5/8/13

ΑΟΖ - Επιβεβαιώθηκε ότι η Κύπρος έχει πολύ φυσικό αέριο ...άρα και η Ελλάδα! (Για αυτό τις ξεπουλάνε;)

imageΠραγματοποιήθηκε η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο "Αφροδίτη" με τις πληροφορίες να λένε ότι τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Οπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης "η πλατφόρμα έφθασε στο βάθος του κοιτάσματος, ενώ άρχισαν να βγαίνουν και τα πρώτα γεωλογικά δεδομένα". "Χρειάζονται μερικές εβδομάδες αναλύσεων, προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι ποσότητες και η ποιότητα του κοιτάσματος. Η κυβέρνηση, τηρείται συνεχώς ενήμεροι για την πορεία των εργασιών."

Σε ότι αφορά τους σχεδιασμούς για την κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων Κύπρου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να σταλεί ολοκληρωμένος φάκελος στο υπουργικό συμβούλιο για τη νέα μορφή και τον ρόλο της. Θα υπενθυμίσουμε ότι προ ημερών το δελτίο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά θέματα «Agence Europe», είχε επισημάνει, ότι τα διαθέσιμα κοιτάσματα φυσικού αερίου υπερβαίνουν τις προβλέψεις και ότι οι εταιρείες που διεξάγουν τις σχετικές έρευνες κάνουν λόγο για αποθέματα περίπου ενός τρισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων.

«Το Ισραήλ, το οποίο εκμεταλλεύεται ήδη το φυσικό αέριο εντός των χωρικών υδάτων του, έχει καταστεί πλέον εξαγωγέας φυσικού αερίου, ενώ εταιρείες - παγκόσμιοι κολοσσοί (Total, Noble Energy, ENI - ακόμα και η κορεάτικη Kogas) συμμετέχουν στην εξόρυξη. Οι οικονομικές, αλλά και πολιτικές συνέπειες της ανακάλυψης (κοιτασμάτων) φυσικού αερίου στην περιοχή είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικές για την Κύπρο και αναμένεται να αποδειχθούν σημαντικές για την ΕΕ στο σύνολό της». Τι σημαίνουν όλα αυτά για την Κύπρο μας σε απλά ελληνικά. Σημαίνει ότι σύντομα η Κύπρος θα μπορέσει να προχωρήσει σε τιτλοποίηση, άρα σε προπώληση εσόδων, το οποίο φυσικά θα απαλλάξει την Μεγαλόνησο από τα δυσβάσταχτα χρέη που της επέβαλαν,και την μέγγενη του μνημονίου. Άλλωστε για αυτό γίνονται όλα, επιβάλλουν "φανταστικά" χρέη για να αρπάξουν πραγματικό πλούτο, όπως οι ενεργειακοί πόροι. Πάντως μετά την επιβεβαιωτική γεώτρηση, η διαπραγματευτική ισχύς της Κύπρου μας θα ανεβεί κατακόρυφα.

Greek Money 


Τα πρώτα γεωλογικά αποτελέσματα από τη γεώτρηση στην ΑΟΖ


Τα πρώτα γεωλογικά αποτελέσματα από τη γεώτρηση στην ΑΟΖ
 
Χωρίς κανένα πρόβλημα, συνεχίζεται η επιβεβαιωτική γεώτρηση στο οικόπεδο "Αφροδίτη". Οπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, η πλατφόρμα έφθασε στο βάθος του κοιτάσματος, ενώ άρχισαν να βγαίνουν και τα πρώτα γεωλογικά δεδομένα.
Χρειάζονται, είπε, μερικές εβδομάδες αναλύσεων, προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι ποσότητες και η ποιότητα του κοιτάσματος. Η κυβέρνηση, επεσήμανε ο υπουργός Ενέργειας, τηρείται συνεχώς ενήμεροι για την πορεία των εργασιών.
Σε ότι αφορά τους σχεδιασμούς για την κρατική εταιρεία υδρογονανθράκων Κύπρου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο και σε τρεις εβδομάδες αναμένεται να σταλεί ολοκληρωμένος φάκελος στο υπουργικό συμβούλιο για τη νέα μορφή και τον ρόλο της.

ΠΗΓΗ ikypros

Read more: http://www.newsbomb.gr/kypros/story/332971/ta-prota-geologika-apotelesmata-apo-ti-geotrisi-stin-aoz#ixzz2b7Qg8jPB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.