28/11/13

Τραγικός επίλογος για τον 50χρονο αγνοούμενο από τη Ρόδο

Τραγικός επίλογος για τον 50χρονο αγνοούμενο από τη Ρόδο
Στον εκπαιδευτικό Κώστα Αργυρόπουλο που χάθηκε στα νερά του χειμάρρου της Κρεμαστής και αγνοείτο από την περασμένη Παρασκευή, επιβεβαιώθηκε ότι ανήκει το πτώμα που εκβράστηκε στην παραλία της Ντάτσας στη Τουρκία.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, οι συγγενείς του εκπαιδευτικού που είχαν μεταβεί στην πόλη Μούγλα της Τουρκίας, όπου είχε μεταφερθεί το πτώμα, αναγνώρισαν τον συγγενή τους.
Σύντομα αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία διακομιδής του στην Ελλάδα.
Στα Μούγλα βρίσκονται και δύο υπάλληλοι του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη, προκειμένου να παράσχουν όποια βοήθεια χρειαστεί.

Χάθηκαν σε δευτερόλεπτα
Ο 50χρονος, μαζί με τον 39χρονο Ιωάννη Γκίζα και την 26χρονη Αναστασία Κατσαρού, επέστρεφαν από το σχολείο στο οποίο δίδασκαν, όταν προσπάθησαν να διασχίσουν τη γέφυρα της Κρεμαστής από ένα σημείο το οποίο τους είχε φανεί ασφαλές.
Το αυτοκίνητό τους αρχικά ακινητοποιήθηκε και στη συνέχεια παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Οι τρεις εκπαιδευτικοί προσπάθησαν να φτάσουν σε ασφαλές σημείο, αλλά μόνο ο 39χρονος τα κατάφερε. Η νεαρή δασκάλα βρέθηκε νεκρή μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα, ενώ ο Κώστας Αργυρόπουλος παρασύρθηκε, όπως αποδείχθηκε, στην ανοιχτή θάλασσα.
Μιλώντας στο «Εθνος» ο Ιωάννης Γκίζας περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε: «Επιστρέφαμε από το σχολείο και ο Κώστας προθυμοποιήθηκε να μας γυρίσει σπίτια μας με το αυτοκίνητό του. Πηγαίναμε να περάσουμε τη γέφυρα, η οποία ήταν ανοιχτή και δεν είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τις Αρχές, παρόλο που όλοι γνώριζαν ότι περνά πάνω από την κοίτη του ποταμού και υπήρχε ενημέρωση για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Μέσα σε τρία δευτερόλεπτα τους έχασα από το οπτικό μου πεδίο», λέει ο 39χρονος εκπαιδευτικός και προσθέτει:
«Καθώς περνούσαμε τη γέφυρα, το αυτοκίνητο βραχυκύκλωσε και ακινητοποιήθηκε. Τα νερά είχαν φουσκώσει και, καθώς ανέβηκε η στάθμη, άρχισαν να μπαίνουν και στο αυτοκίνητο. Τότε αποφασίσαμε να ανοίξουμε τις πόρτες και να βγούμε έξω. O Κώστας γλίστρησε και τον παρέσυραν τα νερά. Είδα να παρασέρνουν και την Αναστασία. Εγώ κατάφερα και κρατήθηκα και μέσα σε τρία δευτερόλεπτα είχαν "χαθεί" και οι δύο ανάμεσα στη λάσπη και τα νερά».

Φονική η καθυστέρηση των έργων
Η τραγωδία επανέφερε τη συζήτηση για τη γέφυρα της Κρεμαστής και την καθυστέρηση της αναβάθμισής της. Από το 2010 ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης είχε δώσει εντολή για τη δημοπράτηση του έργου ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Παρά το γεγονός ότι τα δύο επόμενα χρόνια η γέφυρα επιβαρύνθηκε από κύματα σφοδρής κακοκαιρίας, η δημοπράτηση του έργου έμεινε στο συρτάρι. Πριν από λίγους μήνες, μάλιστα, τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι επεσήμαναν με επιστολή τους τα σοβαρά ζητήματα ασφάλειας.

πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.