2/1/14

Η θεά Τύχη στο "Ημερολόγιο - Λεύκωμα 2014: Ελληνικοί Θησαυροί σε Θράκη-Πόντο-Μικρά Ασία"

Κάντε δώρο τη θεά Τύχη για το 2014, με το Λεύκωμα των εκδόσεων Ινφογνώμων
Φωτογραφία εξωφύλλου: Άγαλμα της θεάς Τύχης, που βρέθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Προυσιάδος προς Υππίω (βρίσκεται κοντά στις ακτές του Ευξείνου Πόντου) και φυλάσσεται στο αρχαιολογικό μουσείο του Κονουράλπ!
Σε καιρούς δύσκολους για την Πατρίδα και την κοινωνία, σε καιρούς δύσκολους για τον εκδοτικό χώρο και τις Εκδόσεις μας, προβληματιστήκαμε πολύ αν θα εκδίδαμε το καθιερωμένο Ημερολόγιο-Λεύκωμα, που φέτος κλείνει αισίως τα εννιά χρόνια.
Το θέμα των λευκωμάτων μας ήταν πάντα ο Πόντος και η Ανατολή και η ανάδειξη των τόπων και των μνημείων αυτής της ιερής γης, από την οποία άντλησε τις πιο πολλές από τις αξίες του και μεγαλούργησε ο Ελληνισμός.
Τελικώς, μετά από σοβαρό προβληματισμό, αποφασίσαμε, ως εκδοτικός οίκος, να κάνουμε το ένατο βήμα στη δική μας ιστορία και να εκδώσουμε και πάλι ένα λεύκωμα, που είναι κάτι σαν ένα αμφίδρομο ‘χάδι’ στους τόπους και τους ανθρώπους. Ένα ταξίδι στα βάθη της ιστορίας και συνάμα στο μακρύ μέλλον, μέσα από τα ελληνικά μνημεία και αντικείμενα που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της ιστορίας της Θράκης, του Πόντου και της Ανατολής.
«Ελληνικοί Θησαυροί» ο τίτλος του, και σκοπός η παροχή οπτικών και αδιάσειστων στοιχείων στους φίλους των εκδόσεών μας και της εφημερίδας μας, της Ποντιακής Γνώμης, που στοιχειοθετούν το απύθμενο ελληνικό στρατηγικό βάθος στις προαναφερθείσες περιοχές. Εικόνες που διαλύουν με αδιάσειστα στοιχεία και όχι με λόγια το δόγμα του “στρατηγικού βάθους” του Νταβούτογλου, ο οποίος αναζητεί με φληναφήματα, ανιστόρητα και κενά περιεχομένου ψευδο-ιστορικά επιχειρήματα να αναδημιουργήσει μία νέα και επεκτατική Οθωμανική ηγεμονία στην περιοχή. Και όλα αυτά τη στιγμή που το 70% των μεγάλων πόλεων της Τουρκίας κουβαλούν μέχρι σήμερα παρεφθαρμένα ή αυθεντικά ελληνικά ονόματα: Εις την Πόλιν (Ιστανμπούλ), Εις Νίκαιαν (Ιζνίκ), Εις Νικομήδειαν (Ιζμίτ), Εις Αμισόν (Σαμσόν), Σμύρνη (Ιζμίρ), Αντιόχεια (Αντάκεια), Ευδοκιάς (Τοκάτ), Σινώπη (Σινόπ), Αμάσεια, Οινόη (Ούνγιε), Κερασούς (Γκιρεσόν), Τραπεζούς (Τραμπζόν), Ρίζαιον (Ρίζε), Σούρμενα (Σούρμενε), Παρθένιον (Μπάρτιν), Σεβάστεια (Σίβας), Πέργαμος (Μπέργκαμα) και πόσες άλλες!!!
Επειδή οι δημοφιλείς αρχαιολογικοί χώροι είναι γνωστοί σε όλους, για να διευρύνουμε τους ορίζοντες της γνώσης και της ιστορικής μας συνείδησης προσπαθήσαμε να επιλέξουμε φωτογραφικό υλικό από τόπους, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και αντικείμενα που εκτίθενται σε μουσεία της Τουρκίας και δεν είναι γνωστά στο ευρύ ελληνικό κοινό.
Ελπίζουμε με την εργασία μας αυτή από τη μια να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις των αναγνωστών και των φίλων μας για τις αλησμόνητες πατρίδες και από την άλλη να ξαναθυμηθούμε εμείς οι κάτοικοι της σύγχρονης παρακμάζουσας Ελλάδας ότι το ιστορικό μας παρελθόν μάς καλεί να μείνουμε όρθιοι, να αναζητήσουμε πρόσφορες λύσεις για να ξεπεράσουμε την κρίση και να δώσουμε στην Πατρίδα αλλά και στον Ελληνισμό τη θέση που μας αξίζει στην παγκόσμια κοινωνία.

Σάββας Καλεντερίδης

Εκδότης

Πληροφορίες: Σοφία Κεσίδου, 210 3316036, info@infognomon.gr
http://infognomon.com/

5 σχόλια:

  1. Δικαιολογημένη η υπερηφάνεια σου Σάββα!
    Έγινε πολύ καλή δουλειά, ένα "χρήσιμο και πρακτικό κόσμημα!".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φωτογραφία με το άγαλμα είναι απο το αρχαιολογικο μουσειο Κωνσταντινουπόλεως?
    Δοθίσης της ευκαρίας να ενημερώσουμε τον κόσμο ο οποίος επισκέπτετε την Πόλη, να πηγαίνει στο αρχαιολογικό της μουσείο, το οποίο βρίθει Ελληνικών θησαυρών.
    Παζάρια έχει και στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι η θεά Τύχη, από το Μουσείο της Προυσιάδος παρ' Υππίω (Κονουράλπ) της Βιθυνίας, κοντά στα παράλια του Δυτικού Πόντου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επικροτώ τέτοιες κινήσεις αφού εκφράζουν τουλάχιστον τον 1 στους 4 συνΈλληνες που κατάγεται από τις σκλάβες πατρίδες.
    (Ελλάς το 19922 5 εκατ και με την άφιξη από την απέναντι Ελλάδα γίνεται 6.5 εκατ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.