29/9/13

Παραδόθηκε ο Χρήστος Παππάς

Στη ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

«Ζήτω η Χρυσή Αυγή, ζήτω», δήλωσε ο υπαρχηγός του κόμματος, μπαίνοντας στο κτήριο.

Πλέον, τα εντάλματα σύλληψης που μένουν να εκτελεστούν είναι 11. Με τη σύλληψη του βουλευτή ο αριθμός των ατόμων που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ανέβηκε στους 21.

Ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι άλλοι τέσσερις βουλευτές (Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος) βρίσκονται επίσης στη ΓΑΔΑ και κρατούνται σε διαφορετικά κελιά.

Αργά τη νύχτα ζήτησαν και έλαβαν από τους τακτικούς ανακριτές προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη. Οι απολογίες των υπόλοιπων 15 συλληφθέντων, που κρατούνται επίσης στη ΓΑΔΑ, θα ξεκινήσουν επίσης την Τρίτη και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος των κατηγορούμενων ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή.

Εκτός της ανθυπαστυνόμου, έχουν συλληφθεί ακόμη δύο γυναίκες, η σύντροφος του Γ. Λαγού και η σύζυγος του υπεύθυνου της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια.

Πλέον, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δικογραφία καθώς και οι συναφείς με αυτήν υποθέσεις, θα ανατεθούν σε ειδικό εφέτη ανακριτή λόγω της σοβαρότητάς τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος φέρεται, σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, να είναι ο αρχηγός της «εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε από το 1987 μέχρι σήμερα». Η οργάνωση στηρίζεται στη ναζιστική «Αρχή του Ηγέτη» («Fuehrerprinzip»).

Ο κ. Βουρλιώτης στο 9σέλιδο πόρισμά του, δίνει εντολή, να ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα, καθώς και η διάπραξη άλλων αδικημάτων, όπως αυτά για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και γιαεκβίαση, επειδή υπάρχουν ενδείξεις ύποπτης χρηματοδότησης στα μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως και ενδείξεις για συνεργασία μελών του κόμματος με ανθρώπους της νύχτας.

Χθες, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας δεσμεύθηκε πως η έρευνα «θα συνεχιστεί προς πάσα κατεύθυνση και θα ολοκληρωθεί».

«Το κράτος δικαίου δεν είναι γυμνό και ανήμπορο απέναντι στη χυδαία απειλή της άλογης βίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.