βαθμό γίνονται διεργασίες σε Βουλγαρία-Αλβανία κλπ) αποδιαρθρώνει την εθνική της άμυνα (στρατό και βιομηχανία) .
    Μάλλον ότι η χώρα διοικείται από χρήσιμους ηλίθιους και ίπταται σε πτήση σε συνθήκες έλλειψης σοβαρότητας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Meros Proto
    Apantisi stin Augi tou Tsyrizistan kai Tholokoultouristan...Yunan Akrita.
    O Grekos Akrita koimate se kanena Tsyrizistan allios pos den eksigite i ilithiotita oso afora tous Tourkous kai tin Isxy tous sto Nautiko.
    H Τουρκική Ναυτική ισχύς δεν στοχεύει στο Αιγαίο και αυτό είναι κάτι πολύ γνωστό.Η στόχευση της Αγκυρας λέγεται Ιράν και ο ζωτικός χώρος Κέρας της Αφρικής???? Milame eisai SAINI kai poly gnostis tis Geopolitikis...Tyfla na exei o Davudoglu kai o Thukididis ..kai den to kserame..tyfla na exei o kostas isixos....
    Tha mas peis syntrofe giati oi Tourkoi theloune na pane sto keras tis Afrikis?Otan den exoune to pano xeri sto Aigaio? Prota to aigaio kai meta to keras kai ta upoloipa. Auta stin sovieteia pou pisteveis den sta didaskoune.All akoma kai na pistepsoume oti les ti tha kaneis sto keras tis afrikis?? kai giati..diladi tha afisei to eldorado tis mesogeiou stin ellada kai to Israil?? Kai pos tha pernaei o stolos tis sto souez?? Kala re Tsyrizistan den sou exoune pei oti i Touria xtizei karavia aktofylakis gia to Iran. Ektos an paizeis kai esy kanena paixnidi tou Hakan. ( etsi kai allios to paizaite poly sto Tsyrizistan to paixnidi...tis aunanias .)
    Deuteron auto pou lei o savvas einai psila grammata gia to kefalaki sou. I tourkia exei diisdisei mesa stin Thraki kai stin Athina teleutaia meso tis Aristeras kai edraionete para poly asxima mesa sto elliniko kratos.
    Triton
    Οι χρήσιμοι Ηλίθιοι αφορούσαν την εποχή του Λένιν κα ιτην θεωρεία του Κομμουνισμού ( ton euto sou ton ksexases???). Kala re syntrofe tou HAKAN ola ta eirinika kinimata an de kanoume lathos den ta xrimatodotousan oi Sovietikoi. Mou fainete oti ta psila grammata pou sou leei o Savvas den einai gia sena ..Synexizoume...

    Copy apo Tsyrizistan i MIT Who knows??
    Σήμερα με την Νοτιοανατολική Μεσόγειο καρδιά του Αμυντικού συστήματος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με Κρήτη και Κύπρο προκεχωρημένη γραμμή Αμυνας του Ισραήλ, με τον Αξονα Ισραήλ-Κύπρου Ελλάδας να προσφέρει σε Ισραήλ το απόλυτο γεωστρατηγικό βάθος προς Ε.Ε.- Βαλκάνια και πόρτα εισόδου για το ΝΑΤΟ, με την Ελλάδα και την Κύπρο τις μόνες σταθερές χώρες στην ευρύτερη περιοχή, με Ελλάδα και Κύπρο την Ενεργειακή πόρτα της Ε.Ε. τα περί τουρκικής ουσιαστικής απειλής φαντάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας
    Auto to teleutaio kommati me vazei se skepsis an eisai Tsyrizistan i Tourkestan, Pragmatika exeis ksefigei. To Israil eixe kaliteres sxeseis stratiotika me tin Tourkia para me tin Ellada. Loipon gia pes mou syntrofe islamofasista giati etsi akougaise me to teleutaio kommati sou. ? To Israil l an thelei na mpei sto NATO den to stamataei kanenas. B) gia pes mou syntrofe ta περί τουρκικής ουσιαστικής απειλής φαντάζουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας ?? Auto to skeftikes esy i sto leei MIT??? Diladi sto Aigaio ti paiizei tora i Tourkia tin kokinoskoufitsa? Stin Kyrpo ti ekane diakopes..?? Ase to eidos sou einai gnosto...apo tis maxes tou ellinikou stratou stin Mikra Asia kai makedonia....
    Pantos Savva epitelous pou vriskaite kai ena XRISIMOS ILITHIOS edo mesa na se EPALITHEYSI gia ti to paizete stin ELLADA apo tous Anatolikous Symaxous tis kai tin THOLOKOULTOURA TSYRIZISTAN KAI ANTARSYA KAI DIMAR.,.. OSO afora fysika kai tous ypoloipous den pane piso kai utoi. to PASOK exei kai erga kanei pano stin Thraki pou apodiknioune ti oknoi einai ..As rotisoune to Xatziosman...peri authereton kai forologias...
    SYNEXIZOUME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. MEROS DEYTERON


