25/10/13

Επιβολή διαρκούς Μεσαίωνα στην Ελλάδα λόγω του χρέους

«Η χώρα μας θα παραμείνει σε καθεστώς πολυετούς αυξημένης δημοσιονομικής επιτήρησης έως ότου αποπληρώσει το 75% των δανείων που έχει λάβει από την ευρωζώνη και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)». Αυτό έγραφε η «δημοκρατία», αναφερόμενη στις δηλώσεις του Ευρωπαίου επιτρόπου Ολι Ρεν, ο οποίος μίλησε γεμάτος χαρά για την παράταση του προμηθεϊκού δράματος που περνάει η πατρίδα μας.
Αυτές οι τοποθετήσεις του ανθρώπου, που κινεί διάφορα νήματα στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και ειρωνεύτηκε τον λαό μας, από τις αρχές κιόλας της μνημονιακής περιπέτειάς μας (όταν είπε ότι θυσιάζει τα... ποδοσφαιρικά Σαββατοκύριακά του για την Ελλάδα), δείχνουν ότι το πλάνο των δάνειων δυνάμεων για την πατρίδα μας δεν έχει αλλάξει: Κατοχή επ' αόριστον. Δεινά για τους Ελληνες χωρίς φειδώ. Ουδένα έλεος για το ιστορικό έθνος μας.

Φυσικά, ένας από τους ενθουσιώδεις υποστηρικτές του σχεδίου αφανισμού των Ελλήνων και των απόψεων του Ολι Ρεν είναι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Κατά την άποψή του, το να παραταθεί η αυξημένη δημοσιονομική επιτήρηση «δεν είναι κάτι δραματικό», αφού ισχύει για όλες τις χώρες που έχουν πάρει δάνειο από το EFSF.

Για τον υπουργό δεν είναι, βέβαια, δραματικό το να βρίσκονται σιδηροδέσμιοι 10.000.000 άνθρωποι στα κάτεργα του χρέους που δημιούργησαν διεφθαρμένοι και άχρηστοι παράγοντες του δημόσιου βίου. Ο κ. Στουρνάρας έχει διαχωρίσει εδώ και καιρό τη θέση του από την «πλέμπα», που έχει δικαίωμα μόνο να υποφέρει και να πληρώνει οφειλές τις οποίες δεν δημιούργησε. Δεν είναι κομμάτι του λαού ο υπουργός Οικονομικών. Απλούστατα εκπροσωπεί τις δυνάμεις που μας θέλουν υποταγμένους.

Ωστόσο, η αληθινή δύναμη ουδέποτε φεύγει από τα χέρια των πολλών. Φαίνεται ότι την κατέχουν οι λίγοι, όταν η πλειονότητα λησμονεί την παντοδυναμία της. Οι σχεδιασμοί των πιστωτών και των πολιτικών ενεργουμένων τους μπορούν εύκολα να διαλυθούν στα εξ ων συνετέθησαν, αν το θελήσει ο λαός.

Και ο λαός διαχρονικά θεωρεί ότι το ύψιστο των αγαθών είναι η ελευθερία...

Κύριο άρθρο στην εφημερίδα "δημοκρατία"

1 σχόλιο:

  1. Και αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να αποπληρώσει -όπως πάει, δεν βλέπω να τα καταφέρνει-, τι γίνεται;

    Ακολουθεί πτώχευση και εκποίηση της κρατικής περιουσίας, έτσι δεν είναι;

    Με τους βαρύτατους φόρους που επιβάλει το κράτος (κατ' εντολήν της τρόικας, λέει) στην ακίνητη περιουσία και την αρχή εκποιήσεως και της πρώτης κατοικίας, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι μεγάλο μέρος της ιδιωτικής περιουσίας θα περιέλθει στο δημόσιο με πλειστηριασμούς.

    Αν γίνει αυτό, τότε τελικά θα περιέλθει στα χέρια των δανειστών και αυτή, αφού πλέον θα είναι κρατική περιουσία.

    Ναι, πραγματικό ξεπούλημα της Ελλάδος και όχι τρόπος του λέγειν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.