18/10/13

Τουρκία: Προσφορές για τέσσερις νέες μαρίνες

Με τις νέες μαρίνες, στη χώρα θα μπορούν να αγκυροβολήσουν 19.000 σκάφη
Η μαρίνα Αλικαρνασσού
Τις προσφορές για την κατασκευή τεσσάρων νέων μαρίνων θα ανοίξει μέχρι τις 28 Οκτωβρίου η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Binali Yıldırım.

Με τις νέες μαρίνες, στη χώρα θα μπορούν να αγκυροβολήσουν 19.000 σκάφη. «Αυτή την ώρα υπάρχουν 43 δημόσιες και ιδιωτικές μαρίνες στη χώρα, οι οποίες θα αυξηθούν σε 47, όταν κατασκευαστούν οι νέες. Οι μαρίνες θα κατασκευαστούν στο Balikesir, στο Tekirdağ, τη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, με συνολική χωρητικότητα για 1.525 σκάφη», τόνισε ο κ. Yıldırım.

Οι νέες μαρίνες θα κατασκευαστούν με το μοντέλο build-operate-transfer (BOT), το οποίο επιτρέπει στα έργα να κατασκευαστούν χωρίς δημόσιους πόρους και έχει φέρει μέχρι στιγμής εξοικονόμηση 377 εκατ. λιρών.

Να σημειωθεί πως πρόσφατα έγιναν δύο μεγάλες προσφορές για τα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης. Συγκεκριμένα, η Dogus Holding κατέθεσε την μεγαλύτερη προσφορά, ύψους 702 εκατ. δολ. για την  ιδιωτικοποίηση της ζώνης λιμένα Salıpazarı, γνωστή ως Galataport και απέκτησε την εκμετάλλευση για 30 χρόνια.

Ακόμη, η κοινοπραξία Sembol - Ekopark İnşaat - Fine Otelcilik  υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά, ύψους 1,35 δισ. δολ., για την ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων στην Golden Horn (Halic).

Πηγή Hurriyet Daily
http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=153280 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.