30/9/13

Η κυβέρνηση έτοιμη να παρουσιάσει την Ελληνική ΑΟΖ στους Αμερικανούς

image
Η Ελλάδα και συγκεκριμένα τα συναρμόδια υπουργεία της, Οικονομικών και Ενέργειας, προετοιμάζουν μεγάλη παρουσίαση (road show) του πλούτου των υδρογονανθράκων που διαθέτει η χώρα μας, στο Χιούστον του Τέξας!

Για τους αμύητους της ιστορίας, θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτή είναι η “πετρελαϊκή πρωτεύουσα” των ΗΠΑ, καθώς εκεί έχουν την έδρα τους οι περισσότερες από τις αμερικανικές πολυεθνικές από το χώρο του πετρελαίου.
Γι αυτό και κρίνεται απαραίτητο από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης να γίνει μια συντονισμένη κίνηση “γνωριμίας” μαζί τους, ενόψει της αξιοποίησης των κοιτασμάτων σε Αιγαίο και Ιόνιο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχετικές προετοιμασίες της ελληνικής κυβέρνησης έχουν ξεκινήσει, σε συνεργασία με τους ξένους συμβούλους που έχει προσλάβει, ενώ το μεγάλο ατού της χώρας μας θα είναι τα πρώτα σημαντικά ευρήματα από τις σεισμικές έρευνες στις παραπάνω κρίσιμες περιοχές. Για την ιστορία, πάντως, θα πρέπει να αναφερθεί ότι το αμερικανικό ενδιαφέρον για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς ήδη πολλές εταιρίες, από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχουν ήδη ζητήσει περισσότερες πληροφορίες.

Greek Money

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.