12/10/13

Η Χ.Α. και η Δημοκρατία: Ποιοι ρίχνουν νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής;

Του Σάββα Καλεντερίδη
Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στις εφημερίδες και τις οθόνες των τηλεοράσεων το «σήριαλ» της εξάρθρωσης των σκληρών οργανωτικών μηχανισμών της Χ.Α., με την πλειονότητα των δημοσιογράφων αλλά και των πολιτικών που καλούνται να σχολιάσουν τα γεγονότα, να προβαίνουν σε υπερβολές, που μάλλον έχουν αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο, που είναι η λεγόμενη αποδόμηση του προαναφερθέντος κοινοβουλευτικού κόμματος.
Όμως, παρά το αποτρόπαιο έγκλημα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου, την αποκάλυψη της δράσης βασικών στελεχών της οργάνωσης και των υπερβολών που γράφονται και ακούγονται πανταχόθεν, σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης συνεχίζει να παραμένει συσπειρωμένο γύρω από τη Χ.Α. Τα ποσοστά 7 και 8% που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις, χωρίς αναγωγές, σε μια περίοδο που ασκείται τεράστια ψυχολογική πίεση στην κοινή γνώμη, μιλούν από μόνα τους.
Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια ερμηνεία της στάσης αυτής της σημαντικής μερίδας Ελλήνων πολιτών απέναντι σε αυτό που λέγεται πολιτικό σύστημα, οι οποίοι, παρά το έγκλημα και τις αποκαλύψεις, χωρίς να έχουν οποιαδήποτε ιδεολογική σχέση, συνεχίζουν να στηρίζουν τη Χ.Α.,  γιατί προφανώς θεωρούν ότι τα άλλα κόμματα και ειδικά εκείνα που κυβερνούν, είναι χειρότερα ακόμα και από το κόμμα του προφυλακισμένου κ. Μιχαλολιάκου.
Μερικές από τις -πιθανές- αιτίες:

Πρώτον, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, αξιωματούχος που συμμετείχε στη συνεδρίαση του ΔΝΤ κατά την οποία αποφασίστηκε το πακέτο “διάσωσης” της Ελλάδας, πάνω στο οποίο βασίστηκε το θανατηφόρο για την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες πολίτες Μνημόνιο, «η λεγόμενη ελληνική διάσωση δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά για την Ευρωζώνη».
Δηλαδή, το Μνημόνιο που υπέγραψε ο αλήστου μνήμης ΓΑΠ και εφάρμοσε στη συνέχεια με τους "κηπουρούς" του, δεν είχε ως στόχο τη διάσωση της Ελλάδας, αλλά της Ευρωζώνης. Με άλλα λόγια, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε να θυσιαστεί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, για να σωθεί η Ευρωζώνη. Και για να γίνει αυτό, προηγουμένως «μαγειρεύτηκαν» τα στοιχεία στην ΕΛΣΤΑΤ, από έναν εγκάθετο του ΔΝΤ στην Ελλάδα, τον υπόδικο κ. Γεωργίου.
Μέχρι στιγμής, το λεγόμενο πολιτικό σύστημα, και εκείνοι που κυβερνούν και εκείνοι που υποτίθεται ότι ασκούν αντιπολίτευση, δεν κάνουν τίποτε για να διερευνηθούν οι αιτίες που μας οδήγησαν στο μνημόνιο και να βρεθούν αλλά και να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Ίσα-ίσα, ο ΓΑΠ, ως επιβράβευση για το έργο που προσέφερε στους εντολείς του, δίνει διαλέξεις σε ξένα πανεπιστήμια, ενώ ο κ. Γεωργίου συνεχίζει να προΐσταται της ΕΛΣΤΑΤ!!!

Δεύτερον, ένα άλλο «σήριαλ» που είδαμε να παίζεται στις οθόνες μας, σε προηγούμενη τηλεοπτική σεζόν, είναι αυτό της περίφημης «Λίστας Λαγκάρντ». Εκεί, μια ομάδα πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, και όχι μόνον ο κ. Παπακωνσταντίνου, δρώντας στην ουσία ως μια εγκληματική συμμορία, έκαναν ακριβώς αυτά που έπρεπε για να μην πληρώσει κανείς από τους συμπεριλαμβανομένους στη Λίστα Λαγκάρντ το τίμημα των παράνομων πράξεών του.
Το λεγόμενο πολιτικό σύστημα, αφού η όλη υπόθεση πέρασε από σαράντα κύματα, αντέδρασε και παρέπεμψε μόνον τον κ. Παπακωνσταντίνου, χωρίς να είμαστε σίγουροι αν τελικά θα τιμωρηθεί κι αυτός ή όχι.
Πάντως, οι μήνες και τα χρόνια περνούν και μέχρι στιγμής, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ στα άδεια ταμεία του ελληνικού κράτους από τους εγγεγραμμένους στη  «Λίστα Λαγκάρντ», τη στιγμή που άλλα κράτη έβαλαν στα ταμεία τους πολλά δισεκατομμύρια ευρώ από τις αντίστοιχες λίστες! Την ίδια στιγμή, οι Έλληνες πολίτες συνεχίζουν να πένονται, να υποφέρουν και να αυτοκτονούν και οι κλεπτοκράτες να ζουν τον τρυφηλό τους βίο, χωρίς να πληρώνουν!
Το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν έγινε ακόμα τίποτα, αυξάνει τη δυσπιστία και την απαξία των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση και τα λεγόμενα συστημικά κόμματα και ενισχύει τις υποψίες ότι υπάρχει ένα αόρατο χέρι που συγκαλύπτει το σκάνδαλο και τους ενόχους!
Ο κατάλογος με τις αιτίες είναι μακρύς, όμως θα αναφερθούμε στην τρίτη, που είναι επίσης χαρακτηριστική.
Ένας από τους ισχυρισμούς των ιδεολογικών καθοδηγητών των μελών και των ψηφοφόρων της Χ.Α. είναι η επιρροή που υποτίθεται ότι ασκούν στην Ελλάδα οι Εβραίοι. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς αυτούς, η Ελλάδα ...εβραιοκρατείται.
Όταν πριν από μερικούς μήνες ήλθε στο προσκήνιο η ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, στο αρχικό σχέδιο υπήρχε η πρόβλεψη η οποία τυποποιούσε ως ποινικό αδίκημα τον “εγκωμιασμό”, την “κακόβουλη άρνηση” και την “εκμηδένιση” της σημασίας εγκλημάτων γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, καθώς και των εγκλημάτων ναζισμού. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο, όποιος αρνιόταν κακοβούλως και εκμηδένιζε τη σημασία της γενοκτονίας των Ελλήνων και των Αρμενίων της Ανατολής, θα ενέπιπτε στις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου και θα έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες.
Τότε, όσο το νομοσχέδιο ήταν στο στάδιο της διαβούλευσης, με κινητοποίηση της κ. Ρεπούση και άλλων δυνάμεων του ...σοσιαλπροοδευτικού σκότους, το άρθρο απαλείφθηκε και παρέμενε ως αξιόποινη πράξη μόνο η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραίων, αφήνοντας το πεδίο ανοικτό στους αρνητές της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας, αλλά και στους ιδεολογικούς καθοδηγητές της Χ.Α., οι οποίοι δικαιώνονταν από την ακατανόητη, με βάση την κοινή λογική, απάλειψη της Γενοκτονίας των Ελλήνων από το νομοσχέδιο! Και φυσικά, κανείς εχέφρων Έλληνας δεν μπορούσε και δεν μπορεί να διανοηθεί πώς μέσα στην Ελλάδα, όταν ένας πολίτης αρνείται τη γενοκτονία των Εβραίων θα τιμωρείται και όταν αρνείται τη γενοκτονία των Ελλήνων στην ουσία θα επιβραβεύεται με μια θέση στο κοινοβούλιο ή σε κάποια θέση αργομισθίας!!!
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η εκδήλωση της Χ.Α. που έγινε λίγες μέρες μετά τη συζήτηση για το επίμαχο νομοσχέδιο, για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, στο Μενίδι, να συγκεντρώσει χιλιάδες αγανακτισμένους Ποντίους, ίσως περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση στην Ελλάδα!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, το ελληνικό κράτος, λίγους μήνες μετά, έδωσε άδεια να μετατραπεί σε μουσείο το σπίτι του δάσκαλου του Χίτλερ, διεστραμμένου φονέα Κεμάλ, στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας το δικαίωμα στους Τούρκους να εξυμνούν τον δάσκαλο του Χίτλερ μέσα στην πατρίδα μας. Να υπογραμμίσουμε κι εδώ ότι κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο -και όχι μόνο- δημοσιεύματα που θέλουν τον Κεμάλ να είναι από τους κρυπτοεβραίους, τους λεγόμενους ντονμέδες, που εφάρμοσαν το σχέδιο αφανισμού των Ελλήνων της Ανατολής και τώρα κάποιες αόρατες δυνάμεις προστατεύουν τη μνήμη του και αντί να υφίσταται το ανάθεμα της Ιστορίας, του κάναμε και μουσείο στην πόλη που κατοικείται κυρίως από απογόνους των θυμάτων του! 
Αυτή είναι η αντικειμενική ανάγνωση της πραγματικότητας και οι στιγμές που περνά η πατρίδα μας είναι τόσο κρίσιμες, που δεν επιτρέπεται ο στρουθοκαμηλισμός!
Και αυτές είναι μόνο τρεις από τις αιτίες που ρίχνουν νερό στο μύλο της Χ.Α., με μια μερίδα των πολιτών να συνεχίζουν να στηρίζουν την Χ.Α. και τους Ποντίους να περιμένουν να δουν αν το νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, επαληθεύσει τους ιδεολογικούς καθοδηγητές των Χρυσαυγιτών!

