25/11/13

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ

γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ
Τα τέσσερα γνωρίσματα ενός ανόητου, ανθρώπου ή λαού: Λόγια χωρίς όφελος. Αλλαγή χωρίς πρόοδο. Εμπιστοσύνη σε ξένους. Φιλία με εχθρούς” (Αραβικό ρητό).
“Οι άνθρωποι είναι πολύ ανθεκτικοί, αυτό είναι το πρόβλημα. Είναι σε θέση να κάνουν υπερβολικά πολλά εις βάρος του εαυτού τους. Αντέχουν υπερβολικά πολύ” (B.Brecht).
Όταν ένα ξένο «μικρόβιο» εισβάλλει στο σώμα ενός ανθρώπου, τότε ο οργανισμός του επιτίθεται, προσπαθώντας με κάθε μέσον να το αποβάλλει – από την ίδια του τη φύση, χωρίς να απαιτείται θάρρος, αρετή, γνώση, εμπειρία ή παιδεία.
Επομένως, είναι εσφαλμένη η «περιρρέουσα» άποψη, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες δεν αντιστέκονται στους ξένους εισβολείς, λόγω έλλειψης παιδείας – όπου η λέξη «παιδεία» σημαίνει ουσιαστικά ότι, χαίρεται ή λυπάται κανείς, νοιώθει δηλαδή ευτυχισμένος ή δυστυχισμένος, με τα «αρμόζοντα».
Για παράδειγμα, χαίρεται κανείς για τις επιτυχίες των άλλων και δεν λυπάται – οπότε, έχοντας αποκτήσει την απαιτούμενη παιδεία, δεν κυριαρχείται από βλαβερά πάθη όπως ο φθόνος και δεν είναι μισαλλόδοξος. Αντίθετα, νοιώθει δυστυχισμένος κανείς και όχι ευτυχισμένος με τα δεινά των άλλων – οπότε δεν είναι «χαιρέκακος» ή μοχθηρός.
Απορεί λοιπόν κανείς, αδυνατώντας να κατανοήσει γιατί οι Έλληνες, ενάντια στην ίδια την ανθρώπινη φύση, η οποία δεν προϋποθέτει «παιδεία» για να αμυνθεί όταν της επιτίθενται, δεν αντιστέκονται απέναντι στους εισβολείς – πόσο μάλλον όταν είναι αδύνατον να μην καταλαβαίνουν ότι, οδηγούνται στην απόλυτη λεηλασία, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, ενδεχομένως δε στη χρεοκοπία και στην έξοδο από το ευρώ.
Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι, δεν γνωρίζουν πώς θα έπρεπε να αμυνθούν – κάτι που όμως δεν συμβαίνει, αφού έχουν πάρα πολλές δυνατότητες στη διάθεση τους. Για παράδειγμα, είναι σίγουρα σε θέση να εμποδίσουν τους βουλευτές της συγκυβέρνησης να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό – ο οποίος εντείνει την πορεία της χώρας προς την καταστροφή.
Μπορούν πολύ εύκολα να καταθέσουν αγωγές εναντίον τους, σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία. Προφανώς δε εναντίον και του προέδρου της δημοκρατίας – εάν βέβαια τεκμηριώνεται ότι, υπογράφει νομοθετικά διατάγματα κατά παράβαση του συντάγματος της πατρίδας του, ότι είναι ο συμβολαιογράφος των ξένων.
Οι Έλληνες είναι επίσης σε θέση να απέχουν μαζικά, συλλογικά, από την κατάθεση φορολογικών και λοιπών δηλώσεων – αφού δεν θα είχε τη δυνατότητα το κράτος να φυλακίσει το σύνολο των Πολιτών του. Μπορούν δε όλοι μαζί, εργαζόμενοι και επιχειρηματίες, να απεργήσουν – απονεκρώνοντας «εκκωφαντικά» την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα και δίνοντας το σωστό παράδειγμα στους υπόλοιπους λαούς που υποφέρουν από την ίδια πολιτική.
Τέλος έχουν τη δυνατότητα να «ρίξουν» την κυβέρνηση, με τους παραπάνω ή με άλλους ειρηνικούς τρόπους – χωρίς να χρειαστεί καθόλου να καταφύγουν στη βία, να προκαλέσουν κοινωνικές αναταραχές ή εμφυλίους πολέμους.
Η εμφανής έλλειψη εναλλακτικής λύσης, με την έννοια ότι η αντιπολίτευση δεν είναι επαρκέστερη από την κυβέρνηση, ενώ δεν έχει κανένα απολύτως ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης, είναι ίσως μία από τις αιτίες που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Όμως, όταν αυτό που έχει κανείς στη διάθεση του είναι ήδη καταστροφικό, γιατί να μην προσπαθήσει να δοκιμάσει κάτι άλλο;
Συμπεραίνεται λοιπόν ότι οι Έλληνες, ενάντια στη φύση, έχοντας τις δυνατότητες, γνωρίζοντας επακριβώς που οδηγούνται και «παραβιάζοντας» την κοινή λογική, δεν αντιδρούν – επιλέγοντας τις κενές διαμαρτυρίες, τις αυτοκτονίες και την απώλεια της εθνικής τους ανεξαρτησίας.
Επίσης, την παράδοση των ιδιωτικών και δημόσιων περιουσιακών τους στοιχείων άνευ όρων στους ξένους – αδιαφορώντας για το πώς θα επιβιώσουν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους στο μέλλον. Επειδή δε κάτι τέτοιο δεν «συνάδει» με το «γενετικό τους κώδικα», υποθέτει κανείς πως έχουν εντελώς διαβρωθεί στη διάρκεια των αιώνων – έχοντας υποστεί μία θανατηφόρα «φυλετική διαστρέβλωση», όπως ισχυρίζονται ορισμένοι διανοούμενοι τους.
Γιατί όμως επιλέγει το χορό του Ζαλόγγου ένας ολόκληρος λαός; Εάν από φόβο, από έλλειψη ανδρείας όπως θα έλεγαν οι πρόγονοί μας, τι μπορεί να τον τρομάζει περισσότερο, από τα παραπάνω δεινά; Εάν από ελπίδα, σε τι μπορεί να ελπίζει, μετά από τόσα χρόνια αποτυχημένων προσπαθειών;
Τι μπορούν να περιμένουν οι Έλληνες Πολίτες, ανεχόμενοι να τους κυβερνούν εκείνα τα κόμματα, τα οποία τους οδήγησαν στην καταστροφή, ενώ παραμένουν «γαντζωμένα» στην εξουσία απλά και μόνο για να αποφύγουν την τιμωρία και τη φυλακή;

