30/9/13

Χρυσή Αυγή όπως Χρυσή Ευκαιρία


Η πρώτη ανάγνωση λέει ότι η Δικαιοσύνη έπραξε το καθήκον της. Μόλις πήρε τα στοιχεία από τον Δένδια, άσκησε δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Όμως, γιατί έπρεπε να περιμένουμε να γίνουν 32 οι υποθέσεις, για να περάσουν χειροπέδες στους μελανοχίτωνες; Τριανταένα παίζουμε; Και με 29, και με 19, και με 9 μπορούσε να ασκηθεί δίωξη. Αλλά τι περίεργο, δεν ασκήθηκε!
Και, ξαφνικά, σαββατιάτικα, μαθαίνεις αυτό που ο κόσμος τόχε τούμπανο κι η κυβέρνηση κρυφό καμάρι: την υπόγεια διασύνδεση κράτους – παρακράτους - δυνάμεων της εκτροπής. Λες, μπράβο ταχύτητα η Δικαιοσύνη! Αλλά γιατί, μόνο, τώρα; Δεν γίνεται να μην σκεφτείς ότι δεν έχει ασκηθεί ακόμα καμιά δίωξη για τις μίζες της Siemens, ότι δεν έχει συλληφθεί κανένας για την πυρπόληση της MARFIN, για τη λίστα Λαγκάρντ, για το μαύρο κομματικό χρήμα, για την πολιτική κάλυψη στις παράνομες προσλήψεις, στις παράνομες επιδοτήσεις, στις δήθεν απορροφήσεις κοινοτικών κονδυλίων, για το λαθρεμπόριο πετρελαίου και τσιγάρων, για τα δανεικά κι αγύριστα των κομμάτων, για... για... για...
Βλέπεις όλα τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που είχαν το ίδιο «χούι» με το Άκη να κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα, να ξεκοκαλίζουν τον κλεμμένο δικό μου και δικό σου ιδρώτα, και κανενός το αυτί να μην ιδρώνει.
Οπότε, θες δε θες, ξεκινάει η δεύτερη ανάγνωση. Κι αρχίζεις τα σενάρια. Μήπως το «μακρύ χέρι» του συστήματος παραμάκρυνε, αυτονομήθηκε κι έγινε επικίνδυνο για τον δημιουργό του όπως τα τέρατα, στις ταινίες, που ξεφεύγουν από το εργαστήριο; Μήπως η δολοφονία του Φύσσα ξεχείλισε το ποτήρι των Τροϊκανών και έστειλαν τελεσίγραφο «ή τους μαζεύετε ή λεφτά γιοκ;». Μήπως οι δημοσκόποι έδωσαν το πράσινο φως στους δημοκόπους, για να εμφανιστεί ο Σαμαράς ως εγγυητής της νομιμότητας και να πάει σε εκλογές με αυξημένο κύρος πριν τα νέα μέτρα το καταβαραθρώσουν; Ή μήπως είναι όλο στημένο και τα ανταλλάγματα θα τα μάθουμε αργότερα;
Ό,τι και να συμβαίνει, αισθάνεσαι ότι, τελικά, δεν σε αφορά. Δύο ή και περισσότερες συμμορίες έχουν αρχίσει το πιστολίδι, κι εσύ το ακούς στο βάθος. Όχι, δεν είναι μακριά, οι σφαίρες σφυρίζουν γύρω σου αλλά εσύ είσαι σε βαθύ κώμα, σακατεμένος από μια πολιτική χωρίς διέξοδο, από μια απάνθρωπη, ανελέητη φορολογία, από ένα κράτος δυνάστη. Ξέρεις ότι είτε είναι μέσα, είτε έξω από τα σίδερα ο Μιχαλολιάκος, τα χαράτσια θα μείνουν, τα λεφτά που έχασες κι εσύ και το Ταμείο σου από το κούρεμα των ομολόγων δεν πρόκειται να σου τα δώσουν πίσω, τα παιδιά σου που σπούδασες με θυσίες δεν πρόκειται να βρουν δουλειά, το ετοιμόρροπο σπίτι ή το χωράφι του παππού στο χωριό μπορεί να σε στείλει κι εσένα στη φυλακή ως οφειλέτη του Δημοσίου. Πεθαίνουμε σα χώρα, κι η Χρυσή Αυγή είναι ένα μόνο σύμπτωμα του καθολικού καρκίνου που κατατρώει όλα μας τα κύτταρα.
Ο καρκίνος, όμως, έχει άλλο όνομα: ΘΕΣΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΝΟΜΙΑ! Σαράντα χρόνια τώρα, κόμματα και κυβερνήσεις εξευτέλιζαν κάθε έννοια δικαιοσύνης, γελοιοποιώντας το Σύνταγμα, καταπατώντας νόμους, κλέβοντας ασύστολα, ως καθαρόαιμες εγκληματικές συμμορίες. Πριν εμφανιστούν τα μαύρα τάγματα εφόδου, δεν ήταν τα κόκκινα τάγματα εφόδου που παρανομούσαν όποτε γούσταραν; Ακόμα και το να μοιράζεις δημόσιες θέσεις άρα και δημόσιο χρήμα με κριτήριο την κομματική αφοσίωση, σπορ στο οποίο διέπρεψαν και οι πράσινοι και οι βένετοι και οι «σύντροφοι», σύσταση συμμορίας δεν είναι; Έγκλημα είναι μόνο ο φόνος; 
Η γενικευμένη ληστεία του πολίτη, που έχει οδηγήσει χιλιάδες Έλληνες στην αυτοκτονία, τι είναι; Πότε το περιώνυμο κοινοβουλευτικό τόξο σεβάστηκε τον κοινοβουλευτισμό;
Να μην ακούσω, πάλι, τα γνωστά παπαγαλάκια του συστήματος με την προκάτ ατάκα «συμψηφίζεις τις δολοφονίες με τις λαϊκές διεκδικήσεις;» Ο συμψηφισμός, ανόητοι, αφορά δύο αντισυμβαλλόμενους. Μου χρωστάς, σου χρωστάω, πατσίσαμε. Εδώ ΟΛΑ τα κόμματα χρωστούν στον πολίτη. OΛΑ έχουν τεράστιο έλλειμμα νομιμότητας. ΟΛΑ στο παθητικό της Δημοκρατίας εγγράφονται! Το ποιο είναι λιγότερο ή περισσότερο παράνομο είναι δουλειά της Δικαιοσύνης. Δική μας δουλειά είναι καταλάβουμε ότι το αυγό του μαύρου ολοκληρωτισμού εκκολάφθηκε στο όζον και σεσηπός έλος του μεταπολιτευτικού μας Φαρ - Ουέστ.