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"


50 σχόλια:

  1. Δυστυχώς όμως δεν τα βλέπουν αυτά τα σφάλματα κανένας μα κανένας από όλους εκείνους που autoapoggalountai δημοκράτες και νομίζουν πως η καταστολή είναι το όπλο εναντίον του Ναζισμού, μα ο Ναζισμός βασίζεται στην καταστολή και στη Βία, αυτά είναι τα γήπεδα του και δεν μπορεί να ηττηθεί έτσι, απλώς ενισχύουν ακόμα περισσότερο το φαινόμενο, μιλάμε για στενόμυαλους, κοντόφθαλμους και υστερόβουλους ανθρώπους και για αυτό είμαστε και εδώ που είμαστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τὸ πρόβλημα εἶναι ὅτι μὲ τὴν Χρυσὴ Αὐγή, πάνε νὰ ἐνοχοποιήσουν καὶ τὸν πατριωτισμό, δὲν λέω ἐθνικισμό, διότι ἢδη τὸν ἔχουν ξεπεράσει, καθῶς καὶ νὰ κάμψουν κάθε ἐμπόδιο στὴν ἐθνοαποδόμησι. Αὐτὰ ὁ λαὸς τὰ καταλαβαίνει καὶ ἀντιδρᾶ ἐνστικτωδῶς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ..Ιδιαίτερα πρόσεξα, το..την άλλα εγκληματική "οργάνωση" που απέκρυψε την λίστα "Λαγκαρτ" ποιος θα τους συλλάβει!!!, Να προσθέσω οτι μαζί με τους διεφθαρμένους πολιτικούς θα έπρεπε να συλληφθούν ως συνυπεύθυνοι στον ιδιο βαθμό οι καλαναρχες και τα παπαγαλάκια τους
    ΔΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρη, είμαι σίγουρος, όπως και πάρα πολλοί άλλοι Έλληνες, ότι εγκληματικές συμμορίες υπάρχουν πάμπολλες στα κόμματα και τον κρατικό μηχανισμό!
    Γι' αυτό και η απαξία του κόσμου στα κόμματα και το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Κονιών αναφέρει μια παρα πολύ σημαντική διάσταση του θέματος ΧΑ, με την οποια συμφωνώ απολύτως και την έχω τονίσει δε διαφορα φορα, από την αρχή του ξεπετάγματος της ΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Xαίρομαι όταν ως Ελληνας του σοσιαλπροοδευτικού σκότους ή ως μη Ελληνας επειδή ψηφίζω ένα εκ των αριστερών σχημάτων (Ελληανς και Γεννιέσαι ΚΑΙ Γίνεσαι)διβάζω με ευλάβεια ανθρώπους όπως ο Κος Νικόλαος Μέρτζος Προέδρος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και με πλούσιο βιογραφικό.Τι καταθέτει
    ..Το 1975 η ΝΔ αναδείχθηκε κραταιά με 54% αλλά το 1977 περιορίσθηκε σε 42% και στα δεξιά της η ΕΠΕΝ απέσπασε 7,5% .

    Δεν χρειάζεται καλύτερη απόδειξη πως Ακροδεξιά-Νεοφασιστικό Κίνημα και Σκληροπυρηνική Δεξιά επικοινωνούν τόσο καλά ώστε εν ριπή οφθαλμού να γίνονται μετατοπίσεις τεκτονικού χαρακτήρα

    Δεν χρειάζεται καλύτερη απόδειξη τα όσα έχουν συμβεί πως η Χ.Α. αποτέλεσε βραχίονα ασκησης πολιτικής τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ .Η Πόλωση πάντα ευνοεί αυτούς που δεν διαθέτουν μετροιοπάθεια.Η Τεχνητή ένταση ευκολα πυροδοτείται με την χρήση των άκρων .

    Φυσικά διαπιστώνω παντελή άγνοια κα ιηθελημένη παραποίση των δομικών στοιχείων του Νεοφασιστικού κινήματος στην Ελλάδα.Διόλου δεν ξαφνιάζει ο φόβος μπροστά στην αλήθεια γιατί απαιτεί αυτοκριτική και αυτογνωσία

    Η Αγνοια αυτη εμποδίζει να γινει αντιληπτό πως τα πολιτικά άκρα έχουν δική τους ατζέντα. Εξυπηρετούν και εξυπηρετούνται, μέχρι σημείο που το κέντρο τους να τα ανακαλέσει.

    Η Διεθνή εμπειρεία έχει καταδείξει πως Ακροδεξιά και Ακροαριστερά δη στην εξτρεμιστική τους μορφή έχουν κοινό κέντρο καθοδήγησης

    Η Ισορία μας έχει καταδείξει πως στο όνομα του αντικομουνισμού υγιων εθνικών φρονημάτων Ελληνες έγραψαν σελίδες εθνικής προδοσίας.

    Πατριώτης σημαίνει και Δημοκράτης.Δημοκρατικός Ανθρωπος σημαίνει Δημοκρατικος χαρακτήρας. Κατα συνέπεια η μόνη μορφή που δίνει πολλαπλασιαστική ισχύ στο Εθνος είναι ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός.

    Πολύ κυνικά λοιπόν όσοι δεν ΤΗΡΟΥΝ τις αρχές τις αξίες και τα ιδανικά του Δημοκρατικού Πατριωτισμού ρίχνουν νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής όπου κιαν ανήκουν όπως κιαν λέγονται ότι και εάν είναι

    Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη λοιπόν σήμερα και την κάθε μέρα

    Ο Δημοκρατικός Πατριωτισμος αποτελεί βασικό στοιχείο του Ελληνικού Πολιτισμού αποτελεί στάση ζωής και ουκ ολίγοι τον υπηρέτησαν σωστά και καθαρά με κάθε τίμημα


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εκμεταλλευόμενος τη φράση αυτή που χρησιμοποιεί ο Ακρίτας, θα ήθελα να πω πως η έκφραση αυτή, και οι παραλλαγές της είναι παραπλανητικές, γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν.