Ενδεχομένως, μία από τις πολλές απαντήσεις να ευρίσκεται στο παρακάτω κείμενο:
Την ίδια στιγμή που οι «χαρισματικοί ηγέτες» απομυθοποιούνται, εξευτελίζονται και αποκαλύπτονται καθημερινά, το ηρωικό Ελληνικό έθνος προτιμά έναν αρχηγό, ο οποίος τον εξαθλιώνει συστηματικά και ανερυθρίαστα – αντί να είναι αυτόνομο και να δρα συλλογικά.
Η αιτία είναι το ότι, ο ατομικισμός του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε:» υπερισχύει όλων, ενώ έχει πεισθεί πως χωρίς ηγέτες θα έλθει το χάος – καθώς επίσης ότι, ο πολίτης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το κατάντημα της χώρας του.
Δυστυχώς, εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, η επανάσταση (για την οποία μιλάμε πολύ και κάνουμε ελάχιστα) θα παραμείνει όνειρο θερινής νύχτας. Ακόμα χειρότερα, εάν όντως συμβεί, αυτό θα γίνει μόνο όταν θα είμαστε τόσο εξαθλιωμένοι, ώστε να αποτελέσουμε έρμαιο της όποιας ηγετικής ομάδας εκμεταλλευτεί τη συγκυρία.
Κατά την άποψη μου, με πιθανότητες 99%, αυτή η ομάδα των πεφωτισμένων θα αποτελείται από τους χειρότερους δικτάτορες – καπιταλιστές στην ανθρώπινη Ιστορία”.

http://viliardos.analyst.gr/?p=600

8 σχόλια:

  1. Η ερώτηση " γιατί ο Ελληνικός λαός δεν έχει ξεσηκωθεί ακόμη " έχει δύο απαντήσεις.

