30/9/13

Ο γενετικός κώδικας της πολιτικής βίας στην Ελλάδα (2)

Σχετικό άρθρο: Ο γενετικός κώδικας της πολιτικής βίας* στην Ελλάδα (1)
του Σάββα Καλεντερίδη
Στο άρθρο μας της Παρασκευής, αναλύσαμε το φαινόμενο της πολιτικής βίας στη χώρα μας από το 1974 μέχρι τη λήξη της περιόδου των κυβερνήσεων Μητσοτάκη.
Τη δεκαετία του 1990 και μέχρι τη σύλληψη των μελών της «17 Νοέμβρη», το καλοκαίρι του 2002, η πολιτική βία σε όλες τις εκφάνσεις της, από καταλήψεις σχολείων και δημοσίων κτιρίων μέχρι καταστροφές περιουσιών, πυρπολήσεις καταστημάτων και δολοφονίες στο όνομα των «λαϊκών αγώνων», συνεχίστηκε στα ίδια πλαίσια και με ίδια χαρακτηριστικά και πάντα με το ίδιο αριστερό πρόσημο.
Την περίοδο που ακολούθησε την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», οι δυνάμεις που είναι ιδεολογικά εγκλωβισμένες σε μεθόδους ανατρεπτικής και βίαιης δράσης, συνέχισαν να δρουν στην κοινωνία, βρίσκοντας σταδιακά -και σε βαθμό που τα λεγόμενα συστημικά κόμματα και πολιτικές δυνάμεις, με την αδυναμία τους να διαχειριστούν την τύχη της χώρας, τους έδιναν χώρο- το κατάλληλο κλίμα για να αποκτήσουν μαζικότητα και να εμφανιστούν με αφορμή ένα τυχαίο γεγονός, ως ένα κίνημα αντάρτικου πόλης.
Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου βρήκε έτοιμο έναν πολυάριθμο και στην κυριολεξία καλά εκπαιδευμένο στρατό ανταρτών πόλης, οι οποίοι, το Δεκέμβρη του 2008, λες και τους συντόνιζε ένα επιτελικό κέντρο (!), έδρασαν ταυτόχρονα και συντονισμένα σε δεκάδες ελληνικές πόλεις, την ώρα που οι «σύντροφοί» τους έκαιγαν και λεηλατούσαν την Αθήνα, χρησιμοποιώντας ως ασφαλές ορμητήριο το μπλοκ γνωστού κοινοβουλευτικού κόμματος, που έκανε πορεία διαμαρτυρίας από το Σύνταγμα μέχρι το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Σε όλο το μήκος αυτής της διαδρομής καταστράφηκαν, πυρπολήθηκαν και λεηλατήθηκαν εκατοντάδες καταστήματα ιδιωτών, ως απαραίτητο στάδιο που θα διευκόλυνε την "εξέγερση" μέσω της κατατρομοκράτησης της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή, ένα άλλο κοινοβουλευτικό κόμμα που επίσης συμμετείχε στην πορεία και ακριβώς επειδή δεν είχε ως στόχο την εξέγερση, περιφρουρούσε το μπλοκ του από τους «αντάρτες πόλης», φρόντισε να βιντεοσκοπήσει την εμπλοκή του άλλου κοινοβουλευτικού κόμματος στην καταστροφή της Αθήνας, δηλώνοντας δημοσίως ότι έχει στα χέρια του στοιχεία για το έγκλημα!
Το αντάρτικο πόλης συνεχίστηκε, με το κράτος να αδυνατεί να ελέγξει το φαινόμενο, την πόλη της Αθήνας παραδομένη κυριολεκτικά στα χέρια των «ανταρτών» περισσότερες από εκατό ημέρες το χρόνο, και τις πανταχόθεν βαλλόμενες και καθυβριζόμενες από τον αυτοαποκαλούμενο «προοδευτικό χώρο» δυνάμεις ασφαλείας να αδυνατούν να θέσουν υπό έλεγχο το φαινόμενο.
Η εμφάνιση της οικονομικής κρίσης και η υπογραφή του μνημονίου όργωσαν και λίπαναν το χωράφι της πολιτικής βίας, με τους θιασώτες της να ξεφυτρώνουν πλέον παντού, και να δημιουργούν ένα μαζικό πλέον κίνημα, που κανείς δεν γνωρίζει ποια θα ήταν η πορεία του -αφού είχε την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη ενός κοινοβουλευτικού κόμματος-, αν δεν συνέβαινε και πάλι ένα γεγονός, που δημιούργησε ρήξη στα βασικά του στελέχη.
Η πυρπόληση της Μαρφίν και η δολοφονία τριών ανθρώπων και ενός αγέννητου πλάσματος, έκοψε μέρος της δυναμικής και σημειώθηκαν αποχωρήσεις από το μέτωπο, αφού, με βάση κείμενα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, οι μεν κατηγορούσαν τους δε για πρακτικές ανάλογες αυτών των ΜΑΤ!