    Καταρχάς, το να γεννηθεί κανεις από Έλληνες γονείς, δεν τον κάνει αυτομάτως Έλληνα, εννοώντας ότι αυτός θα αγαπάει την Ελλάδα ως πατρίδα του, υπάρχουν παρα πολλοί Έλληνες στην εθνικότητα, βαθιά ανθέλληνες όμως γεννημένοι από Έλληνες γονείς! Από την άλλη μπορεί να πει κάποιος, πως όταν ένας μετανάστης παράνομος η νόμιμος έρθει και μείνει στην Ελλάδα, μπορεί να αγαπήσει την Ελλάδα σαν πατρίδα του, να την κάνει πατρίδα του. Το θέμα όμως είναι το θέμα της υπηκοότητας και τι σκοπό έχουμε να διασφαλίσουμε ως χωρα. Για να διασφαλιστεί αυτό που λέμε Ελληνισμός, το αξιακό αυτό πλαίσιο, οι παραδόσεις, η γλώσσα, η ιστορία, και να διαιωνιστούν, θα πρέπει αυτός που έχει την Ελληνική ιθαγένεια, να ανήκει ξεκάθαρα σε αυτό το αξιακό πλαίσιο, να έχει το αίσθημα του ανήκειν στον Ελληνισμό, στον Ελληνικό χωροχρόνο. Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να εξετάζεται κάθε περίπτωση απόδοσης ιθαγένειας πολύ σοβαρά και με πολύ μεθοδικότητα και όχι μονο με βάση τα χρονια, που βρίσκεται κάποιος στη χωρα, ενώ σίγουρα παιδιά, τα οποια έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα και έχουν ολοκληρώσει στο Ελληνικό σχολειό, θα πρέπει να θεωρούνται πως έχουν ενταχθεί πλέον στον Ελληνισμό, γιατί αυτό θα πρέπει να είναι ο ρόλος του σχολειου, να δίνει Ελληνική παιδεία, όχι να παρέχει εκπαίδευση, η εκπαίδευση είναι για κατοικίδια όχι για ανθρώπους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δυστυχώς έχουμε καθεστώς και όχι πολίτευμα.
    Υπάρχει αναντιστοιχία λαϊκής βούλησης με όσα λένε και κάνουν προπαντός οι πολιτικοί.
    Οι συκυβερνήτες έχουν θέσεις ταυτόσημες με την ανταρσυα αριστερότερες του σύριζα και αν μιλούσαν κορεάτικα θα έπαιρναν και ιδέες απο τον μπούλη της Β.Κορέας για μεθόδους καταστολής αντίπαλων ιδεολογιών και μεμονωμένων ατόμων.
    Το να ποτίζεις με αρσενικό τους ανθρώπους στην Ιερισσό δεν είναι έγκλημα αλλά πράσινη ανάπτυξη μεγαλοεργολάβων.
    Αν έχεις Ελληνική σημαία στο σπίτι σου με κοντάρι.. είσαι μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης.
    Σήμερα ο Σαμαράς ανακοίνωσε απο την συγγρού.. ψήφο στους μετανάστες!! και οι απόδημοι κύριε;;; που τους διώξατε με τις οικονομικές πολιτικές σας;;;
    ΑΑ αυτοί.. χμ δεν είναι ανάγκη να έρθουν απ την εσπερία ..καταλαβαίνεις ..δεν θα πάρουμε το αποτέλεσμα των εκλογών που θέλουμε....
    ....την χάσαμε την χώρα μας πατριώτες!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίες οδηγίες για όσους δεν ξέρουν γιατί ή για να επιλέξουν ακραία κόμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχει μαλιάσει η γλώσσα μου να λέω εδώ και χρόνια ότι ο Κεμάλ δεν ήταν Ντονμέ, και ότι το μόνο στοιχείο που κάποιοι παρουσιάζουν ότι ήταν ντονμέ είναι μια συνέντευξη που έδωσε σε μια εβραική εφημερίδα της Παλαιστίνης της εποχής εκείνης, την οποία από όσο θυμάμαι εξέδιδε ο ίδιος ή ο γιός εκείνου που επανέφερε τα Εβραϊκά ως γλώσσα ομιλούμενη για τους Εβραίους. Αν δεν δω το πρωτότυπο της εφημερίδας αυτής δεν θα πιστέψω ότι πράγματι έδωσε ο Κεμάλ εκείνη τη συνέντευξη όταν ήταν στην Θεσ/νίκη. Πράκτορας των Γερμανών ήταν εκείνη την εποχή και ο Κεμάλ στην ουσία και πολλοι Ντονμέδες, και πολλοί γνωστοί Εβραίοι που έκαναν την επανάσταση στη Ρωσία το 1917. Ούτε ο Βενιζέλος υπήρξε Εβραίος, αυτό είναι απάτη. Η καταστροφή του 1922 ήρθε με τα τραγικά και παιδαριώδη στρατηγικά και πολιτικά λάθη της Βασιλογερμανικής παράταξης της Ελλάδος, της οποίας η προπαγάνδα περι Εβραίου Βενιζέλου και Κεμάλ έχει τρελάνει πολύ κόσμο όπως βλέπω, και έχει στην ουσία σκεπάσει τα πραγματικά αίτια της καταστροφής.
    Η σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης πάντως δείχνει πράγματι να Εβραϊοκρατείτε. Εβραίοι Έλληνες στην κορυφή της λίστα Λαγκάρντ, έκαναν ότι ήθελαν πολιτικους και επιχειρηματίες. Εβραίοι έχουν στα χέρια τους τόσο στην Ελλάδα όσο και στις ΗΠΑ ακόμα τα μεγάλα έσοδα του καζινουποκόσμου, και όχι μόνο αυτού του υποκόσμου. Οι μόνοι που μπορούν να κοντραριστούν με τους Γερμανούς για το ποιός έχει ρημάξει τη χώρα μας περισσότερο είναι άνθρωποι Εβραϊκής καταγωγής, από ΗΠΑ, Ελλάδα και Ισραήλ. Αυτά δεν είναι αντιεβραϊκή προπαγάνδα που λέω. Τα λένε και κάποιοι Εβραίοι μεταξύ τους, και μάλιστα δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όσο για την δήθεν πατριωτική δράση της ΧΑ, αυτό είναι αυταπάτη. Στην ουσία η ΧΑ παίζει σαν πιστό όργανο μέσα στο παιχνίδι που ορχηστρώνουν Γερμανία, Ισραήλ, Γαλλία, ΗΒ, ΗΠΑ όλοι μαζί. Η ΧΑ επιταχύνει την καταστροφή της χώρας και ασκεί εθνοπροδοτική δράση, πρώτα από όλα λόγω βλακείας, αλλά και επειδή στην ουσία ακολουθεί τα σενάρια που της δίνουν να παίζει οι ίδιοι οι δανειστές και κερδοσκόποι που ρήμαξαν τη χώρα. Δεν έχει σημασία αν τα σενάρια αυτά έρχονται μέσω δεύτερων και τρίτων, έχουν όμως την ίδια προέλευση. Στις αρχές της δεκαετίες του 1990 έχουν παρθεί στρατηγικές αποφάσεις να ρημάξει η Ελλάδα, από τους ίδιους τους συμμάχους μας, για τους δικούς τους γεωπολιτικούς λόγους. Προταρχικό και κεντρικό ρόλο για την διάλυση της χώρας μας παίζουν τα κοινά Γερμανικά και Ισραηλινά οράματα για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η χούντα θα έρθει και αυτή κατα παραγγελία από τα ίδια κέντρα που έφεραν τη χώρα στο χάλι αυτό. Αυτά τα περί διαφορετικών και ανεξάρτηων πατριωτικών πυρήνων μέσα στην τάδε υπερδύναμη που θέλουν ζωντανή την Ελλάδα ας τα αφήσουμε να τα χαύουν μωρά παιδιά. Η Ελλάδα πάει προς το τέλος όπως πάει. Μόνη ελπίδα ήταν να γίνει επιστράτευση των καλύτερων των Ελληνισμού για να φτιάξουν μια νέα αδιάφθορη πολιτική κίνηση και να κερδίσουν τις εκλογές. Ντροπή και αίσχος σε αυτούς που είχαν τα μέσα να φτιάξουν μια τέτοια κίνηση, αλλά προτίμησαν αντί αυτού να στηρίζουν ΧΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτοί έχουν τη μεγάλη ευθύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΧΑ είναι κάτι κακό.Το δέχομαι.Αλλά χειρότερη είναι η αντιμετώπιση του κακού.Πολλές φορές ο χειρούργος αντί να κάνει καλό κατακρεουργεί τον ασθενή.Και η δημοκρατία μας δεν έχει περιθώρια τέτοια καθότι μετά τη ΝΔ ακολουθούν συνιστώσες στην κυβέρνηση που δεν ξέρουμε πως και αν θα συνεχίσουν τις εκτροπές στη συνταγματικότητα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι σύμμαχοί μας ΕΕ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ, μαζί έχουν ρημάξει, εξευτελίσει και γενοκτονήσει στην ουσία τους λαούς της Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας (πλήν τσιγγάνων). Είμαστε γερασμένοι λαοί, άτεκνοι, κατεστραμένοι, με το ένα πόδι στον τάφο. Οι παραπάνω αγαπητοί μας φίλοι θέλουν Οθωμανικά τα Βαλκάνια μέσα στα επόμενα χρόνια/ δεκαετίες. Γερμανοί και Ισραηλινοί / Εβραιοαμερικάνοι στρατηγιστές προτιμούν να παίζουν όπως θέλουν το ανεγκέφαλο σουνιτοσιομπάχαλο, παρά να έχουν να κάνουν με ισχυρούς Χριστιανούς των Βαλκανίων, φίλων των αρόβλεπτων Ρώσων. Σε αυτά τα σχέδια βαράνε παλαμάκια οι μισθοφόρες ΗΠΑ εδώ και καιρό. Ότι πει το Βερολίνο και το Τελ Αβιζ, και δώστου στριπτιζ οι ΗΠΑ. Ακόμα δεν μπορούν να βρουν ένα Χριστιανό να βάλουν διευθυντή στη φεντ, εκεί έχει καταντήσει η υπερδύναμη. Τα δε παιχνίδια ανάμεσα σε Αμερικάνους και Ρώσους στρατηγούς εύχομαι να είναι αληθινά και να καταφέρουν κάτι καλό, αν και πολύ φοβάμαι ότι όλα είναι μέρος ενός παιχνιδιού που στο τέλος δεν θα σώσει τα Χριστιανικά Βαλκάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όλα για όλα, σε ΣΥΝ υπάρχουν τα πάντα υπάρχουν και πολλοί λογικοί και καθαροί πατριώτες.
    Μέσα σε μια τέτοια τρομακτική κατάσταση που ζει η χώρα έπρεπε να μην υπάρχουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και να είχαμε μια κυβέρνηση εντίμων και ικανών. Ο βαθμός στον οποίο ελέγχουν οι δανειστές τη χώρα / ΜΜΕ, κυβέρνηση είναι απίστευτος. Η Ελλάδα είναι ρπγραμματισμένη για θάνατο εδώ και πολύ καιρό. Και τι κάνουν οι σοφοί της και οι φύλακές της; Χαύουν τις απάτες αυτών που πεθαινουν τη χώρα. Από την μια παγίδα στην άλλη. Που είναι η ηθική και οι ικανότητες αυτών που λένε ότι προστατεύουν τη χώρα; Ούτε ηθική ούτε ικανότητες έχουν. Να πως φτάσαμε εδώ. Ντενεκέδες από την εποχή των συνταματαρχών κάνουν την μια πατάτα μετά την άλλη. Οι ντενεκέδες έχουν την ασφάλεια της χωρας στα χέρια τους, θύματα και αυτοί των θυτών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πέραν όλων των άλλων,πιστεύω ότι οι πολίτες που υποστηρίζουν την ΧΑ,εκτιμούν κατά κύριο λόγο τη μαχητικότητα που επιδεικνύουν έναντι του διεφθαρμένου καθεστώτος.

    Ίσως να κάνω λάθος,αλλά μου θυμίζει έντονα τους ανθρώπους που θαύμαζαν και υποστήριζαν τον Βελουχιώτη δίχως να ασπάζονται και τότε την αντίστοιχη ιδεολογία παρά μόνο την αγωνιστικότητα του.

    Φυσικά δεν υφίσταται σύγκριση μεταξύ Άρη και Μιχαλολιάκου,αλλά ειλικρινά πιστεύω ότι οι πολίτες εκτιμούν ιδιαίτερα την μαχητικότητα και τον δυναμισμό εναντίον του δυνάστη απο όπου και αν προέρχεται.

    Είναι αυτό που λέμε και γράφουμε χρόνια,ότι χρειάζονται πράξεις και δράσεις,και σε αυτό η ΧΑ σημείωσε επιτυχίες,τουλάχιστον στα μάτια του κόσμου.

