14/12/13

Ποιός είναι πιο βάρβαρος και πιο επικίνδυνος, ο Ναζισμός ή ο Κεμαλισμός κύριε Νταβούτογλου και κύριε Αθανασίου;

H φωτογραφία από την υπογραφή Συμφώνου Φιλίας μεταξύ της κεμαλικής Τουρκίας και της ναζιστικής Γερμανίας
Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο ναζισμός, σύμφωνα με την ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, είναι μορφή φασισμού που ενσωματώνει το ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Ήταν η ιδεολογία του ναζιστικού κόμματος, που επέβαλε δικτατορικό καθεστώς στη Γερμανία το 1933 μέχρι το 1945, και συναφών κινημάτων σε άλλες χώρες.
Ο ναζισμός αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1920 από επιδράσεις του παγγερμανισμού, της άκρας δεξιάς και της αντικομμουνιστικής κουλτούρας των Φράικορπς που δρούσαν στη Γερμανία μετά τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο. Στους κύριους σκοπούς του ανήκε η αντικατάσταση του δημοκρατικού συστήματος με ένα καθεστώς που θα βασιζόταν στην αρχή της «κοινότητας» με την έννοια της εθνικής και βιολογικής ενότητας με επικεφαλής τον αρχηγό (Φύρερ) τους, τον Χίτλερ. Οι ιδεολογικές αρχές του εθνικοσοσιαλισμού και η εφαρμογή τους στην πράξη οδήγησαν στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο και στο Ολοκαύτωμα, τη γενοκτονία Εβραίων, Ρομά και άλλων εθνοτικών και κοινωνικών ομάδων σε στρατόπεδα εξόντωσης.
Στην ίδια εγκυκλοπαίδεια, στο λήμμα κεμαλισμός, δεν υπάρχει επαρκής ορισμός. Τους λόγους θα τους εξηγήσουμε παρακάτω. 
Πάντως, αν θέλουμε να έχουμε έναν απολύτως πλήρη και ακριβοδίκαιο ορισμό, δεν μένει παρά στα παραπάνω να αντικαταστήσουμε τις λέξεις ναζισμός, Φύρερ και παγγερμανισμός με τις λέξεις κεμαλισμός, Ατατούρκ και παντουρκισμός, και στη θέση των θυμάτων, αντί των Εβραίων, των Ρομά και άλλων εθνοτικών και κοινωνικών ομάδων, να βάλουμε τους Έλληνες, τους Αρμενίους και τους Ασσυρίους.
Ο κεμαλισμός, εφαρμόστηκε ως ιδεολογία με άλλο όνομα από τους Νεοτούρκους, αμέσως μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους (1913), αρχής γενομένης με την πολιτική εγκατάστασης μουσουλμάνων από τις πρώην Βαλκάνιες κτήσεις τής υπό διάλυση Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε πόλεις και χωριά που κατοικούνταν αμιγώς από Έλληνες στη Θράκη, την περιοχή του Μαρμαρά και του δυτικού Πόντου. Στόχος ήταν το ξεσπίτωμα των Ελλήνων με μεθόδους τρομοκρατίας και η δημογραφική αλλοίωση των περιοχών που οι Έλληνες ήταν πλειονότητα. Δηλαδή, η γενοκτονία.
Αμέσως μετά, το 1914, ακολούθησαν ο Μεγάλος Διωγμός των Ελλήνων από τις ελληνικές πόλεις και κοινότητες των μικρασιατικών παραλίων προς την ενδοχώρα, και η γενοκτονία των Αρμενίων και των Ασσυρίων, το 1915. Η πολιτική συστηματικής εκκαθάρισης των ελληνικών πληθυσμών από τα εδάφη της Θράκης, του Πόντου και της Μικράς Ασίας ολοκληρώθηκε το 1922, με την κατάρρευση του Μικρασιατικού Μετώπου, ενώ η ταφόπλακα για τον Ελληνισμό της Ανατολής, μπήκε με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ανταλλαγής των Πληθυσμών, στα πλαίσια της Συνθήκης της Λοζάνης, το 1923.
Η πολιτική των Νεοτούρκων, με βάση την οποία έγιναν οι Γενοκτονίες των Χριστιανών της Ανατολής στηριζόταν πάνω στο εξής δόγμα: «Ένα Κράτος-Ένα Έθνος- Μια Γλώσσα-Μία Θρησκεία». Ο Μουσταφά Κεμάλ, που έλαβε «τιμητικά» το όνομα Ατατούρκ, κατά τα πρότυπα του Φύρερ (το ένα σημαίνει «Γεννήτωρ όλων των Τούρκων» και το άλλο «Ο Μεγάλος Αρχηγός»), εφάρμοσε με ιδιαίτερη αγριότητα και βαρβαρότητα την πολιτική των Νεοτούρκων μέχρι την αποχώρηση και του τελευταίου Έλληνα από την Ανατολή, το 1924, οπότε ανεφώνησε το ...ιστορικό: «Επιτέλους τους ξεριζώσαμε»!
Ο ναζισμός και ο Χίτλερ χρησιμοποίησε ως πρότυπο τον κεμαλισμό και τον Κεμάλ. Άλλωστε, όταν σχεδίαζε τη γενοκτονία των Εβραίων, την «τελική λύση», σε ενστάσεις που εξέφρασαν επιτελείς του για τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας, ο Χίτλερ είπε το αμίμητο: «Στο κάτω-κάτω ποιος θυμάται σήμερα τους Αρμενίους
Ο ναζισμός ηττήθηκε οριστικά το 1945 και η μεταπολεμική Γερμανία ζήτησε και φραστικά και έμπρακτα συγνώμη για τα κακά που έκανε ο ναζισμός στην ανθρωπότητα. Γι’ αυτό και το σχετικό λήμμα στην εγκυκλοπαίδεια είναι «γεμάτο».
Με τον κεμαλισμό, όμως, δεν συνέβη το ίδιο, επειδή η κεμαλική Τουρκία και ο κεμαλισμός δεν απειλούσε συμφέροντα γεωπολιτικών παραγόντων και δυνάμεων, πλην των αδύναμων Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.
Γι’ αυτό, δεν εξοβελίστηκε ποτέ. Ίσα-ίσα, τον χρησιμοποίησαν διάφοροι παράγοντες σε όλο τον 20ό αιώνα, για να πλουτίσουν, παίρνοντας τη θέση των Ελλήνων και των Αρμενίων, που επικρατούσαν στο οικονομικό γίγνεσθαι της Τουρκίας.
Γι’ αυτό  το λόγο, επειδή ο κεμαλισμός δεν πέθανε και δεν εξοβελίστηκε, όπως ο ναζισμός, συνέχισε να ξερνά βαρβαρότητα και θάνατο ολόκληρο τον 20ό αιώνα. 
Γι' αυτό το δράμα του Ελληνισμού, δυστυχώς, δεν τελείωσε το 1924. Συνεχίστηκε και συνεχίζεται στους εναπομείναντες Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, όπου ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της βάρβαρης ρατσιστικής ιδεολογίας του κεμαλισμού, οι 150 χιλιάδες Έλληνες που κατοικούσαν εκεί και εξαιρέθηκαν της Ανταλλαγής, έφθασαν σήμερα να μην ξεπερνούν τις δυο χιλιάδες κατατρομοκρατημένες δυστυχισμένες ψυχές.
Μια απλή αριθμητική προσέγγιση, αρκεί για να αποδειχτεί η βαρβαρότητα και η επικινδυνότητα του κεμαλισμού. Οι 150 χιλιάδες Έλληνες του 1923, έγιναν δυο χιλιάδες, ενώ οι 80 χιλιάδες μουσουλμάνοι της Θράκης, που εξαιρέθηκαν της Ανταλλαγής επ' αμοιβαιότητι των Ελλήνων της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, σήμερα αριθμούν τις 120 χιλιάδες παρακαλώ, με την Τουρκία των πιο βάρβαρων εγκλημάτων, των εθνοκαθάρσεων και των γενοκτονιών να κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει τα δικαιώματά τους.
Σήμερα, το έτος 2013, η ελληνική κυβέρνηση, με την ένοχη υποστήριξη της εν Ελλάδι κεμαλικής αντιπολίτευσης, με πρόσχημα τις υποσχέσεις (απειλές) της Τουρκίας ότι θα τηρήσει θετική στάση και θα βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού, στην επικείμενη ψήφιση του λεγόμενου «αντιρατσιστικού» νομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων, προετοιμάζεται όχι μόνο να κόψει τα χέρια και τα πόδια της Ελλάδας, αλλά να ξεριζώσει και την ψυχή της και να την πάει έναν αιώνα πίσω, που θα σημάνει μια βαρύτατη ηθική, πολιτική και γεωπολιτική ήττα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.
Το πώς και το γιατί στο άρθρο μας της Κυριακής.
Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "δημοκρατία"