Παρά τις αποχωρήσεις και τη διάσπαση, το αντάρτικο πόλης συνεχίστηκε, αφού οι επιπτώσεις του μνημονίου και η στάση μέρους του πολιτικού συστήματος ωθούσαν όλο και περισσότερα μέλη της κοινωνίας σε ακραίες συμπεριφορές.
Μόνο που τώρα δεν υπήρχε μόνο το ένα άκρο. Σταδιακά, με την εκφορά του αντιμνημονιακού και καταγγελτικού λόγου και την ανάδειξη των ευθυνών των λεγόμενων συστημικών κομμάτων, η Χρυσή Αυγή, με τον άκρως ριζοσπαστικό της ρόλο και πρακτικές, αποτέλεσε μια λύση, έναν ...προορισμό για εκείνους τους Έλληνες που ήθελαν να εκφράσουν την οργή και την αντίδρασή τους στις ακολουθούμενες μνημονιακές πολιτικές, αλλά και για τους κινδύνους δημογραφικής αλλοίωσης του έθνους από τις ανεξέλεγκτες ροές των λαθρομεταναστών, που το κράτος αδυνατούσε να ελέγξει!
Τη συσπείρωση πολιτών γύρω από τη Χρυσή Αυγή ενίσχυσαν και ανόητες αντεθνικές και ανθελληνικές κορώνες διαφόρων εγκάθετων, που δρουν μέσα στο σύστημα ως παράφρων μεταβλητή και όχι μόνον.
Να σημειώσουμε ότι ένας από τους παράγοντες που ενίσχυσε τη θρασύτητα της Χρυσής Αυγής, είναι οι δεσμοί που αναπτύχθηκαν με μέλη των σωμάτων ασφαλείας, στη διάρκεια της πολύχρονης στοχοποίησής τους από τους «αντάρτες πόλης» και τους συνοδοιπόρους τους μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο. Για όσους θεωρούν υπερβολή το χαρακτηρισμό «συνοδοιπόροι», ας ανασύρουν από τη μνήμη τους τις στρατιές δικηγόρων του συγκεκριμένου κόμματος, που δημιουργούσαν νομική ασπίδα στα «παιδιά» που συνελάμβαναν οι «κακοί μπάτσοι», μετά από κάθε καταστροφή της Αθήνας και της Δημοκρατίας μας.
Να υπογραμμίσουμε ότι από τότε που άρχισε να διογκώνεται η δύναμη της Χρυσής Αυγής, τα μέλη της ήταν στην ουσία συμπολεμιστές με τους αστυνομικούς, στον αγώνα που έκαναν για να αντιμετωπίσουν τον πόλεμο που είχαν κηρύξει οι "αντάρτες πόλης" στο κράτος και στην κοινωνία, που αρνούνταν να συνταχθεί μαζί τους, για να επιτευχθεί η ανατροπή και η εξέγερση, για την οποία πολεμούσαν τόσα χρόνια!
Έτσι απλά, με τους "αντάρτες πόλης" και τους συνοδοιπόρους τους στο Κοινοβούλιο από τη μια πλευρά και το συντεταγμένο στρατό της Χρυσής Αυγής από την άλλη, η Ελλάδα πήγαινε βήμα προς βήμα στον γκρεμό ενός νέου εμφύλιου σπαραγμού!
Όσο για τις άναρθρες κραυγές εκείνων που εξανίστανται όταν εμφανίζεται ως μέσον ανάλυσης και προβληματισμού η θεωρία των δυο άκρων, και τους δημοσιογράφους ορφανά του Στάλιν και του σοσιαλιστικού παραδείσου, που ενοχλούνται από αυτήν, πρόκειται για αντιδράσεις απολύτως κατανοητές κι εξηγήσιμες, αφού η ενοχή και η συνενοχή στις πλείστες των περιπτώσεων, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αμετανόητους, δεν επιτρέπει την ψύχραιμη και δημιουργική ανάλυση και σκέψη!
Όσον αφορά τα τελευταία γεγονότα, έπρεπε να έλθει ένα άλλο γεγονός, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για να κινητοποιήσει την κυβέρνηση και το κράτος, για να αντιμετωπίσουν ένα φαινόμενο που δημιούργησαν συγκεκριμένες πρακτικές των αριστερών κομμάτων και δυνάμεων από τη μια πλευρά και αδυναμίες του κράτους και των κυβερνήσεων από την άλλη.
Ας ελπίσουμε κυρίως οι Έλληνες πολίτες, γιατί πολιτικοί και δημοσιογράφοι έχουν αποδείξει ότι παραμένουν εγκλωβισμένοι και συνεχίζουν να έχουν αγκυλώσεις, να αναλύσουν σε βάθος τις αιτίες που γέννησαν το φαινόμενο, για να μην ζήσουμε και πάλι τα ίδια μετά από κάποιο χρονικό διάστημα και να διατηρήσουμε ό,τι έχει απομείνει όρθιο σ’ αυτήν τη χώρα.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην "κυριακάτικη δημοκρατία"

