28/8/13

Συρία: Πληροφορίες για εξοπλισμό ανταρτών μέσω Τουρκίας

Επιμέλεια Νικόλας Ζαννέττος
 
Έντονο προβληματισμό για το τι ακριβώς συμβαίνει στο έδαφος της Συρίας προκαλούν πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, για εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών μέσω της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα που οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ προσπαθούν να καταλήξουν σε συμπεράσματα για το αν και από ποιους έγινε χρήση χημικών στα προάστια της Δαμασκού, πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες η Δύση εξοπλίζει τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας με αντιαεροπορικά συστήματα και οπλισμό μέσω Τουρκίας. Σύμφωνα πάντοτε με τις ίδιες πηγές, οι οποίες προφανώς και προέρχονται από το άλλο στρατόπεδο, 20 νταλίκες πέρασαν τα τουρκοσυριακά σύνορα με περίπου 400 τόνους οπλισμού και πυρομαχικών με στόχο να πρωθηθούν στις αποθήκες των ανταρτών και εν συνεχεία στα ορμητήρια τους.

Η εξέλιξη αυτή, εάν και εφόσον ισχύει, δεν μπορεί να είναι άσχετη με το κλίμα που τείνει να δημιουργηθεί τα τελευταία 24ωρα και αφορά ενδεχόμενη επέμβαση της Δύσης στο συριακό έδαφος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα οπλισμού που έχει διοχετευθεί προς τους ισλαμιστές αντάρτες από την μέρα που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες.

Τις πληροφορίες αυτές δημοσιεύει και το πρακτορείο Reuters το οποίο δίνει ως χώρα προέλευσης του οπλισμού την Τουρκία. Μάλιστα αναφέρει ότι η παράδοση του φορτίου έγινε τα τελευταία 24ωρα στον βορρά τις Συρίας μέσω της τουρκικής επαρχία Hatay. Σύμφωνα με το Reuters πρόκειται για μια περιοχή που ελέγχεται από τους ισλαμιστές. Συνολικά το φορτίο μεταφέρθηκε με 20 νταλίκες.

Τον προβληματισμό του για τις εξελίξεις εξέφρασε στο SigmaLive, ο αναλυτής στρατιωτικών θεμάτων, Σάββας Πέτρου, λέγοντας μάλιστα ότι το ενδεχόμενο η επίθεση με χημικά να αποτελεί προβοκάτσια της Δύσης, κερδίζει έδαφος.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/62119#sthash.WhrYZE4j.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.