15/9/13

Συνελήφθη Τούρκος κατάσκοπος στην Αίγυπτο

Η Αίγυπτος έχει συλλάβει έναν Τούρκο πολίτη ως ύποπτο για κατασκοπεία και συνωμοσία με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, ανέφερε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.
Η σύλληψη αυτή θα μπορούσε να είναι μια νέα πηγή έντασης ανάμεσα στην Άγκυρα και στο Κάιρο οι σχέσεις των οποίων έχουν διαταραχθεί μετά την αποπομπή, τον Ιούλιο, από την αιγυπτιακή προεδρία του Μοχάμεντ Μόρσι, η Μουσουλμανική Αδελφότητα του οποίου έχει στενές σχέσεις με το κυβερνών κόμμα AK στην Τουρκία.

«Ο Ραζίτ Ογκούζ, ένας Τούρκος 46 ετών, συνελήφθη στην πόλη Ισμαηλία βορειοανατολικά του Καΐρου στις 28 Αυγούστου, ενώ φωτογράφιζε στρατιωτικές εγκαταστάσεις», δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Το MENA ανέφερε πως εκπρόσωποι της τουρκικής αποστολής στο Κάιρο παρακολουθούν την υπόθεσή του και τον έχουν επισκεφθεί στη φυλακή.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

2 σχόλια:

  1. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Το επίσημο όργανο προπαγάνδας του Τουρκικού Κράτους:

    "Έφοδος από την αστυνομία της Αιγύπτου στα γραφεία της Τουρκικής Ραδιοτηλεόρασης TRT στο Κάιρο.Επί έξι ώρες πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στα γραφεία, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κάμερες και διακόπηκε η σύνδεση ίντερνετ.7 αστυνομικοί που ήρθαν στα γραφεία της TRT στο Κάιρο κατά τις μεσημεριανές ώρες χτες ζήτησαν ορισμένα έγγραφα από τον συντάκτη της TRT Semir Yorulmaz, ο οποίος ήταν στο γραφείο και πραγματοποίησαν ευρύ έλεγχο.Οι αστυνομικοί που ρώτησαν αν υπάρχει όχημα και εξοπλισμοί ζωντανής μετάδοσης, κατέσχεσαν ορισμένα έγγραφα, κάμερες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.Κατά την έρευνα ήταν παρών και ένας δικηγόρος που έστειλε η Τουρκική Πρεσβεία στο Κάιρο.Στις 17 Αυγούστου ο συντάκτης της TRT Metin Turan συνελήφθηκε κατά την επιχείρηση που διοργανώθηκε στο τέμενος Αλ Φατάχ και είναι υπό κράτηση ακόμα.Την περασμένη εβδομάδα παρόμοια έφοδο διοργανώθηκε στο γραφείο του πρακτορείου Anadolu, προσήχθη ο διευθυντής του τμήματος ειδήσεων, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

    Φυσικά πολλοί συντάκτες και δημοσιογράφοι αλλά κα ιστελέχη της Φωνής της Τουρκάις έχουν και την ιδιότητα στελεχών της ΜΙΤ.

    Τα όσα αναφέρει (και) το δημοσίευμα ενδεικτικά της τουρκικής εμπλοκής στα τεκταινόμενα στην Αίγυπτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουτσά στραβά η Αίγυπτος έχει κράτος. Κάτι σαν την ελλάδα ας πούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.