    Η πρώτη απάντηση, όπως αναφέρει και το άρθρο, είναι η μή ύπαρξη ενός ηγέτη, ενός προσώπου χωρίς ιδιοτελή σκοπό, που θα ηγηθεί ενός ξεσηκωμού. Το μόνιμο γνώρισμα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα είναι η δίψα για εξουσία, τάζοντας στον λαό τον ουρανό και τα άστρα. Όπως είναι εύκολα κατανοητό, δεν πέφτει όλο το εκλογικό σώμα στην παγίδα της αντιπολίτευσης, είτε γιατί έχει συμφέροντα με το κυβερνών κόμμα, είτε γιατί θέλει να αποκτήσει συμφέροντα με κάποιο ανερχόμενο, είτε γιατί είναι σκεπτόμενοι πολίτες και απλά δεν μασάνε. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας είναι ο κατακερματισμός του εκλογικού σώματος σε μικρές ομάδες χωρίς δύναμη, έρμαιο του εκάστοτε πολιτικάντη.

    Η δεύτερη απάντηση είναι και η ποιο πολύπλοκη. Παρατήρησα όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης τον τρόπο αντιμετώπισης από την κυβέρνηση των εργαζομένων. Ένα από τα πρώτα "επιτεύγματα" της τρόικας είναι η εφαρμογή του δόγματος "διαίρει και βασίλευε". Αυτό ισχύει και στην προηγούμενη απάντηση με την διαφορά ότι σε αυτή το έκανε πιο μεθοδευμένα με "καλύτερα" αποτελέσματα. Το πρώτο πράγμα που έκανε η τρόικα ήταν να χωρίσει τον Ελληνικό λαό σε ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους. Θα μου πείτε ότι ήταν ήδη χωρισμένοι αλλά θα σας απαντήσω ότι δεν ήταν σε τέτοιο σημείο. Χώρισε το κόσμο με τέτοιο τρόπο που το μόνο συναίσθημα που τρέφει η μία ομάδα για την άλλη είναι το μίσος, μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Για να επανέλθω στην αρχή, αυτό που παρατήρησα ήταν η πολύ "ευνοϊκή" αντιμετώπιση αρχικά των δημοσίων υπαλλήλων και η σύνθλιψη των ιδιωτικών. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν να σταλούν στην ανεργία σχεδόν ένα εκατομμύριο συνάνθρωποι μας μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα χωρίς το κράτος να πάρει κανένα μέτρο. Από την άλλη πλευρά το κράτος μείωσε μεν τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων αλλά πήρε μία σειρά από μέτρα που μετριάζουν κάπως την κατάσταση. Παράδειγμα είναι οι ρυθμίσεις των δανείων ή μή απόλυση, προστασία πρώτης κατοικίας κτλ. Θα μου πείτε "... και τι έγινε? όλοι έχασαν, είτε δημόσιοι είτε ιδιωτικοί όλοι έχουν πλέον οικονομικό πρόβλημα, άλλος μεγαλύτερο και άλλος μικρότερο...". Θα σας απαντήσω ότι η τρόικα πέτυχε με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια. Από την μία εξαθλίωσε 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους πρόθυμους να δουλέψουν για 300 ευρώ τον μήνα και ταυτόχρονα να φοβίσει αυτούς που έχουν ήδη δουλειά αν και με πολύ λιγότερες απολαβές. Από την άλλη πλευρά έδειξε στους δημοσίους υπαλλήλους τι θα πάθουν αν βγούμε από το ευρώ. Μην ξεχνάτε τον βομβαρδισμό από τα συστημικά ΜΜΕ για τα δεινά που θα υποστούμε αν δεν ψηφίσουμε κάποιο μνημονιακό κόμμα και επέλθει η έξοδος από το ευρώ.
    Με αυτόν τον τρόπο οι δημόσιοι υπάλληλοι, υπομένουν τα όποια μέτρα με την ελπίδα ότι δεν θα γίνουν σαν τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Την ίδια στιγμή οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, υπομένουν και αυτοί τα όποια μέτρα δοξάζοντας τον Θεό που έχουν ακόμη τις δουλειές τους. Τώρα το μεγάλο ερώτημα. Για ποιον λόγο δεν επαναστατούν οι άνεργοι αφού δεν έχουν να χάσουν και κάτι? Γιατί μία μεγάλη μερίδα των ανέργων είναι μορφωμένοι που πασχίζουν (βασικά παρακαλούν) να βρουν μία δουλίτσα από ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που η ίδια η τρόικα εφηύρε και θέσπισε για να έχει υπό έλεγχο τους ανέργους, με την ελπίδα ότι θα αποκαταστήσουν την ζωή τους ή τουλάχιστον θα καταφέρουν να επιβιώσουν. Χωρίς την τρόικα και άρα το ευρώ δεν θα ήταν δυνατό να παραμείνει αυτό το όνειρο-ελπίδα της αποκατάστασης. Ότι περίσσεψε είναι ανίκανο να κάνει οποιαδήποτε επανάσταση λόγο της πρώτης απάντησης.