    Αν επρόκειτο και για αξιόλογο κίνημα,με καθαρούς και ανιδιοτελείς ανθρώπους στην ηγεσία,τότε θα ξεπερνούσε ακόμη και το 50%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οδηγίες προς "ναυτιλομένους"
    Θα ήθελα να παραθέσω ορισμένες σκέψεις σχετικά με τον τρόπο σχολιασμού ενός άρθρου:
    Πρώτα θα πρέπει να ψάχνουμε να βρούμε αυτό που θέλει να πει ο συγγραφέας και μετά να σχολιάζουμε, φροντίζοντας πάντα να μην αλλοιώνουμε το μήνυμα που θέλει να δώσει ο αρθρογράφος.
    Είναι λάθος και ανάγωγο να σχολιάζει κάποιος και με τα σχόλιά του να λέει την "ιστορία της ζωής του" ή να προσπαθεί να γράψει άλλο ένα άρθρο, σε εντελώς άλλη κατεύθυνση από αυτήν του αρθρογράφου.
    Αν ένας σχολιαστείς θέλει να γράψει ένα άρθρο, ας το κάνει ξεχωριστά, σε άλλη ανάρτηση και όχι ως σχόλιο.
    Επί του συγκεκριμένου άρθρου, δεν θέλησα να αναφερθώ ούτε στην ιδεολογική συγκρότηση της Χ.Α., ούτε στους ιδρυτές της, ούτε σε αυτούς που ενδεχομένως κρύβονται πίσω από αυτήν, ούτε στις πρακτικές που ακολουθεί, ούτε στο αν και πόσο κινδυνεύει η πατρίδα μας απ' αυτήν.
    Θέλησα να εξηγήσω το γιατί ο κόσμος παραμένει συσπειρωμένος γύρω από τη Χ.Α. και ανέφερα τρεις κατά την άποψή μου βασικές αιτίες.
    Θεωρώ ότι ο σχολιασμός πρέπει να γίνεται σ' αυτό το πλαίσιο, να γίνεται κριτική επί των αναφερομένων στο άρθρο και το πολύ πολύ να αναφέρει ένας σχολιαστής μερικές άλλες αιτίες, που κατά την άποψή του εξηγούν το φαινόμενο της συσπείρωσης του κόσμου, παρά την επιχείρηση απόδόμησης της Χ.Α., που κατά την άποψή μου είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα.
    Αυτά, για να μπορεί να γίνεται εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος και να μην αποπροσανατολίζεται ο αναγνώστης, σε σχέση πάντα με το μήνυμα που θέλει να δώσει ο αρθρογράφος.
    Πάντα πίστευα ότι η κριτική αποτελεί τη μήτρα της προόδου και προσωπικά η κριτική, ακόμα και όταν ήταν κακόπιστη και κακόβουλη, με βοήθησε και μου έκανε καλό.
    Το θέμα, όμως, δεν είναι αυτό.
    Το θέμα είναι η πραγματική πρόοδος, μέσα από τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, πάντα στο πλαίσιο που προανέφερα, γιατί κανείς δεν τα ξέρει όλα και όταν σκέφτονται και εκφράζονται πολλοί για ένα θέμα, είναι καλύτερα για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ skal για να μπορέσει να γίνει γόνιμος κ εποικοδομητικός διάλογος θα πρέπει το στομάχι να είναι γεμάτο, να μην περισσεύει η δυστυχία δίπλα και μέσα απ την πόρτα του σπιτιού, το σύστημα ασφάλειας γύρο του να είναι υγιές (παιδεία, υγεία, τράπεζες, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό, μικροκλοπές, ληστείες, φόνοι, αυτοκτονίες ).
    Μήπως και αυτοί οι παραπάνω λόγοι είναι οι πραγματικοί λόγοι που αύξησε τα ποσοστά της η χα αλλά εν μέρη και ο πολυσυλλεκτικός σύριζα;
    Κατά την ταπεινή μου γνώμη στην δημοκρατία δεν χωρούν ακραίες ιδεολογίες αλλά εισχωρούν ακραία άτομα για να καλυφθούν πίσω απο την ιδεολογία (π.χ. ο φόνος του Φύσσα μας λένε ήταν πολιτικός αλλά οι νεκροί στην Μαρφιν αποτέλεσμα κοινωνικής εξέγερσης... ποιος έχασε την ντροπή του για να την βρούν αυτοί που λένε αυτό το πράγμα!! )
    Επι κυβερνήσεως Κ.Καραμανλή χώρεσαν στο κοινοβούλιο και το κκε και η επεν.
    Αν σχολιάσω το άρθρο σας με την λογική ότι η κυβέρνηση (καθεστώς κατ εμε) είναι ο δημοκρατικός πόλος του πολιτεύματος και μέχρι να καταλαγιάσουμε σε κάποια συμπεράσματα ό ένας δεν θα έχει ιντερνετ απο τους φόρους και ο άλλος θα είναι στο Βερτίσκος ή στο Μπέλες να κόβει πουρνάρια για να ζεσταθεί για τον χειμώνα που έρχεται.
    Και τι κατάφερε το καθεστώς απο γαπ και μετά, να χτυπήσει και να χαλάσει, όχι να αναδομήσει ή να εξορθολογίσει η να περιορίσει τους παραπάνω λόγους που ανέφερα αλλά να τους κάνει πραγματική αιτία για να στραφεί κανείς ή στην άκρα δεξιά ή στην άκρα αριστερά.
    Όχι ότι το σύστημα δεν έχει "κακά" παιδιά αλλά για να ξεστραβώσει τον κόσμο ο ένας έδωσε Παπαγεωργόπουλο και ο άλλος Άκη. Και όλα μέλι γάλα.
    Και για όλα φταίνε τα άκρα.
    Αυτό δεν μας λένε και οι παπαγάλοι των μμε κάθε μέρα;
    Δεν λένε όμως ότι ενώ γίνονται κατασχέσεις πρώτης κατοικίας η τρόικα έδωσε άδεια να λειτουργούν ΔΩΡΕΆΝ τα κανάλια των αφεντικών τους (ψηφίστηκε προχθές) χωρίς να αποδώσουν τους αναλογούντες φόρους!
    Γιατί άλλωστε! Και ποιά! η τρόικα οι υπάλληλοι των δανειστών που το μόνο που θέλουν είναι να μαζεύουν πραγματικό χρήμα γιατί αν μας δανείζουν πραγματικά αυτό είναι άλλο θέμα που αν ασχοληθεί με καθαρά χέρια ο ένας πυλώνας της δημοκρατίας θα στείλει πολλούς και για πολλά χρόνια μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Έχεις δίκιο, Σάββα, ορισμένοι χρησιμοποιούν το ιστολόγιο για να αναπτύξουν δικές τους θεωρίες, να γράψουν άρθρα και όχι για να σχολιάσουν.

    Ποιοι ρίχνουν νερό στον μύλο στης ΧΑ; Οι ίδιοι που την εξέθρεψαν, δηλαδή το σάπιο πολιτικό κατεστημένο, που επεκράτησε μετά την μεταπολίτευση και οδήγησε την χώρα στα σημερινά της χάλια.

    Την σαπίλα του κατεστημένου την έψεξες, αλλά ξέχασες την ευθύνη του για την άλωση της χώρας από τους λαθρομετανάστες. Και πρέπει να αναφερθείς σ' αυτό, διότι η πλημμυρίδα των λαθροεποίκων είναι ένας ο ένας από τους δύο, κατά την γνώμη μου, πυλώνες, που στηρίζουν την ΧΑ.

    Το ξέρουν αυτό οι διώκτες της και γι αυτό προσπαθούν να την παρουσιάσουν ως συνεργαζομένη με τους λαθρομετανάστες και μόνον κατ' επίφασιν "διώκτριά" τους. Εν άλλοις λόγοις, προσπαθούν να της κόψουν το ρεύμα από περιοχές, όπως ο Άγιος Παντελεήμων και όχι μόνο, όπου παίρνει τα μεγάλα ποσοστά. Άλλος χαρακτηρίζεται ναζί κι άλλος χρησιμοποιεί τις μεθόδους του Goebbels, αδίστακτα, απροσχημάτιστα, βρώμικα, σε σημείο που να καταντά γελοίος και μην γίνεται πιστευτός.

    Είναι όμως φαεινότερον ηλίου ότι ματαιοπονούν, διότι οι κάτοικοί των προαναφερθεισών περιοχών γνωρίζουν κάλλιστα ποιοι αδιαφορούν τόσα χρόνια στις εκκλήσεις τους για συμπαράσταση, καταγγέλλοντάς τους μάλιστα ως ρατσιστές και φασίστες και ποιοι προσέτρεξαν.

    Τελικά, τώρα που η κυβέρνηση στρέφεται και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται καθαρά ποιος είναι ο σκοπός της. Όχι η επιβολή του νόμου και της τάξης, κάτι που δεν έγινε ποτέ, αλλά η φίμωση της αντίθετης άποψης.

    Περίεργα και επικίνδυνα μονοπάτια, μα την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΗΝ ΠΛΑΝΑΣΘΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΕΒΡΑΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΦΡΑΓΚΑ ΚΤΛ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΑΝΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ !!!ΑΠΛΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ ΑΠΛΟΣ ΕΡΒΑΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΟΣΟ ΓΙΑ Χ.Α ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ !ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Συγγραφέας προσεγγίζει το κάθε ζήτημα με βάση την δική του οπτική γωνία με σκοπό να προσφέρει στον αναγνώστη μια καλύτερη διόπτευση του ζητήματος,Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθείς πρέπει να επικεντρωθεί σε αυτό, αλλά να χρησιμοποιήσει την θέση ως αφετηρία για να αναπτύξει τον δικό του συλλογισμό.

    Η Θέση κατά συνέπεια δεν συνιστά αλλοίωση κανενός μηνύματος συνιστά εμπλουτισμό της.Η Θέση δεν συνιστά "ιστορία της ζωής" όταν στηρίζεται και υποστηρίζεται με επιχειρήματα και όταν διαθέτει τα στοιχεία που κατέθεσε ο Ελληνικός Πολιτισμός, Κριτική, Λογική,Σύνθεση.

    Αν πάλι ο Δημοκρατικός Πατριωτισμός ιστορική κατάκτηση του Ελληνισμού θεωρείται ιστοριογράφημα πολύ καθαρά μπορώ να αντιτάξω πως ότι δεν αποτελεί στοιχείο του οπλοστασίου σας , δηλαδή ότι δεν γνωρίζετε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει επειδή σας είναι άγνωστο.Το άρθρο βασίζεται στην πειθώ.

    Ανάγωγος δεν υπήρξα ποτέ και δεν θα υπάρξω και καθαρά περιέγραψα γιατί ο κόσμος παραμένει καθηλωμένος στο Νεοναζιστικό μόρφωμα. Οταν περιγράφεις ένα κοινωνικό φαινόμενο αναζητάς τις ιστορικές του ρίζες.Αναζητάς την πολιτική του και κοινωνική του διάσταση.Καταγράφεις την Διεθνή Εμπειρεια.Μόνο έτσι μπορείς να το εξηγήσεις και να τεκμηριώσεις την άποψη σου Οποια άλλη προσέγγιση δεν θεωρείται άρθρο αλλά πόνημα στρατευμένης σκέψης .

    Αυτό σε ότι αφορά το σχόλιο σας Κε. Ιδιοκτήτα του Ιστότοπου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν καταχράζομαι το χώρο σας για να γράψω άρθρο.Επι τη ευκαιρία να σας αναφέρω πως η παρουσία μου έχει προσφέρει στον δικό μου χώρο 475 αναγνώσεις επι συνόλου 12199 αναγνώσεων απο την Ελλάδα και 35000 αναγνώσεων περίπου απο τον υπόλοιπο Διεθνή και Ευρωπαικό χώρο.Το τι έχω προσφερει με την παρουσία μου στον ΔΙΚΟ ΣΑΣ χώρο δεν το γνωρίζω αν κρίνω απο την παρουσία σχολιαστών θεωρώ πως αποτελώ κίνητρο.

    Επίσης μια γρήγορη ανάγνωση του δικού μου χώρου σας βοηθά να κερδίσετε χρόνο στην αναζήτηση των θεμάτων σας , επισημαίνει τις όποιες παραλέιψεις σας.Εντιμα σας δηλώνω ότι ανατρέχω σε εσάς ως πηγή ενημέρωσης .

    Παράλληλα θεωρώ πως και δεν διαψεύστηκα απο τις εξελίξεις και επίκαιρος είμαι και μια μετροιοπαθής φωνή.Κατα συνέπεια με θεωρώ χρήσιμο.Οπως θεωρώ χρήσιμη και την δική σας θέση και άποψη για την δική μου λογική.Το έχω εκφράσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, αποτελείται δομικό στοιχείο της εξέλιξης μου .

    Η Αντιπαράθεση μαζί σας δεν έχει δεν είχε και δεν θα έχει καμιά προσωπική ιδιοτέλεια.Δεν αναζητώ ρεβάνες όπως υπονοούν πολλοί γιατί μόνο εμείς οι δύο γνωρίζουμε πώς μπορεί οι δρόμοι μας να χώρισαν με τρόπο που οι δυο μας επιλέξαμε αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα συναντηθούμε ξανά.

