27/9/13

Απαγορεύτηκε από την ΕΛ.ΑΣ. η συγκέντρωση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων

Της Λίνας Γιάνναρου
Φωτιές άναψε η ανάρτηση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων που καλεί σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα με στόχο την «υπεράσπιση της πατρίδας».
Μπλόκο της αστυνομίας στην αυριανή συγκέντρωση της ΚΕΕΔ στο κέντρο της Αθήνας. Δεν αναγνωρίζεται από τις άλλες ενώσεις εφέδρων, καθώς δεν έχει εγκεκριμένο από τις αρμόδιες αρχές καταστατικό.

Ανακοινώνεται ότι με Απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, δεν επιτρέπεται, για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κατά το χρονικό διάστημα από 06.00 ώρα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου 2013 μέχρι και την 24.00 ώρα της ιδίας, η πραγματοποίηση της υπαίθριας συνάθροισης της «Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», στην περιοχή του Κέντρου Πόλεως Αθηνών που περικλείεται από τις οδούς Σταδίου (από τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας) – Φιλελλήνων – δεξιά Λ. Β. Αμαλίας – αριστερά Λ. Β. Όλγας – αριστερά Λ. Β. Κωνσταντίνου – αριστερά Λ. Β. Σοφίας – δεξιά Πλουτάρχου – αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ – Κανάρη – δεξιά Σόλωνος – αριστερά Καποδιστρίου – αριστερά Γ’ Σεπτεμβρίου –δεξιά Σατωβριάνδου – Σωκράτους – αριστερά Λυκούργου – αριστερά Αθηνάς (μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ομονοίας), ως και κατά μήκος των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής.

Επικίνδυνα «παιχνίδια» από απόστρατους

Μπορεί να ήταν στα όρια του φαιδρού η πρόσκληση της Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) για κατάλυση του Συντάγματος αύριο 28 Σεπτεμβρίου (θύμισε event στο facebook), όμως είναι ενδεικτική της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, τουλάχιστον σε τμήμα της κοινωνίας. Χθες, οι έφεδροι των Ειδικών Δυνάμεων «διευκρίνισαν» ότι δεν κάλεσαν σε πραξικόπημα («δεν γνωρίζουμε διεθνώς να προαναγγέλλονται πραξικοπήματα» έγραψαν), αλλά ότι επρόκειτο για κατάθεση προτάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι στη «Διακήρυξή» τους ζητούσαν την εφαρμογή του άρθρου 120 του Συντάγματος («H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία»), άμεση παραίτηση της κυβέρνησης, συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ανάγκης κ.ο.κ. Μολονότι έχουν «κατεβάσει» την επίμαχη ανάρτηση από το σάιτ τους (keed-hellas.blogspot.com), εξακολουθούν να καλούν σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 4 μ.μ. αύριο «για την αποκατάσταση της εθνικής μας κυριαρχίας». «Η ΚΕΕΔ θέλει να ξεκινήσει μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ αντεπίθεση από πολίτες, όχι διαμαρτυρία. Στους προδότες δεν διαμαρτύρεσαι. Θέλει να ξεκινήσει μια αντεπίθεση και έχει σαν σκοπό να πάει μπροστά από την άλλοτε ελληνική Βουλή και να μη φύγει από εκεί αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα», γράφουν σε παλιότερο ποστ (3/9).

