30/9/13

Με επιτυχία η παρουσίαση του Σταύρου Καλεντερίδη στην Θεσσαλονίκη

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση του κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19:30 μ.μ. στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη  Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση παρουσίασης του Βιβλίου  του Σταύρου Καλεντερίδη «Δημοκρατία, το Πολίτευμα που περιμέναμε: Η πρώτη Δημοκρατική Συνταγματική πρόταση για την Ελλάδα», με εισηγητές τον Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής  Σχολής του ΑΠΘ  κ. Ζήση Παπαδημητρίου και τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββα Αναστασιάδη, ενώ την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Παντελής  Σαββίδης.
Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε σημαντικές επισημάνσεις για το βιβλίο, ενώ ο κ. Αναστασιάδης, αφού  συνεχάρη τον νεαρό συγγραφέα που είχε την τόλμη να ασχοληθεί με ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως είναι, η Δημοκρατία και το Σύνταγμα της Ελλάδος, έκανε ιδιαίτερη μνεία στις νέες ιδέες που υπάρχουν στο βιβλίο, οι οποίες αν μη τι άλλο, πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου και συζήτησης σε ακαδημαϊκό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.
Ο κ. Αναστασιάδης στάθηκε στο γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος ασχολείται με ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως είναι το Σύνταγμα και η Δημοκρατία, με στόχο την αναγέννησή της με όρους 21ου αιώνα, στον τόπο που γεννήθηκε.
Ο συγγραφέας, αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Θεσσαλονίκης για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και την παραχώρηση της Αίθουσας της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους παρευρισκομένους και στους ομιλητές, για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Ο Σταύρος Καλεντερίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πλάνη που επικρατεί παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα για το κυρίαρχο πολίτευμα στον κόσμο, που ενώ είναι republic, τυλίγεται με το περιτύλιγμα "Δημοκρατία", για να κρύβει το ολιγαρχικό του πρόσωπο και να εφαρμόζεται με μεγαλύτερη στους πολίτες των χωρών, με τα γνωστά αποτελέσματα.
Ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Παντελής Σαββίδης, συνεχάρη κι αυτός με τη σειρά του τον συγγραφέα για τις καινοτόμες ιδέες που εισάγει προς συζήτηση στην ελληνικό πολιτικό διαλογισμό.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι πρώην υπουργοί κ.κ. Γιάννης Ιωαννίδης και Γιώργος Ορφανός, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κώστας Πάλλας και Ιωάννης Τσαμασλής, η Τοπική Σύμβουλος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη Αδάμ Κωνσταντίνα, ο π. Δήμαρχος Βερτίσκου Ασλανίδης Χαράλαμπος, ο π. Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Αραμπατζής Αριστείδης, πολιτευτές, καθηγητές Πανεπιστημίου, φοιτητές και πλήθος κόσμου.
Από την παρουσίαση στο Κιλκίς
Να σημειωθεί ότι το βιβλίο του Σταύρου Καλεντερίδη παρουσιάστηκε επίσης στην Πτολεμαΐδα, με τη συμπαράσταση του Δήμου Εορδαίας, και στο Κιλκίς, με τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου Κιλκίς και της εφημερίδας Μαχητής.
Στην Πτολεμαΐδα το βιβλίο παρουσίασε ο χαράκτης-ψηφιδογράφος Γιάννης Παπαδόπουλος και στο Κιλκίς ο βουλευτής κ. Γεωργαντάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παύλος Τονικίδης και ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Μαχητής, Γιώργος Περπερίδης.
Σε όλες τις εκδηλώσεις ακολούθησε συζήτηση και διάλογος με το κοινό.
Ακολουθεί βίντεο από την παρουσίαση στην Πτολεμαΐδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.