28/9/13

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις-Δένδιας: Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε το καθήκον της

 
Πολύωρη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός για τις εξελίξεις με τη Χρυσή Αυγή από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο Νίκος Δένδιας είπε ότι «εγώ και ο κ. Αθανασίου ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για τα τελευταία γεγονότα. Η ΕΛ.ΑΣ. υπό τις εντολές της ανεξάρτητης ελληνικής Δικαιοσύνης έκανε το καθήκον της για την προάσπιση της Δημοκρατίας».

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου υπογράμμισε ότι «όπως σας είπε και ο κ. Δένδιας ο πρωθυπουργός ζήτησε να τον ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις και αυτό κάναμε. Είχα δηλώσει και χθες όταν είδα τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και οι θεσμοί λειτουργούν. Η Δικαιοσύνη κινήθηκε με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα. Και θέλω να πω για ακόμη μία φορά ότι για όσους συνελήφθησαν θα υπάρξει δίκαια δίκη. Το τονίζω ιδιαίτερα: δίκαια δίκη».

Οι υπουργοί Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης διέψευσαν ότι υπάρχει συζήτηση για πρόωρες εκλογές και ο Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πολιτικής αποσταθεροποίησης. «Ο πρωθυπουργός, όντως, τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις αυτές.  πρωθυπουργός ενημέρωσε. Δεν υπήρξε κανένα κλίμα ανησυχίας» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών για τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα.

Real.gr ΔΕΝΔΙΑΣ - ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ από realmedialive

Ο Αντώνης Σαμαράς λίγο πριν αναχωρήσει για το ταξίδι του στις ΗΠΑ δέχεται, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήσεις να κάνει δήλωση για τις εξελίξεις.

Real.gr ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΥ από realmedialive

Την ίδια στιγμή ο πολιτικός κόσμος εκφράζει την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη αναφορικά με τις συλλήψεις του γραμματέα και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

«Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της» είπε ο Σίμος Κεδίκογλου. Σε ερώτηση για το αν η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά τονίζοντας πως θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον εκλογικό νόμο.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι εδώ και καιρό η Κουμουνδούρου είχε υπογραμμίζει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές δράσεις.
«Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, με ψυχραιμία και με σεβασμό στο υπάρχον νομικό πλαίσιο η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες τόσο για την δολοφονία του Π. Φύσσα όσο και για μια σειρά άλλες εγκληματικές δράσεις» σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και έχει ως θεμελιώδες καθήκον την προστασία της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της έννομης τάξης. Τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρός του, Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως σημειώνεται, θέτουν το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και προτείνουν την «ενιαία στάση του Συνταγματικού Τόξου και την επιβολή της έννομης τάξης εδώ και μήνες», «πριν την πλήρη αποθράσυνση της ΧΑ». Επιπλέον, τονίζεται ότι «η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες υπάρχει συμφωνία και συνεννόηση πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης (νομοθετικές πρωτοβουλίες, ο αντιρατσιστικός νόμος, χρηματοδότηση κομμάτων που υποκρύπτουν εγκληματική οργάνωση κλπ )". Επιπλέον, το Κίνημα υπογραμμίζει ότι «σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών τη Χρυσής Αυγής θα εφαρμοστεί ο,τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, ενώ και ο νομοθέτης μπορεί να ρυθμίσει ζητήματα στο πλαίσιο του Συντάγματος». Τονίζει δε, σε αυτό το πλαίσιο, ότι «μια εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να διαταράξει την πολιτική σταθερότητα ή να υπαγορεύσει τις εξελίξεις».

Τέλος, τονίζεται στην ανακοίνωση ότι «το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας με την οποία δεν μπορεί να παίζει κανείς», ότι «συζητήσεις και σενάρια εκλογών είναι ανυπόστατα και ανεύθυνα» και πως «μικροκομματικές λογικές δεν χωρούν». «Τώρα περισσότερο από ποτέ απαιτείται σταθερότητα και εθνική ενότητα στη βάση του σεβασμού της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου», σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

«Η Δικαιοσύνη αποτελεί ανεξάρτητη εξουσία και πρέπει να κάνει το καθήκον της εφαρμόζοντας το νόμο, την εμπιστευόμαστε» ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, ο κ. Καμμένος ζήτησε επίσημη ενημέρωση σε πολιτικό επίπεδο.

««Ο εκφασισμός που αναπτύσσεται στην ελληνική κοινωνία, αυτό το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, απαιτεί, επιβάλλει την συμπαράταξη όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων. Αυτή η συμπαράταξη πρέπει να γίνει και αυτό ανεξάρτητα από πολιτικές αντιπαραθέσεις» είπε στο Mega ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, που ζήτησε από τα κόμματα να εγκαταλείψουν μικροκομματικές επιλογές και στοχεύσεις. 

Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας είπε ότι «υπάρχουν εγκληματικές πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου και πρέπει να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτές. Από κει και πέρα ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να μην εφησυχάζει. Να έχει τα αυτιά και τα μάτια του ανοιχτά». Επιπλέον τόνιζε ότι «τα συμφέροντα, που γέννησαν, στήριξαν και προσανατόλισαν τη δράση της ΧΑ, παραμένουν. Είναι αυτά τα συμφέροντα που εχθρεύονται και πολεμούν με όλα τα μέσα το εργατικό – λαϊκό κίνημα. Όπως επανειλημμένα έχουμε πει ο λαός, μέσα από τους μαζικούς φορείς του εργατικού – λαϊκού κινήματος, πρέπει να ξεριζώσει το φασισμό – ναζισμό, τη ναζιστική δράση και δηλητήριο. Ο λαός να βάλει τη σφραγίδα του στις πολιτικές εξελίξεις». Διαβάστε την ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας του ΚΚΕ για τις εξελίξεις.

real

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.