    Σύμφωνα με τον παραπάνω συλλογισμό, δύο τρόποι υπάρχουν για να επαναστατήσει ο Ελληνικός λαός ενωμένος ενάντια της τρόικας και των όποιων συμφερόντων αυτή εξυπηρετεί. Πρώτος και πιο πιθανός είναι η πλήρη εσωτερική στάση πληρωμών και απόλυση μεγάλης μερίδας των δημοσίων υπαλλήλων. Δεύτερος και σχεδόν απίθανος είναι η συνειδητοποίηση από όλους τους Έλληνες ότι είτε με τον ένα είτε τον άλλο τρόπο οδεύουμε προς την καταστροφή και η αφύπνιση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν να σταλούν στην ανεργία σχεδόν ένα εκατομμύριο συνάνθρωποι μας μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αποκλειστικά από τον ιδιωτικό τομέα χωρίς το κράτος να πάρει κανένα μέτρο.<

    Το κράτος δεν απολύει υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα. Άλλο αν λόγω πτώσεως του τζίρου, υπερφορολόγησης κλπ., έκλεισαν επιχρίσεις, ή αναγκάστηκαν σε περικοπές (και) προσωπικού, για να μην κλείσουν.

    Ο 13ος και 14ος μισθός μειώθηκε στους ΔΥ, όχι στους ιδιωτικούς. Το κράτος δεν παρεμβαίνει εκεί.

    Και μην τα ρίχνεις όλα στην τρόικα, η οποία δανείζει λεφτά, αλλά δεν υπεισέρχεται σε τέτοιες ... "δαιμόνιες" συνωμοσίες ("διαίρει και βασίλευε" και παρόμοια φαιδρά).

    >Σύμφωνα με τον παραπάνω συλλογισμό, δύο τρόποι υπάρχουν για να επαναστατήσει ο Ελληνικός λαός ενωμένος ενάντια της τρόικας και των όποιων συμφερόντων αυτή εξυπηρετεί.<

    Εγώ θα θεωρούσα λογικό να επαναστατήσει εναντίον της κυβερνήσεώς του, που έφερε την τρόικα, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτε.

    Θα θεωρούσα λογικό να εξεγερθεί εναντίον της απροκάλυπτης κοινωνικής αδικίας και μη ίσης εφαρμογής του νόμου(*), πράγμα για το οποίο ασφαλώς δεν ευθύνεται η τρόικα.

    (*)ΑΝΕΡΓΗ 43ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ Κρατούμενη για πρόστιμα του Κ.Ο.Κ.

    Αυτήν στέλνουν στον Κορυδαλλό και οι ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου (και όχι μόνο) κυκλοφορούν ελεύθεροι. Η τρόικα φταίει;

    ________________________________

    Το άρθρο έχει δίκιο, όσον αφορά στην μη ύπαρξη ηγέτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Το κράτος δεν απολύει υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα." αλλά σπρώχνει εσκεμμένα όλες τις επιχειρήσεις, με την υπερφορολόγηση, τις έκτακτες εισφορές, την παροχή ακριβής ενέργειας κτλ. στην χρεωκοπία ή την μεταφορά τους σε γειτονικές ή μη χώρες με πολύ καλύτερες συνθήκες με αποτέλεσμα.... τις απολύσεις. Όχι Γιάννης αλλά Γιαννάκης.