    Synexizoume:
    Είναι γνωστό ότι η Αμερικανική διπλωματία στοχεύει να εξαλείψει κάθε εστίας έντασης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας ώστε να σταθεροποιηθεί απόλυτα το νοτιότερο σκέλος της Νατοικής συμμαχίας και να προστατευθει στο απόλυτο το Ισραήλ.Κάποιοι απλά το καταγράφουν κάποιοι ενεργούν θετικά προς αυτό.Προσωπικά δεν θα τους θεωρούσα Ηλίθιους καθώς την Αμερικανική επικυριαρχία την αποδέχτηκαν και άλλες εθνότητες οι οποίες είχαν παραπλήσια μοίρα στην Ανατολία με τους Ελληνες.????????
    Gia pes mou syntrofe ta exei kataferei i Ameriki mexri tora apo moni tis i tha ta kataferei kalitera o Syntrofos Alexis?? me tin polydiastati politiki tou ??? Diladi Oi Alvanoi vgikane zimiomenoi?? Oi Boulgaroi ??? OI filoi sou Oi Skopianoi?? kala me tis Mparoufes pou les vgaineis kai zimiomenos apo pano.....Stin Anatolia ?? Pia xora einai auti?? kai den to kseroume syntrofe...Anatolia einai to asiatiko meros tis Tourkias??? Oi kourdoi vgalane ta mata tous monoi tous to 1920 pigane me tous Tourkous..Tsetes..Asxeta an fagane to xoni tous meta...GIA PES MOU SYNTROFE pia XORA anagnorise ton KEMAL prota kai vice versa??? GIA PES MOU SYNTROFE TOU TSYRIZISTAN???

    Mparoufes me kordeles..Gia skepsou kalitera.
    Oso afora to kratos tou Israil prostateuaite stratiotika kalitera me tin Isxy tis Tourkias ( mexri xtes) Loipon sovarepsou. Ta panta rei ka tipotes den menei ametaklito. DE TO LEO EGO ALLA O IRAKLITOS..KSEXASA OMOS OTI STIN SOVIETIASAS TIPOTES ELLINIKO DEN EINAI KALO... Episis to Israil tha protimouse mia isoropoioa dinameon ston emfylio tis Syrias, para mia Sounitiki i Extreem filoIraniki Syria. Vale ligo to koko sou na doulepsi. An I Ellada den exei arxigous na katalavei ti paizei alla ta paidia paizoune I stin Paxo i se alla nisia kai zitane Falcon den sou ftaine oi Amerikanoi. An autoi zitane zita kai esy.....Alla ase tis paparologies gia mia Eiriniki Tourkia?? Poly Marxistika skeftesai kai den kanei Syntrofe tou Hakan kai tou Tsyrizistan....
    PANTOS SKAL ..EVGE ME TO ARTHRO SOU kati pou to tonizo edo kai merika xronia. Oso afora ton Syntrofo Akrita den perimena na ypostiriksei toso poly tin Tourkia ( thelimena i Athela ) fysika.
    ( X) Ellinas
    Oso afora tous Alevites einai perpou to 15 tis ekkato kai den exoune isxy mesa ston Strato pia tis Tourkias..Ta ypoloipa perisevoune....syntrofe Akrita...xairetismata sPantos ta arthra tis Dourou sas exoune kanei Noumero syntrofe....eidika me tin Tourkia...
    WALLA den to ikseres den rotages..??



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το βάθος της σκέψης σου φαίνεται στον τρόπο γραφής σου, στον πλούτο των λέξεων και στο πόσο δεμένος με επιχειρήματα είναι.

    Η Λογική γεννήθηκε σε αυτόν τον τόπο, με βασικό της γνώμονα την σύνθεση η οποία και προυποθέτει την κριτική σκέψη και συνείδηση. Ο Ελληνικός Πολιτισμός έχει ως βασικές του αξίες το Ηθος, την Ευπρέπεια, και την Ευγένεια

    Εκ των ανωτέρω προκύπτει ότι πάσχεις απο το Σύνδρομο της Στοκχόλμης κοινώς έχεις ταυτιστεί με ότι υποτίθεται ότι αντιμάχεσαι. Το ότι δεν το καταλαβαίνεις οφείλεται στον μηδενικό δείκτη ευφυιας σου ως φυσικός ηλίθιος υπερτερείς δεν θα μπώ στο κόπο να το παλέψω.Απλά χαίρομαι που το αποδυκνείεις περίτρανα, ξινά σταφύλια λοιπόν και χοροπήδα όσο θέλεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ase Greko Tsyrizistan kai alloi mas ta eipane. Mathe na apantas omos me stoixeia kai oxi na kalivese stin ellinikotita tis grafis mou.Ego kalos i kakkos den grafo kala ellinika to paradexomai esy omos pou pou kai grafeis ? San ton efialti kai ton nenneko. Isos san Rakosie opos tha elege kai o filtatos Zouraris
    (X)
    Ellinas
    Xairetismata ston kosta Isixo Sovieteia kai valle kai stous dikousou efialtes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ellina 26 Αυγούστου 2013 - 1:46 μ.μ.

