29/10/13

Μεγάλος Μουφτής Συρίας: Οι δύο Ορθόδοξοι επίσκοποι βρίσκονται στην Τουρκία

Οκτώβριος 28, 2013. Βηρυτός.
Ο Μεγάλος Μουφτής της Συρίας, δήλωσε την Κυριακή ότι οι δύο επίσκοποι που απήχθηκαν στη Συρία, είναι ζωντανοί και βρίσκονται στην Τουρκία, σύμφωνα με ένα μέλος της «Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Κοινωνίας».

Εξάλλου, μετά τη συνάντηση με τον Μουφτή της Συρίας, Αχμάντ Μπαντενίν Χασούν στη Μόσχα, η Έλενα Αγάποβα, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινωνίας, ανέφερε:

Οι δύο επίσκοποι Παύλος Γιαζίγκι και Γιοχάνα Ιμπραχίμ είναι ζωντανοί και βρίσκονται σε τουρκικό έδαφος», σύμφωνα με εκθέσεις διαφόρων τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Επίσης, η Γενική Ασφάλεια του επικεφαλής υποστρατήγου Αμπάς Ιμπραχίμ και των Ηνωμένων Εθνών- του απεσταλμένου του Αραβικού Συνδέσμου Λαχμπάρ Μπραχίμι, δήλωσε ότι συζητήθηκε στο Κατάρ το θέμα των δύο απαχθέντων επισκόπων, όπως ανέφερε το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο Ιμπραχίμ έφθασε στο Κατάρ, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα για να δώσει συνέχεια στην υπόθεση των δύο απαχθέντων επισκόπων.

Ο Ελληνο-ορθόδοξος αρχιεπίσκοπος του Χαλεπίου, Παύλος Γιαζίγκι και ο Σύριος Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Γιοχάνα Ιμπραχίμ απήχθηκαν τον Απρίλιο από ένοπλους άνδρες, ενώ βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τη βόρεια πόλη από τα τουρκικά σύνορα.

Φέρονταν να κρατούνται από μια μικρή ομάδα ανταρτών στην πόλη Μπσακτίν, 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Χαλεπίου.

Η πρόσφατη απελευθέρωση των εννέα Λιβανέζων σιιτών που απήχθηκαν στην Αζαζ πέρυσι, είχε δώσει ελπίδες ότι οι δύο επίσκοποι θα πρέπει, επίσης, να ελευθερωθούν.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Μαρουάν Σιάρπελ και ο υπουργός Εξωτερικών Αντνάν Μανσούρ, έχουν επιβεβαιώσει ότι οι δύο επίσκοποι είναι ακόμη ζωντανοί.

Επίσης, ο εμίρης του Κατάρ, Σεΐχ Ταμίν Μπιν Χαμίντ αλ Τανί, υποσχέθηκε στον Μαρωνίτη πατριάρχη, Μπεσάρα Ράι, ότι θα βοηθήσει στην επίλυση της υπόθεσης κατά την επίσκεψη του τελευταίου στο Κατάρ την περασμένη εβδομάδα.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.