18/9/13

Το εβραϊκό κράτος η ο μεγάλος σφετερισμός του ανεστραμμένου παραδείγματος

JSS (Ισραήλ)        (μτφ. Κριστάν)
Εικόνα επιλογής του ιστολογίου
Για 65 χρόνια, το Ισραήλ είναι θύμα ενός απίθανου σφετερισμού, αυτού του ανεστραμμένου παραδείγματος. Η Γη των Εβραίων είναι εβραϊκή εδώ και 5.000 χρόνια, ενώ το Ισλάμ μετρά μόνο 1.400 χρόνια ιστορίας. Και ενώ οι Μουσουλμανοάραβες της Αραβικής Χερσονήσου, από τον έβδομο αιώνα, εισέβαλαν και κατέλαβαν στρατιωτικά τη Γη των Εβραίων και άλλες χώρων ακόμη, όπου δεν είχαν δουλειά και όπου επέβαλαν το Ισλάμ με τη δύναμη του σπαθιού.

Η Εγγύς και Μέση Ανατολή αποτελούν μια τεράστια περιοχή η οποία, πριν να γίνει, μέσω της ένοπλης κατάκτησης και του θρησκευτικού αποικισμού, μουσουλμανικό έδαφος, ήταν για χιλιάδες χρόνια, εβραϊκό και χριστιανικό έδαφος.

Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι Άραβες άφησαν την Γη των Εβραίων κατά τη διάρκεια των αραβο-ισραηλινών πολέμων του 20ου αιώνα, είναι ότι τα Αραβικά Έθνη τους είπαν να εγκαταλείψουν τη Γη των Εβραίων την οποία ήθελαν να καταστρέψουν τα Αραβικά Έθνη.

Και ο πραγματικός λόγος για τον οποίο οι Άραβες που έφυγαν από τη Γη των Εβραίων έγιναν «Παλαιστίνιοι πρόσφυγες», είναι ότι τα αραβικά Έθνη που τους είπαν να αποχωρίσουν από τη Γη των Εβραίων και τα οποία τους στάθμευσαν σε στρατόπεδά συγκέντρωσης, ποτέ δεν τους έδωσαν - ούτε καν το 2013, μετά από 65 χρόνια - την ευκαιρία να αποκτήσουν την υπηκοότητα της νέας χώρας διαμονής τους.

Οι Άραβες της Γης των Εβραίων έγιναν έτσι «Παλαιστίνιοι πρόσφυγες», και με την ίδια λογική που στερείται κάθε κοινής λογικής, υποτίθεται ότι πρέπει να «επιστρέψουν» στην «Παλαιστίνη».

Από το 1948, η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών και ισραηλινών μέσων ενημέρωσης υπερασπίζονται το «παλαιστινιακό ζήτημα». Για 65 χρόνια και ακόμη και σήμερα, η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών και ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ταχτήκαν - και τάσσονται πάντα, συστηματικά - στην πλευρά της ΟΑΠ, της Φατάχ και της Χαμάς.

Και ακόμα και σήμερα, η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών και ισραηλινών μέσων ενημέρωσης υιοθετούν την προπαγάνδα της ΟΑΠ, της Φατάχ και της Χαμάς. Μια προπαγάνδα που αποτελεί μια πραγματική αναθεώρηση και άρνηση της γεωγραφικής αλήθειας και της ιστορικής πραγματικότητας. Αυτά αποκαλώ τον απίθανο σφετερισμό του ανεστραμμένου παραδείγματος.