    Ούτε ο φανατισμός ούτε η μισαλοδοξία είναι δομικά στοιχεία του χαρακτήρα και των δύο μας άλλωστε.

    Κατά συνέπεια αν και πάλι δεν σας πείθω καθαρά παρακαλώ να μου γνωστοποιήσετε με τρόπο τίμιο που να μην χωρά καμιά παρερμηνεία αν είμαι ενοχλητικός ως παρουσία

    Αν πάλι θέλετε να σας στέλνω τα σχόλια μου με την μορφή άρθρων ως ο Κτηνοτρόφος της Κρήτης θα με τιμούσε στον βαθμό που δεν ενοχλώ τις εσωτερικές ισορροπίες του χώρου σας τις οποίες και σέβομαι απόλυτα.

    Η Θέση σας ήταν πάντα σεβαστή όταν προέρχονταν απευθείας απο εσάς.Διάλογος μέσω τρίτων αφορά εχθρούς και εχθρός μου δεν είστε ως δεν υπήρξατε.

    Σείς κύριε ιδιοκτήτα καθορίζετε το πλαίσιο όπως το καθόρισα και εγώ στον δικό μου χώρο.Λυπάμαι που δεν σας προσφέρω την δυνατότητα σχολιασμού.Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα μπορούσατε να υπάρξετε σχολιαστής σε κάποιο ιστολόγιο.

    Το να φιλοξενήσω την αποψη μας όποτε το θελήσετε θα με τιμούσε, τον διαυλο τον γνωρίζετε

    Σας ευχαριστώ για την φιλοξενεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ΧΑ αποτελεί ένα από τα μακριά χέρια ενός μηχανισμού που θέλει να λέει ότι προστατεύει τη χώρα και τα συμφέροντά της. Η πικρή αλήθεια είναι ότι το κακό με την απίστευτη εισροή λαθρομεταναστών σκοπό είχε και έχει να ρημάξει τη χώρα, και να την κάνει Οθωμανία μια ώρα αρχίτερα. Αυτός είναι και λόγος για τον οποίο το Βερολίνο ζητά από την Τουρκία να δίνει ελεύθερη βίζα σε κάθε μουσουλμάνο του πλανήτη που θέλει να πάει στην Τουρκία, ώστε να μας τον κάνουν εξαγωγή. Σε αυτό βαράνε παλαμάκια και τύποι όπως ο Σόρος. Ο λαός βλέπει την απειλή της διάλυσης της χώρας από τους εισερχόμενους Ισλαμιστές, και αυτός είναι ο κεντιρκός λόγος που στηρίζει ΧΑ. Επίσης ο λαός θέλει να δει το αίμα των λαμογίων και πολιτικών που κατέστρεψαν τη χώρα, και ελπίζει ότι αυτό θα το κάνει η ΧΑ. Αντί αυτών όμως η ΧΑ χύνει αίμα ανυπεράσπιστων, δυστυχισμένων και μικροανοήτων. Με τον τρόπο αυτό λοιπόν η ΧΑ στηρίζει τελικά το σύστημα, χαϊδέυει τη διαπλοκή, υπηρετεί τύπους σαν τον Σαμαρά που δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα και εκτελούν εντολές των δανειστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Πάντως Σάββα,δίχως να θέλω να εκβιάσω καταστάσεις,θέλω να επαναφέρω μια παλαιότερη πρόταση για τη δημιουργία μιας ενότητας/άρθρου στο ιστολόγιο όπου να μπορούμε και εμείς οι αναγνώστες/σχολιαστές να ανοίγουμε ένα θέμα προς συζήτηση το οποίο δεν έχει άμεση σχέση με τα υπόλοιπα άρθρα που έχουν αναρτηθεί.

    Υπάρχουν φορές που ορισμένα ζητήματα,που αφορούν κυρίως το εσωτερικό της χώρας,ενδιαφέρουν πολύ όλους μας και γεννάται η ανάγκη να τη μοιραστούμε με την κοινωνία του Ινφογνώμων.

    Ελπίζω ότι θα εξετάσεις αν υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η ΧΑ έχει ψύχωση με την αριστερά. Την ψύχωση αυτή τη φύτεψαν στα μυαλά Ελληνων αξιωματικών οι Γερμανικές υπηρεσίες στις δεκαετίες 20, 30 και 40. Την ψύχωση αυτή την ανέπτυξαν οι ιδιοκτήτες των Γερμανικών υπηρεσιών, δηλαδή το Γερμανικό κεφάλαιο που έβλεπε να χάνει από τις διεκδικήσεις των εργαμένων μέσω του αγώνα των αριστερών. Η ΧΑ αποτελεί τη συνέχεια αυτών που πρώτοι άρχισαν στην Ελλάδα τον καταστροφικό εμφύλιο, επι Μεταξά, βασανίζοντας και φυλακίζοντας χιλιάδες αριστερούς, κατόπιν εντολών από το Βερολίνο. Η ΧΑ, όπως και πολλοί στην άκρα αριστερά, έχουν υποστεί λοβοτομή. Είναι ανίκανοι να δουν ότι με τις τακτικές τους βουλιάζουν την Ελλάδα. Οι εμφύλιες διαμάχες από το 1917 μας κατέστρεψαν. Οι λακέδες του τρίτου Ράϊχ, του Στάλιν ή του Τσώρτσιλ, υπηρέτησαν τα ξένα αφεντικά τους με πίστη απίστευτη, αντί να βάλουν το συμφέρον της πατρίδας τους πρώτο και να συνεργαστούν μεταξύ τους.

    Αντί της ΧΑ, η Ελλάδα είναι ανάγκη μιας πραγματικής Ελληνικής μαχητικής λαϊκής οργάνωσης, που θα έπερνε την εξουσία με εκλογές. Ο Καζάκης, αν και έχει εγωκεντρισμό με τη σέσουλα, έφτιαξε το καλύτερο ιδεολογικό πλαίσιο για την διμηουργία μιας τέτοιας πατριωτικής οργάνωσης πάνω από δεξιές και αριστερές αγκυλώσεις. Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει ο τάφος για Ναζισμό- Εθνικοσοσιαλισμό, Κομμουνισμό, Φασισμό, Καπιταλισμό, και να γεννήσει κάτι καινούργιο και καλύτερο για όλο τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. πολλά λάθη, αλλά όπως πάντα είμαι βιαστικός, τρέχω από το πρωι μέχρι το βράδυ, αλλά που θα μου πάει, δεν θα βγω στη σύνταξη καποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είναι γεγονός ότι οι ακραίες καταστάσεις, η απελπισία και τα αδιέξοδα, ωθούν σε άλλα άκρα.
    Είναι γεγονός ότι κάθε μορφή βίας απ΄όπου κι΄αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα.
    Βία όμως, δεν είναι μόνο το ξύλο, τα όπλα και τα φονικά.
    Μια μορφή βίας είναι να βραχυκυκλώνεις τον πολίτη, να εγκλωβίζεις το μέλλον του και να του τα τρώς.
    Βία είναι να πληρώνεις φόρους και να σε βασανίζει το ελληνικό δημόσιο μέσα στα γρανάζια του, για να κάνεις μια δουλειά σου αυτονόητη, που την δικαιούσαι.
    Βία είναι ακόμα και τα εκβιαστικά διλήμματα.
    Υπάρχουν πολλές μορφές βίας, και πολλά παρακλάδια καμουφλαρισμένα με αριστοκρατικό ύφος.
    Ολα αυτά θα πρέπει να είναι καταδικαστέα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βια ειναι να πιστευει κανεις πως οι μασονοεβραιοι και αλλα ουφο, φταινε για την μνημονιακη καταντια μας, και οχι η προοδευτικη θολοκουλτουρα που τρεφει τον ΧΑριστερο-Φασισμο.

    Εχει κοστος η ηλιθιοτητα, νοοτροπια, και ψηφος.

    - Γ. Καισαριος, "Πάσχουμε από αδυναμία λογικής επεξεργασίας"
    http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1881416

    - Peter Economides, Rebranding Greece (με ελληνικους υποτιτλους)
    http://www.youtube.com/watch?v=Wvyq5AHVrhM&feature=related

    - Γ. Κρανιδιωτης, Τι εμποδίζει τους «μπάτσους» να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ
    http://www.antinews.gr/2013/10/12/230268/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σαββα,
    Ευγε για το οτι οριζεις και αναλυεις το θεμα με εναν τροπο που και δεν προτρεχει προδικαζοντας την εξελιξη των γεγονοτων και στεκει οποιεσδηποτε και αν ειναι οι εξελιξεις.

    Η ανθεκτικοτητα της Χ.Α. σαν κομματος νομιζω οτι οφειλεται και σε κατι το οποιο ο λαος κατα τα φαινομενα αντιλαμβανεται: ενα πολιτικο κομμα θεωρουμενο σαν συνολο ψηφοφορων, σαν λαικο κινημα και σαν κοινη ιδεολογια που χαρακτηριζει αυτο το συνολο ψηφοφορων, δεν θα πρεπει καθολου να συγχεεται με συγκεκριμενα ατομα, εστω και στελεχη, που βρισκονται μεσα στο συγκεκριμενο κομμα.

    Η εσκεμμενη συγχυση που εχει δημιουργηθει με την Χ.Α. απο αντιπαλα κομματα και ΜΜΕ προσαπτοντας χαρακτηρισμους (χωρις αναλογες αποδειξεις) του τυπου "νεοναζιστες" σε αυτους τους ψηφοφορους ειναι πρωτοφανες φαινομενο. Με αυτη την λογικη δεν εχουν τελος οι χαρακτηρισμοι που θα μπορουσαν να προσαφθουν σε ολα τα υπολοιπα κομματα ανεξαιρετως - και μαλιστα στηριζομενοι σε γεγονοτα.

    Πολιτικα προσωπα και ΜΜΕ εχουν συμφεροντα. Αναγνωστες ομως που αναμασουν η ενστερνιζονται τετοιους χαρακτηρισμους χωρις σκεψη υποδηλωνουν ελλειψη λογικης.

    Και καποιες γενικοτερες παρατηρησεις:

    - Η συμβολη της λαθρομεταναστευσης, η οποια αναφερθηκε σε προηγουμενο σχολιο, συμφωνω οτι ειναι καθοριστικη. Επειδη καθιστα την ευρεση λυσης επιτακτικη. Η φτωχεια μπορει να διαιωνισθει, αλλα η αλλοιωση του πληθυσμου επιφερει την εκλειψη και εξαλλειψη της Ελλαδας. Οσο πιο πιεστικα τα χρονικα περιθωρια τοσο και πιο δραστικες ειναι οι λυσεις. Αυτο ομως θα επρεπε να το γνωριζουμε απο την αρχη. Ο γιατρος δεν γινεται χασαπης οταν αναγκαστει να χρησιμοποιησει νυστερι - ετσι και η δραστικη λυση δεν γινεται "καταδικαστεα βια" επειδη μας αναγκαζει να σηκωθουμε απο την καρεκλα.