Η Κοινότητα των Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων κάνει αισθητή την παρουσία της από το 2011, οπότε είχε συμμετάσχει στην αντιμνημονιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Τα φώτα έπεσαν πάνω τους και πέρυσι, όταν παρατάχθηκαν στη λεωφόρο Αμαλίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της Αγκελα Μέρκελ, φωνάζοντας συνθήματα όπως «ψηλά ψηλά τα πράσινα μπερέ», «δεν υπάρχει Δεξιά - δεν υπάρχει Αριστερά, μόνο κόκκαλα Ελλήνων ιερά» και «μαζί - μαζί να φύγουν οι ναζί». Ηδη από τότε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων διαχώριζε τη θέση της από την ΚΕΕΔ. Για μια ακόμη φορά χθες, υποχρεώθηκε να εκδώσει ανακοίνωση, τονίζοντας ότι οι εν λόγω ενέργειες δεν συνάδουν με τον ηθικό κώδικα των Εθελοντών Εφέδρων. «Ενέργειες “εφέδρων” που επιδίδονται συστηματικά σε πολιτικές δραστηριότητες, εξυπηρετώντας –άγνωστο ποιους– μύχιους σκοπούς και επιδιώξεις, υπονοώντας σαφώς και αποδεχόμενοι το ενδεχόμενο διασάλευσης της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής και κοινωνικής ενότητος, δεν έχουν καμία σχέση με τις επιδιώξεις και το πνεύμα των Εθελοντών Εφέδρων» σημειώνουν. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΚΕΕΔ δεν αναγνωρίζεται από τις άλλες ενώσεις εφέδρων, καθώς δεν έχει εγκεκριμένο από τις αρμόδιες αρχές καταστατικό. Πάντως, η Κοινότητα συμπράττει με την Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚΙΣ).

Το πλέον ανησυχητικό, σε κάθε περίπτωση, είναι η πλατιά αποδοχή που είχε η πρότασή τους για ενεργοποίηση του άρθρου 120. Η σχετική ανάρτηση στο facebook διαδόθηκε ευρέως, ενώ η πλειονότητα των σχολιαστών υπερθεμάτιζε για την ανάγκη «ανατροπής του καθεστώτος». Μολονότι η ΚΕΕΔ αρνείται ότι διατηρεί σχέση με τη Χρυσή Αυγή, τα γνωστά χρυσαυγίτικα μπλογκ και προφίλ στο facebook «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία. (Μια άλλη οργάνωση εφέδρων κομάντο, ο Ιερός Λόχος 2012, έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Χρυσής Αυγής.) Σταχυολογώντας από τα πάμπολλα comment: «Κουράγιο, παιδιά, είμαστε ΟΛΟΙ δίπλα σας, αν χρειαστεί και τα όπλα θα πάρουμε φτάνει να αναπνεύσουμε καθαρό αέρα!» Χ.Οικ. «Νιώθω υπερήφανος που αντιπροσωπεύομαι από γνήσια ελληνόπουλα που ακολουθούν το δόγμα του φυσικού ηγέτη κ.κ. Γεώργιον Παπαδόπουλον». Κ.Ξ. «Εχουν ήδη ενημερωθεί φίλοι από το εξωτερικό». Ι.Ζ. «Ετοιμάζουν πολλά οι εθνοπροδότες! Μην κιοτέψετε! Μην μας αφήσετε άλλο στα νύχια των αισχρών εθνοπροδοτών και των κατακτητών της πατρίδας μας! Ευχαριστώ το Θεό που γεννήθηκα Ελληνίδα και γέννησα Ελληνες, ένας εκ των οποίων υπηρέτησε τις Ειδικές Δυνάμεις!» Ε.Δ. «Ολοι μαζί με μια ιαχή! ΛΟΚ!» Γ.Α.

Τα γεγονότα παρακολουθούν με αμηχανία οι σώφρονες των Ενόπλων Δυνάμεων. Υψηλόβαθμη πηγή από την Πολεμική Αεροπορία αναφέρει ότι η συζήτηση περί πραξικοπήματος είναι «αστειότητες». Ωστόσο, τονίζει ότι η απήχηση της Χρυσής Αυγής είναι πολύ μεγάλη σε όλες τις βαθμίδες των Ενόπλων Δυνάμεων. «Πάντα υπήρχε η τάση, όμως σήμερα έχει απενοχοποιηθεί, αφού αυτές οι ιδέες ακούγονται μέσα στη Βουλή. Ετσι, κουβέντες όπως “θα πάρουμε την Πόλη” ακούγονται πια ανοιχτά. Ενισχυμένο είναι και το αντιαριστερό ρεύμα».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. Δες αυτό:http://www.agioritikovima.gr/ethnika/29271-nea-bomba-ap

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εθνικισμος ειναι ασθενεια και πρεπει να εξαλειφθει παραυτα. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι στην Ελλλαδα δεν αποδεχονται την αλλαγη του διεθνους στατους κβο? Οσο και να προσπαθησουν δορυφορος της Τουρκιας θα ειναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.