31/10/13

Γιατί ο Λαβρόφ ζήτησε ενημέρωση από τη Ντόρα…

Dora-Bakoyannis-Sergey-Lavrov
Στο περιθώριο των… αναμενόμενων επαφών του με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποίησε ταξίδι-αστραπή στην Αθήνα, είχε και μια “εκτός πλαισίου” συνάντηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

Το τετ-α-τετ του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας με την επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει τις εις βάθος σχέσεις που οικοδόμησε η Ντόρα Μπακογιάννη την περίοδο κατά την οποία ήταν Υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, μετά το 2006.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε ευρύτερη συζήτηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη για τις διεθνείς εξελίξεις, αλλά και για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στην Ελλάδα, στο περιθώριο της προσπάθειας της κυβέρνησης για έξοδο από την κρίση και τους μηχανισμούς στήριξης του Μνημονίου.

Επιπροσθέτως, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει και θεσμικό ρόλο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς το Συμβούλιο της Ευρώπης της έχει αναθέσει να συντάξει έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Ρωσία, ένα κεφάλαιο που πάντα ανοίγει μέτωπα για την κυβέρνηση Πούτιν.
 
http://ysterografa.gr/politics/giati-o-lavrov-zitise-enimerosi-apo-ti-dora?utm_source=Newsletter&utm_medium=e-mail&utm_campaign=sent_20131031_637

2 σχόλια:

  1. Η συνάντηση έχει να κάνει με τα της ΕΕ που στέλνει κάθε δύο εβδομάδες την Ντόρα στην Μόσχα για τα θέματα των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. the pic seems to say : don't worry , you know I got your back. See you later for a detailed " debriefing"?
    "looking forward"
    LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.