    - Η αναλυση των προβληματων πρεπει να περιλαμβανει προτασεις για λυσεις, διαφορετικα ειναι εξ'ορισμου αχρηστη. Το να κατακρινει καποιος ενα πολιτικο κομμα χωρις να προσφερει καλυτερες εναλλακτικες λυσεις, ειναι ηλιθιοτητα απο καθε αποψη. Πιθανως οφειλεται στον κρατικοδιαιτο και αρπαχτο νεοελληνικο τροπο ζωης, στην συνηθεια πολλων στο να πληρωνονται και να ζουν χωρις καθολου να λυνουν προβληματα - χωρις να προσφερουν τιποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Επειδή ΕΙΜΑΙ ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής από την εποχή που αυτή ήταν στο 0.2% θα σας διευκολύνω ανοίγοντάς σας την σκέψη μου.
    1. Για την οικονομική καταστροφή φταίνε τα Κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που αντάλλασσαν τα σκήπτρα της εξουσίας τόσα χρόνια. Όχι δεν φταίει ο Λαός που δεν ξέρει τι του γίνεται και αυτό που θέλει είναι σταθερή και εύκολη δουλειά και μπόλικα λεφτά για να ζήσει αξιοπρεπώς. Φταίνε τα Κόμματα, οι τεχνοκράτες τους που προτείνουν, και αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις.
    2. Για τους λαθρομετανάστες το μόνο Κόμμα που το εννοεί ότι ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ είναι η Χρυσή Αυγή. Κανένα άλλο. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θέλουν -μέσω διευκολύνσεων- να τους δώσουν περισσότερα δικαιώματα από τους λοιπούς Έλληνες ενώ ο Παυλόπουλος της ΝΔ θεωρεί ότι «θα μας γονιμοποιήσουν».
    3. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ αποτελούν τα Κόμματα της διαφθοράς και εκτός Τσοχατζόπουλου κανείς δεν έχει πάει φυλακή (Δεν έπαιρναν μίζες ΟΛΟΙ οι βουλευτές από τον Κόκκαλη για την υπόθεση με τα τηλέφωνα της Ανατολικής Γερμανίας;). Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη έχει πολλές ΜΚΟ κρατικά χρηματοδοτούμενες. Κάτι «SOS Ρατσισμός» και δε συμμαζεύεται.
    4. Οι Χρυσαυγίτες είναι ιδεολόγοι. Παιδιά της γειτονιάς μεν (για να κατουράνε έξω από το MEGA) αλλά ιδεολόγοι. Άπειροι στην πολιτική και παρορμητικοί. Ε ΚΑΙ;

    Μετά από όλα τα παραπάνω ο λόγος να μην ψηφίσω Χρυσή Αυγή ξανά είναι επειδή σπάσαν τον πάγκο ενός λαθρομετανάστη παράνομου πωλητή και επειδή -ίσως ακόμα- κάποια στελέχη τους θαυμάζουν τον Χίτλερ;
    Δηλαδή αυτό προσπαθείτε να με πείσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. >>Ο/Η Chameleon είπε...
    Επειδή ΕΙΜΑΙ ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής από την εποχή που αυτή ήταν στο 0.2% θα σας διευκολύνω ανοίγοντάς σας την σκέψη μου.<<

    "0.2%", και λοιπον;

    >>1. Για την οικονομική καταστροφή φταίνε τα Κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που αντάλλασσαν τα σκήπτρα της εξουσίας τόσα χρόνια. Όχι δεν φταίει ο Λαός που δεν ξέρει τι του γίνεται και αυτό που θέλει είναι σταθερή και εύκολη δουλειά και μπόλικα λεφτά για να ζήσει αξιοπρεπώς.<<

    Ψηφιζει ο λαος που "δεν φταει" και "δεν ξερει";

    >>Φταίνε τα Κόμματα, οι τεχνοκράτες τους που προτείνουν, και αυτοί που λαμβάνουν αποφάσεις.<<

    Και που τους ψηφιζει μηπως ο λαος;

    >>2. Για τους λαθρομετανάστες το μόνο Κόμμα που το εννοεί ότι ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ είναι η Χρυσή Αυγή. Κανένα άλλο. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θέλουν -μέσω διευκολύνσεων- να τους δώσουν περισσότερα δικαιώματα από τους λοιπούς Έλληνες ενώ ο Παυλόπουλος της ΝΔ θεωρεί ότι «θα μας γονιμοποιήσουν».<<

    Καλυτερευει η κατασταση, η οχι;

    >>3. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΚΚΕ αποτελούν τα Κόμματα της διαφθοράς και εκτός Τσοχατζόπουλου κανείς δεν έχει πάει φυλακή (Δεν έπαιρναν μίζες ΟΛΟΙ οι βουλευτές από τον Κόκκαλη για την υπόθεση με τα τηλέφωνα της Ανατολικής Γερμανίας;). Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη έχει πολλές ΜΚΟ κρατικά χρηματοδοτούμενες. Κάτι «SOS Ρατσισμός» και δε συμμαζεύεται.<<

    Ενω η τρανοι Χαβγητες δεν ειναι νταβατζηδες.

    Ακομα γελανε με την ηλιθιοτητα μας.

    >>4. Οι Χρυσαυγίτες είναι ιδεολόγοι. Παιδιά της γειτονιάς μεν (για να κατουράνε έξω από το MEGA) αλλά ιδεολόγοι. Άπειροι στην πολιτική και παρορμητικοί. Ε ΚΑΙ;
    Μετά από όλα τα παραπάνω ο λόγος να μην ψηφίσω Χρυσή Αυγή ξανά είναι επειδή σπάσαν τον πάγκο ενός λαθρομετανάστη παράνομου πωλητή και επειδή -ίσως ακόμα- κάποια στελέχη τους θαυμάζουν τον Χίτλερ;
    Δηλαδή αυτό προσπαθείτε να με πείσετε;
    13 Οκτωβρίου 2013 - 10:47 π.μ.<<

    Χρεοκοπησαμε με την προοδευτικη ψηφο του Παπανδρεικου Σοσιαλισμου, για να τον αντικαταστησουμε με τον Εθνικοσοσιαλισμο των Νεοναζι, και των ΤσιπροΚΚαμμενων.

    Ναι, δεν εχει κοστος η ψηφος.

    - Γ. Καισαριος 17.7.12, "Γιατί φταίει η αριστερά... για τα πάντα!"
    http://www.capital.gr/news.asp?id=1559702

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Η ΧΑ εμπνευσμένη από τον βαρβαρικό Ναζισμό, ίσως και άθελά της έχει γίνει όργανο στην ουσία εκείνων που θέλουν νεκρή τη χώρα μας. Δυστυχώς, είναι αλήθεια ότι τροφή στην ΧΑ έχουν ρίξει και η Γερμανία και το συμμαχικό μας Ισραήλ. Τα δε δήθεν τζερμανοαμέρικαν πάτριοτς που της δίνουν προστάγματα, είναι και αυτά μέσα στο μεγάλο παιχνίδι που έχει φέρει την εξαθλίωση στον δύστυχο λαό μας. Η μόνη λύση για τη χωρα είναι και ήταν να αποκτήσει σοβαρή κυβέρνηση ικανών, την οποία θα σεβαστούν για την ηθική της τόσο οι φίλοι όσο και οι εχθροί. Με τόσα λαμόγια σε κυβέρνηση και κράτος, και κάτι ΧΑ εφεδρείες, έχουμε πέσει στον γκρεμό και αλεξίπτωτο πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Άνθρωποι σαν τον Σαμαρά και αυτούς που τον στηρίζουν, είναι συνεχιστές των παραδόσεων που έφεραν την Μικρασιατική Καταστροφή, τον Εμφύλιο και τις Χούντες του Μεταξά και του Παπαδόπουλου. Η βλακεία τους και η ανικανότητά τους έχει καταστρέψει τη χώρα. Είναι ικανοί να δώσουν και το τελευταίο θανατηφόρο χτύπημα στη μητέρα τους Ελλάδα. Αυτοί, μαζί με κάποιους άλλους, έχουν φέρει την Ελλάδα στο νεκροκρέββατο. Η εθνική ενότητα, η αξιοκρατία, ο θάνατος των άκρων και του πολιτικού διχασμού σε δεξιά και αριστερά, είναι η τελευταία μας ελπίδα. Αδιάφθοροι πρώην δεξιοί και πρώην αριστεροι πρέπει να κυβερνήσουν μαζι. Από αυτής της άποψης οι Ανεξάρτητοι είναι στη σωστότερη κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Και μιας και λέμε για το ποιος ρίχνει νερό, ο Σαμαράς είπε χθες πως θα προχωρήσει με την ψήφο των μεταναστών, θα μπορούσε να μας εξηγήσει περισσότερα, γιατί αυτή ή αόριστη φράση, η οποία θα εννοεί πως θα επιτρέψει να ψηφίζουν άνθρωποι, που δεν είναι Έλληνες πολίτες, είναι όχι μόνο νερό στο μύλο της ΧΑ, αλλά είναι από μόνη της πρωτοποριακά ηλίθια, αφού τέτοια πράγματα δε συμβαίνουν σε καμία χώρα του κόσμου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ Alexandros

    >ο Σαμαράς είπε χθες πως θα προχωρήσει με την ψήφο των μεταναστών<

    Πού το είπε αυτό; Έχεις κάποια πηγή; Μόνον Έλληνες πολίτες ψηφίζουν στην Ελλάδα, είτε σε εθνικές εκλογές, είτε σε εκλογές Τ.Α. Για τις τελευταίες, σου θυμίζω ότι ο νόμος 3838/2010 (νόμος Ραγκούση) έχει κριθεί αντισυνταγματικός και κανονικά θα έπρεπε να είχαν ακυρωθεί και οι εκλογές ΤΑ 2010, τουλάχιστον σε κάποιους δήμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. http://www.youtube.com/watch?v=VGKK_5_mx9A

    24-40

    περίπου, λίγο μετά νομίζω, αλλα και το προηγούμενο είναι σημαντικό, γιατί πρώτα μιλα για συνταγματική αναθεώρηση.....