    Προσπάθησε νὰ γράψης, μᾶς δυσκολεύεις πολὺ νὰ διαβάσουμε τὶ γράφεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Agapite Konion..
    Oti Vlepeis exeis. Syggnomi gia alli mia fora ..
    Alla kalos i kakos katalavaineis polla an theleis na katalaveis
    (X)
    Ellinas
    Oso afora to Yunan Akrita demek MIT veya Tsyrizistan dne ftaio ego.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ολα δείχνουν ότι η τουρκία ετοιμάζεται να αρπάξει όσα περισσότερα μπορέσει από την Ελλάδα .
    Την έχει καθυστερήσει το συριακο και αλλά εσωτερικά προβλήματα . Οι βλέψεις της όμως είναι φανερές .
    Ωφειλουμε να είμαστε έτοιμοι να προστατεύσουμε την πατρίδα εναντίον των βαρβάρων , ανα πάσα στιγμή .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Akrivos filtate Aquilles. Na omos pou exoue kai efialtes oi eksoterikous paragontes mesa kai ekso apo tin Ellada pou trone tin sarkatis. As doume to sxolio tou Akrita?? Demek MIT veya Tsyrizistan pou mas leei me to parakato sxolio:
    H Τουρκική Ναυτική ισχύς δεν στοχεύει στο Αιγαίο και αυτό είναι κάτι πολύ γνωστό.Η στόχευση της Αγκυρας λέγεται Ιράν και ο ζωτικός χώρος Κέρας της Αφρικήs ???
    Opoios katalavainei kati as mas to eksigisei kalitera.. Me Elliniki grafi, Greek english Tourkika i opos thelei. Gaito o Filtatos Tsyrizistan mas leei oti oi Tourkoi tosa xronia mesa sto Aigaio kanoune gymnastiki gia to Iran.???