15 σχόλια:

  1. Το θέμα της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να απασχολήσει όλους τους Έλληνες για πολλούς λόγους.

    Πρώτον, γιατί φτάσαμε στο σημείο τα μέλη ενός κοινοβουλευτικού κόμματος να αποτελούν και μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Και δεν θα περιοριστώ μόνο στην Χ.Α. Εύκολα μπορούμε να κατανοήσουμε το μέγεθος της πολιτικής και πνευματικής κατάπτωσης και διαφθοράς στην χώρα μας.

    Δεύτερον, γιατί βλέπουμε την δικαιοσύνη να λειτουργεί με εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς και μεθόδους όταν κάποια συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας το ΑΠΑΙΤΟΥΝ. Ακόμη περιμένουμε τα αποτελέσματα της λίστας Λανγκαρτ μετά 3 χρόνια, τα αποτελέσματα της έρευνας για τον Τσοχατζόπουλο κ.ο.κ

    Τρίτον, γιατί με μεγάλη μου λύπη βλέπω ότι ακόμη και η ΕΥΠ λειτουργεί διαφορετικά για τους μεν και τους δε.

    Τέταρτο, γιατί βλέπουμε την πλειοψηφία του δημοσιογραφικού κόσμου να λαμβάνει τον ρόλο του εισαγγελέα και να απαγγείλει κατηγορίες δημόσια από το πρώτο δευτερόλεπτο ενός συμβάντος πριν καν αποφανθεί η δικαιοσύνη. Εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε το επίπεδο της αμεροληψίας του δημοσιογραφικού κόσμου στην Ελλάδα.

    Πέμπτο, γιατί βλέπουμε ότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα, ποινικοποιείτε ο πατριωτισμός στην Ελλάδα. Ταυτίσαμε την Ελληνική σημαία με σύμβολο κόμματος και όχι ενός ένδοξου Έθνους. Θα φοβόμαστε πλέον να έχουμε αναρτημένη την Ελληνική σημαία?

    Έκτο, γιατί από εδώ και στο εξής θα δούμε την επικύρωση ποικίλων νομοσχεδίων που νομιμοποιούν στην καλύτερη των περιπτώσεων τους λαθρομετανάστες και στην χειρότερη χορήγηση μέχρι και ιθαγένειας με ότι αυτό συνεπάγεται. Όποιος αντιδρά θα "βαφτίζεται" χρυσαυγίτης και θα στοχοποιείτε από τα τάγματα εφόδου των ακροαριστερών.

    Έβδομο, γιατί από εδώ και στο εξής οι αλλοδαποί θα αλλάξουν εντελώς την συμπεριφορά τους απέναντι στους Έλληνες αλλά και την Ελλάδα.



    Υπάρχουν πολλά ακόμη, αυτά δεν είναι ούτε καν η κορυφή του παγόβουνου. Ο καθένας ας σκεφτεί που οδηγήσαμε την χώρα και τι συνέπειες θα έχουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μετα απο τους Εθνικοσοσιαλιστες, με το καλο, σειρα να εχουν και οι εγκληματικα προοδευτικοι Αριστεροφασιστες.

