27/11/13

Κοινό μέτωπο Ρωσίας με ΗΠΑ και Καναδά κατά της τρομοκρατίας

Κοινό μέτωπο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας φέρεται ότι δημιουργείται μεταξύ Ρωσίας και Βόρειας Αμερικής. Σύμφωνα δηλώσεις εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ρώσοι και Βορειοαμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι πραγματοποίησαν μια πρώτη συνάντηση με θέμα τον προγραμματισμό ασκήσεων για την από κοινού καταπολέμηση της τρομοκρατίας, στις οποίες θα συμμετάσχουν αεροπορικές δυνάμεις από τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Η άσκηση Vigilant Eagle 2014 θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο του 2014 και κατά τη διάρκειά της θα δοκιμαστεί ο συντονισμός μεταξύ των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων και της NORAD (Βορειοαμερικανική Αεροπορική Διοίκηση), σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης σε επιβατικό αεροσκάφος, ανέφερε στη δήλωσή του ο συνταγματάρχης Αλεξάντερ Γκορντέγεφ, εκπρόσωπος της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιοχής.
«Η προσομοιωμένη αποστολή θα περιλαμβάνει τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση και τον αφοπλισμό τρομοκρατών που έχουν καταλάβει αεροπλάνο», είπε ο Γκορντέγεφ. Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Ρωσίας και της NORAD αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου τον ερχόμενο Φεβρουάριο στις ΗΠΑ, για να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και να ολοκληρώσουν το σενάριο της άσκησης.

Σημειώνεται ότι το Vigilant Eagle 2014 θα είναι η τέταρτη κοινή άσκηση αεράμυνας μεταξύ της NORAD και της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, και διεξάγεται στη βάση μιας συμφωνίας του 2003 μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον, που στόχο έχει την ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων των δύο χωρών. 

Πηγή: RIA Novosti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.