7/9/13

Απίστευτο σκάνδαλο: Μίκρυναν την Ελληνική ΑΟΖ από Καστελόριζο προς Κύπρο!

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων με θύμα την Εθνική μας κυριαρχία!
Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχτηκε απο τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος. Αυτό σημαίνει ότι η νήσος Στρογγύλη με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έπαυσε να έχει οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη.
Υπο τις προυποθέσεις αυτές και σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖ από αυτό το νησί από τη περιοχή του Καστελλόριζου πρός τη Κύπρο.
Σας επισυνάπτω την απόφαση για τη μετατροπή της χρήσης της νήσου Στρογγύλης σε αρχαιολογικό χώρο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το Έθνος προχτές! Κρατείστε τη για να τη θυμάστε.


Με την απόφαση αυτή η Ελληνική και η Κυπριακή ΑΟΖ παύουν να ακουμπούν!

Στη παρακάτω φωτογραφία φαίνεται η παλαιά Ελληνική ΑΟΖ ABCDE (κόκκινη γραμμή) και η νέα ABCDFG όπως προκύπτει σαν αποτέλεσμα της απόφασης της Ελληνικής κυβέρνησης. Η πράσινη γραμμή αντιστοιχεί στα χωρικά ύδατα που αντιστοιχούν στη Στρογγύλη (6 ναυτικά μίλια).


Ακολουθεί ο χάρτης της Ελληνικής ΑΟΖ, όπως ήταν πρίν την απόφαση αυτή. O χάρτης αυτός έχει σχεδιασθεί με βάση την αρχή της μέσης γραμμής μόνο και με την προυπόθεση ότι η Στρογγύλη έχει οικονομική ζωή, κάτι που ίσχυε μέχρι πρότινος. Όπως παρατηρείτε στο χάρτη, στη περίπτωση αυτή, η Ελληνκή ΑΟΖ “ακουμπάει” την Κυπριακή ΑΟΖ.
Για όσους το πούν “μέσα σε αρχαιολογικό χώρο Μουσείο δεν κτίζεται”. Άρα το νησί δεν θα έχει οικονομική ζωή. Παράλληλα δεν θα είναι επιτρεπτή η πρόσβαση σε οιονδήποτε. Πρόκειται για γκριζάρισμα περιοχής που θυμίζει Ίμια.


Aποτέλεσμα της μετατόπισης των ορίων της Ελληνικής ΑΟΖ είναι να αυξηθεί η έκταση της Τουρκικής ΑΟΖ, που πλέον φτάνει μέχρι την Αιγυπτιακή ενώ η Ελληνική δεν ακουμπάει πλέον την Κυπριακή!

Είναι τυχαίο που όλα αυτά συνέβησαν λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη απο τον κ. Αντώνη Φώσκολο, ομότιμο καθηγητή στο Πολυτεχνείο Κρήτης, πως μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου υπάρχει πετρέλαιο αξίας 5 τρισ. δολαρίων;;
Τα οικόπεδα νότια του Καστελόριζου μας τελείωσαν, η συμφωνία για ελληνική αποχώρηση από την ΑΟΖ είχε προφανώς προαποφασιστεί και οι περιφερόμενοι πανικόβλητοι σαν τον Βενιζέλο χρειάζονται προκειμένου να αρχίσει επισήμως και η προετοιμασία των πολιτών.

Εξάλλου υπήρξε και η σχετική αμερικανική "παρότρυνση" και "συμβουλή" για να μην ξεχνάμε τις εντολές που δόθηκαν ΚΑΙ επισήμως. Έτσι απο την δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα» του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και τις λοιδωρίες κατά όσων αγωνίστηκαν να αποδείξουν το αντίθετο, περάσαμε «στο πετρέλαια υπάρχουν», στην ίδρυση φορέα εξερεύνησης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων και στην πρόταση των ΗΠΑ για εμπορική συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας και συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που βρίσκονται στο Αιγαίο, έστω και αν «ακόμη και αν προηγουμένως δεν έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές» (Συνέντευξή του Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ,  ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενέργεια στην Ευρασία, στην «Καθημερινή»)

Οι καταστάσεις πλέον τρέχουν. Τα αφεντικά βιάζονται, γιατί ο χρόνος τους πιέζει και ο Βενιζέλος είναι ο πρώτος που πρόθυμα έτρεξε να ικανοποιήσει την διαταγή "βγάλτε το θέμα με το μοίρασμα της ενέργειας με την Τουρκία".

