6/8/13

Συρία: Νίκη εντυπώσεων των αντικαθεστωτικών

Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε
Ασταμάτητη είναι μάχη μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και αντικαθεστωτικών στη Συρία. Σήμερα οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο μιας σημαντικής αεροπορικής βάσης στο Χαλέπι, στο δρόμο για την τουρκική πόλη Γκαζιαντέπ, έπειτα από πολύμηνες μάχες, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

"Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε και άλλων ανταρτικών οργανώσεων κατέλαβαν τα ξημερώματα τη βάση του Μένεγ", διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης.
Ακτιβιστές ανακοίνωσαν επίσης ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίθεσης στην πόλη Αζάζ. Η βάση του Μένεγ βρίσκεται 37 χιλιόμετρα βόρεια από το Χαλέπι και βρισκόταν υπό πολιορκία από το Δεκέμβριο του 2012.
Η επιχείρηση κατάληψης της βάσης άρχισε με μία επίθεση αυτοκτονίας τη Δευτέρα κατά την οποία καμικάζι ανατινάχθηκε μέσα σε τεθωρακισμένο όχημα στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει τη διοίκηση του στρατιωτικού αεροδρομίου.  Εδώ και λίγους μήνες, οι δυνάμεις των σύρων αντικαθεστωτικών κατέλαβαν επίσης στην περιοχή του Χαλεπίου το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αλ-Τζάρα και τη Βάση 80, η οποία είναι επιφορτισμένη με την ασφάλεια του διεθνούς αεροδρομίου του Χαλεπίου.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Χαλεπίου και οι αεροπορικές βάσεις Κβαϊρές και Ναϊράμπ εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των καθεστωτικών δυνάμεων.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.