    - "Αυτοί είναι οι ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H πολωτική συμπεριφορά σε ένα τόσο ρευστό κοινωνικό περιβάλλον δυναμιτίζει το Δημοκρατικό κλίμα.Βάλλει δε κατά τους Δημοκρατικού πολιτικού συστήματος καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την επικράτηση της πολιτικής κουλτούρας συνεργασιών. Η Λογική της πόλωσης, η ανάσυρση παρωχημένων διαχωριστικών γραμμών, η επίκληση ψευτοδιλλημμάτων δείχνει πανικό και φόβο μπροστά στην αδυναμία να αποσπάσεις την κοινωνική συναίνεση με την πειθώ.Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά έχει επενδύσει στην λογική αυτή και αυτό δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν γιατί φέρει ορατά τα σημάδια παιδικών αριστερών ασθενειών ως επίσης και των φαινομένων του λαϊκισμού και του αυριανισμού, δομικά στοιχεία του παλαιού ΠΑΣΟΚ το οποίο και πολιτικά έχει μετακομίσει εντασσόμενο ως συνιστώσα στο εσωτερικό του.

    Η Ακροαριστερά απέκτησε νομιμότητα για τον αριστερό χώρο ως μια προσπάθεια εξισορρόπησης της δράσης της Ακροδεξιάς.Παράλληλα προσέφερε και τη αναγκαία χροιά της επαναστατικότητας απέναντι στο κατεστημένο ως αυτό ορίζεται την κάθε φορά .Η Ακροαριστερά αποδίδει την πραγματική δικαιοσύνη όταν το κράτος επιβραβεύει την άνομη συμπεριφορά με ταξικά κριτήρια. Η Ακροαριστερά δύναται να χρησιμοποιεί βία γιατί αυτό είναι το μόνο όπλο που διαθέτει απέναντι στην βία του κράτους και του συστήματος. Το κράτος ορίζεται ως ταξικός εχθρός και ως μέσο καταπίεσης της Κοινωνίας, κατά συνέπεια η κοινωνική ισχύς που του προσφέρει η κοινωνική συνοχή αποτελεί στόχευση του.Το Έθνος με ότι φέρει μαζί του δεν συμφωνεί με την τοποθέτηση της απέναντι στο γίγνεσθαι κατά συνέπεια απορρίπτεται.

    Ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός ως πρότυπο συμπεριφοράς του Δημοκρατικού Πολίτη μεταφράζεται σε υπακοή στο σύστημα και σε δουλική συμπεριφορά.Ο Λαός είναι άβουλος, με πολύ χαμηλά επαναστατικά αντανακλαστικά κατά συνέπεια αυτός ο χώρος -ως πεφωτισμένη επαναστατική ελίτ-θα τον εκπαιδεύσει επαναστατικά και θα τον επαναφέρει στην θέση που του πρέπει.Αυτο το "πρέπει" δυστυχώς περιλαμβάνει και πολιτικές δολοφονίες.

    Στην Ελλάδα η δράση της κατά των χουντικών καταλοίπων -τα οποία και επιβίωσαν πολιτικά και κοινωνικά εξαιτίας της διαδικασίας αντικατάστασης της Χούντας και όχι αποκατάστασης της Δημοκρατίας- της προσέφερε μια θετική εικόνα στα μάτια της Κοινωνίας.Με την διάπραξη πολιτικών δολοφονιών εμφανίστηκαν ως οι τιμωροί αποδίδοντας λαϊκή δικαιοσύνη απέναντι στην ταξική δικαιοσύνη του συστήματος..

    A MΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Νεοφασιστικό Κίνημα στην Ελλάδα αποτέλεσε προϊόν βαθιάς ιστορικής διεργασίας.Αποτέλεσε μηχανισμό της Δεξιάς προκειμένου να ελέγχει και να εκτρέπει την λαϊκή εντολή.Αποτέλεσε δε και βραχίονα άσκησης πολιτικών Ξένων Γεωπολιτικών και Γεωστρατηγικών Συμφερόντων.Οι Διαχωριστικές γραμμές Σκληροπυρηνικής Δεξιάς-Ακροδεξιάς-Νεοφασιστικών μορφωμάτων υπήρξαν αδιόρατες.Αυτο το εκμεταλλεύτηκε η Αριστερά και προκαλώντας τεχνητές κρίσεις οδήγησε το Νεοναζιστικό Μόρφωμα της Χ.Α. στο να κυριαρχήσει στο δεξιό χώρο προκειμένου να επιτύχει την ηγεμονία του ως "προοδευτικός χώρος ".Παράλληλα κάλυψε πολιτικά την δράση της Ακροαριστεράς με σκοπό -εκτός των ανωτέρω- να αποδομήσει και κάθε φωνή μετριοπάθειας στον κεντροαριστερό χώρο η οποία θα διαμόρφωνε συνθήκες συγκλίσεων πολιτικά αντίρροπων δυνάμεων.