Έτσι, ο Μαχμούντ Αμπάς, στη τηλεόραση της Παλαιστινιακής Αρχής, «αρχή» την οποία «προεδρεύει», διηγήθηκε χωρίς γέλιο και χωρίς να κοκκινίσει: «Όσον αφορά την [αναγνώριση από τους Παλαιστίνιους], ενός εβραϊκού Κράτους, δεν ήταν ποτέ το ζήτημα. Σε όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και ημών, από το 1993 μέχρι σήμερα, δεν ακούστηκε ποτέ η φράση «εβραϊκό Κράτος». 
Τώρα αρχίζουν να μιλούν για αυτό και η αντίδραση μας ήταν: «Πηγαίνετε στον ΟΗΕ να ονομαστείτε όπως  εσείς επιθυμείτε. Μην απευθύνεστε σε εμάς. Και δεν είναι μόνο αυτό: αρνούμαστε να αναγνωρίσουμε ένα εβραϊκό κράτος. Προσπαθήστε να αποσπάσετε [αυτή την αναγνώριση] από τον ΟΗΕ ή κάποιον άλλο».

Μαχμούντ Αμπάς: «Γιατί το Ισραήλ επιμένει να την πάρει από μάς και μόνο από μάς; Δεν την ζήτησε ούτε από τους Άραβες, ούτε από την Αίγυπτο, ούτε από την Ιορδανία, ούτε από οποιαδήποτε άλλη χώρα με την οποία διαπραγματεύτηκε. Εμείς ξέρουμε γιατί, και η απάντησή μας είναι: όχι, αρνούμαστε.»

Οι ασυναρτησίες του Μαχμούντ Αμπάς βασίζονται στον απίθανο σφετερισμό του ανεστραμμένου παραδείγματος. Το Ισραήλ είναι το κράτος του εβραϊκού λαού. Το Ισραήλ δεν είναι θρησκευτικό  εβραϊκό κράτος. Αλλά το Ισραήλ είναι το κράτος του εβραϊκού λαού. Στον 21ο αιώνα, το Ισραήλ είναι το φυσικό κράτος του εβραϊκού λαού. 
Παλιά, χρησιμοποιούσαμε τους όρους «εβραϊκή εστία», «Γη του Ισραήλ» ή «Βασίλειο του Δαβίδ». 
Οι Βρετανοί, μέχρι το 1948, χρησιμοποίησαν τις λέξεις «Παλαιστίνη» και «παλαιστινιακό» για να περιγράψουν τις παλαιστινιακές εβραϊκές οντότητες, πιο καθαρά, τους Εβραίους, και οι άλλοι είχαν χαρακτηριστεί ως «τοπικοί Άραβες».

Σε όλους αυτούς τους όρους, είναι έμμεσο και άμεσο ότι το Ισραήλ ήταν και παραμένει το Κράτος του εβραϊκού λαού. 
Περιπίπτοντος, ο Μαχμούντ Αμπάς υποστηρίζει ότι η Ιουδαία και η Σαμάρεια αποτελούν «παλαιστινιακό Κράτος» και θέλει να αδειάσει το «παλαιστινιακό Κράτος» από κάθε εβραϊκή παρουσία.

Ο ίδιος που δεν δέχεται ότι το Ισραήλ ήταν και παραμένει το Κράτος του εβραϊκού λαού, θέλει ένα «παλαιστινιακό Κράτος» Judenrein, απαλλαγμένο από κάθε Εβραίο, Εβραίες γυναίκες και τα παιδιά των Εβραίων. Πάλι πρόκειται για τον απίθανο σφετερισμό του ανεστραμμένου παραδείγματος.

Είναι σαφές για μια ακόμη φορά ότι «η Παλαιστινιακή Αρχή» είναι ένα καλάθι καβουριών (που επιδοτείται από τους φόρους μας για 65 χρόνια). Και ότι σε αυτό το καλάθι καβουριών, βρίσκουμε, όπως πάντα, μια σειρά από φατρίες που λειτουργούν μέσω της ΟΑΠ, της Φατάχ και της Χαμάς, χωρίς να γνωρίζουμε τι θέλουν πραγματικά.

