18/9/13

Χρ. Λαζαρίδης: Η στρατηγική έντασης του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής που οδηγεί σε βία και νεκρούς

«Συνευθύνη από τις λάθος επιλογές του», απέδωσε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού
Οξύνεται το κλίμα πολιτικής έντασης μετά την στυγνή δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα με τον πρωθυπουργικό σύμβουλο και βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ κ. Χρ. Λαζαρίδη να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολουθεί «στρατηγική έντασης» η οποία «τροφοδοτεί» την «Χρυσή Αυγή».
Όπως είπε σε δηλώσεις του προς τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «η ένταση που καλλιεργείται από τον ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής που οδηγεί σε βία και νεκρούς». Μάλιστα δεν δίστασε να θέσει εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ «εκτός συνταγματικού τόξου». «Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να μην καταδικάζει γεγονότα κατάλυσης της νομιμότητας και του Συντάγματος, όπως π.χ. στις Σκουριές, παραμένει εκτός συνταγματικού τόξου. Εσείς θεωρείτε ότι είναι εντός;», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι «αν δεν σταματήσει αυτή η ένταση, να πάνε φυλακή αυτοί που πρέπει και οι άλλοι να φρονιμέψουν, θα έχουμε και άλλους νεκρούς»!
Η «ταύτιση» που επιχείρησε ο κ. Λαζαρίδης αποδίδοντας σε Χρυσή Αυγή και ΣΥΡΙΖΑ «ανατροφοδότηση της στρατηγικής έντασης», προκάλεσε αίσθηση και υπήρξαν πλήθος ερωτήσεων, μεταξύ των οποίων και εάν θεωρεί «ηθικό αυτουργό» τον ΣΥΡΙΖΑ για όσα συμβαίνουν από πλευράς της Χ.Α. Ο συνεργάτης του Πρωθυπουργού απάντησε ότι δεν υιοθετεί τους νομικούς όρους διότι δεν δικάζει κανέναν, ωστόσο είπε ότι «δεν υπάρχει μόνο η ηθική αυτουργία, αλλά υπάρχει και η συνευθύνη (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ), χωρίς να το θέλει, γιατί κάνει λάθος επιλογές».
Οι δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη, έγιναν σε συνέχεια των σχολίων που έκανε σε τηλεοπτική εκπομπή (του MEGA) με αφορμή την δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα ακτιβιστή, εξαπολύοντας επίθεση κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου: «η Χρυσή Αυγή ευτελίζει το ελληνικό κοινοβούλιο. Δεν σημαίνει όμως ότι μόνη αυτή έχει ευθύνες. Ευθύνες έχουν και άλλοι. Χτες ζήσαμε έναν ευτελισμό στο ελληνικό κοινοβούλιο από την πλευρά της κυρίας Κωνσταντοπούλου την οποία συμπεριφορά καταδίκασαν και άλλα κόμματα», είπε, αναφερθείς στις καταγγελίες της βουλευτού για «πλαστά αδιόρθωτα πρακτικά» της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής όπου συζητήθηκε ο νέος Κώδικας Δικηγόρων και για «άκυρη ψηφοφορία». Εξηγώντας αργότερα ενώπιον των κοινοβουλευτικών συντακτών τα παραπάνω, μετά και τις σφοδρές αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάλεσε τον κ. Αντ. Σαμαρά «να αποδοκιμάσει ευθέως τον κ. Λαζαρίδη και να εγκαταλείψει την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των δύο άκρων που αντικειμενικά νομιμοποιεί την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής», ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι «προσπάθησα να μιλήσω με τη φωνή της λογικής, που είναι απαραίτητη σε στιγμές έκρυθμες που έχει σκοτωθεί ένας άνθρωπος». «Καταδικάσαμε αυτό που έγινε, δυστυχώς έγινε, το καταδικάσαμε όλοι. