26/10/13

Συνάντηση Υφυπουργού Εξωτερικών Άκη Γεροντόπουλου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου και επίσκεψη στην Ελληνική Κοινότητα Βηρυττού

Οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής Balamand υποδέχονται τον Έλληνα Υφυπουργό
Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου κ. Αdnan Mansour, είχε την Τρίτη, πρώτη μέρα της διήμερης επίσκεψης του στον Λίβανο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος.
Συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, αλλά και την υπόθεση των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα βρεθεί. Ο κ. Γεροντόπουλος  επεσήμανε στον κ. Mansour  ότι το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ανεύρεση τους παραμένει αμείωτο και ζήτησε την συνδρομή της Κυβέρνησης του Λιβάνου για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση τους. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε στη συνέχεια τα καινούργια, ιδιόκτητα γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας της Βηρυττού που εκτείνονται σε δυο ορόφους και εκεί διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και διδάσκεται η ελληνική γλώσσα. Έγινε δεκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ανδριώτη, αλλά και περισσότερους από 200 Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του για αρκετή ώρα. Το παρόν στην έδωσε και ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Βηρηττού.
Παράλληλα, ο κ. Γεροντόπουλος συναντήθηκε με τα μέλη του Συνδέσμου Λιβανίων Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων, οι οποίοι και τον ανακήρυξαν επίτιμο μέλος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.