    Το πνεύμα του Ιστορικού Συμβιβασμού της Ιταλικής Αριστεράς ρίχθηκε στον κάλαθο των αχρήστων ως ρεφορμιστική συμπεριφορά.Η Δημοκρατική Νομιμότητα, πολιτική παρακαταθήκη της ΕΔΑ δεν αποτελεί επαναστατική συμπεριφορά..

    Πολλοί θα θυμούνται την δολοφονία Αλντο Μόρο απο τις Ερυθρές Ταξιαρχίες.Λιγότεροι θα θυμούνται πως την εποχή εκείνη στην Ιταλία τα δύο εξόχως αντίπαλα κόμματα, το Χριστιανοδημοκρατικό και το Κομμουνιστικό, αναζητούσαν κοινό έδαφος για κυβερνητική συνεργασία, παρ' όλο που οι Χριστιανοδημοκράτες είχαν άνετη πλειοψηφία και βρίσκονταν στην εξουσία συνεχώς από το τέλος του πολέμου, το 1945. Το δε Κομμουνιστικό Κόμμα είχε απεμπλακεί από τον ιδεολογικό και πολιτικό εναγκαλισμό της Μόσχας και αναζητούσε «νέες κατευθύνσεις». Η Απαγωγή του έγινε ενώ κατευθυνόταν στη Βουλή όπου η κοινοβουλευτική ομάδα θα ψήφιζε την πρόταση του πρωθυπουργού Αντρεότι για σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής αλληλεγγύης» με τους Κομμουνιστές.Σε μια Ιταλία όπου είχε αποκαλυφθεί η Γκλάντιο, ένας εφιαλτικός μηχανισμός, που δημιουργήθηκε το 1947, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, δρούσε σε όλες σχεδόν τις χώρες - μέλη της συμμαχίας με σκοπό την αποτροπή ενδεχόμενης ανόδου της Αριστεράς στην κυβερνητική εξουσία. Η υπόθεση «Gladio», γνωστή και ως «Κόκκινη Προβιά» στην Ελλάδα, ήταν η πιο ισχυρή απόδειξη για τις στενές σχέσεις των μυστικών υπηρεσιών, κυρίως των αμερικανικών, με την τρομοκρατία.Οπως έχει αποδειχθεί το επιχειρησιακό επιτελείο των Ερυθρών Ταξιαρχών αποτελούνταν από πράκτορες. .Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες ήταν ιταλική ένοπλη ακροαριστερή οργάνωση,

    Οποια ομοιότητα με την Ελλάδα είναι συμπτωματική και όποιος θέλει το Πιστεύει. Αν όμως θέλουμε να λέμε πως είμαστε Δημοκράτες και παλεύουμε τον φασισμό σε όλα τα επίπεδα όποιας ιδεολογικής απόχρωσης και όποιου χρώματος, πρέπει καθαρά να πούμε το Αυτονόητο Ακροαριστερά και Ακροδεξιά στην Ελλάδα έχουν τον ίδιο αφεντικό.Οσοι υπηρετούν, εξυπηρετούν, συντάσσονται ,συμπαρατάσσονται, και πολιτικά τους καλύπτουν άθελα τους ίσως να υπηρετούν -στο βωμό μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, κοντόθωρων λογικών - ξένους σχεδιασμούς.
    Β ΜΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ Ρωμαϊκή αυτοκρατορία θυμίζει η Ελλάδα. Νόμοι για να τυλίξουν τον οποιοδήποτε αντίπαλο και τρόμος παλιών εποχών στην καρδιά της Μεσογείου. Εμφύλιος εν όψη, οι Τούρκοι μόνο μας σώζουν για άλλα 500 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φαντάσου αναγνώστη να μη συμφωνούσε το πασόκ και έφευγε θα συνιστούσε τρομοκρατικό γεγονός η πράξη του υπουργού. Η δημαρ πως τη γλύτωσε άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Στο άρθρο μας της Παρασκευής, αναλύσαμε το φαινόμενο της πολιτικής βίας στη χώρα μας από το 1974 μέχρι τη λήξη της περιόδου των κυβερνήσεων Μητσοτάκη