Γιατί επιμένουμε να κοιτάμε τους 10, 100, 1000 φουσκωτούς που μάζεψαν οι παρακρατικοί από τα γυμναστήρια και έδωσαν σκοπό στη ζωή των άχρηστων μυώνων τους; Τους «απλούς» ψηφοφόρους τους σκέφτηκε κανένας; Τους ρώτησε κανένας; Γιατί 700.000 Έλληνες προτιμούν τους νεοναζί; Έγιναν ξαφνικά θιασώτες του Χίτλερ;
Όχι, βέβαια. Κάποιοι απ’ αυτούς μπορεί να είναι οι πονηροί της υπόθεσης που βάζουν τον «χρήσιμο ηλίθιο» μαχαιροβγάλτη να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Μπορεί να τον χρηματοδοτούν κι όλας. Οι περισσότεροι όμως είναι όσοι έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη, κάθε ελπίδα για σωτηρία από τα κόμματα που μας έφεραν ως εδώ. Οργισμένοι, απελπισμένοι, στα όρια της επιβίωσης, θέλουν να τιμωρήσουν ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς. Δεν έχουν την ψυχραιμία, ίσως ούτε και την ικανότητα, να σκεφτούν ότι έτσι σκοτώνουν τη Δημοκρατία. Ο απελπισμένος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι το πολίτευμα δεν ταυτίζεται με τους βιαστές του. Ούτε ότι αν χειροκροτάς αυτόν που επιβάλλει την άποψή του με το στιλέτο, εσύ θα είσαι ο επόμενος μαχαιρωμένος.