    AKritas = ??? Pantos Romios den einai.
    (x)
    Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αντί να κάνουμε όλοι τους έμπειρους στρατιωτικούς γεωαναλυτές και να εικάζουμε τις πιθανές μελλοντικές κινήσεις και βλέψεις της Τουρκίας, όταν δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ούτε τις προθέσεις της γυναίκας μας για το αυριανό φαγητό, θα ήταν προτιμότερο να δούμε πεντακάθαρα αυτό που βλέπουμε με τα μάτια μας κι ακούμε με τ' αυτιά μας. Υπάρχει κάζους μπέλι, υπερβολικοί εξοπλισμοί που μεταξύ των άλλων αφορούν τη ζεύξη του Έβρου, αποβατικά σκάφη, τουρκική πολεμική βιομηχανία σε εγκληματικό βαθμό για την οικονομία της, παρόλες της ψωροπωλήσεις σε τριτοκοσμικές ή φίλιες χώρες, συνεργασία με Αλβανία και Σκόπια που κομπορρημονούν με θράσσος γιγάντων, άθλιες κι απίστευτες παρεμβολές σε Θράκη κ.λ.π. Αποποιούμαστε το προφανές για να πιστέψουμε οράματα; Μου θυμίζει ένα ανέκδοτο με τη χωριατοπούλα που έλεγε το έπιασα το υπονοούμενο Μήτρο μ. Εγώ δε θα πω ότι σώνει και καλά θα αποτολμήσει μια επέμβαση. Αλλά τι διαπραγματευτικό χαρτί έχει στα χέρια της είναι αυτονόητο. Τον κατάσκοπο στη Χίο που φωτογραφίζει φράγματα κλπ τι τον θέλει; Για να θολώνει τα νερά; Δε νομίζω. Κάπου διάβαζα ότι στη Λήμνο νομίζω έπιασαν κάποιον που είχε μαζέψει στοιχεία μέχρι και για τα δρομολόγια των λεωφορείων που κουβαλούσε τα παιδιά των στρατιωτικών στο σχολείο. Τι τα ήθελε; Να τους στείλει καραμέλες; Από τα ελάχιστα που ξέρω οι κινήσεις αυτές λέγονται πολλαπλασιαστές ισχύος. Που σημαίνει κάποια επίλεκτη ομάδα σε βάζει να τρέχεις και σε αποσπά από τις γραμμές του μετώπου. Όταν ο γείτονας σου βάζει περιορισμούς κι έπειτα στρεφει το όπλο προς τον κήπο σου ή εσένα θα χτυπήσει ή την κότα σου. Να θέλει να χτυπήσει την καμπάνα της πάνω ρούγας το θεωρώ μάλλον απίθανο. Όχι μόνο έχει βλέψεις στην Ελλάδα, αλλά θέλει τα μέγιστα κέρδη με τις μικρότερες απώλειες. Από κει και πέρα τον πόλεμο τον γουστάρουν οι ανόητοι, αλλά να σφυρίζεις αδιάφορα την ώρα που σε δέρνουν σημαίνει ή ότι σου περσεύουν οι δυνάμεις ή ότι έχεις χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Και για να συμπληρώσω το ανέκδοτο με τη χωριατοπούλα, για το πρώτο έχω τις αμφιβολίες μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ ANDREAS .. File thelo na nomizo oti ego kai i pleipsifia edo mesa den symfonoume ston Demek Yunan Akrita se ena kai monadiko sxolio as poume gia sxima logou. Pou mono erotimatka thetei se kapoion pou den einai afelis . PX: H Τουρκική Ναυτική ισχύς δεν στοχεύει στο Αιγαίο και αυτό είναι κάτι πολύ γνωστό.Η στόχευση της Αγκυρας λέγεται Ιράν και ο ζωτικός χώρος Κέρας της Αφρικής.
    Mas doulevei? Kapnizei kati pou den kseroume???
    Tora and den eimaste analytes tis Tourkias auto to katalavaini ksexorista kathe enas apo ta graptamas se keries erotiseis kai apantiseis. To kyrio omos thema edo einai na min mas pernaei kai gia Makakes o Demek Yunan?
    (X)
    Ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ δεν μπορώ να ξέρω αν είναι demek. Αυτό που ξέρω σαν παλιό καμάκι είναι ότι για ν' αφήσεις την πανέμορφη γειτόνισσα (κι η Ελλάδα είναι η πανέμορφη γειτόνισσα για του Τούρκους) ακαμάκωτη για να κυνηγήσεις σε ξένη γειτονιά καμιά ασχημομούρα μπορεί να γίνει υπό τις παρακάτω προϋποθέσεις. α) Να είσαι ηττοπαθείς. Ούτε ο Νταβούντογλου ούτε ο Ερντογαν είναι τέτοιοι• κάθε άλλο. β) Δε σε παίρνει γιατί θα σπάσεις τα μούτρα σου. Ως προς αυτό κάνουν ότι μπορούν για να μη συμβεί. γ) Έχεις αδερφικές σχέσεις και δεν πάει ρε παιδί μου. Ούτε αυτό συμβαίνει. δ) Έχεις μια καψούρα δυνατή που δε σ' αφήνει. Οι Τούρκοι πολιτικοί μόνο καψούρα να γίνουν αυτοκρατορία έχουν. Δηλαδή να παραστήσουν τους πολυγαμικούς γόηδες της γειτονιάς. δ) Είναι πελάτισσα στο μαγαζί σου και δε θες να χάσεις το χρήμα. Ούτε κι αυτό συμβαίνει αλλά και να συμβεί έτσι που μπατιρίσαμε θα μας πηδ@ξει στο τέλος ο μαγαζάτορας για μια μπουκάλα λάδι άλλα κατοχής. ε) Η γειτόνισσα τα χει μ' ένα άντρακλα που προστατεύεται από αυτόν. Αυτός ο Άντρακλας είναι ή ο στρατός ή μια ξένη δύναμη κι οι ξένες δυνάμεις έχουν δείξει ότι αρέσκοντε σ' αυτό που η αργκό ονομάζει νουμεράδες ή παρτ@@ζες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για την Τουρκία, ισχύει πάντα η παροιμία "Ο λύκος κι΄αν εγέρασε/κι΄έχασε το μαλλί του/ούτε τα δόντια του έχασε/ούτε την κεφαλή του.."
    Οποιος δεν το κατάλαβε αυτό, τη βρήκε μπροστά του.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ''το επιχείρημα των εθελοτυφλούντων εθνομηδενιστών ότι αυτά που γίνονται στο Αιγαίο είναι παιχνίδια των ακραίων και των στρατοκρατών της Ελλάδας και της Τουρκίας, πάει περίπατο''.
    Ας ευχηθούμε να βρεθεί ένας άλλος Πατριώτης Ηγέτης και να εγκαινιάσει πρώτα απ΄όλα ένα νέο ''ΓΟΥΔΗ'' για τους υπόψη κυρίους.
    Για τα υπόλοιπα εάν δεν βρεθούν ''ΛΑΜΟΓΙΑ'' να αποσύρουν τις δυνάμεις απο τα Νησιά(όπως έγινε στη Κύπρο) οι Τουρκομογγόλοι θα μας τα κάνουν αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ο περίφημος συγγραφέας του βιβλίου "The Art Of War", Sun Tzu γράφει...

    "...If you know the enemy and know yourself, you need not fear the result of a hundred battles. If you know yourself but not the enemy, for every victory gained you will also suffer a defeat. If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle..."

