30/9/13

Σαμαράς: Θα ξεριζωθεί η Χρυσή Αυγή

Τα δώρα του “Εβραϊκού Λόμπι” στο Σαμαρά
ΠΡΟΓΕΥΜΑ Α.ΣΑΜΑΡΑ -AJCΟτι θα ξεριζωθεί η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε πολυπληθές ακροατήριο που αποτελούσαν στελέχη του Εβραϊκού Λόμπι.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την οργάνωση American Jewish Committee, που υποδέχθηκε με έντονα φιλικό τρόπο τον Ελληνα πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της Ντέιβιντ Χάρις (φωτογραφία) χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά πραγματικό φίλο του Ισραήλ και της Αμερικανο-Εβραϊκής Κοινότητας.

«Οι συλληφθέντες ηγέτες της Χρυσής Αυγής θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τη Δικαιοσύνη, η οποία από την πλευρά της «που κάνει τη δουλειά της».

Είναι σημαντικό ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός ξεχώρισε τους ψηφοφόρους από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Είπε ότι ο αρχηγός της και πέντε βουλευτές συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για εηκληματική δραστηριότητα. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι της ναζιστικής οργάνωσης δεν είναι νεοναζί και τους δικαιολόγησε για την επιλογή τους λέγοντας ότι η οικονομική κρίση και η υψηλή ανεργία τους ώθησαν προς τη Χ.Α.

Απαντήσαμε στη βία, είπε ο κ. Σαμαράς και συλλάβαμε την ηγετική ομάδα της Χ.Α., η οποία εκμεταλλεύθηκε την κρίση. Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα, συνέχισε, και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει χώρος σε κανένα μέρος του κόσμου για τους νεοναζί.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού ενθουσίασαν το εβραϊκό ακροατήριο, που καταχειροκρότησε τον κ. Σαμαρά. Η συγκεκριμένη οργάνωση (AJC), αλλά και όλες οι ομάδες που αποτελούν το Εβραϊκό Λόμπι, στήριξαν την απόφαση της Αθήνας να ξεριζώσει και να διαλύσει τη Χ.Α., όπως φαίνεται πως είναι το σχέδιο της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η διάλυση της Χ.Α. αποτελούσε αίτημα των Εβραιο-Αμερικανών, οι οποίοι –μετά την απόφαση του Σάββατου- αναμένεται να στηρίξουν ακόμα περισσότερο τα ελληνικά εθνικά θέματα στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στα προβλήματα της οικονομίας λέγοντας ότι εκτός από την κρίση είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τη Χ.Α. Τώρα, είπε, θα αφοσιωθούμε και θα εργαστούμε για τον τερματισμό της κρίσης και την ανάπτυξη.

Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
Read more: http://mignatiou.com/?p=13398#ixzz2gOGWL9El

Τα δώρα του “Εβραϊκού Λόμπι” στο Σαμαρά
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει μέχρι το τέλος στο ξερίζωμα και στην απαξίωση της Χρυσής Αυγής διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σήμερα στο American Jewish Committee.

«Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Θα κάνουμε τα πάντα. Οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής έχουν συλληφθεί για εγκληματική δραστηριότητα και θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο. Εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη που ξεκίνησε σωστά και θα τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο την υπόθεση», τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς διευκρίνισε, πάντως, στο ακροατήριό του που τον χειροκρότησε, όταν αναφέρθηκε «στην σύλληψη του αρχηγού της οργάνωσης που θα δικαστεί», ότι «είναι η Δικαιοσύνη και το δικαστικό σύστημα που έχει επιληφθεί, όχι η κυβέρνηση».

Σημείωσε δε ότι η Ελλάδα είναι μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη όσον αφορά τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής παρ’ ότι κι άλλες χώρες έχουν παρόμοια προβλήματα με νεοναζιστικές οργανώσεις. Εξήγησε, πάντως, στα μέλη της εβραϊκής κοινότητας ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι νεοναζί, η ηγεσία της οργάνωσης είναι. Οι ψηφοφόροι της είναι άνθρωποι που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και από την υψηλή ανεργία που μαστίζει την χώρα, είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός έχει πολιτική αντίληψη και θα απομονώσει τους νεοναζί.