Ο απελπισμένος θέλει να χαρεί το γκρέμισμα. Θέλει να δει το άνομο οικοδόμημα που μπάζωσε τα όνειρά του να συντρίβεται με πάταγο. Το ότι οι δυναμίτες δεν έχουν καμία ιδέα από αρχιτεκτονική δεν τον απασχολεί. Ο απελπισμένος θέλει από κάπου να πιαστεί. Αν είναι ηλικιωμένος, από τη στιγμιαία αίσθηση ασφάλειας που του δίνει η παρουσία του φουσκωτού από το σπίτι του μέχρι το ΑΤΜ στα γκέτο του κέντρου της Αθήνας. Αν είναι νέος, από την ψευδαίσθηση της δράσης και του ομαδικού πνεύματος που δίνουν τα τάγματα εφόδου. Μπορεί να μην ξέρει να το εκφράσει, αλλά έχει σιχαθεί μια διαλυμένη κοινωνία που ο καθένας κοιτάει την πάρτη του, χωρίς όραμα, χωρίς ηγέτες, χωρίς σχέδιο. Και «τσιμπάει» στον εθνικισμό, γιατί δάσκαλοι, γονείς, πνευματικοί ταγοί δεν του έχουν προτείνει ποτέ τίποτε άλλο.

Η Χρυσή Αυγή φύτρωσε εκεί που ο μύκητας της μεταπολίτευσης ξέρανε κάθε οπωροφόρο δέντρο. Στη βία αλλά και την αδιαφορία του συστήματος αντέταξε την αμεσότητα του νόμου της ζούγκλας. Στην πνευματική κόπωση μιας κοινωνίας αντιπρότεινε το δήθεν σφρίγος ενός παράφρονος ολοκληρωτισμού. Στη θέση της χαμένης μας ταυτότητας ζωγράφισε ένα κιτς, επαρχιώτικο, ελληνοφανές προσωπείο, που θα ήταν μόνο κωμικό αν δεν κρατούσε μαχαίρι. Όμως, αν φύγει από το προσκήνιο η ΧΑ, το χωράφι της Ελλάδας δεν πρόκειται να καρπίσει αυτόματα. Ξεραμένο θα παραμείνει. Και με μολυσμένον τον υδροφόρο ορίζοντα.

Εκτός αν...
Αν όσες υγιείς δημιουργικές δυνάμεις απόμειναν σ’ αυτόν τον τόπο αποφασίουν να κάνουν τη δική τους θεσμική επανάσταση. Χωρίς μαχαίρια, χωρίς ρόπαλα, αλλά με φλόγα και πάθος. Με λογισμό και με όνειρο.
Αν όσοι ενεργοί πολιτικοί διατηρούν ακόμα ψήγματα αξιοπρέπειας και δεν έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, αποφασίσουν να οδηγήσουν τα κόμματά τους σε διάλυση, καταγγέλλοντας και πρόσωπα και πράξεις και ποσά. Αν διαχωρίσουν τη θέση τους από τους ομόσταβλους απατεώνες και προκαλέσουν στη χώρα μια λυτρωτική γενναία κάθαρση, με το μαχαίρι της Δικαιοσύνης να φτάνει μέχρι το μεδούλι. Θα χρειαστούμε φυσικά και δικαστικούς με ανάλογο αίσθημα ευθύνης.
Αν όσοι διαπρεπείς νομικοί αισθάνονται το επείγον των καιρών και την βαρύτητα του ρόλου τους προτείνουν ένα νέο Σύνταγμα, σύγχρονο, δημοκρατικό, λειτουργικό που θα θωρακίσει τους θεσμούς.
Αν όσοι ενεργοί πολίτες νιώθουν πως η ζωή τους εξαρτάται από τη στάση τους, πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της πολιτικής, για να πάψει να είναι επάγγελμα.
Αν οι πνευματικοί άνθρωποι αφήσουν τις γεροντοκορίστικες μεταξύ τους αψιμαχίες και διαμορφώσουν ένα νέο εθνικό όραμα: Ελληνικό, Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο.
Κάθε κρίση λένε οι Κινέζοι είναι και μια ευκαιρία. Μήπως η πτώση της Χρυσής Αυγής είναι η χρυσή δική μας;

7 σχόλια:

  1. -Μέχρι σήμερα ο "Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας" παραμένει μια απολύτως έντιμη και ακηδεμόνευτη εθνική και πολιτική προσπάθεια, σε μια περίοδο που η πολιτική έχει απονομιμοποιηθεί και απαξιωθεί στη συνείδηση του ελληνικού λαού, που καταστρέφεται από τις επιλογές των προσώπων που απαρτίζουν την πολιτική ελίτ του τόπου.

