28/9/13

Στην Ευελπίδων τα συλληφθέντα στελέχη της Χρυσής Αυγής - Το βίντεο της μεταφοράς τους

Των Ιωάννας Μάνδρου - Γιάννη Σουλιώτη
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος μεταφέρεται από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων.
Πρώτος βγήκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος, σιδηροδέσμιος και ακολουθούμενος από τον Ηλία Παναγιώταρο, το Νίκο Λαγό, τον Ηλία Κασιδιάρη και το Νίκο Μίχο. Στο πόρισμα των εννέα σελίδων, περιγράφεται η δομή της εγκληματικής οργάνωσης. Αρχηγός και «Φύρερ» ο Νίκος Μιχαλολιάκος.





«Θα φάτε μνημόνιο το βράδυ», φώναζε ο κ. Παναγιώταρος ενώ ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναξε «δεν μας λυγίζει τίποτα». Μέσα σε ελάχιστα λεπτά βρέθηκαν στην Ευελπίδων για να βρεθούν ενώπιον του εισαγγελέα και κατόπιν να οδηγηθούν στον ανακριτή, από όπου και θα πάρουν προθεσμία για την απολογία τους.
«Ήρθα μόνος μου, ζήτω η δημοκρατία» δήλωσε μπαίνοντας στο κτίριο της ΓΑΔΑ, νωρίτερα και επευφημούμενος από τους συγκεντρωμένους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής ο Νίκος Μίχος. Υπενθυμίζεται ότι ο έτερος βουλευτής, ο μόνος πλέον που διαφεύγει της σύλληψης, είναι ο Χρήστος Παππάς. Μαζί με την ανθυπαστυνόμο που παραδόθηκε, οι συλληφθέντες μέχρι στιγμής είναι 19 και συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας της Χ.Α Νίκος Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος, ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας Γ. Πατέλης, ο ειδικός φρουρός της ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά και οι υπόλοιποι συλληφθέντες είναι στελέχη της Χ.Α. Οκτώ από τους συλληφθέντες - απλά μέλη της Χ.Α. - ήταν παρόντες στην αιματηρή συμπλοκή στο Κερατσίνι. Στην επιχείρηση των συλλήψεων, συμμετέχουν 120 αστυνομικοί. Η επιχείρηση της σύλληψης του Μιχαλολιάκου, ξεκίνησε στις 6 το πρωί και αφού είχε προηγηθεί ολονύκτια σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών κκ. Δένδια και Αθανασίου, ανώτατων δικαστικών λειτουργών και υψηλόβαθμων αστυνομικών. Τα τρία όπλα, ένα κυνηγετικό, ένα πιστόλι και ένα περίστροφο που βρέθηκαν στο σπίτι ήταν αδήλωτα. Η κα Ταμπάκου, συνήγορος του Γ. Ρουπακιά, ανέλαβε να υπερασπίσει και τον κ. Παναγιώταρο.
Παραδόθηκε στις αρχές και η ανθυπαστυνόμος στο Α.Τ. Πειραιά που καταζητούνταν. Ολοκληρώθηκε η έρευνα στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου της ασφάλειας Πειραιά και οδηγείται με χειροπέδες στην αντιτρομοκρατική Ο έτερος ένστολος καταζητούμενος, ειδικός φρουρός, συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου. Φέρεται να υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Η ανάμειξή του στην υπόθεση προέκυψε από τη διαδικασία άρσης απορρήτου (κινήθηκε μετά τη δολοφονία Π. Φύσσα στο Κερατσίνι) στα κινητά τηλέφωνα μελών της Χρυσής Αυγής. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες εμπλέκουν τους επίορκους αστυνομικούς σε παράνομες δραστηριότητες μελών της Χ.Α., όπως ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς καταστηματαρχών κ.α. Σύμφωνα με το πόρισμα του αντεισαγγελέα Χαρ. Βουρλιώτη, οι δύο αστυνομικοί, παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει αποδέκτες καταγγελιών για τη δράση της Χρυσής Αυγής, έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν τα θύματα των επιθέσεων με νέες «επισκέψεις» από τη Χρυσή Αυγή.
Τη δόμηση της εγκληματικής οργάνωσης με αυστηρή ιεραρχία και απόλυτη πειθαρχία στους στόχους και στην έκνομη δράση της, περιγράφει το 9σέλιδο πόρισμα του αντεισαγγελέα Χαρ. Βουρλιώτη, που συνοδεύεται από ογκωδέστατη δικογραφία με καταθέσεις συγκεκριμένων μαρτύρων και στοιχεία από παρακολουθήσεις τηλεφώνων με εντολή των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών. Φύρερ» αποκαλούσαν το Μιχαλολιάκο τα άτομα που αποτελούσαν το στενό πυρήνα της οργάνωσης, σύμφωνα με αυτό. Υπαρχηγός της οργάνωσης χαρακτηρίζεται ο βουλευτής επικρατείας, Χρήστος Παππάς, ο οποίος αναζητείται. Χρονικό σημείο έναρξης της εγκληματικής οργάνωσης το 1987.
Σύμφωνα με το πόρισμα την απόλυτη ευθύνη για την οργάνωση και το συντονισμό της παραστρατιωτικής δράσης της Χρυσής Αυγής είχε ο Ν. Μιχαλολιάκος ενώ στο σκληρό πυρήνα της, ο οποίος ήταν αυτός που λάμβανε όλες τις αποφάσεις και ήταν σε γνώση όλων των επιθέσεων και δράσεων, μετείχαν και οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος και Λαγός.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δικογραφία, στη στρατολόγηση ανήλικων παιδιών κατά τα πρότυπα ναζιστικών οργανώσεων.
Για τα αδικήματα που διώκονται οι συλληφθέντες είναι πάρα πολλά τα στοιχεία. Συγκεκριμένα:
- Δολοφονία Παύλου Φύσσα
- Δολοφονία Πακιστανού Πετράλωνα
- Απόπειρα δολοφονίας αλλοδαπού στη Μεταμόρφωση
- Απόπειρα δολοφονίας Αιγύπτιου στην Ιχθυόσκαλα
- Δεκάδες ξυλοδαρμοί