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, ούτε να φέρουμε πίσω στη ζωή τον άνθρωπο, αλλά μπορούμε να φροντίσουμε να μην αφήσουμε να υπάρξουν άλλα θύματα έντασης και βίας», σημείωσε και πρόσθεσε: «Τους είπαμε πρώτοι νεοναζί και όχι με το όνομά τους, και θυμίζαμε τι σημαίνει νεοναζί. Είναι οι χειρότεροι τύραννοι που γνώρισε ποτέ ο τόπος και ο χειρότερος εφιάλτης που γνώρισε η Ευρώπη. Τους καταδικάζουμε, όμως καταδικάζουμε και την στρατηγική της έντασης». Ερωτηθείς αν εννοεί τον ΣΥΡΙΖΑ, ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού απάντησε: «Εννοώ όσους μιλάνε για ραντεβού στα σφαγεία και τα γουναράδικα, μιλούν απαξιωτικά και καλούν σε λυντσάρισμα. Αυτή είναι η στρατηγική της έντασης που δεν ξεκίνησε χθες. Και δεν θα σταματήσει αν δεν επέμβουμε».
Όσον αφορά την κυρία Κωνσταντοπούλου, είπε: «Την ανέφερα ως παράδειγμα απαξίωσης του κοινοβουλευτισμού. Αποδοκιμάσθηκε χθες η πρότασή της από όλες τις πτέρυγες, μίλησε για βιασμό της Δημοκρατίας και πλαστογράφηση των προσωρινών πρακτικών. Όλοι της είπαν ότι δεν υπάρχει παρατυπία και ότι ισχύει η αρχή της δεδηλωμένης. Αυτό είναι ευτελισμός».
Και συμπλήρωσε: «Αν θέλετε ανθρώπους να κερδοσκοπούν πάνω στο εφήμερο, να τρίβουν τα χέρια τους όταν πεθαίνει κάποιος, δεν θα τον βρείτε σε μένα. Έχω παλέψει για τη Δημοκρατία όταν κάποιοι ήταν αγέννητοι». Ενώ υπογράμμισε ότι «είναι ευθύνη όλων να σταματήσει το γαϊτανάκι που οδηγεί στην ένταση και τη βία».
«Στη Χαλκιδική έκαψαν εργοστάσια και σπίτια επειδή ήταν κατά μίας επένδυσης που σας θυμίζω έχει κριθεί νόμιμη από όλα τα δικαστήρια. Να επεμβαίνουμε λοιπόν όπου καταλύεται η τάξη. Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται, είναι αδιαίρετος. Ότι είναι ελαστική η εφαρμογή του νόμου το ξέρω. Είναι ένα κατάλοιπο δεκαετιών, το ξέρω. Με αυτούς που έχουν καταλάβει παράνομα δημόσιο κτήριο, την ΕΡΤ και βρίζουν; Και οι ίδιοι θα πρέπει να αποδέχονται το νόμο και όταν είναι υπέρ τους και όταν είναι υπέρ των αντιπάλων τους», ανέφερε.
Ο κ. Λαζαρίδης δήλωσε ακόμα ότι «η θεωρία των δύο άκρων στρέφεται ενάντια στου ακραίους». «Υπερασπίζονται τους κουκουλοφόρους, τρομοκράτες που έχουν καταδικαστεί και δολοφόνους, φωνάζουν εμφυλιοπολεμικά συνθήματα που στάζουν αίμα», για να διαπιστώσει: «Η στρατηγική έντασης αλληλοτροφοδοτείται».
Σχολιάζοντας την δήλωση της κυρίας Κωνσταντοπούλου ότι καθιστά υπεύθυνο τον κ. Σαμαρά «για ό,τι της συμβεί» μετά και την «προσωπική στοχοποίησή της» από τον κ. Λαζαρίδη, ο οποίος, όπως είπε η ίδια στην Βουλή, «επέμεινε στη θεωρία των δύο άκρων ταυτίζοντας την απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής με την άσκηση του κοινοβουλευτικού ελέγχου», ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ είπε: «Δεν θα ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο (σ.σ. εις βάρος της κυρίας Κωνσταντοπούλου), αλλά δεν θα απολογηθώ για κάθε ανοησία που λέει και δόξα τω Θεώ είναι πολλές». «Διότι κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να βρίζουν, αλλά δεν δέχονται να τους πουν το παραμικρό. Εγώ το παραμικρό της είπα όταν μίλησα για απαξιωτική συμπεριφορά. Δεν είπα ότι είναι τραμπούκος, αλλά ότι λειτουργεί απαξιωτικά. Και η απαξίωση της Δημοκρατίας συνδέεται με την ένταση», τόνισε, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «οι ακρότητες βλάπτουν τη χώρα» και ζητώντας από την Αριστερά να κάνει την αυτοκριτική της. Μάλιστα είπε ευθέως ότι εάν δεν συντηρείτο η στρατηγική έντασης από τον ΣΥΡΙΖΑ «θα είχε συντριβεί η Χρυσή Αυγή», με την οποία δήλωσε ότι η ΝΔ «δεν θα συνεργαστεί ποτέ, μα ποτέ».  
ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. Η σκέψη αυτού του ανθρώπου είναι σκέτος βράχος.