    -Το πραξικόπημα των εφέδρων, οι συλλήψεις βουλευτών και η τρόικα

    Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, όπως και το σύνολο του ελληνικού λαού, παρακολουθεί τις τελευταίες ημέρες ένα από τα πιο καλοστημένα προπαγανδιστικά παιχνίδια της Κυβέρνησης, με σκοπό τον πλήρη αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης με τη στήριξη, πάντα,συγκεκριμένων ΜΜΕ και κάποιων στρατευμένων δημοσιογράφων τους.

    Από τη μια, οι αστειότητες περί ανατροπής της Δημοκρατίας, με αφορμή την ανακοίνωση κάποιων εφέδρων για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Ευτυχώς το προαναγγελθέν πραξικόπημα απετράπη χάρις στην έγκαιρη επέμβαση των δημοσιογράφων! Φυσικά όλοι όσοι ενεπλάκησαν σε συζητήσεις και έκαναν δηλώσεις για την εφεδρεία μας, λησμόνησαν να πουν στον ελληνικό λαό ότι οι έφεδροι αυτοί, που τόσο λοιδωρήθηκαν τις τελευταίες ημέρες,αποτελούν, σε περίπτωση επιστράτευσης, τον όγκο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που θα κληθεί να υπερασπίσει την εθνική ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας.

    Από την άλλη, η με τυμπανοκρουσίες σύλληψη βουλευτών, που κατά την ειδησεογραφία ενέχονται σε εγκληματικές ενέργειες, έδωσε την αφορμή σε αλαλάζοντες «δημοκράτορες» να ζητούν τον αφανισμό ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, που το ψήφισαν 400 χιλιάδες Έλληνες.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι οι οπαδοί του συγκεκριμένου κόμματος, που συγκεντρώθηκαν έξω από τη ΓΑΔΑ για να συμπαρασταθούν στους βουλευτές τους, δεν ήταν παρά μερικές δεκάδες,αποδεικνύοντας έτσι παταγωδώς ότι αυτό το κόμμα, το μόνο που έχει καταφέρει είναι να ικανοποιήσει την δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση κάποιων ψηφοφόρων και τίποτα παραπάνω. Οι ακραίες συμπεριφορές, απ’ όπου κι αν προέρχονται, βρίσκουν τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού κάθετα αντίθετη και φυσικά τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας και τα μέλη του.

    θεός Βοηθός..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλὸ τὸ ἄρθρο ἀλλὰ στὸ «Εκτός αν...» δὲν εἶπε τἰποτε γιὰ δουλειά. Καὶ τὶ δουλειά, κυρίως χειρονακτική, διότι ἄνευ χειρωνακτικῆς δουλειᾶς σὲ ἐργοστάσια καὶ χωράφια δὲν βλέπω προκοπή.

    Φίλε Τζήμερε, πιστεύεις ὅτι θὰ γίνουν ἐκλογές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

    Άκου Ανθρωπάκο...