    Οι επιχειρήσεις πλέον που καταβάλουν 13ο και 14ο μισθό είναι ελάχιστες. Με τον φόβο της απόλυσης οι εργαζόμενοι υπογράφουν ότι έλαβαν τα επιδόματα χωρίς να έχουν πάρει τσακιστό ευρώ.

    Αν εσύ Nativist μετά από τόσα χρόνια μνημονίου κατάλαβες ότι η τρόικα δανείζει μόνο χρήματα και δεν ασκεί πολιτική δεν φταίω εγώ. Να επεξεργαστείς καλύτερα τα δεδομένα που έχεις στην διάθεσή σου και θα βγάλεις εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα απ' αυτά που γράφεις.

    "Εγώ θα θεωρούσα λογικό να επαναστατήσει εναντίον της κυβερνήσεώς του, που έφερε την τρόικα, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτε." Όταν αναφέρεσαι στην κυβέρνηση ποιους θεωρείς? Την τρόικα που λαμβάνει τις αποφάσεις ή τις μαριονέτες που έχουμε στην βουλή και απλά τις εκτελούν?

    Όσον αφορά τα περί των φαιδροτήτων, θα σου συνιστούσα στο μέλλον να αποφεύγεις τέτοιους χαρακτηρισμούς. Αν διαφωνείς πες μας την άποψή σου. Απλά να σου θυμίσω την περίπτωση που συζητούσαμε, αν υπήρχε ποτέ ενδεχόμενο το Ισραήλ να ζητήσει επίσημα συγνώμη από την Τουρκία. Τότε είχες γράψει "... είσαι ανόητος και με λογική νηπιαγωγείου αν νομίζεις ότι το Ισραήλ θα ζητήσει ποτέ συγνώμη από την Τουρκία..." . Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα είμαι νοήμον και με λογική Πανεπιστημίου εν αντιθέσει με σένα που προλαβαίνεις σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >αλλά σπρώχνει εσκεμμένα<

    Τι θα πει "εσκεμμένα"; Το κράτος δηλαδή ηδονίζεται βλέποντας να κλείνουν οι επιχειρήσεις; Ή απλώς ακολουθεί εσφαλμένη πολιτική; Μερικώς, επαναλαμβάνεις αυτά που γράφω.

    Αν ήταν η τρόικα αυτή που υπαγορεύει τι μειώσεις μισθών και συντάξεων, πώς και δεν αγγίζει τους βουλευτές και ορισμένες άλλες κλίκες βολεμένων, όπως οι υπάλληλοι της βουλής; Η "κακιά" τρόικα είναι ένας Καλιγούλας, που τέρπεται βασανίζοντας τους πτωχούς, έτσι; Εμ, άμα μάσάς ό,τι σου σερβίρουν, χωρίς να βάλεις την λογική σου να δουλέψει, ούτε εγώ σού φταίω.

    Πάντα οι κυβερνήσεις, όταν ήθελαν να περάσουν ένα αντιλαϊκό μέτρο/νόμο, δεν επικαλούνταν την ΕΟΚ κι έλεγαν ότι είναι "ντιρεκτίβα"; Το ίδιο περίπου κάνουν και τώρα με την τρόικα.

    Δεν χρειάζεται να ρωτάς ξανά. Οι λαοί ξεσηκώνονται κατά των κυβερνήσεών των και όχι εναντίον φαντασμάτων και σκιωδών κυβερνήσεων.