    Καλό θα ήταν πριν προχωράμε σε σχόλια του τύπου "...θα μας τα κάνουν αέρα..." κτλ. να μάθουμε τους συσχετισμούς δυνάμεων των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των παραλιών της Μ. Ασίας. Επικεντρώνομαι εκεί γιατί θεωρώ ότι, ότι γίνει θα γίνει μέσα σε 1-2 μέρες το πολύ, αιφνιδιαστικά και με την ανοχή των "Συμμάχων" μας.

    Ανάλυση των συσχετισμό δυνάμεων την θεωρώ περιττή. Μπορείτε πολύ εύκολα να βρείτε πολλά στο net. Συνοπτικά να πώ ότι η άμυνα των νησιών του Α. Αιγαίου έχει τα μαύρα χάλια της. Προσπάθησε ο Φ. Φράγκος να αλλάξει κάποια πράγματα αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε.

    Όπως ανέφερα και σε παραπάνω σχόλιο, το μόνο δόγμα που θα πρέπει να αρχίσουμε να ακολουθούμε (θα έπρεπε να το είχαμε κάνει τουλάχιστον από το '96)
    είναι το "Sis vis pacem, para bellum".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Δεν Βλάπτουν μόνο οι μισοηλίθιοι αλλα και οι ημιμαθείς, όταν δε συναντώνται και οι δύο ιδιότητες σε ένα πρόσωπο τότε το αποτέλεσμα είναι ότι βλέπεται με την μορφή πιθηκοειδούς γραφής.

    Οποιος λοιπόν το επιθυμεί ας κάνει μια αναζήτηση σε όποια μηχανή το επιθυμεί με την βοήθεια λέξεων κλειδιών αναφορικά με τον ρόλο της Τουρκίας στην Σομαλία.

    Επεσήμανα καθαρά: ..Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση απο Ελληνικής πλευράς και επαύξηση της ισχύος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο, ούτε συνεπάγεται όμως πως πρέπει να αναλωθούμε σε μια νέα κούρσα εξοπλισμών αμφίβολης αποτελεσματικότητας.

    Οπως και κατέθεσα καθαρά η αντιμετώπιση της τουρκικής απειλής δεν μπορεί να γίνει μόνο με στρατιωτικά μέσα . Η Τουρκία πρέπει να αφοπλιστεί πρώτα σε άλλα επίπεδα και αυτό Μπορεί να γίνει.Πρέπει να κερδηθούν μάχες πρίν δοθούν.

    Τα υπόλοιπα περί λύκων, μήτρων, γειτόνισσας, τσοπανόσκυλων και χαρακτηρισμοί υποτίθεται προσβλητικοί και μειωτικοί δεν προσφέρουν τίποτα στον αναγνώστη αλλά ούτε και σε όποιον αρθρογραφεί.Οι απλοποιήσεις ποτέ δεν υπήρξαν στοιχείο σοβαρής πολιτικής σκέψης στον Ελλαδικό χώρο αντίθετα προκάλεσαν πλείστα τα δεινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  26. Demek Yunan veya Mit Akrita to parakato sou Rito ta leei ola.

    H Τουρκική Ναυτική ισχύς δεν στοχεύει στο Αιγαίο και αυτό είναι κάτι πολύ γνωστό.Η στόχευση της Αγκυρας λέγεται Ιράν και ο ζωτικός χώρος Κέρας της Αφρικής.

    Se kraksane oloi kai ase tis Galifies gia allou. Se mathame pios eisai.an kai kserame propolou..Pies to Tsai sou ksobourlou kai ase mas isixous. OI tholokoultoura sou einai prodotikis fyseos. Kai pou eisai xairetsmata sto Kosta Isixo Dourou, MIT kai an ksexasa kanena Ksydi.

    (X) ELLINAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Otan anoigeis to stomasou me tis efialtikes diloseis sou na ksereis oti ola katagrafonte. kalos i kakkos. Isos na matheis kai kati simera. Oti sto Soudan i tourkia exei ependisei perisotero. Meta sto Keras tis Afrikis. Ola omos eksartounte apo to Souez kai piso apo to Souez to Aigaio. Esy den ksero ti se plironoune stin MIT i apo to Tsipristan gia na vgazeis ta margaritariasou ..An kai den nomizo.
    Perastika kai me to kidemonasou
    afiyet olsun
    Gule Gule..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Kai allakse to Onomasou gia ti apo edo kai tora Nenekos tha legaise...I rakosie dialekse..
    Efialti tis Tholokoultouras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πιθηοειδές η αχλάδα έχει το κοτσάνι απο όπου την κοιτάς. Μην κοιτάς τον καθρέφτη όταν γράφεις σε μένα, δεν είμαι ούτε όμοιος σου, ούτε του συναφιού σου. Τα περί ΜΙΤ και χρηματοδότησης μου απ οτον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζω να ξέρεις τι επισύρουν.Οπως κα ιελπίζω να ξέρουν αυτοί που σε φιλοξενούν τι σημαίνουν. Θα περιμένω απο εκεί και πέρα δεν υποσχομαι τίποτα σε ότι αφορά την αντίδραση μου

