30/10/13

Η νέα περιπέτεια με τους «κοριούς» μόλις ξεκίνησε!

Την ώρα που η κοινωνία γονατίζει από την υπερφορολόγηση περιμένοντας τα νέα μέτρα, κατέφθασε και στη χώρα μας ο... ιός των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών! Η νέα περιπέτεια με τους «κοριούς», που ξεκίνησε από τις αποκαλύψεις από το Βερολίνο, εξαπλώνεται με ταχύτητα από το ένα ημισφαίριο στο άλλο, αλλά εμπλέκει και την Ελλάδα (μετά την καταστροφική δήλωση Πάγκαλου) σε μια κρίσιμη στιγμή.
Το κοινό μυστικό της βιομηχανικής και πολιτικής κατασκοπίας, που ουδέποτε -όπως φαίνεται- σταμάτησε, αλλά και η... υποψία χιλιάδων πολιτών ότι τα τηλέφωνα και οι υπολογιστές παρακολουθούνται από όποιον μπορεί, πλέον παίρνει διαστάσεις ενός «πολέμου» μεταξύ Γερμανίας, ΗΠΑ αλλά και Ρωσίας, με ανακατανομή σφαιρών επιρροής. Το διακύβευμα είναι αυτό και όχι βέβαια το ποιος παρακολουθεί ποιον, μια και πίσω από τις κλειστές κάμαρες όλοι γνωρίζουν την αλήθεια.

Η πικρή εμπειρία που είχε πριν από οκτώ χρόνια ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος τώρα βλέπει με πικρία να δικαιώνεται σε άλλο ένα ζήτημα, λέει πολλά.

Ο «μεγάλος τραγουδιστής»

Ερωτήματα, όμως, προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης και για χρόνια υπουργού του «μεγάλου τραγουδιστή» στην υπόθεση Οτσαλάν Θόδωρου Πάγκαλου, που λειτούργησε ως βούτυρο στο ψωμί Αμερικανών και Τούρκων, και τους έδωσε την ευκαιρία να κατηγορήσουν τη χώρα μας. Οσα ισχυρίστηκε ο κ. Πάγκαλος (ότι η Ελλάδα παρακολουθούσε τους πρέσβεις των ΗΠΑ σε Αθήνα και Αγκυρα) προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων. Αμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι η ΕΥΠ είναι κατά τον νόμο υπεύθυνη για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας και προφανώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, προσθέτοντας ότι λειτουργεί σεβόμενη ταυτόχρονα φίλους και συμμάχους.

Από τη μεριά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσας με αφορμή τις δηλώσεις Πάγκαλου υποστήριξε ότι επιβεβαιώνουν την ήδη εκφρασμένη ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ για την ανύπαρκτη προστασία του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου. Ο κ. Δρίτσας αναρωτιέται στη συνέχεια: «Μήπως ο… “έμπειρος” κ. Πάγκαλος διά της καλλιέργειας κλίματος φαιδρότητας σπεύδει να προλάβει, να υποβαθμίσει, να διασκεδάσει και τελικά να καλύψει τη σημασία των αποκαλύψεων του γερμανικού περιοδικού “Spiegel”».

Νίκος Ελευθερόγλου
"δημοκρατία"

1 σχόλιο:

  1. "Ερωτήματα, όμως, προκάλεσαν οι δηλώσεις του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης και για χρόνια υπουργού του «μεγάλου τραγουδιστή» στην υπόθεση Οτσαλάν Θόδωρου Πάγκαλου..."

    Αυτό το κωδικό όνομα πια! "Μεγάλος τραγουδιστής".
    Όποτε το ακούω με πιάνει νευρικό γέλιο. Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο "Παράδοση Οτζαλάν. Η ώρα της αλήθειας" από τις εκδόσεις Ινφογνώμων νομίζω θα συμφωνήσει ότι τα κωδικά ονόματα και γενικά οι κωδικές εκφράσεις κάποιων(όχι όλων) που είχαν δώσει ήταν για γέλια και για κλάματα. Σαν να βάζεις δηλαδή μικρό παιδί να χειρίζεται τα κουμπιά εκτόξευσης πυρηνικών όπλων.
    Σαν ταινία "Θου βου" με τον Βέγγο. Στην αρχή σε πιάνει ασταμάτητο νευρικό γέλιο και μετά αναστενάζεις "Αχ Ελλάδα..".
    Μερικοί "αετοί" μέσα σε υπουργεία και μυστικές υπηρεσίες καταστρέφουν το σημαντικό Εθνικό έργο ολόκληρων υπηρεσιών και επιχειρησιακών πρακτόρων που βρίσκονται κάθε ώρα μέσα στη φωτιά και παίζουν το κεφάλι τους κορώνα γράμματα.
    Πάλι καλά που ο/οι "αετός"/"αετοί" δεν του δώσανε κωδικό όνομα "Χαζός κοκαλιάρης" αν και πιστεύω ότι πέρα από αστείο θα ήταν και πιο πετυχημένο, θα έκρυβε καλύτερα τη πραγματική του ταυτότητα.
    Το "ποδοσφαρική ομάδα" κι αυτό διακρικότατο...το φωνάζει "Ομάδα" έ ε έ ερχεται άρα στήστε καραούλι στο αεροδρόμιο να ξέρουμε ποιοι είναι με διακριτική παρακολούθηση και φωτογράφιση.
    Το δε "δεσποινίς Κατεχάκη" που να πάει το μυαλό ότι πρόκειται για πράκτορα της ΕΥΠ.
    "Κατεχάκη" διακριτικό ουυυυ και το "δεσποινίς" κάνας γέρος θα ναι και όχι πράκτορας σε νέα ηλικία(25-45), με καλή φυσική κατάσταση κτλ.

    Αυτό το ταλέντο που έκανε τις κωδικοποιήσεις και δεν μας κατάλαβε κανείς, πως δεν το έχουνε στείλει σύνδεσμο στην Ιντερπόλ ή οπουδήποτε αλλού! Ελπίζω να μην χάθηκε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.