    που ειναι αυτο το αρθρο σαββα για βαλτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απολυτως συμφωνοι αγαπητε Σαββα.
    Ομως γιατι δεν λεμε "τα κοινοβουλευτικα κομματα" με το ονομα τους ?
    Τοσο πολυ "politically correct" και εδω ?
    Θα μας βαλουν "διαγωγη κοσμια" στο απολυτηριο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην Ελλάδα υπάρχει πλήθος εγκλημάτων,κατά κύριο λόγο απο πολιτικούς και επιχειρηματίες,για τα οποία δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη.

    Όλα αυτά τα χρόνια παρήχθη άφθονη αδικία απο τα καθεστωτικά κόμματα δίχως την παραμικρή τιμωρία,και μάλιστα σε μια εποχή που οι πιο πολλοί Έλληνες και ειδικά οι νοικοκύρηδες,βιώνουν μια απίστευτη πτώση στο βιωτικό τους επίπεδο,ενώ πολλοί είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

    Όλα αυτά λοιπόν αγαπητέ Σάββα,οδήγησαν τους πολίτες στο να εκτιμήσουν την αγωνιστικότητα και τη μαχητικότητα που επέδειξε η ΧΑ ούτως ώστε να τιμωρηθούν επιτέλους οι υπαίτιοι της καταστροφής,αντί να συνεχίζουν σκανδαλωδώς να νέμονται την εξουσία.

    Ο κύριος όγκος ψηφοφόρων που σε αντίδραση της αριστερής παράνοιας επέλεξε κόμμα,κινήθηκε τόσο προς την ΧΑ όσο και προς τη ΝΔ του Σαμαρά...

    Μια ματιά άλλωστε στο κομματικό όργανο προπαγάνδας της ΝΔ,το antinews,μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο για τα όσα αναφέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Bravo Savva pou ta les me to onomatous kai opos einai. Episis kalo tha itane na peis kai pia kommata itane auta? leo ego mipos itane to Syriza to ena kai to KKE to deutero pou perifrorouse???? Panta fysika ypotheto pinotas ton kafe mou....Oso afora tin theoria ton dyo akron einai alithini gia to thema tis Ellados..Mia episkepsei se kentra anomias, kateleimenes plateies, ktiria kai pioioi perifroroun pious ta leei ola.... Alla to kalitero apo ola einai oti exei diisdisei yperesia Geitonos xora se ena apo ta komata pou milame kai episeis se kapoio epseis pou milaei gia Antarsya kai ta loipa. Fysika ksero oti ksereis kalitera apo emena, alla kairos to Elliniko kratos na organothei an theli na yparxei kai sto ameso melon...I xrysi augi to epiteleio tis itane Nazistes kai gnosto se olous mas... oi psifoforoi tous omos kamia sxesi me to morfoma auto....
    Vlepo O akritakos arxizei kai vazei kapos myalo..Alla tis Eamikes foto sto site tou ti tis thelei??? Leo ego...Pou eisai kane copy kai autin tin anartisi..etsi gia namin ksexasoume..
    (X) Ellinas
    Telika o Syntrofos me tis dyo oukranezes pou vrethikane pano sto krevati tou ti egine poly moko teleutaia??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, 05/05/2010
    «Δυσκολεύομαι να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω την οδύνη και την οργή μου για τον τραγικό θάνατο τριών συμπολιτών μας που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας, ξένης προς το αξιακό σύστημα μίας δημοκρατικής κοινωνίας. Θέλω να διαβεβαιώσω τους δικούς τους ανθρώπους, που πονούν, ότι η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη μείνει αυτό το έγκλημα ατιμώρητο. Το μεγάλο διακύβευμα των ημερών είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης. Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η οικονομική δυσπραγία ασκεί σοβαρή πίεση στην κοινωνία, οι συνέπειες της είναι ιδιαίτερα σοβαρές ,.Το οικονομικό αδιέξοδο εντοπίζεται στην χρεοκοπία ενός μοντέλου επίπλαστης ανάπτυξης το οποίο και υιοθετήθηκε άκριτα από το 1947 και ένθεν. Κατά συνέπεια είναι αδύνατον και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και υπό το βάρος μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης σε παγκόσμια κλίμακα να υπάρξουν προοπτικές ανάκαμψης.Παρά τα όποια θετικά αποτελέσματα το οικονομικό υπόβαθρο είναι αδύνατον να σταθεροποιηθεί.