    Το όνομα είανι κατακτημένο με αίμα ζωής και επι αυτού μόνο εχω εγω το δικαίωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Pros MIT
    Massachusetts Institute of Technology


    Exeis Onoma dieuthinsi edo mesa kai den to ksero?? Gia pes mou toulaxiston na ksero me poion i me poious exo na kano???..An den kano lathos parameneis anonymous akoma kai tora etsi den einai? Ego auto exo katalavei mexri stigmis.. Akritas ypirxe kai sto Byzantio kai stin Kypro. I mipos eisai i Tsita.. Sto site sou den exeis oute onoma oute dieuthinisi.
    An eisai tis Mit tsipristan..tholokoultiristan i Oxi i apo allo planiti magga mou dikosou kapelo. Pantos .Opoios exei tin Miga Mygiazaite... Oso afora to Infognomon an theli na me apompepsi apo to site tou dikaiomatou..esy omos kopse ta andrilikia.. Tora an epesan i Metoxes sou ekso i se anagnorise kapoios pou etsi kai allios den se kserei kanenas pes to mas kai emas. Dose mas tin Dieuthinsi sou Anoixta kai to onomasou to tilefono sou kai tote alazei to prama. Mpikes. Tifla na exei to indimydia...Ego oute se, i, sas ksero oute thelo na se matho.. AN EIXES TO PRAGMTIKO SOU ONOMA TOTE EDO MESA ALLO PRAMA MPIKES??? An nai klise tin Porta kai ase allou tis maggies. Zita kai ena sygnomi gia ta paidia pou prosevales tin noimosinitous kai tin mnimi osous paithanan sto aigaio gia na einai eleuthero simera kai se diavaiveo oti alla mp... den tha akouseis. Toulaxiston apo eme..

    H Τουρκική Ναυτική ισχύς δεν στοχεύει στο Αιγαίο και αυτό είναι κάτι πολύ γνωστό.Η στόχευση της Αγκυρας λέγεται Ιράν και ο ζωτικός χώρος Κέρας της Αφρικήs

    MIT
    Massachusetts Institute of Technology

    Tsyprizistan???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  31. pros MIT i Tsyprizistan.?? Are you making any sense??
    Massachusetts Institute of Technology kai gamo e....

    Δεν Βλάπτουν μόνο οι μισοηλίθιοι αλλα και οι ημιμαθείς, όταν δε συναντώνται και οι δύο ιδιότητες σε ένα πρόσωπο τότε το αποτέλεσμα είναι ότι βλέπεται με την μορφή πιθηκοειδούς γραφής.

    Me apokaleis Pithiko kai imimathi? Diladi me prosvaleis ratsistika edo mesa?.Οπως κα ιελπίζω να ξέρουν αυτοί που σε φιλοξενούν τι σημαίνουν. Θα περιμένω απο εκεί και πέρα δεν υποσχομαι τίποτα σε ότι αφορά την αντίδραση μου...

    (x)Ellinas

    Xestike i Forada sto alani..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. GeorgeTS Ptol η άμυνα Νήσων είναι άλλη ιστορία,δεν είναι συσχετισμός δυνάμεων. Αν νομίζεις ότι η κατάληψη νήσου(στα οποία υπάρχουν τα απαιτούμενα στρατεύματα) είναι εύκολη υπόθεση είσαι βαθιά νυχτωμένος.
    Ας μου υποδείξει κάποιος έστω και μία περίπτωση παγκοσμίως πλήν Κύπρου καιχωρίς την περίπτωση ''ΕΦΙΑΛΤΩΝ'' και ''ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ''.
    Ακόμη και στην προδοτική περίπτωση της Κύπρου που το ξεφτιλισμένο κράτος δεν έστειλε ενισχύσεις οι Τουρκομογγόλοι είχαν το 3% του νησιού και το ξεπέταγμα στη Θάλασσα ήταν εφικτό αλλά έγιναν οι συνομιλίες ώστε να αποβιβάσουν οι Τουρκομογγόλοι στρατό και στον 2ο ΑΤΤΙΛΑ κατέλαβαν το 40%.
    Εάν δεν αποσυρόταν οη Μεραρχία ούτε 1 άρμα δεν θα αποβίβαζαν στην ακτή.
    Άλλωστε ο κυβερνήτης του υποβρυχίου είχε πει σε συνέντευξη ότι είχαν στο στόχαστρο τα αποβατικά όταν δόθηκε η δγή να επιστρέψουν στη Ρόδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Με ενοχλεί αφάνταστα η προδοσία που έλαβε μέρος στο νησί της Αφροδίτης.
    Ακόμα δεν μπορώ να το χωνεψω . Μισω ότι βάρβαρο ....συμφωνω με τον Αρισταρχο , την επόμενη φορά τα πράγματα δεν θα είναι τόσο εύκολα για τους βρωμιαρηδες , θα τους κοπούν τα πόδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Αρίσταρχε, θέλεις να μιλήσουμε ρεαλιστικά η με "ΑΝ"?