Εκτός από, φυσικά, έχουν την προθυμία τους να διατηρήσουν την εικόνα του Επινάλ του «παλαιστινιακού ζητήματος» (με τα δικά μας χρήματα) στη δυτική κοινή γνώμη. Ενώ συνεχίζουν ταυτόχρονα και  ακατάπαυστα να απευθύνουν προς την αραβο-μουσουλμανική κοινή γνώμη, μηνύματα μίσους κατά των Εβραίων, τόσο δημοφιλή στη λεγόμενη Γη του Ισλάμ, με το Ισλάμ το ίδιο να ονομάζεται θρησκεία της ειρήνης, πάντα σύμφωνα με το ανεστραμμένο παράδειγμα .

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι, ο λαός του Ισραήλ είναι θύμα ενός τρομερού σφετερισμού, αυτού του ανεστραμμένου παραδείγματος. 
Ο σφετερισμός διαρκεί πάνω από 65 χρόνια. Θα χρειαστούν, μάλλον, 60 χρόνια ή περισσότερα για να επανατοποθετηθεί ορθά το παράδειγμα, στη σωστή κατεύθυνση. 

Στο πλαίσιο αυτό, θα ήταν καλό να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε, χωρίς φόβο και ενδιασμούς, την ελεύθερη και κοσμική κοινωνία του ιουδαιο-χριστιανικού πολιτισμού. 
Επειδή το γενικό παιγνίδι εκτείνεται πολύ πέρα ​​από το Ισραήλ, το κράτος του εβραϊκού λαού.

Επιτρέπεται η αναπαραγωγή με αναφορά:
κ. Withers αρχισυντάκτης  www.dreuz.info - JSSNews

Πηγές:



3 σχόλια:

  1. πιο ανιστορητο αρθρο δεν εχω διαβασει στην ζωη μου και δεν περιμενα να το δω αναδημοσιευμενο εδω μεσα, πιστευα οτι ηταν πιο καλυτερη η επιλογη των αρθρων στο ινφογνωμων..το μονο που μας δειχνει (το αρθρο) ειναι ποσα ψεματα λενε στο εαυτο τους η Ισραιλινη για να δικαιολογηγουν τα αδικαιολογητα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ syrios vraxoritis
    Απ' όλα έχει ο μπαξές... και από αναρτήσεις και από σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το άρθρο είναι καλο Κρίστιαν, ορθώς το έβγαλες, είναι καλο γιατί βλέπουμε και την άποψη των Εβραίων, δεν το υιοθετώ, αλλα νομίζω πως δεν έχει και απόλυτο άδικο. Τώρα το ποιος έχει και δεν έχει δικαίωμα στα εδάφη αυτά είναι ένα άλλο ζήτημα, αλλα η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.
    Άλλωστε ο Διαχωρισμός μεταξύ Παλαιστινιων και Εβραίων, έγκειται στην ονομασία των εδαφών, όμως η ονομασία, Ιουδαία και Παλαιστίνη περιγραφει τα ίδια εδάφη ακριβώς, αφού Παλαιστίνη ονόμασε ο Αδριανός την Ιουδαία, λόγω του ότι αντιπαθούσε τους Εβραίους που του δημιουργούσαν προβλήματα.
    Εν τελει η ταλαιπωρία των Παλαιστινιων (Αράβων) δεν οφείλεται μόνον στις αγριότητες του Israel, οφείλεται εν πολλοίς και στην αντιμετώπιση που είχαν αυτοί οι άνθρωποι και από τους υπολοιπους Άραβες. Όλοι μπορούν να βρούν ιστορικά δικαια στην περιοχή και οι δυο και αυτό είναι που κάνει κάθε λύση παρα πολύ δύσκολη, συν βεβαια τους πολέμους και το μισος που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρονια........
    Ωραίο θα ήταν το "ιστολογιο" να μπορούσε να παρουσιάσει τις ιστορικές απόψεις για την περιοχή και τα δικαιώματα που διεκδικεί κάθε λαός, αν και βεβαια έχουμε πρώτα πρώτα να ασχοληθούμε με τα δικά μας προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.