    Η Επίκληση της κατανόησης της Ευρώπης ως πολιτικό επιχείρημα δεν φαίνεται να έχει την ίδια βαρύτητα στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από όσο έχει εντός της Ελλάδας.Η Ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητο ύψος, η έλλειψη ρευστότητας η οποία στραγγαλίζει την όποια δυναμικής της Ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστεί ως φαίνεται. Τα δομικά και διαρθρωτικά προβλήματα της Ελληνικής Κοινωνίας , το δημοσιονομικό κενό είναι αμφίβολο ότι θα επιλυθούν τα μέν και ότι θα καλυφθεί το δέ χωρίς νέα μέτρα.Νέα μέτρα αμφίβολης επιτυχίας καθώς η Ελληνική κοινωνία έχει απολέσει προ καιρού την όποια φοροδοτική της ικανότητα.

    Είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό απο την Ελληνική Κοινωνία πως τα Μνημόνια απλά επιτάχυναν τις ήδη δρομολογηθείσες εξελίξεις .Η Αντιμνημονιακή ρητορική και η επίκληση θαυματουργών λύσεων απλά επιδεινώνει το κλίμα σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο. Η κοινωνική οργή δικαιολογημένη η μή αναζητά εξιλαστήρια θύματα. Η Μετριοπάθεια έχει εγκαταλειφθεί ως ηττοπαθής στάση , ή πόλωση φαντάζει ως μόνιμη και μη αναστρέψιμη επιλογή.Σε ένα τόσο ρευστό κοινωνικό περιβάλλον με την συνεχώς διογκούμενη κοινωνική περιθωριοποίηση να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό του , ένα πολιτικό σύστημα το οποίο έχει ως δομικό του στοιχείο την πρόκληση πολιτικών κρίσεων, και το οποίο αδυνατεί να απορροφήσει τους όποιους κραδασμούς σε επίπεδο κοινωνίας δύναται να λειτουργήσει ως θρυαλλίδα απρόβλεπτων εξελίξεων ανα πάσα χρονική στιγμή

    Μπορεί η πολιτική ατζέντα να αλλάζεις φορές με τρόπο που δημιουργεί ψευδαισθήσεις, όμως οι κοινωνικές διεργασίες ήταν πάντα υπόγειες και απρόβλεπτες..Κατά συνέπεια ο μόνος ασφαλής τρόπος για την διατήρηση μιας ελάχιστης βάσης κοινωνικής συνοχής είναι η Κυβέρνηση με τόν ίδιο τρόπο , με την ίδια μεθοδικότητα, το ίδιο συστηματικά ως λειτούργησε στο ζήτημα της Χ.Α. το τελευταίο χρονικό διάστημα να λειτουργήσει πάνω σε κάθε σοβαρό πρόβλημα που ταλανίζει την Ελληνική κοινωνία και που αποτελεί δομικό στοιχείο της καχεκτικότητας της.

    Προβλήματα παρακμιακού χαρακτήρα τα οποία εκθέτουν την Ελλάδα στο Εξωτερικό ανεπανόρθωτα , εκθέτουν όμως το ίδιο ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση αλλά και ολάκερο το πολιτικό σύστημα στα μάτια της Κοινωνίας .Σε προκλήσεις του σήμερα και μάλιστα τέτοιας οξύτητας δεν μπορεί να δοθεί απάντηση με αποτυχημένες λογικές του χτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καταρχάς θα πρέπει να συμφωνήσω με τα εύλογα ερωτήματα που θέτει ο George TS ptol