    ΑΝ υπάρχουν τα κατάλληλα στρατεύματα...
    ΑΝ είναι σωστά εξοπλισμένα...
    ΑΝ υπάρχει προπαρασκευή...
    ΑΝ οι πολιτικοί είναι πατριώτες...
    ΑΝ...
    ΑΝ...
    ΑΝ..

    Ξέρεις πόσα ΑΝ υπάρχουν? Υπάρχουν όμως αυτά τα ΑΝ??? Φυσικά και όχι.

    Στην πραγματικότητα τώρα?

    Θα κάνεις επάκτια άμυνα στην Χίο στην Λέσβο και στην Ρόδο (το Καστελόριζο δεν το αναφέρω για προφανείς λόγους) με ΑΜΧ-30 Μ48 και Μ60 και με ελαφρύ πεζικό καθ' ότι μιλάς για αποστρατικοποιημένη ζώνη ή θα χωθείς στα πολυβολεία τύπου '40 και '74 και θα περιμένεις? Σε νησιά που είναι τρωτά ακόμη και από απλό πυροβολικό? Που και κολυμπώντας οι Τούρκοι μπορούν να περάσουν απέναντι την ίδια στιγμή που τα Ελληνικά Zybr (το Ελληνικό, ένα έμεινε) θέλουν 2,5 ώρες το λιγότερο (και χωρίς κίνδυνο από εχθρικά πυρά) να φέρουν έστω και ένα σύγχρονο άρμα? Πόσο στρατό μπορούν να μεταφέρουν οι Τούρκοι με τα τουλάχιστον 150 ελικόπτερα γενικής χρήσης σε απόσταση 10 λεπτών, γιατί τόσο απέχουν τα νησιά μας? Πόσα άρματα και στρατό μπορούν να μεταφέρουν με τα δεκάδες αποβατικά? Πόσα μαχητικά μπορούν να σηκώσουν ταυτόχρονα και να μείνουν στον αέρα Ελλάδα και Τουρκία? Πόσα σκάφη επιφανείας διαθέτουν για να εκτελέσουν επιχειρήσεις ναυτικού αποκλεισμού? Και πάει λέγοντας. Όχι μόνο παίζει τρομερά ρόλο ο συσχετισμός δυνάμεων και το πεδίο της μάχης αλλά μπορείς να κρίνεις και τη έκβαση της μάχης πριν καν αρχίσει.

    Δεν θα μπω καν στον κόπο να αναφέρω την πλήρη στοχοποίηση των Ελληνικών δυνάμεων από πρακτόρους ούτε και την παρουσία αλλοδαπών που έχουν σταλεί εδώ και χρόνια προς ενίσχυση ή αντιπερισπασμό ούτε και το τακτικό πλεονέκτημα των Τούρκων να διαλέξουν το που το πώς και πότε αλλά, ούτε και την πλήρη αποσάθρωση και απαξίωση των Ελληνικών ΕΔ.

    Αρίσταρχε τα λόγια είναι εύκολα και ειδικά αυτά που χαϊδεύουν αυτιά και σε αποκοιμίζουν. Καλά είναι να λέτε ότι είμαστε παντοδύναμοι πολεμιστές για να εμψυχωθείτε αλλά αν το πιστέψετε κιόλας... κούνια που σας κούναγε... Εδώ κολλάει και το ρητό του Sun Tzu που ανέφερα παραπάνω...

    "...If you know neither the enemy nor yourself, you will succumb in every battle..." και οι περισσότεροι είσαστε σε αυτήν την κατηγορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Εφοσον έτσι έχουμε τα πράγματα , τότε καλύτερα
    να αυτοκτονησουμε ομαδικά από τον τρόμο που μας φέρνει ο χασισοποτης τουρκος στρατιώτης
    Είπε ο Churchill : από εδώ και στο εξής δεν θα λέμε ότι οι Ελληνες πολεμούν σαν λιοντάρια , μα τα λιοντάρια ως Ελληνες .
    Φυσικά δεν θα είσαι εσύ στην πρώτη γραμμή , θα είμαι Εγώ ο Αχιλλευς διότι εμε δεν με σκιάζει φοβερά καμμιά . θα πω ότι είμαι συνηθισμένος να λέω ΟΧΙ
    and fuck sun ju too


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Aquilles, η διαφορά ενός ανθρώπου με επίγνωση της πραγματικότητας και ενός που περπατάει στα σύννεφα του δικού του πλασμένου κόσμου είναι ότι ο πρώτος μπορεί από μία δυσχερέστατη γι' αυτόν θέση να βγάλει κάτι καλό, να βγει νικητής. Ο δεύτερος είναι καταδικασμένος να αποτυγχάνει πάντα. Εσύ εθελοτυφλείς, ονειρεύεσαι και νομίζεις ότι ζεις στην αρχαία Ελλάδα. Αγνοείς την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει γι' αυτό και δεν είσαι ικανός να αλλάξεις τίποτα. Πως να αλλάξεις κάτι άλλωστε αν όλα τα βλέπεις σωστά και καλά? Γι' αυτό άλλωστε γράφεις τα περί αυτοκτονίας και τις άλλες σαχλαμάρες.

