28/8/13

Οι σειρήνες πολέμου στη Συρία ανεβάζουν στα ύψη πετρέλαιο - χρυσό

Υποχώρησαν τα ασιατικά χρηματιστήρια και την Τετάρτη
Οι σειρήνες πολέμου στη Συρία ανεβάζουν στα ύψη πετρέλαιο - χρυσό
Eντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις διεθνείς αγορές, καθώς, όπως όλα δείχνουν, επίκειται στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

«Η πιθανότητα στρατιωτικού πλήγματος στη Συρία αυξάνεται κάθε λεπτό και οι επενδυτές ανησυχούν ότι αυτό θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή (της Μέσης Ανατολής)», σύμφωνα με την Κάθι Λιέν, αναλύτρια του BK Asset Management.

Την Τετάρτη στις ασιατικές αγορές, τα χρηματιστήρια έκλεισαν στο χαμηλότερο επίπεδο των επτά τελευταίων εβδομάδων, ενώ ο δείκτης Nikkei 225 στο Χρηματιστήριο του Τόκιο σημείωσε απώλειες 2,4% για να κλείσει σε χαμηλό δύο μηνών.

Μεγάλες είναι οι απώλειες για τα νομίσματα της Ινδονησίας, της Ταϊλάνδης και της Ινδίας.

Οι τιμές του πετρελαίου έφθασαν χθες Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδό τους των τελευταίων 18 μηνών για το WTI και tvn 6 μηνών για το Brent. Το πρωί της Τετάρτης, η τιμή του WTI παράδοσης Οκτωβρίου αυξήθηκε κατά 1,26 δολάριο ανά βαρέλι στα 110,27 δολάρια, ενώ το Brent αυξήθηκε κατά 1,54 δολάριο και διαμορφώθηκε στα 115,90 δολάρια ανά βαρέλι. Ελαφρά ανοδικά κινείται ο χρυσός.

ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρ'ολα ταυτα, το ΝΑΤΟ θα εισβαλει μιας και τα χημικα εχουν πεσει ανεξαρτητως πλευρας, με την προφαση ''ερχομαστε ως ειρηνευτικη δυναμη να δωσουμε ενα τελος στη διαμαχη'', αφου πρωτα ισοπεδωσουν ολα τα στρατηγικα σημεια του Ασαντ και διευκολυνουν τους Ισλαμοναζι να εξοντωσουν ακομη και τις πετρες και οτι αλλο καθεται πανω σ'αυτη τη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.