14/9/13

Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της στην Αλ Κάιντα, η οποία επιτίθεται εναντίον των Κούρδων της Συρίας

Σύμφωνα με σημερινή ανταπόκριση του Πρακτορείου Ειδήσεων ANF  από την απελευθερωμένη πόλη Σερεκάνιγιε του Δυτικού Κουρδιστάν,  ομάδες της Αλ Κάιντα που φιλοξενούνται σε στρατόπεδα μέσα στο έδαφος της Τουρκίας, περνούν από τα σύνορα στο έδαφος του Δυτικού Κουρδιστάν και επιτίθενται σε φυλάκια των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας που έχουν συγκροτήσει οι Κούρδοι της Ροζάβα (Β. Συρία - Δυτικό Κουρδιστάν).
Συγκεκριμένα, χθες το πρωί, στις 05:00, εικοσαμελής ομάδα τρομοκρατών της Αλ Κάιντα, πέρασε τα σύνορα, προερχόμενη από το τουρκικό έδαφος, και επιτέθηκε στο χωριό Έλοκ, που βρίσκεται 7 χλμ ανατολικά της Σερεκάνιγιε και το οποίο κατοικείται στην πλειονότητά του από Κούρδους Γεζιντί.
Οι επιθέσεις συνεχίστηκαν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, με τις Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας του χωριού να ανθίστανται σθεναρά στις επιθέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Τουρκία.
Οι ισλαμιστές τρομοκράτες χρησιμοποίησαν ως βάση των επιθέσεών τους το χωριό Μισράφα, που βρίσκεται στον δρόμο προς Χασέκε.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των χωρικών της περιοχής, οι ισλαμιστές τρομοκράτες της Αλ Κάιντα πέρασαν τα σύνορα υπό την εποπτεία και προστασία των Τούρκων στρατιωτών.
Επίσης, αναφέρθηκε ότι από το Til Xelef (Tel Halaf), που βρίσκεται κοντά στα σύνορα και έχουν εγκατασταθεί ομάδες ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται ανοικτά από την Τουρκία, έγιναν βολές όλμων και ελαφρού πυροβολικού εναντίον της πόλης Σερεκάνιγιε, που ελέγχεται από τους Κούρδους και έχει στρατηγική σημασία για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής.
Μάλιστα, τοπικοί παράγοντες έχουν χαρακτηρίσει την πόλη Σερεκάνιγιε ως "Στάλινγκραντ" των Κούρδων, αφού οι επιθέσεις των ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται και κατευθύνονται από την Τουρκία, έχουν αρχίσει και είναι αδιάκοπες από τις 16 Ιουλίου 2013, αποκρούονται σθεναρά από τις Δυνάμεις Λαϊκής Άμυνας των Κούρδων.
Μάλιστα, οι άνδρες των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο  έχουν κατατροπώσει τους επιτιθέμενους τρομοκράτες,αλλά έχουν πραγματοποιήσει και επιθετικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το δρόμο που πηγαίνει μέχρι τη Μοσούλη του Νοτίου Κουρδιστάν (Β. Ιράκ).
 και έχουν
Σύμφωνα πάντα με τις κουρδικές πηγές, αυτό το διάστημα οι ισλαμιστές τρομοκράτες μετρούν εκατοντάδες νεκρούς.
Ο Γενικός Διοικητής των Δυνάμεων Λαϊκής Ασφάλειας (YPG) Siban Hamo, που μίλησε στο Πρακτορείο ANF, αναφερόμενος στη στρατηγική σημασία της Σερεκάνιγιε, είπε:
"Η Σερεκάνιγιε για μας είναι πολύ σημαντική, είναι ένα μέρος με στρατηγική σημασία. Είναι το Στάλινγκραντ της Ροζάβα. Ήταν πολύ σημαντική για να αποκτήσουν οι Κούρδοι το καθεστώς αυτονομίας. Όλοι άρχισαν να μιλούν για τους Κούρδους, όταν πήραμε την Σερεκάνγιε. Μετά από αυτήν την στρατιωτική μας νίκη, άρχισαν να συνομιλούν μαζί μου τα στελέχη της Συριακής Αντιπολίτευσης. Μέχρι τότε δεν μας υπολόγιζαν εμάς τους Κούρδους".
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία συνεχίζει να στηρίζει με λύσσα τους ισλαμιστές τρομοκράτες και να δέχεται για νοσηλεία τους τραυματίες στα κρατικά νοσοκομεία, όπως έχουν διαπιστώσει ακόμα και Τούρκοι δημοσιογράφοι, παρά τη δήλωση που έκανε την επέτειο της επίθεσης της Αλ Κάιντα στους Δίδυμους Πύργους, ο Νταβούτογλου, ότι η Τουρκία δεν έχει καμία σχέση με την Αλ Νούσρα/Αλ Κάιντα!
Πηγή: ANF 

