2/9/13

Stratfor: Γιατί ο Ομπάμα «παίζει» καθυστέρηση στη Συρία

Ως και δέκα ημέρες μετατίθεται η στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στη Συρία. Γιατί ο Ομπάμα άλλαξε γραμμή το Σαββατοκύριακο και πώς σχεδιάζει «οδό διαφυγής». Η μετάθεση της ευθύνης στο Κογκρέσο και η προσπάθεια για συμμαχίες.

Στην δημόσια τοποθέτησή του, ο Μπάρακ Ομπάμα έκανε δυο κρίσιμες παρατηρήσεις: πρώτον ότι θα δώσει το πράσινο φως στον στρατό για χτύπημα στη Συρία, παρότι επανέλαβε ότι αυτό θα είναι περιορισμένο. Δεύτερον ότι θα θέσει το θέμα στο Κογκρέσο, δίνοντας χρόνο ως τις 9 Σεπτεμβρίου, οπότε θα γίνει η συνεδρίαση για το θέμα. 
Ο Ομπάμα προσπαθεί θα διατηρήσει το momentum για στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η αντικατασκοπία των ΗΠΑ έχει αποδείξεις οι οποίες δίνουν το δικαίωμα να γίνουν οι επιθέσεις, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει τη σημασία του χρονοδιαγράμματος για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από την έρευνα του ΟΗΕ. Παράλληλα, διακριτικά και
στρατηγικά δημιουργεί και οδό διαφυγής από την παρούσα απόφαση αν το Κογκρέσο ψηφίσει κατά της ανάληψης δράσης στη Συρία.

Περισσότερα Euro2day

2 σχόλια:

  1. Τα εχουμε ξαναπει, ο Ομπαμα καθυστερει μια επεμβαση που θα φερει πολλα δεινα στην περιοχη μας. Κανεις δεν θελει εναν 3ΠΠ στο κατωφλι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το ότι κανείς δεν επιθυμεί ένα 3ΠΠ ας μην είμαστε και τόσο βέβαιοι,προσωπικά τουλάχιστον έχω τις επιφυλάξεις μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.