    Κατά την άποψη μου οι Δημοτικές εκλογές είναι διαφορετικό πράγμα και νομίζω πως οι νόμιμοι μετανάστες θα έπρεπε να ψηφίζουν σε αυτές, οι εθνικές όμως είναι διαφορετικό ζήτημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. "H ψήφος των μεταναστών, που πρέπει κι αυτό να έλθει..."

    Ναι, έχεις δίκιο. Αλλά για να γίνει αυτό, πρέπει να αναθεωρηθεί το σύνταγμα. Και ο Σαμαράς, μάλλον σκοπεύει να το κάνει. Τουλάχιστον αυτή την εντύπωση δίνει με τα λεγόμενά του.

    Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι όλοι λαθρομετανάστες και κάποιοι απ' αυτούς "νομιμοποιήθηκαν" εκ των υστέρων, με διαδικασίες όχι πάντα και τόσο διαφανείς. Αφού ξεκίνησαν ως λαθραίοι, διέπραξαν αμέσως-αμέσως το έγκλημα παραβίασης των συνόρων της χώρας μας.

    Κατά την δική μου άποψη, οι μετανάστες δεν πρέπει ούτε να ψηφίζουν, ούτε να ψηφίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το ότι όλοι οι μετανάστες είναι παράνομοι, είναι πολύ δύσκολο να αποδειχτεί ποτε, οι μετανάστες, οι οποιοι είναι από χώρες εκτος ΕΕ και εργάζονται, είναι νόμιμοι και έτσι πρέπει να είναι, οι πολίτες της ΕΕ, είναι όλοι νόμιμοι, οποτε το όλοι οι μετανάστες είναι παράνομοι δεν ευσταθεί καθόλου!

    Από εκεί και μετά, το θέμα των εκλογών είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα, σίγουρα θα πρέπει να ψηφίζουν και να ψηφίζονται στις εθνικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές, από όπου προκύπτουν εκπρόσωποι της χώρας και στο εξωτερικό, μόνον Έλληνες πολίτες. Οι εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης είναι κάτι διαφορετικό και νομίζω πως θα πρέπει να εκπροσωπούνται όλοι, εφόσον μιλάμε για νομιμους μετανάστες των κατηγοριών που περιέγραψα παραπάνω, ενώ νομίζω πως αυτό είναι ωφέλιμο γενικότερα, για την καλύτερη ένταξη τους στην κοινωνία και την εμπλοκή και αυτών σε θέματα που αφορούν και τη ζωή τους! Με αυτό δεν εννοώ τη δημιουργία παρατάξεων από τους μετανάστες, αλλα την είσοδο μεταναστών στις υπάρχουσες παρατάξεις και πάντοτε όσον αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση! Όχι βεβαια σε όσους δεν διαβιούν νόμιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Alexandros,

    Στην Ελλαδα εχουν μπει μερικα εκατομμυρια παρανομοι. Για αυτους μιλαμε, που ειναι η δυσκολια;

    Η υποχρεωση ειναι στους μεταναστες να αποδειξουν την νομιμοτητα. Αν δεν εχουν αποδειξεις τοτε πολυ απλα ειναι παρανομοι. Οπως ισχυει για ολους σε ολα τα κρατη. Δεν ειναι καθολου πολυπλοκο το θεμα. Εικονικες αποδειξεις που αποκτηθηκαν παρανομα μπορουν να αποδειχθουν οτι ηταν εικονικες και οχι γνησιες και να αφαιρεθουν.

    Και η αδεια νομιμης εργασιας, ειτε προσωρινη ειτε επ'αοριστο, ειναι εντελως διαφορετικο πραγμα απο την ιδιοτητα του πολιτη, το οποιο και παλι ειναι διαφορετικο και ενεχει λιγοτερα δικαιωματα απο την ιθαγενεια. Και αυτο γινεται σε ολα τα πολιτισμενα κρατη, δεν ειναι ελληνικη ιδιορρυθμια.

    Ειναι απλες και θεμελιωδεις εννοιες που δεν χρειαζεται να τις ορισουμε απο την αρχη.

    Και ειναι και σοβαρες εννοιες που δεν δικαιολογουν αγνοια. Μιλαμε για κρατη και οχι για παιδικες κατασκηνωσεις.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Άρη το ίδιο λέμε, αλλά πέφτεις έξω στους αριθμούς, το μερικά εκατομμύρια είναι πολύ υπερβολικός αριθμός και παραπλανητικός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Alexandros,

    Επειδή ίσως ζεις στο εξωτερικό (Αμερική;), μάλλον δεν γνωρίζεις καλά το θέμα.

    1) Οι κάτοικοι κρατών-μελών της ΕΕ δεν είναι καν μετανάστες. Άρα δεν μιλώ γι αυτούς. Μιλώ για ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, μερικοί εκ των οποίων (~ 600.000) νομιμοποιήθηκαν» εκ των υστέρων.

    2) Οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις ευρωεκλογές σε όποια χώρα της ΕΕ θέλουν. Άρα αυτό είναι λυμένο.

    3) Σωστά σού γράφει ο aris ότι είναι μερικά εκατομμύρια και αυτά υπολογίζονται σε περισσότερα από τρία (το 30% του πληθυσμού της Ελλάδας και παραπάνω). Πριν από 6 χρόνια, την 21/10/2007, διαβάζομε «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»:


    ”Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις της ΕΥΠ, οι αλλοδαποί που ζουν νόμιμα και παράνομα στην Ελλάδα τον παρόντα χρόνο ανέρχονται σε περίπου 2,5 εκατομμύρια." (Γ. Μαρνέλος, «Ο άγνωστος πόλεμος στο Αιγαίο»). Λες να λιγόστεψαν από τότε;

    Εσύ με ποια στοιχεία αμφισβητείς τον αριθμό αυτό και τον κρίνεις μάλιστα "υπερβολικό" και … "παραπλανητικό"; Ποιος παραπλανά ποιον; Εκτός κι αν παίρνεις τα στοιχεία του ΕΛΙΑΜΕΠ, που είναι όντως παραπλανητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Ο Στυλιανίδης έχει δηλώσει 1,3 με 1,5 σύνολο παράνομοι και νόμιμοι!

    Το 3 λοιπόν το θεωρώ παραπλανητικό, γιατί είναι το διπλάσιο! Εκτος και αν έχουν συλληφθεί 550 χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, όπου 550 χιλιάδες οι συλλήψεις, όπου πολλές φορες τα ίδια άτομα συνελήφθησαν πάνω από μια φορα, οποτε πέρασαν απαρατήρητοι από το Λιμενικό και τη συνοριοφυλακή, 2 εκατομμύρια άνθρωποι και έμειναν και όλοι στην Ελλάδα!

    Αν ισχύει αυτό το Λιμενικό δεν κάνει καλά τη δουλειά του, η αστυνομία και ο στρατός δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους!

    Όταν κάποιος θεωρείται παράνομος μετανάστης παρα το ότι δουλεύει γιατί ο εργοδότης του δεν θέλει να τον δηλώσει για να γλιτώσει τα ένσημα, δε φταίει ο παράνομος μετανάστης, αλλα η απληστία του εργοδότη! Καλο είναι να κοιτάμε πρώτα από όλα τα δικά μας στραβά.

    Άσε το Eliamep ρε nativist, αυτοί κάνουν τη δουλειά τους, εγώ μπορεί να μη μένω στην Ελλάδα, αλλα δεν έπεσα από το διάστημα κι εγώ μετανάστης είμαι ουσιαστικά, δεν είμαι στην Ελλάδα, στην Αγγλία είμαι, αλλα πριν λίγα χρονια έφυγα, για την ακρίβεια λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, βλέπει η δουλειά που έκανα είχε ήδη ταβάνι χαμηλό στην Ελλάδα, πριν την κρίση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. >Ο Στυλιανίδης έχει δηλώσει 1,3 με 1,5 σύνολο παράνομοι και νόμιμοι!<

    Και ποιος σού είπε ότι ο Στυλιανίδης ξέρει τι του γίνεται, ή ότι λέει την αλήθεια; Από πού έχει τα στοιχεία; Πότε ενέσκυψε αυτός στο μεταναστευτικό με σοβαρότητα;

    Εγώ παρέθεσα αυτό που είπε η ΕΥΠ, η καθ' ύλην αρμοδία δηλαδή. Από κει και πέρα μπορείς μόνος σου να βγάλεις τα συμπεράσματά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μα ο Στυλιανίδης είναι ο Υπουργός Εσωτερικών, σε αυτόν λογοδοτεί η ΕΥΠ, τώρα αν μπούμε στη διαδικασία ποιον να πιστέψουμε, γιατί να πιστέψω την ΕΥΠ περισσότερο από τον Στυλιανίδη και ποιος μου λέει ότι έχει ενσκήψει ποτε η ΕΥΠ στο μεταναστευτικό πρόβλημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Και κάτι άλλο, η ΕΥΠ είναι αρμόδια για τη λαθρομετανάστευση? Ο Χριστός και Η Παναγια, από ποτε έγινε αυτό?

    Αν βάλουμε την ΕΥΠ υπεύθυνη για τη λαθρομετανάστευση και τις ειδικές δυνάμεις τις μετατρέψουμε σε συνοριοφυλακή, τα πιάσαμε τα λεφτά μας........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Alexandros,

    Βλέπεις που σού λέω ότι από το εξωτερικό έχει χάσει λίγο την επαφή σου με την πραγματικότητα;

    Ο Στυλιανίδης είναι πολιτικάντης, που μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Τους ξέρουμε δα, εμείς που τούς ζούμε καθημερινά.

    Μα και βέβαια η ΕΥΠ οφείλει να παρακολουθεί την λαθρομετανάστευση για λόγους ασφαλείας. Δεν το καταλαβαίνεις αυτό;

    Για τους λαθραίους είναι δύσκολο να αποφανθεί κανείς, ακριβώς επειδή δεν τους ξέρει. Πιστεύω ότι η ΕΥΠ είναι η πιο αξιόπιστη πηγή.

    Δεν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε, αλλά δεν πειράζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Eν τελει νομίζω πως ο αριθμός δεν είναι σημαντικός, το θέμα είναι να υπάρξει μια δίκαιη και ωφέλιμη πολιτική, για την Ελλάδα, με γνώμονα πάντοτε και τον ανθρωπισμό!

    Δεν είμαι ούτε υπέρ των αφορισμών κατά των μεταναστών, ούτε υπέρ της επικίνδυνα λαϊκίστικης στάσης, "ναι σε όλους τους μετανάστες".