4 σχόλια:

  1. ΠΟΙΑ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ , ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ , ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ήθελα ΠΟΛΥ να δω τον Οσταλάν μέσα απο την φυλακή ΝΑ ΚΥΡΉΣΕΙ ΤΟΝ ΠΌΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.
    Εύχομαι σε λίγο καιρό οταν μιλάνε στην Δύση για Αλ Κάιντα, τον μυαλό τους να πηγαίνει αυτόματα στην Τουρκία........
    Η Τουρκία του δίδυμου Ερντογαν / Νταβούτογλου παίζει με την φωτιά.
    (Εχουν καταφέρει να ερξοργίσουν ακόμα και τον Γκιουλέν.
    Εύχομαι σύντομα και τους υπόλοιπους)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταύρο, Επώνυμε
    να παρακολουθούμε με προσοχή τα τεκταινόμενα στην περιοχή.
    Έχουμε να δούμε πολλά.
    Απλά, πρέπει να περιμένουμε.
    Όσο για την υποστήριξη της ισλαμικής τρομοκρατίας από την Τουρκία, το κάνει αν και γνωρίζει ότι αυτό θα έχει επιπτώσεις, γιατί θεωρεί τους Κούρδους της Συρίας μεγαλύτερη απειλή.
    Απλά είναι τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. O Χάρτης στην πραγματικότητα δεν ισχύει.Η Κουρδική περιοχή της βόρειας Συρίας είναι διασπασμενη σε τρία σημεία δύο απο τα οποία ελέγχονται απο την Αλ Νόσρα παρακλάδι της Αλ Κάιντα και ένα απο τον Ελέυθερο Συριακό στρατό. Οι κουρδικές περιοχές κυριολεκτικά εξαρτιώνται απο την ανθρωπισιτική βοήθεια της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου προκειμένου να μην ξεσπάσει επισιτιστική κρίση .

    Την ίδια ώρα όλες οι εμπλεκομένης πλευρές με την σφοδρότητα των συγκρούσεων στοχεύουν στο να εγκαταλείψουν οι Κουρδοι άμαχοι τις Κουρδικές περιοχές και να κατευθυνθούν στο Νότιο Κουρδιστάν
    μέχρις στιγμής το έχουν επιτύχει

    Τα κουρδικά κόμματα της Συρίας αντιδρούν ως προς την κυριαρχία του PYD-παρακλάδι του ΠΚΚ-.Τα περισσότερα δε εξ αυτών στοχεύουν- όπως και όλοι οι εμπλεκόμενοι- στην υποταγή του PYD στο καθεστώς Μπαρζανί

    Η Μόνη αρωγή που έχει το PYD απο την πλευρά του Νοτίου Κουρδιστάν είναι απο το κίνημα Gorran και συναρτάται απο το τι ποσοστά θα επιτύχει αυτό στις επόμενες εκλογές στο Νότιο Κουρδιστάν απέναντι στο PUΚ και το KDP

    Η Τουρκία κατά συνέπεια τηρεί κατά γράμμα τα κελεύσματα της Αμερικανικής και Ισραηλινής διπλωματίας.Αν οι σχεδιασμοί επαληθευτούν , η Συρία διασπαστεί , το κουρδικό μόρφωμα της υποταχθεί σε αυτό του Νοτίου Κουρδιστάν τότε θα ζητήσει σε Αιγαίο και Κύπρο το αντάλλαγμα των υπηρεσιών που προσέφερε.

    Το τι θα σημάνει η δημιουργία ενός μορφώματος ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων στην Συρία , το πως και αν θα ενωθεί με αυτό του Ιράκ (αμφισβητούμενες περιοχές) και αν αυτο το μόρφωμα θα αγγίξει το Ιράν είναι εφιαλτικό σενάριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.