    Πολύ πιό σκληρή και από τούβλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοσμεί την Ελληνική πολιτική ζωή , έχει επαληθευτεί πολλάκις, αποτελεί δε πραγματικό πολιτικό προβλέποντας σωστά και περιγράφοντας σήμερα αυτό που θα είναι αύριο ορατό σε όλους και που απλά σήμερα οι πολλοί το αγνοούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Χρ. Λαζαρίδης: Η στρατηγική έντασης του ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί την ένταση της Χρυσής Αυγής που οδηγεί σε βία και νεκρούς"

    Πότε θα γίνει το "μπαμ" να αδειάσει η πολιτική σκηνή της χώρας απ' όλους? Να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη πολιτική επιτέλους. Όχι άλλο "σώσιμο¨"!
    Νέο σύνταγμα και νέα πρόσωπα στη πολιτική σκηνή της χώρας. Ας γίνει χρεωκοπία! Όχι άλλο "σώσιμο"!
    Σύμφωνοι ο ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτεί τη στρατηγική της έντασης. Το ίδιο και η Χρυσή Αυγή ειδικά όσο νιώθει ότι ανεβαίνει.
    Εσείς, η ΝΔ τι νομίζετε? Είστε αθώοι? Το ΠΑΣΟΚ τι νομίζει είναι αθώο? Ξέρετε πόση οργή υπάρχει και μαζεύεται στο καζάνι και βράζει το κοινωνικό νερό μέσα? Κάθε μέρα στην αγορά όλοι τα ίδια λένε και ξεφυσάνε και ανεβαίνει η θερμοκρασία. Τα μέτρα σας ανεβάζουν της θερμοκρασία στο καζάνι. Δεν έχει ο άλλος δουλειά και τον μαστιγώνετε κάθε μέσα με νέους φόρους και καμία πτώση τιμών σε βασικά αγαθά. Έχει ο άλλος μια επιχείρηση και παλεύει να είναι σωστός στις υποχρεώσεις του και ξανά φόροι και ξανά φόροι και ξανά φόροι! Τι περιμένετε κύριοι? Να είναι υπάκουη και ήσυχη η κοινωνία? Είναι βέβαιο ότι οι νεκροί θα αυξηθούν και ο Θεός να βοηθήσει τη πατρίδα γιατί η πολιτική ελίτ είναι ανίκανη να διαχειριστεί τη κατάσταση.
    Είναι πολύ ωραία εκ του ασφαλούς να κατηγορεί το κάθε κόμμα το άλλο μέσα στη Βουλή (το απόρθητο φρούριο) των Ελλήνων που έχει μετατραπεί σε καφενείο πλέον, αλλά εσείς δεν έχετε νιώσει την αγωνία με τον πυροσβεστήρα στο χέρι σε ετοιμότητα, ακούγοντας να σπάνε το διπλανό μαγαζί με καδρόνια και πέτρες και φλεγόμενους κάδους! Περάστε απόψε από τη Τσιμισκή να δείτε τα αποτελέσματα της δικιάς σας πολιτικής! Δεν υπάρχει κράτος σε τίποτα.
    Της διαφθοράς, της αλαζονείας της εξουσίας και της ταπείνωσης του μέσου Έλληνα. Ναι! Της οργής που υπάρχει παντού πλέον! Σε λίγο καιρό οι δηλώσεις στα μικρόφωνα σας δεν θα συγκρατούν κανέναν. Δυστυχώς!
    Η Ελλάδα ακόμα ψάχνει τον ηγέτη με το όραμα και τη γρανιτένια θέληση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στρατηγική έντασης από το ΣΥΡΙΖΑ;
    Τι λέτε καλέ, στην Ελλάδα μόνο η δεξιά ασκούσε βία, ακόμα και η τρομοκρατία 17Ν,ΕΛΑ κλπ, που εξάγνιζε αμαρτωλούς, από ακροδεξιά στοιχεία ασκούνταν.
    Δεν έχω άποψη για το χθεσινό περιστατικό στο Κερατσίνι, αλλά με εντυπωσίασε πραγματικά ο αυθορμητισμός των ταυτόχρονων κινητοποιήσεων, μου θύμισαν κάτι προηγούμενες που έκαιγαν τον άγνωστο στρατιώτη κάτι αγανακτισμένοι άγνωστοι.
    Άντε να δούμε πόσο θέατρο και κρυφτό θα παίξουμε στην χώρα αυτή και πόσο κάτω θα την φτάσουμε ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. O Λαζαρίδης είναι ένας κατάπτυστος γενίτσαρος της Αριστεράς που υπηρετεί με ταγματασφαλήτικη λύσσα το πιο δοσιλογικό τμήμα της Δεξιάς.