    Και τα δυο είναι ακραίες απόψεις, αλλα και βλαβερές για τον τόπο, γιατί δεν πρόκειται να επιλύσουν κανένα πρόβλημα!

    Χρειάζεται στοιχειοθετημένη και καλοσχεδιασμένη σταθερή πολιτική επί του θέματος!

    Ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί, παρα μονο προχωράμε με αργούς ρυθμούς όπως παντού και όχι πάντοτε προς τη σωστή κατεύθυνση

    Πολλές φορες το να βρίσκεσαι στο εξωτερικό δε σημαίνει ότι χάνεις την επαφή με την πραγματικότητα, αλλα πως μπορείς να δεις τα πράγματα από μακριά, από μια άλλη οπτική γωνια, όχι απαραίτητα καλύτερη αλλα διαφορετική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Αλεξανδρε,

    Διαβαζοντας το τελευταιο σου σχολιο, βλεπω οτι αντικατοπτριζεις ενα βασικο προβλημα που μας ταλαιπωρει σε συζητησεις οπως αυτη με το μεταναστευτικο και οπως αυτη με την Χρυση Αυγη --- κατ'αυτο τον τροπο σχετιζομενο με το θεμα του Σαββα.

    Ισως να εισαι επηρεασμενος απο τα λεγομενα και γραφομενα των κομματων και ΜΜΕ που βομβαρδιζουν καθε μερα τους πολιτες. Γι'αυτο και δεν απευθυνομαι προσωπικα σε σενα.

    Αλλα ανελυσε αυτα που γραφεις:

    > το θέμα είναι να υπάρξει μια δίκαιη και ωφέλιμη πολιτική, για την Ελλάδα, με γνώμονα πάντοτε και τον ανθρωπισμό!

    Το λαθρομεταναστευτικο προβλημα διεπεται απο νομους. Οι οποιοι νομοι λενε οτι παρανομοι δεν εχουν δικαιωμα παραμονης στην χωρα. Ειτε συμφωνεις με τους νομους, ητοι οι παρανομοι πρεπει να απελαθουν, ειτε διαφωνεις οποτε εχεις ενα μεγαλυτερο προβλημα το να εξηγησεις γιατι διαφωνεις με τους νομους.

    Δεν ειναι θεμα πολιτικης, ουτε οι νομοι συγκρουονται με τον ανθρωπισμο.

    Εκτος αν θελουμε να παιξουμε το παιχνιδι της νεοελληνικης πολιτικης που συνισταται στο να κανουμε πως δεν καταλαβαινουμε η να θεωρουμε οτι η οποιαδηποτε γνωμη μας ειναι υπερανω των νομων.

    > Δεν είμαι ούτε υπέρ των αφορισμών κατά των μεταναστών, ούτε υπέρ της επικίνδυνα λαϊκίστικης στάσης, "ναι σε όλους τους μετανάστες".
> Και τα δυο είναι ακραίες απόψεις, αλλα και βλαβερές για τον τόπο, γιατί δεν πρόκειται να επιλύσουν κανένα πρόβλημα!

    Ποιοι ειναι οι αφορισμοι κατα των μεταναστων; Οι νομοι ειναι αφορισμοι;

    Τι θα πει και οι δυο ειναι ακραιες λυσεις; Ειτε καποιος θα ειναι μεσα στην χωρα, ειτε θα ειναι εξω. Δεν υπαρχει ενδιαμεσο. Αν ειναι αυτες ακραιες λυσεις τοτε πια λυση δεν ειναι ακραια;

    Λες οτι η απελαση των παρανομων ειναι βλαβερη για τον τοπο και δεν επιλυει το προβλημα; Εχει νοημα αυτο που εγραψες;

    Η απελαση ασφαλως και λυνει το προβλημα.

    > Χρειάζεται στοιχειοθετημένη και καλοσχεδιασμένη σταθερή πολιτική επί του θέματος! 
> Ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί, παρα μονο προχωράμε με αργούς ρυθμούς όπως παντού και όχι πάντοτε προς τη σωστή κατεύθυνση

    Διαφαινεται συγχυση, αντανακλωντας λογια των σαθρων πολιτικων κομματων: ενα απλο θεμα το θολωνουμε, το ανακατευουμε με ορους και φρασεις που δεν εχουν σχεση, παρασυρουμε σε συζητησεις που δεν βγαζουν νοημα, και παρατεινουμε μια κατασταση παραλυσης. Οι πολιτικοι το κανουν αυτο για να εξαγορασουν βρωμικους ψηφους και επειδη δεν ενδιαφερονται για καμια πατριδα.

    Οι πολιτες ομως γιατι να παρασυρονται σε αυτο τον βουρκο;

    Η λυση ειναι απλη εφαρμογη των νομων που ειναι ηδη γραμμενοι και περιμενουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Καταρχάς είμαι της άποψης πως μονο με την απόλυτη εφαρμογή των νομων θα λυθούν τα προβλήματα.

    Αλλα πάρχουν κάποια σημεία σημαντικά. Δηλαδή πρώτο και καλύτερο, αν θεωρήσουμε πως στην Ελλάδα έχουμε 1,5 εκατομμύρια μετανάστες και οι 750 χιλιάδες είναι νόμιμοι, δεν μπορεί κάποιος να έρχεται και να λέει, πως από τους 750 χιλιάδες οι 500 χιλιάδες κακώς έγιναν νόμιμοι και θα γυρίσουμε πίσω να ψάξουμε ποιος είναι και ποιος δεν είναι. Δε στέκει αυτή η επιχειρηματολογία και καταστρατηγεί άμεσα τον νομο. Οι υπόλοιποι ναι πρέπει να απελαθούν, αλλα πως θα απελαθούν, θα τους φορτώσουμε στα εμπορικά πλοία να τους διώξουμε σε μια μέρα? E δε γίνεται αυτό, θα πρέπει να δούμε από που έρχεται καταρχάς ο καθένας και στη συνεχεια να διασφαλίσουμε και τους πόρους και το μέσο της μεταφοράς τους ως ανθρώπους και όχι ως ζώα!

    Έπειτα θα πρέπει να παταχθεί ολοκληρωτικά η λαθρομετανάστευση. Όπως γράφω παραπάνω δεν μπορεί να πέρασαν 1,5 η 2,5 εκατομμύρια όπως γραφεις εσύ απαρατήρητοι! Κάποιος είναι υπεύθυνος και κάποιος δεν έχει κάνει καλά τη δουλειά του, γιατί αυτό σημαίνει πως οποιος γουστάρει μπαίνεις την Ελλάδα!

    Αυτά εννοώ λοιπόν και ως αφορισμό, εννοώ το ότι έρχεται η ΧΑ για παράδειγμα και λέει όλοι οι μετανάστες είναι παράνομοι, e δεν είναι όλοι παράνομοι πως να το κάνουμε τώρα και αυτοί που ήρθαν εδώ πριν 10 και 20 χρονια και δουλεύουν, δεν μπορεισ να τους πεις ξέρεις πρέπει να πέρασες παράνομα τα σύνορα πριν 20 χρονια οποτε πρέπει να σηκωθείς και να φύγεις, αυτά είναι αισχρά πράγματα και βλαβερά και για την Ελλάδα και για τους Έλληνες! Το ίδιο ισχύει και με τις βλακείες τις άλλης πλευράς, που θέλει να δώσει υπηκοότητα σε όλους τους μετανάστες, μιλάμε για απόλυτες γελοιότητες, που δεν χρήζουν καν σχολιασμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Δεν ανακάτεψα και δεν θόλωσα τίποτα, αν δεις σε όλα μου τα σχόλια αναφέρω πολύ συγκεκριμένα πράγματα και όπου έχεις απορία με ρωτάς και σου απαντάω όπως κάνω κι εγώ.

    Επειδή θεωρώ την κατ' εφημισμόν μεταναστευτική πολιτική του Σύρριζα για τα πανηγύρια, δεν μπαίνω στον κόπο να τη σχολιάσω. Θεωρώ πως υπάρχει πρόβλημα πολύ σοβαρό εδώ και πολλά χρονια, αλλα θεωρώ πως αυτά που λένε οι της ΧΑ είναι ανεπίτρεπτα να ακούγονται!

    Και να σου πω και κάτι, αν μπορούσαμε να βρούμε δουλειά σε 20 εκατομμύρια μετανάστες, ας είχαμε 20 εκατομμύρια μετανάστες και μειοψηφία να είσαι, αν εφαρμόζεις σωστή πολιτική, όπως αυτή που αναφέρω, ψήφος μόνον όσοι έχουν Ελληνική ιθαγένεια και συμμετοχη των μεταναστών στα τοπικά κοινά, μέσα από υπάρχουσες παρατάξεις, δεν θα έχεις ποτε κανένα πρόβλημα. Αν δίνεται η σωστή παιδεία, δεν θα έχεις ποτε πρόβλημα με τα παιδιά των μεταναστών. Τα λεγόμενα της ΧΑ, τα Έλληνας γεννιέσαι και αίμα τιμή και κάτι τέτοια, δεν είναι εθνικιστικά, το αντίθετο μάλιστα είναι, περιορίζουν τον Ελληνισμό, όμως ο Ελληνισμός είναι αυτοκρατορία, είναι ιδέα, δεν περιορίζεται στα γονίδια, τα γονίδια είναι ο πολιτισμός, η γλώσσα του, οι επιστήμες του, οι αξιες του. Ο Ελληνισμός ήταν έτσι από πάντα, έτσι φτιάχτηκε, για αυτό το λόγο φτιάχτηκε! Ο Ελληνισμός υπήρχε και πριν τους Δωριείς και με τους Δωριείς και μετά τους Δωριείς και με τους Ρωμαίους και μετά τους Ρωμαίους και με τους Σλάβους και στο Pakistan ακόμα και στη Μέση Ανατολή και ας μην ήταν όλοι αυτοί απευθείας γονιδιακά Έλληνες! Αλλα βεβαια, συμφέρει πολλούς να παραμένουμε αποκλεισμένοι σε αυτή τη σαθρή ιδεολογία της ράτσας!

    Αν καταλάβουμε ποσο εύκολο είναι να ταυτίσουμε με τον Ελληνισμό τόσους και τόσους πληθυσμούς στον πλανήτη όλον, τότε θα μπορέσουμε να βγούμε και από αυτή την μιζέρια, τότε θα αποκτήσουμε τη νέα μεγάλη ιδέα, τότε θα ξαναβρούμε τη θέση που μας αξίζει ως Έλληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.