    Τίτλος του κλασικού έργου του μεγάλου οραματιστή και ψυχολόγου Βίλχελμ Ράϊχ, απ' όπου και το απόσπασμα: (οι επισημάνσεις δικές μου)
    "...Δε σʼαγαπούν ανθρωπάκο, σε περιφρονούν, επειδή περιφρονείς τον εαυτό σου. Σε ξέρουν απʼ έξω κι ανακατωτά. Γνωρίζουν τις χειρότερες αδυναμίες σου, όπως θα έπρεπε να τις γνωρίζεις εσύ. Σε θυσίασαν σʼ ένα σύμβολο κι εσύ τους έδωσες τη δύναμη να σʼ εξουσιάζουν. Εσύ ο ίδιος τους αναγόρευσες αφεντικά σου και συνεχίζεις να τους στηρίζεις, παρόλο που πέταξαν τις μάσκες τους. Στο είπαν κατάμουτρα: «Είσαι και θα είσαι πάντα κατώτερος, ανίκανος να αναλάβεις την παραμικρή ευθύνη». Κι εσύ τους αποκαλείς καθοδηγητές και σωτήρες και φωνάζεις «ζήτω, ζήτω».. Σε φοβάμαι, ανθρωπάκο. Σε τρέμω, επειδή από σένα εξαρτάται το μέλλον της ανθρωπότητας. Σε φοβάμαι επειδή το κυριότερο μέλημα σου στη ζωή είναι να δραπετεύεις από τον εαυτό σου. Είσαι άρρωστος, ανθρωπάκο, άρρωστος βαριά. Δε φταις εσύ γιʼ αυτό, μα έχεις υποχρέωση να γιατρευτείς. Θα ʽχες από καιρό αποτινάξει τα δεσμά σου, αν δεν ενθάρρυνες ο ίδιος την καταπίεση και δεν τη στήριζες άμεσα με τις πράξεις σου..."
    Στα δικά μας τώρα.
    Ο σημερινός έλληνας Ανθρωπάκος χαίρεται που συνέλαβαν τον αρχηγό και τους βουλευτές ενός κόμματος, οδηγώντας το έτσι στην διάλυσή του.
    Χαίρεται και δικαιολογεί την χαρά του επειδή το συγκεκριμένο κόμμα είναι ακροδεξιό, φασιστικό(!), ναζιστικό(!).

    Δεν βλέπει ή δεν θέλει να δει ότι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ κρύβεται στην πράξη την ίδια, αυτή καθ' εαυτή!

    Ο πραγματικός φασισμός κρύβεται πίσω από όλα όσα θέλει να συσκοτίσει στην οιονεί εθνοκτονία του ελληνικού λαού!

    Σήμερα η Ελλάδα και οι έλληνες είναι οι "εβραίοι" του 21ου αιώνα και σύγχρονοι ναζιστές το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση(!)...

    Θα το καταλάβει ο έλληνας Ανθρωπάκος όταν δεί να προσπαθούν να διαλύσουν όλα τα κόμματα που αντιτίθενται στα σχέδιά τους, όταν θα συλλάβουν και τον ίδιο, όχι γι αυτά που χρωστάει, αλλά γι αυτά που σκέφτεται..
    Η αρχή έγινε...
    Αυτό που βλέπουμε ως τώρα είναι μιά πρόβα, στου "κασίδη(αρη) το κεφάλι"!
    Αύριο έρχεται και η σειρά μας..


    Πηγή: "Ουδέν Σχόλιον"
    Πηγή : Ας μιλήσουμε επιτέλους


    Αναρτήθηκε από amethystos στις 5:44 μ.μ.
    Print Friendly and PDF
    Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
    BlogThis!
    Μοιραστείτε το στο Twitter
    Μοιραστείτε το στο Facebook

    Ετικέτες «Το σχολείο των σχολίων»
    1 σχόλιο:
    ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...
    Ο συναισθηματισμός ωθεί και προσανατολίζει(αβοήθητο και ανυπεράσπιστο)τον ελληνικό πληθυσμό προς τον εμφύλιο.Εμφύλιος τόσο της εικονικής μεταδημοκρατίας μας όσο και αυτών των συμμοριών(και)μεταξύ των για τον έλεγχο της νομής της λείας της εξουσίας κατά τη χειραγώγηση(και επανάπαυση)(πάγιο)του ελληνικού λαού.
    1/10/13 8:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. THURSDAY, 26 SEPTEMBER 2013

    ANTIFA: Τα αβγά του φιδιού. --Αφιερωμένο στους εντόπιους «αντιφασίστες».