Βιάζονται να κλείσουν τις κατάλληλες συμφωνίες προκειμένου να δημιουργήσουν σειρά τεράστιων προβλημάτων για τη στιγμή που την Ελλάδα θα την κυβερνούν Έλληνες. Και τότε, αυτά τα προβλήματα θα μπορούν να λυθούν με δύο τρόπους: ή στα διεθνή δικαστήρια και θα χρειαστούν πάρα πολλά χρόνια για την επίλυσή τους (ταυτόχρονα θα παγώσει κάθε θέμα εκμετάλλευσης του ελληνικού ορυκτού ενεργειακού πλούτου) ή θα προχωρήσει η Ελλάδα σε πόλεμο απέναντι σε όποιον έχει παραβιάσει την εθνική της κυριαρχία (και εάν είναι η Τουρκία ένας από αυτούς που παραβίασαν την ελληνική εθνική κυριαρχία, τότε ένας πόλεμος κατά των Τούρκων θα σημαίνει πόλεμος κατά του ΝΑΤΟ... -με βάση το καταστατικό λειτουργίας του ΝΑΤΟ- το οποίο αποκτά και καταστατικά πλέον, οικονομικό χαρακτήρα!)

Εδώ, λοιπόν βρίσκονται τα τεράστια αδιέξοδα που χτίζουν οι συμφωνίες των ολετήρων που υποτίθεται πως μας διασώζουν. Για την ακρίβεια, το μόνο που κάνουν είναι να κλείνουν κάθε διέξοδο, να γιγαντώνουν τα υφιστάμενα προβλήματα και να τοποθετούν την Ελλάδα οριστικά και αμετάκλητα σε έναν μονόδρομο απαξίωσης, σε έναν δρόμο ντροπής και εθνικής ταπείνωσης.

Και οι μαριονέτες αυτές, με χαρά κάνουν αυτό το "έργο", επειδή εκβιάζονται, επειδή είναι απάτριδες, επειδή είναι ελληνόφωνοι, επειδή ξέρουν πως αν χάσουν την εξουσία δεν θα αργήσει η στιγμή που θα χάσουν πολλά περισσότερα από την προσωπική τους ελευθερία...

Ενδιαφέρον έχει να διαβάσετε και τις δηλώσεις που ακούστηκαν εδώ, όπου αναφέρθηκε ότι η Ελληνική ΑΟΖ δεν ακουμπά την Κυπριακή. Σήμερα μάθατε το γιατί…

Χρήσιμο είναι να διαβάσετε και τα άρθρα εδωεδώ και εδώ. Θα αντιληφθείτε περισσότερα για το θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ. Η Ελλάδα πρέπει να “τιμήσει” ιδιαίτερα τον υπουργό Εξωτερικών πρώην Τούρκογλου για την τόσο πατριωτική του απόφαση.
Αν διαβάσετε τις διασυνδέσεις που έχω δώσει στο κείμενο, θα διαπιστώσετε ότι η απόφαση του υπ. Εξωτερικών δεν ήταν τυχαία και μάλιστα αναμενόταν! Οι παπαγάλοι δούλευαν για πολύ καιρό στο θέμα και προετοίμαζαν τον κόσμο για την επερχόμενη απόφαση, που σύμφωνα με τους νόμους της προπαγάνδας θα έσκαγε μέσα σε ένα success story!

Κανείς απο το παρόν πολιτικό σύστημα δεν κατάλαβε τίποτα, επiβεβαιώνοντας ότι κατά βάθος όλοι τους παραμένουν  μια αγαπημένη οικογένεια, που σε κάθε εκλογές αλλάζουν καρέκλες. Όλοι τους πάντα στα σοβαρά θέματα είναι απόντες και παραμένουν αυτό που ήταν πάντα. Ασήμαντοι. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

www.logiosermis.net με πληροφορίες απο το zcode-gr.blogspot.jp

Πηγή: http://www.logiosermis.net/2013/09/blog-post_2795.html#ixzz2eCQYF1tq

7 σχόλια:

  1. Ακριβώς το αντίθετο από όσα διατείνεται το άρθρο. Η αρχαιολογική αποστολή συνάδει με τις διεθνείς πρακτικές για κατοχύρωση ΑΟΖ, παραπέμπω στην παράγραφο 38 του άρθρου
    http://chinesejil.oxfordjournals.org/content/9/4/663.full, όπου γίνεται αναφορά για "creating scientific research stations of sorts" και "using military forces". Η Στρογγύλη άλλωστε είναι νήσος και όχι βράχος. Αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο το άρθρο για να μην ψαρώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ (αμετ)ανόητε,
    Ευχαριστούμε για τον πολύ κατατοπιστικό σύνδεσμο.
    Ο καθ. Γ.Ν., συγγραφέας του άρθρου, ισχυρίζεται όμως ότι ένας αρχαιολογικός χώρος δεν παράγει οικονομική δραστηριότητα.
    Πιστεύω ότι επιβάλλεται να του θέτεις την τεκμηριωμένη ένσταση σου στην ιστοσελίδα του
    http://zcode-gr.blogspot.jp/
    Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ για την παρότρυνση. Το έπραξα ήδη. Συγχαρητήρια για το ιστολόγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά όλα τα σχόλια αλλά να προσδιορίσουμε πιο σωστά για το άρθρο που αναφέρθηκε προηγουμένως http://chinesejil.oxfordjournals.org/content/9/4/663.full