Ο πρωθυπουργός περιέγραψε στα μέλη του πανίσχυρου εβραϊκού λόμπυ τη δύσκολη κατάσταση της χώρας, αλλά και την αισιόδοξη προοπτική της.

«Η χώρα περνά μακρά κρίση για 6η συνεχή χρονιά. Το ΑΕΠ της έχει μειωθεί κατά 25%, η ανεργία έχει φθάσει στο 27% και στους νέους το 60%, οι πολίτες έχουν δει το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 40%. Η κατάσταση συγκρίνεται μόνο με την κρίση στην αμερική την δεκαετία του 1930. Οι Έλληνες, όμως, έδειξαν υπομονή και αποφασιστικότητα και η χώρα βγαίνει βήμα-βήμα από την κρίση», σημείωσε και πρόσθεσε ότι, πάντως μία κατηγορία Ελλήνων παρασύρθηκε από το λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό.

Ο Α. Σαμαράς υπογράμμισε ότι τους τελευταίους 14 μήνες η χώρα έχει διανύσει μεγάλη απόσταση: «Το Grexit ήταν πολύ δημοφιλές πριν από 14 μήνες, πολύ μιλούσαν για την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη. Σήμερα κανείς δεν μιλά πια για έξοδο, αλλά για Grecovery.Η Ελλάδα ήταν πρόβλημα σε μία ασταθή περιοχή, σήμερα αντίθετα είναι παράγοντας σταθερότητας», είπε και σημείωσε ότι η χώρα πετυχαίνει τους στόχους που έχει βάλει, ότι φέτος θα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα και ότι έχει γίνει φιλική για διεθνείς επενδύσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ, που «είναι καλύτερες από ποτέ, καθώς τα τελευταία τρία χρόνια δυνάμωσαν πολύ» και πρόσθεσε ότι την επόμενη Δευτέρα θα επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ, για την κοινή σύσκεψη των υπουργικών συμβουλίων των δύο χωρών, στο πλαίσιο «της οικοδόμησης στρατηγικής σχέσης».

Εκτεταμένη αναφορά έκανε στο πεδίο που ανοίγεται για συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ στον ενεργειακό τομέα και στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου που έχουν βρεθεί.Ήδη, είπε, στην Κύπρο ενεργοποιείται εταιρεία αμερικανοϊσραηλινών συμφερόντων και πρόσθεσε ότι οι πηγές του αερίου είναι εκεί και ότι είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι μπορούμε να φανταστούμε.

Ενδεικτικά δε ανέφερε ότι αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, τα κοιτάσματα φυσικού αερίου των τριών χωρών θα καλύπτουν το 50% των αναγκών της Ευρώπης στα επόμενα 30 χρόνια.

Οι εκπρόσωποι του American Jewish Committee επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στον Α. Σαμαρά και τον χειροκρότησαν κατά την διάρκεια της ομιλίας του, όταν αναφερόταν στις προσπάθειες για την εκρίζωση της Χρυσής Αυγής, ο δε ισχυρός άνδρας της οργάνωσης Ντέιβιντ Χάρις τόνισε ότι «οι αποφάσεις που παίρνει ο πρωθυπουργός είναι δύσκολες, ωστόσο ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του κάνουν το καλύτερο δυνατό για την χώρα».

Στο τέλος έκανε χιούμορ, λέγοντας ότι για τις στιγμές που χαλαρώνει – «αν και γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν»- του κάνει δώρο την αμερικανική κωμική σειρά Seinfield στην οποία πρωταγωνιστεί μία παρέα εβραίων και η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους Εβραίους της Αμερικής. Επίσης του έκανε δώρο έναν αναμνηστικό πάπυρο που βεβαιώνει ότι η Επιτροπή τον θεωρεί καλό της φίλο.

Πηγή: Του απεσταλμένου του ΑΠΕ-ΜΠΕ Σπύρου Γκουτζάνη / ANA-MPA

Φωτογραφία: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Read more: http://mignatiou.com/?p=13409#ixzz2gOkl5oMp


9 σχόλια:

  1. Α τωρα καταλαβα!!! Πηγε στους σιωνιστες στην Ν.Υ, και ειπε ΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. SAMARAS IS REALLY AN IDIOT! XA IS THE ONLY BARRIER WE COULD USE TO CONTROL THE APPETITE OF OUR LENDERS BY THREATING THEM THAT THE MEASURES WILL BRING XA TO GOVERN.

