5/8/13

Άλληλοκαλύπτονται οι πολιτικοί και έτσι συνεχίζεται το όργιο διαφθοράς σε Ελλάδα και Κύπρο

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ÐÁÐÁÍÄÑÅÏÕ Ã  ÁÍÁÓÔÁÓÉÁÄÇÓ Í Πολλοί άνθρωποι στη χώρα μας, όπως και στο εξωτερικό, υποψιάζονται ότι στην Ελλάδα και την Κύπρο επιχειρείται μία «συναλλαγή» μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για να μην βγει ποτέ στο φως η αλήθεια για την άνευ προηγουμένου οικονομική καταστροφή που βιώνουμε.
– Στην Ελλάδα συγκυβερνούν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, που εναλλάσονται στην εξουσία από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, και

– Στην Κύπρο, έχει καταλάβει την εξουσία ο Νίκος Αναστασιάδης με τη βοήθεια του κ. Μάριου Καρογιάν του ΔΗΚΟ –το τελευταίο είναι ο φυσικός σύμμαχος κάθε κομματικού υποψηφίου που έχει πιθανότητες εκλογής. Γι’ αυτό και κάποτε προσφέρει την υποστήριξη του στο ΑΚΕΛ, και ανάποδα, και μερικές φορές στο ΔΗΣΥ, όπως έπραξε τις τελευταίες εκλογές.

Η «κάθαρση» στην Ελλάδα εστιάστηκε και φαίνεται πως κατέληξε στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος οδηγήθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο για την υπόθεση της «Λίστας Λαγκάρντ». Πρόκειται για μία υπόθεση που ξεκίνησε με εντολή του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και στόχευε στον εκβιασμό όσων τα ονόματα περιλαμβάνονταν στον περίφημο κατάλογο της ελβετικής τράπεζας. Διότι ΔΕΝ χρησιμοποιήθηκε για τη συλλογή εσόδων, όπως υποσχέθηκαν στην κ. Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έδωσε τη λίστα εξηγώντας τις δικές της ενέργειες.

Αντιθέτως στη Μεγαλόνησο, δεν θα ξεκινήσει ποτέ η διαδικασία της κάθαρσης και όλες οι κινήσεις των ηγεσιών του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η «επίθεση φιλίας και συμφιλίωσης», που ξεκίνησε από τον κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, αποσκοπεί στην αλληλοκάλυψη των πρόσφατων σκανδάλων του ΑΚΕΛ και των παλαιότερων του ΔΗΣΥ. Και φαίνεται πως είναι πολλά.

Οσο και αν ακούγεται περίεργο και παράξενο, η μόνη ελπίδα που έχουμε οι πολίτες στην Ελλάδα και την Κύπρο για να προχωρήσει η κάθαρση και να τιμωρηθούν οι πολιτικοί, που κατάστρεψαν τις δύο χώρες, είναι οι δανειστές και οι μηχανισμοί τους. Είναι μία μεγάλη αλήθεια και λυπάμαι ειλικρινά ότι οι ξένοι γραφειοκράτες που επέβαλαν τα αβάστακτα μέτρα, είναι οι μόνοι που προκαλούν φόβο στους Ελληνες και τους Κύπριους πολιτικούς. Επρεπε να φοβούνται εμάς τους πολίτες, αλλά δυστυχώς οι πολιτικοί έχουν επιβάλει τον τρόμο και τη σιωπή, με δεδομένο ότι οι δυνάμεις που αντιπαλεύονται τα Μνημόνια αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων. Ετσι απλά θα το καταγράψω… Δεν έχουν λύσεις με αποτέλεσμα οι πολίτες, που γίνονται αποδέκτες της προπαγάνδας, να βρίσκονται ενώπιον τεχνητών διλημμάτων, που δημιουργούν ανασφάλεια, καθώς βρίσκονται μονίμως υπό εκβιασμό.

Υπάρχει κανείς που να έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι την καταστροφή στην Ελλάδα και την Κύπρο την έφεραν οι πολιτικοί; Ολες οι προσπάθειες να επιμεριστούν οι ευθύνες με τους πολίτες έπεσαν στο κενό. Αρκετοί πολιτικοί, με πρώτο τους πρωθυπουργούς που οδήγησαν τη χώρα στο μηχανισμό έχουν οδηγηθεί σε αναγκαστική πολιτική σύνταξη. Ομως, αυτό δεν είναι αρκετό. Ουδείς είναι υπέρ της ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου, αλλά για τούτη την υπόθεση της καταστροφής της οικονομίας, πρέπει να στηθούν δικαστήρια. Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να απαγορεύεται η παραγραφή και να επιτρέπεται συνταγματικά η δικαστική έρευνα για όσους συμμετείχαν στο πάρτι της εξουσίας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Δεν επιτρέπεται να βρίσκεται στο δικαστήριο μόνο ο Ακης Τσοχατζόπουλος διότι δεν είναι ο μοναδικός –που σύμφωνα με τον εισαγγελέα- καταχράστηκε δημόσιο χρήμα. Βοά η Αθήνα και οι φήμες έφτασαν και στους δανειστές ότι επώνυμοι πολιτικοί παραβίασαν τον όρκο τους και καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα.

Δεν επιτρέπεται να βάζουν στο «τηγάνι» τον κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δυστυχώς –μέχρι της στιγμής τουλάχιστον- αναλαμβάνει ευθύνες άλλου, για να σωθεί ο κ. Παπανδρέου.

Μιλώντας στο «Εθνος», η κ. Γιακολίν Βίνκε, σύζυγος του πρώην υπουργού Οικονομικών, είπε αυτό που φωνάζω εδώ και ένα χρόνο: ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου «πληρώνει λάθη άλλων». Οσοι έχουμε μία ιδέα, μετά από επίπονη έρευνα των τελευταίων τριών ετών, για το πως οδηγήθηκε ο λαός στη φτώχεια και την απόγνωση, είμαστε βέβαιοι πως η κ. Βίνκε είπε μία μεγάλη αλήθεια. Οτι ο σύζυγός της φορτώθηκε τις ευθύνες του κ. Παπανδρέου και συνάμα εγκαταλείφθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό. Είναι και άδικο και απαράδεκτο και ο κ. Παπακωνσταντίνου πρέπει να μην δεχθεί να γίνει ο αποδιοπομπαίος τράγος του πολιτικού συστήματος, που δεν τιμωρεί ποτέ τους φταίχτες.

Οι λαοί της Ελλάδας και της Κύπρου δεν πρέπει να σιωπούν ενώπιον αυτής της απαράδεκτης κατάστασης. Πρέπει να δείξουν στον πρωθυπουργό της Ελλάδας και στον Πρόεδρο της Κύπρου ότι δεν θα ανεχθούν καμία συγκάλυψη των ενόχων της οικονομικής τραγωδίας, που μαστίζει τις δύο χώρες. Τώρα είναι η ώρα. Αύριο θα είναι πολύ αργά…

Δημοσιεύθηκε στα ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Read more: http://mignatiou.com/?p=10794#ixzz2b53GUsGp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.