- Κατηγορία εκβιασμού καθώς φέρονται στελέχη της Χρυσής Αυγής να μετέχουν σε δίκτυο εκβιασμών μικροπωλητών και καταστηματαρχών.
- Το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Το χρονικό της επιχείρησης
Μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας συνελήφθησαν ο Γενικός Γραμματέας και τρεις βουλευτές του κόμματος, ενώ μέχρι τις μεσημεριανές ώρες χθες αναζητούνταν προκειμένου να συλληφθούν δυο ακόμα βουλευτές της Χ.Α.
Οι συλλήψεις έγιναν με τη διαδικασία του αυτοφώρου και αφορούν, μεταξύ άλλων, το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Οι κατηγορίες στοιχειοθετούνται από το πόρισμα που συνέταξε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης για τη Χρυσή Αυγή.
Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες (μεταξύ 5.30 και 6.30 π.μ), με τη σύλληψη στην Πεύκη, του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου.
Σε ταυτόχρονη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ συνελήφθη στο σπίτι του και ο βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης. Ακολούθησε, λίγες ώρες αργότερα, η σύλληψη του βουλευτή της Β΄ Πειραιά της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού. Και στις τρεις περιπτώσεις οι συλλήψεις έγιναν παρουσία εισαγγελέα, ενώ αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής φέρεται να πραγματοποίησαν κατ΄οίκον έρευνες. Στο σπίτι του Νίκου Μιχαλολιάκου βρέθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρία όπλα που φέρεται να κατείχε παράνομα.
Ο Ηλίας Παναγιώταρος, (βουλευτής Β΄ Αθηνών) συνελήφθη κυριολεκτικά στην είσοδο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, τη στιγμή που έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες. Τον παρέλαβε αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής και τον οδήγησε στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ.
Στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης επιβεβαίωσαν στην «Κ» ότι αναζητούνταν για να συλληφθούν δύο ακόμα βουλευτές του κόμματος και συγκεκριμένα οι Χρ. Παππάς (βουλευτής Επικρατείας) και ο Νίκος Μίχος (βουλευτής Εύβοιας). Στη ΓΑΔΑ μετέβησαν δύο ακόμα βουλευτές της Χ.Α., οι Γιώργος Γερμενής και Αρτέμης Ματθαιόπουλος, οι οποίοι ωστόσο δεν συνελήφθησαν.
Εκτός του Γενικού Γραμματέα και των τριών βουλευτών, στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής είχαν συλληφθεί, μέχρι νωρίς χθες το μεσημέρι, δώδεκα στελέχη της Χ.Α. Σε αυτά, συγκαταλέγεται ο επικεφαλής της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής Γιώργος Πατέλης. Ο τελευταίος είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον δράστη της δολοφονίας του Π. Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά πριν και μετά το φονικό στο Κερατσίνι.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο συνολικός αριθμός των στελεχών της Χ.Α. (εκτός των βουλευτών) που αναζητούνταν για να συλληφθούν υπερέβαινε τους 30. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην Αττική ωστόσο, επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ βρίσκονταν σε εξέλιξη και στην περιφέρεια.
Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Χαράλαμπος Βουρλιώτης, τόσο ο Γενικός Γραμματέας όσο και οι πέντε βουλευτές της Χ.Α που συνελήφθησαν ή αναζητούνταν για να συλληφθούν κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος κατηγορείται ως αρχηγός της οργάνωσης, ενώ ρόλος υπαρχηγού αποδίδεται στον βουλευτή Χρ. Παππά. Αντίστοιχα, οι εμπλεκόμενοι βουλευτές κατηγορούνται ως μέλη της οργάνωσης.
Έξω από τα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βρίσκονται συγκεντρωμένοι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Όλοι οι συλληφθέντες παραμένουν στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. Πιθανότητες...
    1.Αφού ξεκίνησαν με συλλήψεις θα το προχωρήσουν αρκετά οι της δικαιοσύνης.
    2.Κάποια στιγμή κήρυξη της Χ.Α εκτός νόμου.
    3.Αύξηση του ποσοστού της Χ.Α ενδεχομένως με άλλο όνομα στις δημοτικές εκλογές.
    4.Επίσης αύξηση του ποσοστού στις επόμενες εκλογές.

    Κάποιοι "κύριοι" δεν γνωρίζουν ιστορία και επαναλαμβάνουν λάθη του παρελθόντος.
    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B4%CF%8C%CE%BB%CF%86%CE%BF%CF%82_%CE%A7%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81
    Οι της χρυσής αυγής θα κάνουν πάρτι.Οι υπόλοιποι ....περαστικά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παντως εντυπωσιακα εξυπνη μεθοδευση:

    Μια προβοκατσια

    Ενας βοβαρδισμος της κοινης γνωμης για το ποοοοοοοοσο εγκληματικη οργανωση ειναι.

    Και συλληψη του πολιτικου αντιπαλου!

    Κανονικα δεν πρεπει να συλληφθουν οσοι εχουν ψηφισει αυτους τους κακοποιους??

    Μια καλη σκεψη εναι να τεθουν σε παρακολουθηση οι κατοικοι της χρυσαυγης θεσσαλονικης

    αντωνη! προχωρα! να ξεβρωμισει η χωρα!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.