    SAME APPLIES TO DEALS WITH TURKEY, ISRAEL, ETC WHEN WE HAVE BECOME ACCUSTOMED TO TAKE ONLY...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...πάπυρο που βεβαιώνει ότι η Επιτροπή τον θεωρεί καλό της φίλο"

    Α πήρε και πτυχίο το παιδί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και στο Άρη θα πάει ο τύπος αν χρειαστεί για να μην χάσει την καρέκλα.

    Το να πηγαίνει στην ΝΥ για να υποβάλλει τα σέβη του στον Σιωνιστικό κέντρο είναι εύκολη δουλειά.

    Για το ξεπούλημα της χώρας εξ΄ άλλου δεν χρειάζεται να φύγει από την Αθήνα. Οι αγοραστές έρχονται εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεσα η ΧΑ, αλλα εξω η λιστα λαγκαρντ!!
    Μεσα η ΧΑ αλλα εξω ο παπανδρεου!!
    Μεσα η ΧΑ αλλα εξω ο λοβερδος, ο παπακωνσταντινου, η ρεπουση, ο παγκαλος ο βενιζελος (αντιπροεδρος τρομαρα του), και ολος ο συρφετος που εδεσε και παρεδωσε την ελλαδα!!!
    Μεσα η ΧΑ αλλα ψηφο στην ΧΑ σαν το λιγωτερο κακο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποτὲ ἕνας πόλεμος δὲν εἶναι ὁ ἴδιος μὲ τὸν ἄλλο. Εἴδαμε ὅλοι τἰ ἔπαθαν οἱ γάλλοι στὸν Β΄Π.Π. μὲ τὴν γραμμὴ Μαζινό.
    Ἐπειδὴ οἱ ναζιστὲς κάποτε ἐξολόθρευσαν ἑβραίους, δὲν σημαίνει ὅτι ἡ ἑπομένη ἐξολόθρευσις ἑβραίων θὰ γίνη ἀπὸ ναζιστές.
    Ὄχι δὲν ὑποτιμῶ τὴν ἱστορία, ἀπὸ αὐτὴν βγάζω τὰ παραπάνω συμπεράσματα, ἀλλὰ βάσει τῆς ἱστορίας σᾶς λέγω ὅτι πρέπει οἱ ἑβραῖοι νὰ προσέξουν μὴν τοὺς ἔλθη ἀπὸ ἀλλοῦ.
    Π.χ. τὸ Ἰσραὴλ δὲν προσπαθοῦν νὰ τὸ φάνε οἱ ναζιστές. Θὰ μοῦ πεῖτε ὅτι ἐκεῖ δὲν εἶναι ἑβραῖοι τῆς διασπορᾶς. Συμφωνῶ ἀλλὰ γι' αὐτὸ χρείαζεται μεγάλη προσοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ἂν προσκυνήσεις τὸ σύστημα στὴν οὐσία, ὅ,τι καὶ νὰ πιστεύεις ἢ ὅ,τι καὶ νὰ λὲς στὸν κόσμο, ἢ οἱοδήποτε καὶ ἂν εἶναι τὸ παρελθὸν σου, θὰ κοιτάξει, ἂν σ' ἔχει ἀνάγκη νὰ σὲ κρατήσει καὶ νὰ προωθήσει. Ἂν ὄχι, θὰ εὕρει κάτι ἀπὸ ὅσα ἔχεις κάνει νὰ σοῦ προσάψει καὶ νὰ παραφυλλᾶ οὔτως, ὥστε τὴν κατάλληλη στιγμὴ νὰ ἐκμεταλλευθεῖ τὴν ὑπεροψία καὶ τὴν ἀβελτηρία σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το χειρότερο όλων των πραγμάτων είναι ο ραγιαδισμός, είναι η αιτια όλων των κακών, οι δικες μας κυβερνήσεις διαχρονικά και με ελάχιστες εξαιρέσεις διαγωνίζονται ποια θα προσκυνήσει προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πιο επιτυχημένα. Πολύ φοβάμαι πως και όλο αυτό το επικοινωνιακό σκηνικό δεν εκλαμβάνεται από την αλλα μεριά ως ραγιαδισμός. Είδωμεν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΙΡΑ ΣΤΡΑΒΟΥΛΙΑΚΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΛΕΙΦΕΙΣ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.