6/8/13

Προφανώς θα τους άρεσε…

Ανδρέας Πιμπίσιης
Μέγα άγχος είχε κυριεύσει πολιτικές δυνάμεις, κινήματα, πολιτικούς και πολίτες, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, μήπως και το φυσικό αέριο μεταφερθεί στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας.

Κάποιοι έβλεπαν ακόμα και προσυμφωνίες μεταξύ συγκεκριμένων υποψηφίων και των Αμερικανών, παρουσιάζονταν σίγουροι πως αμέσως μετά τις εκλογές θα επαληθευτούν οι φόβοι τους και θα αρχίσουν τα έργα, και άλλα πολλά, πολύ γνωστά σε όλους, που τα γνωρίζετε ενδεχομένως καλύτερα.

Πέρασαν Μάρτης, Απρίλης, Μάης, Ιούνης, Ιούλης και φτάσαμε στον Αύγουστο. Δεν είδαμε κάτι που να επιβεβαιώνει αυτό το άκρως ανησυχητικό και επικίνδυνο για την Κυπριακή Δημοκρατία σενάριο της μεταφοράς του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας. Δεν είδαμε συγκεκριμένες ενέργειες που κανονικά έπρεπε να είχαν ήδη αρχίσει, που να αποδεικνύουν ότι όντως υπάρχει σχέδιο μεταφοράς του φυσικού αερίου από την Κύπρο και το Ισραήλ στην Τουρκία και απ' εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι κανένας εξ αυτών καθημερινά μας προειδοποιούσαν για το ξεπούλημα του τόπου, πρώτα με το φυσικό αέριο που θα δινόταν στην Τουρκία και εν συνεχεία με το Κυπριακό, δεν μπήκε στον κόπο να αναλύσει τα νέα δεδομένα όπως παρουσιάζονται από πλευράς Ουάσιγκτον. Μια σειρά από εισηγήσεις προωθούνται προς την κατεύθυνση της αμερικανικής Κυβέρνησης από την οποία ζητούν να ξεχάσει την Τουρκία και να κοιτάξει προς τα κάτω στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναλύσεις που δεν προέρχονται από συγκεκριμένα όργανα που μπορεί να θεωρηθούν φιλοκυπριακά ή φιλοελληνικά. Προέρχονται από άτομα που ανήκουν στο χώρο των Ρεπουπλικανών, οι οποίοι πάντοτε έβλεπαν την Τουρκία ως τον καλό τους σύμμαχο στην περιοχή.

Προφανώς θα τους άρεσαν αυτές οι εξελίξεις και γι' αυτό επέλεξαν να μην προβούν σε κανένα σχόλιο προκειμένου να μην χαλάσουν την όλη προσπάθεια. Δεν θέλω σε καμιά περίπτωση να πιστεύω ότι η αποφυγή σχολιασμού, από τους κατά κανόνα λαλίστατους πολιτικούς, οφείλεται σε αντίδραση στο ότι δεν επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες και οι φόβοι τους. Ούτε και πιστεύω αυτοί που σήμερα δεν σχολιάζουν το κάνουν γιατί δεν θεωρούν άξια λόγου τα συγκεκριμένα κείμενα. Εκτός βεβαίως εάν το άγχος τους είναι μήπως και προχωρήσει αυτή η συμμαχία με Ισραήλ και Ελλάδα και δεν πάει έστω και μια σωλήνα προς την Τουρκία. Γιατί εάν πάει έστω και μια σωλήνα προς την Τουρκία τότε θα έχουν κάθε λόγο να μιλάνε για επιβεβαίωση των φόβων τους, και δεν έχει σημασία το μέγεθος αλλά η πράξη.

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/arthra-apo-f-a-pimpisiis/91/156711/profanos-tha-tous-arese#sthash.JG1am50G.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.