8/8/13

Με νέο Αττίλα απειλεί ο Ταλάτ: Δεν αποκλείω τουρκική επέμβαση στην Κύπρο

Πρόκληση Ταλάτ: Δεν αποκλείω τουρκική επέμβαση στην Κύπρο
Ανοιχτό άφησε ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, το ενδεχόμενο μίας τουρκικής στρατιωτικής επέμβασης στην Κύπρο με αφορμή το φυσικό αέριο και την προστασία των συμφερόντων και δικαιωμάτων των τουρκοκυπρίων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Σημερινή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ταλάτ δήλωσε ότι «από πολιτικής άποψης, φυσικά και είναι δυνατό να γίνει. Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα.Υπάρχουν εκεί ο φυσικός πλούτος, και οι ελληνοκύπριοι συμφωνούν ότι πρέπει να το μοιραστούν με τους τουρκοκύπριους, ή ότι οι τουρκοκύπριοι δικαιούνται να έχουν και οφέλη από αυτό βάση ποσοστού που όπως είπαμε είναι διαπραγματεύσιμο, αλλά ταυτόχρονα αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι και να το συζητήσουν αυτό και επικαλούνται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά λέει ότι ο βορράς είναι υπό κατοχή από την Τουρκία αλλά ταυτόχρονα δέχονται να διαπραγματευτούν με τους τουρκοκύπριους να λύσουν αυτό πρόβλημα», πρόσθεσε.

Ο κ. Ταλάτ χαρακτήρισε τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη «αρκετά γενναίο» για να καταλήξει σε συμφωνημένη λύση του Κυπριακού, ενώ δήλωσε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, προτιμά τη διχοτόμηση. Επίσης, είπε ότι οι προτάσεις Χριστόφια δεν ήταν «γενναιόδωρες».

Τέλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συζήτησης για επιστροφή της Αμμοχώστου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι προέχει μια συνολική λύση. Σε σχέση με το ζήτημα του διορισμού συνομιλητών για το κυπριακό, ο κ. Ταλάτ τάχθηκε κάθετα εναντίον, λέγοντας ότι αυτό υποβαθμίζει τη σημασία του κυπριακού προβλήματος.

ΕΘΝΟΣ

6 σχόλια:

  1. ΟΚ ΜΙΣΤΕΡ ΜΕΜΕΤ , ΠΑΡΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αὐτά, γιὰ ὅσους ἀμελοῦσαν σκοπίμως ἢ μὴ τὴν Ἐθνοφρουρά.
    κ. Χριστόφια καὶ κ. Ἀναστασιάδη, αὐτὰ παθαίνει, ὅποιος ἀμελεῖ τὸν στρατό του ἢ πιστεύει ὅτι οἱ πολεμικὲς δαπάνες εἶναι ἄχρηστες κι ἂς φτιάξουμε νοσοκομεῖα κ.λπ.

    Σήμερα ὁ κ. Ταλὰτ ἐκτοξεύει λεκτικὲς ἀπειλές, σὲ 20 - 30 ἔτη ποὺ ἡ συγκυρία θὰ εἶναι βολική, π..χ Κῦπρος 1974, τὶς κάνουνε καὶ πρᾶξι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαίως και υπάρχει το ενδεχόμενο νέας τουρκικής επίθεσης. Το θέμα είναι ότι αυτοί έχουν κατακτήσει ένα τμήμα της πατρίδος μας και συντηρούν ένα στράτευμα 43 000 χιλιάδων ενώ εμείς που έχουμε χάσει πόλεις και χωριά υποστηρίζουμε ομοσπονδία, αποστρατικοποίηση και λοιπές αηδίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω συμφωνω με τον Σταυρο γενικα.

    Απλα διαφωνω ως προς το ποση φορα πρεπει να παρει...

    ... προτεινω διπλασια αποσταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπω τους Τουρκοκυπρίους σαν ένα καρκίνο που πρέπει να αφαιρεθεί χειρουργικως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά έκανε το παιδί και εκδηλώθηκε, να μην τα βαστάσει μέσα του κιόλας!
    Καλή κι΄η ατάκα του Σταύρου όμως..
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.