9/8/13

Η Ευρώπη βυθίζεται και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι απολαμβάνουν τις θερινές διακοπές τους

diakopes01-08august2013
Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες και αξιωματούχοι κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, προφανώς πεπεισμένοι ότι η ΕΚΤ θα προστατεύσει από αυγουστιάτικες εκπλήξεις και ευελπιστώντας ότι οι γερμανικές εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου θα ακολουθηθούν από ένα κύμα γερμανικής γενναιοδωρίας που θα αποκαταστήσει τη οικονομική σταθερότητα στην περιοχή, ωστόσο την ίδια στιγμή «η Ευρώπη βυθίζεται».


Αυτό υποστηρίζει ο William Rhodes, πρώην αντιπρόεδρος της Citigroup, σε άρθρο γνώμης στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας NEW YORK TIMES, με τίτλο «Vacationing While Europe Sinks».

Και αυτό γιατί όπως τονίζει ο αρθρογράφος, η τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την κατάσταση στην ευρωζώνη θα έπρεπε να λειτουργεί ως εγερτήριο κάλεσμα και οι προβλέψεις για την ευρωζώνη στο σύνολό της καλύπτουν σοβαρά προβλήματα σε ορισμένες από τις πλέον δοκιμαζόμενες χώρες της περιφέρειας. Παρότι ορισμένοι από τους ηγέτες της ευρωζώνης απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ο συνδυασμός των ανησυχητικών πολιτικών ειδήσεων σε καθημερινή βάση από τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, το Δουβλίνο, την Αθήνα, τη Λισαβόνα και το Παρίσι είναι εξίσου κακός όσο οι ειδήσεις που επακολούθησαν την αποκάλυψη για την παραποίηση των στοιχείων του ελληνικού προϋπολογισμού το Δεκέμβριο του 2009 και την έναρξη της κρίσης.

Ειδικότερα όσον αφορά στην Ελλάδα, ο Rhodes υπενθυμίζει ότι η κατάσταση έχει ως εξής: ένας πρώην Υπουργός Οικονομικών κατηγορείται για διαφθορά, οι απεργίες αυξάνονται, ενώ η κυβέρνηση δυσκολεύεται πολύ να εφαρμόσει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και τις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Σήμερα πλέον μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κρίνεται ως θεμελιώδους σημασίας, αλλά για μια ακόμη φορά οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης είναι απρόθυμοι να εξετάσουν το συγκεκριμένο ενδεχόμενο εγκαίρως, προσθέτει ο οικονομολόγος.

http://www.nytimes.com/2013/08/08/opinion/global/vacationing-while-europe-sinks.html

Read more: http://mignatiou.com/?p=10936#ixzz2bS5IwCrx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.