    Δεν θυμάμαι την περίπτωση του Ισραήλ. Πρέπει να δω τι έγραφες και σου έγραψα έτσι. Δεν είναι δυνατόν να παραθέτεις αποσπασματικά μία απάντησή μου και μάλιστα χωρίς να ξέρω αν είπα αυτά που λες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσκεμμένα θα πει εκ προθέσεως. Αν ήσουν οικονομολόγος, όπως υποτίθεται ότι είναι το επιτελείο της τρόικας αλλά και της κυβέρνησης, θα ήξερες ότι αν σε μία οικονομία που οι δείκτες της την τελευταία εικοσαετία πάνε από το κακό στο χειρότερο, επιβάλεις αυξημένη φορολογία επιχειρήσεων με ταυτόχρονη μείωση της καταναλωτικής δύναμης του πληθυσμού αυτό συνεπάγεται με λουκέτο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, έξοδο από την χώρα των περισσοτέρων πολυεθνικών και οδήγηση ενός μεγάλου μέρους του εργατικού δυναμικού της χώρας στην ανεργία. Την ίδια στιγμή και ενώ γνωρίζεις πολύ καλά τα παραπάνω, δεν προχωράς σε καμία διαρθρωτική αλλαγή για να βελτιώσεις την ανταγωνιστικότητα της χώρας ούτως ώστε να εισρεύσουν στην οικονομία ξένα κεφάλαια αλλά, το μόνο που κάνεις είναι να ξεπουλάς δημόσιους οργανισμούς σε εξευτελιστικές τιμές και να μειώνεις μισθούς και συντάξεις. Αφού τα γνωρίσεις αυτά και τα εφαρμόζεις σημαίνει ότι το κάνεις με πρόθεση. Αυτό θα πει εσκεμμένα.

    "Πάντα οι κυβερνήσεις, όταν ήθελαν να περάσουν ένα αντιλαϊκό μέτρο/νόμο, δεν επικαλούνταν την ΕΟΚ κι έλεγαν ότι είναι "ντιρεκτίβα"; Το ίδιο περίπου κάνουν και τώρα με την τρόικα." Δεν χρειάζεται να πιστέψω τους πολιτικούς μας ότι τα μέτρα τα απαιτεί η τρόικα, μου αρκεί η επιβεβαίωση από την Μερκελ και τους υπόλοιπους "εταίρους". Να διαβάσεις και το πρόσφατο βιβλίο του Θαπατέρο για το πως λαμβάνονται και από ποιους οι αποφάσεις. Θα βρεις απάντηση σε πολλά σου ερωτήματα.

    Τώρα για την ερώτησή σου "Αν ήταν η τρόικα αυτή που υπαγορεύει τι μειώσεις μισθών και συντάξεων, πώς και δεν αγγίζει τους βουλευτές και ορισμένες άλλες κλίκες βολεμένων, όπως οι υπάλληλοι της βουλής;" δεν αξίζει να απαντήσω. Είναι πέραν του προφανούς.

    Τώρα όμως θα θέσω εγώ μία ερώτηση. Πες μου μία απόφαση της κυβέρνησης, ένα νομοσχέδιο ή νόμο που να ψηφίστηκε από την βουλή και δεν ήταν υπαγορευμένη από την τρόικα? Μειώσεις μισθών και συντάξεων? Ξεπούλημα ή κλείσιμο δημόσιων οργανισμών? Απολύσεις στον δημόσιο τομέα? Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων? Που και κάτω από ποιες συνθήκες θα εξάγονται τα ελληνικά προϊόντα? "Αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο? ................................
    Τι απ' όλα αυτά που ψηφίστηκαν και ψηφίζονται είναι γέννημα θρέμμα ελληνικού μυαλού και όχι υπαγορευμένο από την τρόικα με την απειλή ότι αν δεν γίνουν δεν θα πάρουμε την "δόση" μας? Γιατί όποτε πάει να "διαπραγματευθεί" με την τρόικα η κυβέρνηση, το επιτελείο της τρόικας εξαφανίζεται και μαζί με αυτό η δόση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. >Εσκεμμένα θα πει εκ προθέσεως<

    Δεν σού ζήτησα την εξήγηση της λέξεως. Δόξα τω Θεώ τα ελληνικά μου είναι καλούτσικα. Εσύ παίρνεις σαν δεδομένο πάντα ότι:
    α) Είναι η τρόικα, η οποία θέλει να μάς καταστρέψει και
    β) Η κυβέρνηση επιδιώκει την καταστροφή της χώρας πάση θυσία.