    Το ταμπού που λέγετε ΕΔ πρέπει να σπάσει. Δεν ωφελεί σε τίποτα να λέμε ότι όλα είναι καλά την στιγμή που τα μισά μαχητικά είναι καθηλωμένα στο έδαφος, την ίδια στιγμή που δεν έχουν οι φρεγάτες καύσιμα να βγουν για περιπολία στο Αιγαίο κτλ κτλ. Κανείς δεν έθιξε το προσωπικό των ΕΔ, που στην πλειοψηφία του κάνει καλά την δουλειά του. Υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν κάνουν καλά την δουλειά τους. Υπάρχουν και ανίκανοι, γλύφτες πολιτικών, κομματόσκυλα, κλέφτες, κατσαπλιάδες που βλέπουν τις ΕΔ σαν δημόσια υπηρεσία και όχι σαν λειτούργημα. Τι θα τους κάνουμε αυτούς? Στο όνομα του αρχαίου μύθου που πιστεύουμε θα τους αφήσουμε ανέγγιχτους?

    Τα πράγματα για την Ελλάδα είναι τραγικά δύσκολα. Κοιμώμενοι δεν θα αλλάξουμε τίποτα. Πρέπει να ξυπνήσουμε και να αντικρίσουμε την πραγματικότητα με θάρρος και υπομονή και να την αλλάξουμε. Όχι με ηττοπάθεια και όνειρα όπως εσύ Aquilles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Νικοπαθης είμαι θέλω μόνο να νικαω ( πως σου ξέφυγε αυτό κύριε σουν τζου
    Οσο για την αρχαία Ελλάδα , ευχαριστώ για το κομπλιμεντο
    είναι πολύ δυνατοί οι πουνταλαδες και θα χάσουμε ε !!!!! μην είσαι τόσο ηττοπάθης , να σκέφτεσαι πως να εξυψωνεις το ηθικό των Ελλήνων όχι το αντίθετο
    ( ασε τον εχθρό να το κάνει αυτό , εκτός βέβαια εάν .........)
    Η αλλαγή της πραγματικότητας πάντα αρχίζει με ένα όνειρο
    Ξεριζωνω την πραγματικότητα σου και την ανταλλασω με την δική μου
    Εσύ μπορεί να είσαι ευχαριστημένος ως ραγιας υποδουλος εγώ Ποτέ
    Αντί να γράφεις πως είναι σίγουρο ότι θα χάσουμε
    ( ηττοπάθεια ) γράψε Λύσεις
    φαίνεσαι έξυπνος πραγματιστης, αναλυτής
    Γράψε Λύσεις
    Χρησιμοποίησε το ταλέντο σου στο να επιφερεις απαντήσεις προς ωφέλεια της Ελλαδος αντί να περιγράφεις την σίγουρη καταστροφή
    Παραδείγματος χάριν : Πλήρωσε τους φόρους σου
    να μια λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Λυπάμαι που θα σου το πω αλλά ήδη έχω αναφέρει την μοναδική λύση που υπάρχει για την Ελλάδα. Αν, ακόμη δεν μπόρεσες να καταλάβεις κάτι τόσο φανερό, που το έχεις διαβάσει τουλάχιστον 3 φορές, πόσο μάλλον θα κατανοήσεις την στρατηγική κατάληψης νήσων, τον συσχετισμό δυνάμεων και τα υπόλοιπα που παίζουν σημαντικό ρόλο σε μία πολεμική επιχείρηση. Καλοί οι λεονταρισμοί αλλά... στο πεδίο της μάχης άλλα παίζουν ρόλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Διάβασα τα σχόλια σου και ξέρω ότι είσαι Ελληνας.
    Δεν νομίζω ότι θέλεις να βλαψεις την Ελλαδα , αν και η πραγματικότητα σου ταυτίζεται με ηττοπάθεια ,
    Εχεις δίκιο στο ότι οι εχθροί σύντομα θα επιτεθούν , για αυτό προετοιμάζονται όλον αυτό το καιρό.
    Η λυσις που προτείνεις , να καθαρίσουμε τις ΕΔ από τους αργοσχολους είναι καλή , το θέμα είναι Πως ;;
    είναι καλύτερα να σκεφτούμε πως θα θιξουμε τον εχθρό αντί τον πατριώτη Ελληνα .
    Μην υποτιμας την νοημοσύνη μου γιατί ακούγεσαι
    ως γηραιά γυνη
    Καμμα φορα,ο μόνος τρόπος να αποστομωσεις έναν φλυαρο, είναι με το πίσω μέρος της παλάμης
    Και μην λυπασαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.