    Κατά δεύτερον να διαφωνήσω με τον Ακριτα μόνον ως προς το ότι το οικονομικό μοντέλο από το 1947 και μετά ήταν λάθος, νομίζω πως το μοντέλο για την Ελλάδα άρχισε να είναι όλο και πιο λάθος από το 1981 και μετά, έως εκεί δεν τα πηγαίναμε καθόλου άσχημα, αλλα και να του κάνω μια ερώτηση, πως γίνεται να δράσει το σύστημα με την ίδια μεθοδικότητα, όπως έκανε εναντια στη Χρυσή Αυγή, όταν θα πρέπει να δράσει ουσιαστικά εναντίον του εαυτού του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πάντως, η διαδρομή της πολιτικής βίας στην Ελλάδα, έτσι όπως την περιγράφει ο Σάββας, είναι έτσι.
    Αν δεχτούμε ως βασική αρχή ότι η βία είναι καταδικαστέα απ΄όπου κι΄αν προέρχεται, δεν θα πρέπει να χαριζόμαστε σε κανέναν.
    Κυρίως δε, σε όσους φέρονται προκλητικά.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η βία γεννάει βία αλλά εκ του αποτελέσματος δεν βρίσκεται η ουσία απλά άλλη μια επιφανειακή παρέμβαση για να αποφύγουμε να δούμε το απλό που λέγεται κρίση αξιών.
    Προηγούνται της οικονομικής κρίσεως με τη μόνη διαφορά ότι είναι πολύ επίπονο ο καθένας να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη και να δει το λάθος του ως μονάδα.
    Ετσι λοιπόν αφού ως έθνος καταστρατηγήσαμε κάθε τι που μας όριζε φτάσαμε και στο επόμενο στάδιο που λέγεται ‘’πείνα’’ ψυχική και σωματική. Αυτό σε έναν λαό που έχει μάθει να καλοπερνάει ή να πω καλύτερα τον έμαθαν να καλοπερνάει ήταν η απαρχή της συσπείρωσης στο θυμό που κατέληξε σε οργή.
    Δεδομένης της χειραγώγησης και της κοινωνικής συμμόρφωσης αρχές που επιτελούνται χρόνια τώρα στην Ελλάδα είτε μέσω των ΜΜΕ είτε μέσω τον κομμάτων είτε ακόμα και από τα ίδια τα πρότυπα που κάποιοι επέλεξαν για εμάς αντί εμάς φτάσαμε να θεωρούμε πως η ΧΑ (όχι άδικα) είναι το καρκίνωμα εκείνο του οποίου η καταστροφή θα φέρει στην κοινωνία την ηρεμία που τόσο έχει ανάγκη.
    Με βεβαιότητα πλέον μπορώ να πω πως η Λερναία Ύδρα έχει κάνει την εμφάνισή της τα αποτελέσματα της οποίας θα τα δούμε πάρα πολύ γρήγορα. Η ΧΑ όπως και ο Συριζα είναι τα ξύλινα πόδια όσων ήθελαν να μαζοποιήσουν τον θυμό αλλιώς η κοινωνική έκρηξη θα είχε παρουσιαστεί καιρό τώρα.
    Αν σε μια ασθένεια χτυπήσουμε τον ιό δεν σημαίνει ότι εξαλείψαμε τη νόσο απλά λέω εγώ μπορεί να της δώσαμε την δυνατότητα να μεταλλαχτεί σε κάτι που λέγεται δικτατορία της δημοκρατίας. Άρα λοιπόν ο γενετικός κώδικας της βίας βρίσκεται στον καθένα από εμάς χωριστά που δεν έχει την δύναμη να αντιδράσει αναθεωρώντας τις ίδιες του τις επιλογές ως λανθασμένες.
    Θέλει πολύ μα πάρα πολύ τόλμη για να αμφισβητήσει κανείς την ίδια του την ζωή.
    Ετσι λοιπόν αντί να ψάχνουμε το κόμμα ή το απόκομμα που φταίει και φτάσαμε να γίνονται πολιτικές και όχι μόνο δολοφονίες θα πρέπει να ανατρέξουμε πίσω σε κάτι που όλοι ξέχασαν ηθελημένα ή αθέλητα και λέγεται φιλοπατρία , έννοια που δεν κομματικοποιείται, δεν πολιτεύεται, δεν εξουσιάζεται μα πάνω από όλα δεν είναι κληρονομικό δικαίωμα κανενός. Αυτό όμως προϋποθέτει ήθος κάτι που έχει εξαφανιστεί γι αυτό καλό είναι ο Μύθος του Ηρος μαζί με τη Σπηλιά του Πλάτων να γίνει προαπαιτούμενο μάθημα σε όσους θέλουν να ασχοληθούν είτε με τα κοινά είτε με τα σώματα ασφαλείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.