30/9/13

Ας πέσουν οι μάσκες επιτέλους!

Γράφει η Έφη Χ. Μαυροπούλου
Δυστυχώς, χρειάστηκε ένας θάνατος ενός νέου και κυρίως, αθώου ανθρώπου προκειμένου να αφυπνιστούν τόσο η δικαιοσύνη όσο και το πολιτικό σύστημα. Μέχρι τώρα υπήρξε, αν όχι ανοχή τουλάχιστον ολιγωρία απέναντι στη δράση της Χρυσής Αυγής.
Αν από την αρχή που η κοινή γνώμη παρακολουθούσε με αμηχανία μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, να επιδίδονται σε παράνομες πράξεις θα είχαμε ήδη αποτέλεσμα και ενδεχομένως, να μην είχαν εισχωρήσει τα φαινόμενα της βίας με τόσο μαζικό τρόπο στη κοινωνία και βεβαίως, να μη φτάναμε σε αυτή τη τραγική κατάληξη. Δεν θα υπήρχε περιθώριο να μιλάει κανείς για ανοχή. Ασφαλώς, η βία δεν έκανε την εμφάνισή της μέσω της Χρυσής Αυγής όμως νομιμοποιήθηκε, σε μεγάλο ποσοστό μέσω της εκπροσώπησής της στη Βουλή. Ευτυχώς, η Κυβέρνηση επέδειξε –αν και αργά-γρήγορα αντανακλαστικά από τη δολοφονία του Φύσσα μέχρι σήμερα.

Αυτό που χρειάζεται τώρα, είναι ο απόλυτος σεβασμός στη δικαιοσύνη, και στις επιταγές του Συντάγματος. Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της γιατί σε διαφορετική περίπτωση το πολιτικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ χειρότερο και πολύ πιο έκρυθμο από ότι είναι σήμερα. Μόνο έτσι θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα αυτή η προσπάθεια. Αυτή δεν είναι μια συζήτηση, που αφορά το παρελθόν αλλά το παρόν και το μέλλον γιατί η οποιαδήποτε αμφισβήτηση μπορεί να βρει εύφορο έδαφος να αναπτυχθεί και να καταλήξει όλο αυτό, που γίνεται σήμερα, σε πολιτικό μπούμερανγκ. Ορθώς, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου μίλησε για δίκαιη δίκη εννοώντας προφανώς, ότι οι κατηγορούμενοι θα τύχουν δίκαιη μεταχείριση και θα κριθούν για την ποινική συμπεριφορά τους και μόνο.

Από την άλλη πλευρά, οι πολιτικοί και τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, να καταδικάζουν τη βία από όποιο πολιτικό χώρο και αν προέρχεται και να μην πυροδοτούν μια ήδη έκρυθμη κατάσταση με δηλώσεις, που στη παρούσα στιγμή δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Άλλωστε, οι δικαστικές εξελίξεις είναι αυτές, που παράγουν αποτέλεσμα και στο πολιτικό πεδίο.

 Τέλος, θα πρέπει η κοινωνία να είναι αποφασισμένη να απομονώσει τις εκδηλώσεις βίας χωρίς καμιά δικαιολογία. Δεν υπάρχει δικαιολογημένη βία, δεν υπάρχει νομιμοποιημένη βία  λόγω οικονομικής κρίσης και δύσκολης συγκυρίας. Δεν υπάρχει επαναστατική βία. Η βία είναι βία. Απόλυτα και ουσιαστικά.
Ας αναγνωρίσουμε τους μικρούς καθημερινούς μας φασισμούς που σταδιακά μας οδηγούν σε μεγαλύτερους. Ακόμα και μικρές εκδηλώσεις βίας έχουν την ικανότητα και τη δύναμη να εισχωρούν σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, να εξαπλώνονται και τελικά να δημιουργούν κοινωνίες, που συνηθίζουν στη βία και στη συνέχεια να τη νομιμοποιούν μέσω της ανοχής τους.


 Η δικαιοσύνη έχει καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στη δράση της συγκεκριμένης οργάνωσης. Ας επιδείξει τα ίδια αντανακλαστικά για ανάλογες περιπτώσεις και ας την αφήσουμε να κάνει τη δουλειά της.  Το πολιτικό σύστημα όμως, είναι αυτό που θα πρέπει να εξαλείψει το πρόβλημα, αφού καταφέρει να εξαλείψει τις αιτίες.

effiemavropoulou@hotmail.com

4 σχόλια:

  1. Δηλαδή μαντάμ όταν λέτε ότι χρειάζεται ο απόλυτος σεβασμός ... στις επιταγές του Συντάγματος, εννοείτε ότι η χώρα να συνεχίσει να κυβερνάται με ΠΔ που μας ετοιμάζουν οι πατρώνες του εξωτερικού, ερήμην της κολοβής αλλά καθαρής Βουλής ;

    Η μήπως δεν κατάλαβα το βάθος της σκέψη σας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Έλληνες ονειρεύονται την στιγμή που θα δουν βουλευτές με χειροπέδες. Αλλά περιμέναμε να δούμε με χειροπέδες τους διεφθαρμένους του ΠΑΣΟΚ & ΝΔ . Αντί αυτού τα κανάλια μας έδωσαν μια πανδαισία συλληφθέντων βουλευτών άλας από μη κυβερνητικό κόμμα.
    Μέχρι τώρα εισαγγελείς και ειδικοί νομικοί μας μιλούσαν περί ασυλίας βουλευτών και περί προσωπικών δεδομένων. Ούτε τους χειρότερους βιαστές δεν μας βγάζατε στην τηλεόραση.
    Τώρα μας βγάζετε επιδεικτικά τους αλυσοδεμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής – προς τέρψιν ποιων? Μια αδρανής ανίκανη ελληνική αστυνομία που έκανε μια τόσο αποφασιστική κίνηση είναι πολύ περίεργο….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επίσης Καμία μάσκα δεν έχει πέσει ακόμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γιατι το ΠΑΣΟΚ τουλαχιστον δεν εχει παει μεσα για συσταση και συμμορια???????? Μονοι τους κλεβανε οι Τσουκατος Μανδελης Γιαννος Τσοχατζοπουλος κλπ και δε ηξερε ο αρχιερευς?????????Δεν ειναι κακουργημα η κλοπη????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.