    Αν το γεγονός ότι προέρχεται από τη Β' Πανελλαδική, (το σχήμα-μνημείο του δεξιού οππορτουνισμού εντός της Αριστεράς) όπως κι ο Ευρώ-επιδοτούμενος & Ευρώ-λυσσασμένος ομόλογός του στο ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Μηλιός, λέει σε κάποιους μόνο εξ ημών κάτι, το γεγονός ότι ένας τέτοιος επιεικώς ακατάλληλος άνθρωπος είναι ίσως ο πιο στενός πρωθυπουργικός σύμβουλος, θα έπρεπε να λέει σε ΟΛΟΥΣ μας κάτι και για το ίδιο το ποιόν του Σαμαρά, του τύποις πρωθυπουργεύοντος.

    Ωστόσο, επειδή μόνο βλάκα δεν θα μπορούσαμε να τον χαρακτηρίσουμε, θα πρέπει να ξέρει πως όσο και να προσπαθήσει με εμπρηστικές δηλώσεις και πρωθυπουργική γραμμή να ξεκινήσει εμφύλιο ώστε να γλυτώσει τα δοσίλογα αφεντικά του, στο τέλος το μόνο που θα καταφέρει είναι να χυθεί το δικό του αίμα.
    Ο πολιτικός χρόνος μετρά αντίστροφα γι'αυτόν και στην εποχή μας είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένος...
    Πάντως, Σάββα, αν ήμουν Πόντιος θα ντρεπόμουν πολύ που αυτός βγήκε από τα σπλάχνα του Ποντιακού Ελληνισμού και τον αμαυρώνει..
    Να το θυμάστε οι Πόντιοι ότι ο Λαζαρίδης θα αποδειχθεί πως είναι ο σύγχρονος Γεώργιος Αμιρούτζης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένα μόνο δείγμα της "λογικής" Λαζαρίδη που καταδεικνύει την εθελογερμανοδουλεία του, είναι το γεγονός ότι εξίσωσε το σύνθημα των χρυσαυγιτών "ζήτω οι χίτες κι οι ταγματασφαλήτες" με το σύνθημα της Αριστεράς "ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-Μελιγαλάς".

    1ον) Σε κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, το να φωνάζεις συνθήματα ΥΠΕΡ των ένοπλων συνεργατών των ΝΑΖΙ (μέλη της Χ επάνδρωνε την Ειδική Ασφάλεια των Τσολάκογλου κι εξοπλιζόταν από τη Γκεστάπο αλλά πήρε άφεση αμαρτιών λόγω Δεκεμβριανών), είναι ποινικά κολάσιμο ως φιλοναζιστική πράξη.
    Φανταστείτε π.χ. στη Γερμανία να φώναζε ένα πλήθος ΥΠΕΡ των ξένων εθελοντών Waffen-SS πόσο άμεσα θα το διέλυε η αστυνομία και θα συλλάμβανε τα μέλη του.
    Να θυμήσω επίσης ότι η εξόριστη κυβέρνηση του Καίρου και ο "γέρος της Δημοκρατίας" είχε επίσημα χαρακτηρίσει ως γερμανοδοσιλόγους τους ταγματασφαλήτες.
    2ον)Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ είναι ΕΠΙΣΗΜΑ αναγνωρισμένες εθνικοαπελευθερωτικές αντιστασιακές οργανώσεις τόσο από το τότε Συμμαχικό (Αγγλοαμερικανικό) Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής όσο και από την Ελληνική Πολιτεία. Το τί συνέβη στο Μελιγαλά, συνέβη στα πλαίσια αφοπλισμού και διάλυσης των τοπικών ένοπλων δυνάμεων των συνεργατών των ναζιστών κατακτητών, κατόπιν εντολών τόσο του Συμμαχικού Στρατηγείου όσο και της εξόριστης ελληνικής κυβέρνησης.
    3ον) Άρα ο Λαζαρίδης με τη θεωρία των δύο άκρων εξομείωσε τους αντιστασιακούς με τους δοσιλόγους, τους πατριώτες με τους συνεργάτες των κατακτητών.

    Μετά από αυτό, του αξίζει όχι απλά θέση πρωθυπουργικού συμβούλου του Κούισλινγκ Σαμαρά αλλά χαρτοφυλάκιο στην "ελεύθερη ελληνική κυβέρνηση" του Έκτορα Τσιρονίκου που δημιούργησαν οι ΝΑΖΙ στη Βιέννη στις αρχές του 1945 με δοσίλογους που αποχώρησαν από την Ελλάδα μαζί με τα στρατεύματά τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.