9/8/13

Τη γεωπολιτική σχέση Κύπρου-Ισραήλ συζήτησαν ΥΠΕΞ -Σαλόμ -

Αποκλειστική συνέντευξη Yπ. Ενέργειας Ισραήλ Σιλβάν Σαλομ στο Σίγμα, ΔΕΊΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.

Τη γεωπολιτική σημασία της σχέσης μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ συζήτησαν, μεταξύ άλλων, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης και ο Υπουργός Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ Σιλβάν Σαλόμ.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσκεψης του κ. Σαλόμ στην Κύπρο.

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τη γεωπολιτική σημασία της σχέσης μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, καθώς και για την υποχρέωση, λόγω της γεωγραφικής μας θέσης, να συμβάλουμε στις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της μη διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής, καθώς και στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος», ανέφερε ο κ. Κασουλίδης.

Επιπλέον, πρόσθεσε, «ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή μας, με έμφαση στην Αίγυπτο, την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, τη Συρία, το Λίβανο και το Ιράν».

Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός Υπουργός σημείωσε ότι με τον κ. Κασουλίδη είχαν «μια πολύ εποικοδομητική και σημαντική συνάντηση, η οποία αποδεικνύει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, οι οποίοι στηρίζονται σε κοινές αντιλήψεις, κοινά ενδιαφέροντα, καθώς και στο γεγονός ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται σε διαφορετικού τύπου απομόνωση».

Εσείς, είπε, «είστε απομονωμένοι γεωγραφικά, ως νησί, και εμείς είμαστε απομονωμένοι πολιτικά στην περιοχή μας».

Ο Ισραηλινός Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη καταπολέμησης των εξτρεμιστών και ενδυνάμωσης των μετριοπαθών στοιχείων στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, εκφράζοντας ικανοποίηση για την απόφαση της ΕΕ να προσθέσει τόσο την πολιτική όσο και την στρατιωτική πτέρυγα της Χεζμπολάχ στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων της ΕΕ.

Αναφερόμενος στις πρώτες δηλώσεις του νέου Προέδρου του Ιράν Χασάν Ροχανί για το Ισραήλ, ο κ. Σαλόμ προειδοποίησε ότι ο Πρόεδρος Ροχανί δεν είναι διαφορετικός από τον προκάτοχό του Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ.

«Δεν θέλουμε κάποιους παγκόσμιους ηγέτες να εξαπατηθούν από τη διαφορετική γλώσσα που ίσως χρησιμοποιεί ο Πρόεδρος Ροχανί. Ο κύριος στόχος παραμένει ο ίδιος», σημείωσε.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/politics/59549#sthash.t58dxW7G.dpuf


Αποκλειστική συνέντευξη Yπ. Ενέργειας Ισραήλ Σιλβάν Σαλομ στο Σίγμα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.