29/9/13

Ειρήσθω Ωφελιμότερος για την Άγκυρα

 Με τον Λάζαρο Μαύρο
Δ Ε Ν ΠΗΓΕ για να στριμώξει την Άγκυρα στη Ν. Υόρκη ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Δεν πήγε για ν’ αξιοποιήσει το στρίμωγμα στο οποίο βρίσκεται ήδη η Τουρκία στις σχέσεις της με τις ΗΠΑ, τον Ισραήλ και τους άλλους ενδιαφερόμενους και «παίκτες» της περιοχής.

Δεν πήγε για ν’ αξιοποιήσει, σε βάρος της Τουρκίας, τον αναβαθμισμένο γεωπολιτικά, γεωοικονομικά και γεωστρατηγικά ρόλο που δύναται να παίξει, με συμμαχίες συμφερόντων, έχουσα εντοπίσει και κοιτάσματα φυσικού αερίου στην θαλάσσιά της ΑΟΖ, η Κυπριακή Δημοκρατία.
Και τούτο είναι η αληθέστερη ουσία:
(α) Της ομιλίας που εκφώνησε την Πέμπτη στην 68η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, (β) των δηλώσεών του στη Ν. Υόρκη, (γ) των επαφών του, εκεί και στην Ουάσιγκτον και (δ) της συμφωνίας Βαγγέλη Βενιζέλου - Αχμέτ Νταβούτογλου που ο ίδιος υποκίνησε για αποδοχή της παλαιότερης απαίτησης της Τουρκίας ώστε για 1η φορά η Ελλάς ν’ αναγνωρίσει και ν’ αποδεχτεί ως «ισότιμο» συνομιλητή της τον διαπραγματευτή του κατοχικού ψευδοκράτους με την ιδιότητα της «τ/κ κοινότητας».
Δ Ε Ν ΠΗΓΕ για να καταγγείλει την 39χρονη τουρκική κατοχή, ούτε και να εκθέσει, με τουρκικά γραπτά ντοκουμέντα από Νιχάτ Ερίμ 1956 έως Αχμέτ Νταβούτογλου 2013, την επεκτατική, νεο-οθωμανική, πολιτική της Άγκυρας, ως της μόνης ένοχης για τη συνεχιζόμενη επί 50 χρόνια (1963-2013) μη επίλυση του Κυπριακού. Ούτε βέβαια και για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα πολέμου που διαπράττει ως κατακτητής σε βάρος του κυπριακού λαού.

Π Η Γ Ε ΜΟΝΑΧΑ για να επιδείξει και να διαβεβαιώσει ότι ο ίδιος είναι πρόθυμος να συνεχίσει, με περισσότερη ζέση κι αποφασιστικότητα, την πολιτική του «καλού παιδιού». Και να προσφέρει πολύ «γενναιότερα» δελεαστικά κίνητρα στην Τουρκία, για μια λύση “win-win situation”, που αφορά συν τοις άλλοις και τα κοιτάσματα.
Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Η ΤΟΥ «καλού παιδιού», η οποία υποτροπιάζει σε επικινδυνότερη μορφή, είναι, λοιπόν, το ουσιώδες περιεχόμενο και της ομιλίας που εκφώνησε προχθές στη Γ.Σ. των Η.Ε. ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Ομιλία χωρίς κανένα αίτημα προς τη διεθνή κοινότητα. Παρά μόνο διαβεβαιώσεις ότι ο ίδιος είναι το «πιο καλό παιδί», απ’ όλους τους προκατόχους του. Πολύ πιο αποφασιστικός να καταστεί, όχι μόνο ο αρεστός αλλά και ο ωφελιμότερος για την Άγκυρα. Αυτό ακριβώς το νόημα έχουν και οι δηλώσεις των κομματικών του εκπροσώπων ότι, «ο πρόεδρος Αναστασιάδης στη Ν. Υόρκη πήγε πάρα πολύ καλά, έδειξε την καλή θέληση και την αποφασιστικότητά του για λύση», που διαλαλούσε ο κ. Πρ. Προδρόμου του ΔηΣυ από τα ΜΜΕ και οι τίτλοι «Εντυπωσιακή ομιλία στα ΗΕ: Έτοιμος για λύση», που έγραφε χθες θριαμβευτικά η υποστηρίζουσα την πολιτική του εφημερίδα «Αλήθεια»…

ΕΡΩΤΗΣΗ

Τόσα χρόνια που μας γνωρίζει ο πρώην συνάδελφος και εκ της δημοσιογραφίας αυτομολήσας στην εξουσία κ. Βίκτωρ Παπαδόπουλος, β΄ κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν κατάφερε άραγε ν’ αντιληφθεί ακόμη ότι το καθήκον της δημοσιογραφίας είναι να επαναλαμβάνει μέχρι και «φοβικού συνδρόμου» το Α-144 του Θουκυδίδη, όπου ο Περικλής (430 π.Χ.) δημηγορούσε πώς «μάλλον γαρ πεφόβημαι τας οικείας ημών αμαρτίας ή τας των εναντίων διανοίας = Διότι περισσότερον φοβούμαι τα ιδικά μας σφάλματα παρά τα σχέδια των εχθρών μας», όπως το μετέφρασε ο Ελευθέριος Βενιζέλος;

σημερινή

2 σχόλια:

  1. "Ο κάθε λαός έχει το κράτος και την κυβέρνηση που του αξίζει."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπαμε, η πανταχόθεν πιεσμένη Τουρκία έχει μόνιμη βαλβίδα εκτονώσεως τον καρπαζοεισράκτορα Ελληνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.