    Κάποιοι, με πρόσχημα την καταπολέμηση του «αβγού του φιδιού», θέλουν να μας στερήσουν τα ατομικά και τα συλλογικά μας δικαιώματα, την ελευθερία σκέψης και γνώμης, ακόμα -αν τα καταφέρουν- και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.
    Επ’ αφορμή της εγκληματικής πράξης του φόνου στο Κερατσίνι από οπαδό -ή κάτι παραπάνω- της Χρυσής Αυγής, ξεσπάθωσαν και στην Κύπρο (βασικά από την ηγεσία του ΑΚΕΛ) και ολοφύρωνται και φτάνουν και στα όρια της κινδυνολογίας και για τον «φασισμό στην Κύπρο».
    Ομολογουμένως από αρκετού λειτουργεί ένα παγκόσμιο δίκτυο καταπολέμησης του «φασισμού-Ναζισμού» και προάσπισης των «ατομικών ελευθεριών και των ανθρώπινων δικαιωμάτων»: Η ANTIFA. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα γιγαντιαίο μηχανισμό καταπολέμησης όχι τόσο του ανύπαρκτου σχεδόν φασισμού (που αποτελεί ουσιαστικά το άλλοθι για την ύπαρξή του), όσο των Λαϊκών Κινημάτων για εθνική ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση, βαφτίζοντας αυθαίρετα «φασιστικό και ρατσιστικό» οτιδήποτε δεν είναι αρεστό στους υπερατλαντικούς και βρετανικούς αυτοκρατορικούς κύκλους.

    Και δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ανάπτυξη αυτού του είδους των «αντιφασιστικών» οργανώσεων έλαβε χώρα μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ (1990). Και, σύμφωνα με τις ελιτίστικες αντιλήψεις τους, ο λαός μας χρειάζεται μια ριζική αναμόρφωση, ώστε να σκέφτεται και να λειτουργεί «πολιτικά ορθά», υιοθετώντας τις δήθεν αξίες άλλοτε του αναρχισμού και άλλοτε της αστικής δημοκρατίας και μάλιστα της πλέον στυγνής εκδοχής της: Αυτής δηλαδή της απροκάλυπτης καταπάτησης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της άρνησης του δικαιώματος των λαών στην εθνική ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση.

    Σήμερα, λοιπόν, έχοντας -υποτίθεται- επιλύσει όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας και την ανθρωπότητα, βρισκόμαστε δήθεν ενώπιον του φάσματος μιας «φοβερής απειλής», δηλαδή του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και όχι της σήψης, της διαφθοράς, της ανεργίας, της εργοδοτικής και της τραπεζιτικής ασυδοσίας, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και την αλλοίωση της δημογραφικής σύνθεσης του τόπου μας.

    Όχι, δεν υπάρχουν -κατά τους ιεροφάντες του ορθού- ή, τουλάχιστον, δεν είναι εν τω παρόντι τα πλέον φλέγοντα. Τα μείζονα είναι ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η «ομοφοβία» και πρωτίστως ο εθνικισμός (ο τουρκοκυπριακός εθνικισμός αποτελεί εξαίρεση!) Και η οποιαδήποτε αναφορά στην πατρίδα, στον λαό ή στο έθνος μας συνιστά γι’ αυτούς… ρατσισμό. Αυτά και πολλά άλλα ύποπτα.
    Πέραν, όμως, αυτών υπάρχει και μια έντονη μεταναστολαγνία, ένας παθολογικού τύπου φετιχισμός για τους ξένους, παραλλήλως προς ένα εξίσου παθολογικό μίσος για τους Έλληνες, την Ελλάδα, την Ιστορία της και τον πολιτισμό της (μας).
    Υ.Γ.: Κάποιοι, λοιπόν, με πρόσχημα την καταπολέμηση του «αβγού του φιδιού» θέλουν να μας στερήσουν τα ατομικά και τα συλλογικά μας δικαιώματα, την ελευθερία σκέψης και γνώμης, ακόμα -αν τα καταφέρουν- και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

    -Αφιερωμένο στους εντόπιους «αντιφασίστες».
    ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΡΥΔΑΣ
    Πρώην Δήμαρχος Μόρφου
    http://www.sigmalive.com/simerini
    26/9/13

    Posted by xronos at 23:38
    Email This
    BlogThis!
    Share to Twitter
    Share to Facebook

    Labels: ANTIFA, απειλή, Ελευθερία, Κινδυνολογία, ξενοφοβία, Ρατσισμός, τράπεζες, φασισμός, Χρυσή Αυγή


    http://www.ellanodikhs.net/2013/09/antifa.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Antifa-Xanthis βλέπει την Ξάνθη ως… τουρκική!

