30/9/13

Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση από την Ουάσιγκτον για τις συλλήψεις των ηγετών της Χρυσής Αυγής

Obama-Samaras01-09august2013 Η αμερικανική κυβέρνηση δεν κρύβει την ικανοποίηση της για τις εξελίξεις αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ένα θέμα που αναδείχθηκε σε πρόβλημα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις αν και η Ουάσιγκτον λόγω των προβλημάτων της οικονομίας κράτησε χαμηλούς τόνους.

Απαντώντας σε ερώτηση του Μέγκα, που αφορούσε τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «χαιρέτισε την ισχυρή θέση», όπως αναφέρει, «που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση κατά της βίας των εξτρεμιστών» της Χρυσής Αυγής.

«Μας ανησυχούν βαθύτατα- αναφέρει ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ- και καταδικάζουμε δηλώσεις και ενέργειες που αποδίδονται στο κόμμα της Χρυσής Αυγής που την δείχνουν να επιδιώκει να υποκινήσει την ξενοφοβία, την εχθρότητα προς τις μειονότητες, και τον αντισημιτισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες η αμερικανική κυβέρνηση θεωρούσε τη ναζιστική οργάνωση κίνδυνο για την τρομοκρατία και κατέστησε γνωστή τη θέση της αυτή στον πρωθυπουργό ο ίδιος ο Πρόεδρος Ομπάμα στη συνάντηση που είχαν τον περασμένο Αύγουστο.

Το θέμα της Χρυσής Αυγής θα συζητηθεί πλέον σε άλλη βάση κατά τη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη ο κ. Σαμαράς με τον αντιπρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν.

Read more: http://mignatiou.com/?p=13404#ixzz2gPFvMzrk

1 σχόλιο:

  1. Τωρα θα τραφουν οι Ελληνες....Ρε ξυπνειστε. Σας δουλευει ψιλο γαζι ο διεθνης τραπεζιτης (περιουσιος-το ειπε ο θεος στο δευτερονομιο) και σε λιγο δεν θα εχει μεινει τιποτα ορθιο στη χωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.