    Ποτέ δεν περνά από το μυαλό σου η πιθανότητα η κυβέρνηση να έχει ανθρώπους ανίκανους να χωρίσουν δύο γαϊδάρων άχυρα. Όταν το 2010, ενώ "πάγωνε" η αγορά, ο Παπακωνσταντίνου ύψωνε τον ΦΠΑ από 11% σε 23%, δεν καταλάβαινε ότι θα οδηγούσε σε κλείσιμο επιχειρήσεις; Μάλλον όχι, διαφορετικά δεν θα το έκανε, διότι δεν τον συνέφερε να έχει:
    α) λιγότερο τζίρο, άρα λιγότερες πηγές εισπράξεως φόρων και
    β) περισσότερους ανέργους, άρα ακόμη λιγότερο τζίρο και επιπλέον πρόβλημα με το επίδομα ανεργείας κλπ., κλπ. Ο άνθρωπος είναι απλώς άσχετος και το κακό είναι ότι, ακριβώς την ίδια εποχή, η Γαλλία που είχε το ίδιο πρόβλημα, κατέβαζε τον ΦΠΑ από 9% σε 5%. Δεν το κάνει εσκεμμένα, αλλά επειδή πανικοβάλλεται. Και ασφαλώς αυτό δεν είναι εντολή της τρόικας, ή όχι;

    >Τώρα για την ερώτησή σου "Αν ήταν η τρόικα αυτή που υπαγορεύει τι μειώσεις μισθών και συντάξεων, πώς και δεν αγγίζει τους βουλευτές και ορισμένες άλλες κλίκες βολεμένων, όπως οι υπάλληλοι της βουλής;" δεν αξίζει να απαντήσω. Είναι πέραν του προφανούς.<

    Χάσμα απόψεων, άρα μάλλον δεν καταλήγουμε πουθενά.

    >Πες μου μία απόφαση της κυβέρνησης..<

    Σού ανέφερε παραπάνω το παράδειγμα του ΦΠΑ και συνεχίζω να επιμένω για τις περικοπές και σε ποιους θα γίνουν. Έχουν λόγο να μάς μισούν; Οι άνθρωποι είναι στυγνοί επαγγελματίες. Δεν έχουν αισθήματα. Αυτό δεν μπορείς να το καταλάβεις; Θα κλείσουν επίτηδες τα μάτια των στους σκανδαλώδεις μισθούς του κοινοβουλίου και θα πουν "τον φτωχό, θέλω τον φτωχό, να γουστάρω";

    Αυτά.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. -Δεν είναι θέμα μίσους και συναισθηματισμού. Είναι καθαρά θέμα κέρδους. Έχουμε πολλά και τα θέλουν. Τόσο απλό είναι το θέμα. Όταν δεν μπορείς να επιβιώσεις με αυτά που βγάζεις, όταν δεν έχεις νοικοκυρεμένα τα του οίκου σου και βασίζεσαι σε funds για να τα βγάλεις πέρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή αυτά τα διεθνή funds θα σου τα ζητήσουν πίσω. Όταν δεν έχεις να τα δώσεις σου τα παίρνουν με το ζόρι. Αυτό γίνεται στην Ελλάδα. Προσπαθούν να βγάλουν το μέγιστο κέρδος.

    -Η κυβέρνηση, η εκάστοτε κυβέρνηση στην Ελλάδα το μόνο που θέλει είναι να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της χώρας. Δεν το λέω εγώ. Το λέει η ιστορία. Αν ενδιαφέρονταν ούτε τα σκάνδαλα της Siemens θα είχαμε, ούτε των υποβρυχίων, ούτε τα μέγαρα στην Εκάλη, ούτε τους γάμους στο Παρίσι, ούτε λίστες Λανγκαρτ, ούτε εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ούτε, ούτε, ούτε.... Από την άλλη η αντιπολίτευση κάνει τα πάντα για να γίνει κυβέρνηση. Τάζει τον ουρανό με τ' άστρα. Θέλεις λεφτά υπάρχουν, θέλεις επαναφορά μισθών στα επίπεδα προ κρίσεως, θέλεις φοροαπαλλαγές, θέλεις μειώσεις θητείας, θέλεις αρνητική στάση και κριτική σε οτιδήποτε θετικό κάνει η κυβέρνηση, θέλεις, θέλεις..... χωρίς ποτέ η αντιπολίτευση να νοιάζεται αν αυτά που τάζει μπορούν να γίνουν και με τι κόστος. Τα funds να είναι καλά που θα μας δώσουν τα χρήματα να κάνουμε πολιτική.