    Πέφτουν οι μάσκες ή τα... φράγκα;

    Συνθήματα σε τοίχους της πόλης της Ξάνθης. Οι προοδευτικοί της Antifa-Xanthis, που αρέσκονται να χρησιμοποιούν την τουρκική γλώσσα πολύ συχνά στις αφίσες (μεγάλου μεγέθους και πολύ καλής ποιότητας χαρτιού), αυτή τη φορά γέμισαν την πόλη της Ξάνθης με μία αφίσα πολιτικού περιεχομένου και κινούμενοι κατά πάντων προσπαθούν να δώσουν ένα πολιτικό στίγμα αντίστασης και αντίδρασης κατά όλων όσων συνέβησαν και συμβαίνουν στην Ελλάδα.

    Μία ακόμη αφίσα, ανάμεσα στις άλλες, η οποία ελάχιστα διαβάζεται από τους περαστικούς. Όμως, στην αφίσα αυτή, πέρα από τον καταγγελτικό της λόγο (στον οποίο μπορεί και να συμφωνούμε μερικώς ή απολύτως) έχει μία μικρή λεπτομέρεια… Μία λεπτομέρεια που προδίδει το ύφος και το ήθος της συγκεκριμένης οργάνωσης προοδευτικών πολιτικά αντιδρούντων πολιτών που συμπαρατάσσονται στην Antifa Xanthis.

    Στην υπογραφή του συγκεκριμένου πολιτικού «μανιφέστου», οι Antifa-Xanthis ενώ αποφεύγουν να γράψουν Ξάνθη στα Ελληνικά, αλλά προτιμούν να την γράφουν στα Αγγλικά, και συμπληρώνουν το τοπωνύμιο της υπογραφής τους γράφοντας στα τουρκικά Iskece (δηλαδή Ξάνθη)!!!

    Το επίσημο πεδίο δράσης της ομάδας Antifa-Xanthis είναι η προστασία των λαθρομεταναστών, ο πόλεμος κατά του φασισμού, του εθνικισμού και των λοιπών γνωστών θεματολογιών στα οποία αρέσκονται να ασχολούνται οι φιλανθρωπιστές (αλλά όχι και φιλέλληνες, όπως αποδεικνύει η υπογραφή τους) αγωνιστές – ακτιβιστές Antifa.

    Γιατί αποφεύγουν να γράψουν στα Ελληνικά το όνομα της Ξάνθης και προτιμούν να γράφουν στα τουρκικά το όνομα της συγκεκριμένης πόλης; Το ακτιβιστικό τους πνεύμα δεν μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνει η άρνηση υπογραφής στην Ελληνική, και η ταυτόχρονη εμμονή χρήσης της τουρκικής γλώσσας; Ή μήπως ακριβώς αυτό θέλουν να τονίσουν με την συγκεκριμένη τους εμμονική επιλογή;

    Εμείς δεν πρόκειται να αναρτηθούμε περαιτέρω για τον ρόλο της συγκεκριμένης «ακτιβιστικής» ομάδας. Ίσως τα μέλη της θα πρέπει να αναλογιστούν για το τι ακριβώς πρεσβεύουν και για τα συμφέροντα τίνος αγωνίζονται. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο σύνολό τους σχεδόν οι Antifa-Xanthis δεν εργάζονται ούτε για τα δικά τους συμφέροντα… εκτός και εάν είναι τούρκοι πολίτες…!

    Κωνσταντίνος


    http://omadaneoneforiakon.blogspot.gr/2012/05/antifa-xanthis.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η πρώτη παρέμβαση 'βρίσκεται 'στο σύνδεσμο http://amethystosbooks.blogspot.gr/2013/10/blog-post_3007.html.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://asimpiestos.blogspot.com/2013/04/antifa.html
    http://attikanea.blogspot.gr/2013/09/antifa.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.