    ότι αυτό που ονοματίσθηκε ως άρθρο 38 είναι παράγραφος σε θέμα προς συζήτηση στο οποίο βέβαια ο σχολιαστής σαφώς προσδιορίζει ότι δύναται ένας βράχος υπό προϋποθέσεις να έχει οικονομική ζωή εφόσον υπάρξει κάποια υποδομή επ' αυτού.

    Κάτι δηλαδή σαν το νησάκι/βράχο που αρχικά ήταν ερημο, μετά έφτιαξαν φυλακές(το Αλκατραζ) μετά καταργήθηκαν οι φυλακές ενώ σημερα έχει εμπορική αξία λόγω επισκεπτών.

    όλα αυτά όμως προϋποθέτουν ύπαρξη υποδομής για να μην υπάρχουν τυχόν αμφισβητήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σωστό το σχόλιο του ανωνύμου. Η ασάφεια του άρθρου 121 ευνοεί τα ελληνικά συμφέροντα. Το άρθρο του Κινέζου νομικού είναι επισκόπηση των διεθνών πρακτικών και νομικών απόψεων. Και ο Κινέζος, παρότι δεν τον συμφέρει αναγνωρίζει ότι τα "ακατοίκητα" κατά την καθομιλουμένη νησιά δεν είναι στην πραγαμτικότητα ακατοίκητα. Επιπλέον δεν έχει προσδιοριστεί στη διεθνή πρακτική τι θεωρείται νησί και τι βράχος (άρα "βράχοι" με φάρο είναι νησιά). Και τελικά-τελικά η Τουρκία δεν μπορεί να επικαλεστεί το άρθρο 121 παρ. 3 της συνθήκης του δικαίου της θάλασσας γιατί δεν την έχει υπογράψει.

    Σημαντικό είναι να προσθέσω ότι οι ΗΠΑ, που δεν έχουν επίσης υπογράψει (προς το παρόν) τη συνθήκη, κινούνται ωσάν να την είχαν υπογράψει, δηλ. τη σέβονται. Οι διεκδικήσεις τους για ΑΟΖ επίσης είναι στο ίδιο μήκος κύματος και ακολουθούν τις ίδιες μεθόδους με τις διακηρύξεις ΑΟΖ της Γαλλίας και της Ιαπωνίας, που έχουν υπογράψει τη συνθήκη.

    Με άλλα λόγια, ο αρχαιολογικός χώρος στη Στρογγύλη είναι ακόμα μία κίνηση που ενισχύει το ήδη ισχυρό οπλοστάσιο της Ελλάδος σε περίπτωση αμφισβήτησης, η οποία αμφισβήτηση δεν θα έρθει ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι ένα τελευταίο: το τι θεωρείται μόνιμη κατοικία ή οικονομική δραστηριότητα είναι επίσης νομικά ασαφές (γι' αυτό και διεθνώς θεωρείται ότι νησιά με ένα λιμανάκι ή φάρο έχουν οικονομική δραστηριότητα). Ένα αμερικανικό και ένα γαλλικό νησάκι από την ανάλυση του άρθρου θεωρούνται ότι μπορούν να υποστηρίξουν κατοικία και οικονομική δραστηριότητα παρότι τα επισκέπτονται μόνο φαντάροι στην περίπτωση της Γαλλίας και δύο επιστήμονες μια φορά στα δύο χρόνια στην περίπτωση των ΗΠΑ και ο Κινέζος ακαδημαϊκός δεν αναφέρει πουθενά ότι αυτή η πρακτική είναι εσφαλμένη. Η Στρογγύλη έχει λιμανάκι, έχει φαντάρους και τώρα θα έχει και αρχαιολογικές αποστολές που θα κάνουν ανασκαφές μαζί με μπάνιο στη θάλασσα! Δεν χρειάζεται να χτιστεί εργοστάσιο πάνω στο νησί για να θεωρείται ότι έχει οικονομική δραστηριότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ καλύτερο θα ήταν να γίνει κάποιο κτίσμα που να συνδέει το "αρχαιολογικό του χώρου" με οικονομική δραστηριότητα (πχ φυλάκιο εισόδου στο λιμανάκι το οποίο κάλιστα θα μπορούν να λειτουργούν οι εκεί φαντάροι όποτε χρειαστεί - αρκεί να υπάρχει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.