    -"Ποτέ δεν περνά από το μυαλό σου η πιθανότητα η κυβέρνηση να έχει ανθρώπους ανίκανους να χωρίσουν δύο γαϊδάρων άχυρα". Μα δεν υπάρχει ούτε ΕΝΑΣ εκεί μέσα που να μπορεί? Μορφωμένοι άνθρωποι και είναι όλοι ανίκανοι? Δεν παίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ούτε για αστείο. Αυτό μου θυμίζει τις περιπτώσεις ανθρωποκτονιών που πάντα οι συνήγοροι επικαλούνται ψυχικά νοσήματα για να την γλιτώσει ο φονιάς με μικρή ποινή.

    -"Αν ήταν η τρόικα αυτή που υπαγορεύει τι μειώσεις μισθών και συντάξεων, πώς και δεν αγγίζει τους βουλευτές και ορισμένες άλλες κλίκες βολεμένων, όπως οι υπάλληλοι της βουλής;" Αυτή η ερώτηση μάλλον χρίζει απάντησης. Ποιος μαλάκας (ζητώ συγνώμη για την λέξη αλλά δεν βρίσκω άλλη) πολιτικός θα δέχονταν να ψηφίσει και να εφαρμόσει τέτοια εξοντωτικά μέτρα αν δεν υπήρχε το ιδίων όφελος, είτε θέλεις οικονομικό είτε για να μην βγουν στην φόρα τα σκάνδαλά τους κτλ? Από την άλλη είναι δυνατόν η τρόικα να μειώσει τις αποδοχές των υπαλλήλων της με αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό του Ελληνικού λαού και την απώλεια των κερδών τους? Όσο κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί την βρώμικη δουλειά της τρόικας αυτή τους ανταμείβει. Όταν φθαρούν τόσο που πλέον θα τους είναι άχρηστοι (βλέπε ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου) τους ανατρέπουν και τους αντικαθιστούν με άλλους. Ο Παπακωνσταντίνου έκανε την βρώμικη δουλειά τους. Μόλις τελείωσε τον έριξαν στους λύκους. Το ίδιο θα συμβεί και με τον Σαμαρά. Μόλις ολοκληρώσει το έργο του θα έρθει να συνεχίσει άλλος. Στα δικά μας μάτια θα μοιάζει διαφορετικός. Η πολιτική που θα ακολουθήσει θα είναι η ίδια. Βλέπε ΠΑΣΟΚ και μετά ΝΔ και αργότερα ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλαξε? Τίποτα. Τι θα αλλάξει? Τίποτα.

    -"Θα κλείσουν επίτηδες τα μάτια των στους σκανδαλώδεις μισθούς του κοινοβουλίου και θα πουν "τον φτωχό, θέλω τον φτωχό, να γουστάρω";" τί είναι οι μισθοί των βουλευτών μπροστά στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδος που θέλουν να βάλουν χέρι? Τι είναι οι μισθοί των βουλευτών μπροστά στην περιουσία του Ελληνικού δημοσίου? Μπροστά στο σύνολο των ακινήτων των Ελλήνων? Δεν έχεις καταλάβει ακόμη πόσο πλούσια είναι η Ελλάδα και πόσο φτωχή θέλουν να σε κάνουν να νομίζεις ότι είναι. Μόλις τα βάλουν στο χέρι τότε θα τους πετσοκόψουν και αυτούς. Ο μόνος δρόμος για να το κάνουν αυτό είναι η εξαθλίωση του λαού. Ποιος θα τον εξαθλιώσει? Οι καλά βολεμένοι πολιτικοί με τις εντολές της τρόικας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τεράστιο σεντόνι, με το οποίο εν πολλοίς συμφωνώ (περίπου το πρώτο μισό).

    >Από την άλλη είναι δυνατόν η τρόικα να μειώσει τις αποδοχές των υπαλλήλων της με αποτέλεσμα τον ξεσηκωμό του Ελληνικού λαού<

    Αυτό δεν το καταλαβαίνω. Ο ελληνικός λαός θα ξεσηκωθεί αν μειωθούν οι μισθοί των βουλευτών και των παρατρεχάμενών τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.