12 σχόλια:

  1. Με μια ένσταση σε όλο το κείμενο! Ο Ναζισμός δεν ηττήθηκε ποτε, απλώς προσαρμόστηκε μετά την ήττα του 2ου Παγκοσμιου πολεμου! Τα ιδεώδη του διατηρήθηκαν και μεταβιβάστηκαν αυτούσια τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στη Σοβιετική Ένωση. Για την ακρίβεια από όλη την ιδεολογία του Ναζισμού διατηρήθηκε ζωντανό ο,τι χειρότερο ενώ αποβλήθηκε ο,τι θετικό είχε να προσφέρει! Έτσι λοιπόν δόθηκε άσυλο σε όλους τους εγκληματίες και ειδικά στο επιστημονικό προσωπικό ενώ η ιδεολογία του Ρατσισμού παρέμεινε αυτούσια και ισχυρή, άλλωστε ο Ρατσισμός και η δήθεν γενετική ανωτερότητα των φυλων ήταν βαθιά ριζωμένη νωρίτερα από τον Ναζισμό! Αυτοί που δεν μπορούσαν και δεν παρήγαγαν ποτε πολιτισμό έπρεπε να βρούν κάποιου είδους άλλη ανωτερότητα!

    Βεβαια ειδικά στις μέρες μας οποιος νομίζει ότι είναι γενετικά ανώτερος από κάποιον άλλον, θα πρέπει να κατατάσσεται στην κατηγορια του πιθήκου και όχι του ανθρώπου, γιατί τα στοιχεια είναι ατράνταχτα! Ο μύθος της γενετικής ανωτερότητας έχει καταρριφθεί πλήρως και ολοκληρωτικά, όλη τη διαφορα την κάνει η καλλιέργεια του ανθρώπου, όπως δηλαδή υποστήριζαν και οι πάνσοφοι πρόγονοι μας!

    Όσον αφορά τη δουλικότητα των Ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά, χρειάζεται να πούμε κάτι? Μάλλον όχι, εκτος από το ότι ετοιμάζεται το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία του ελληνισμού μετά το 1922! Το Κυπριακό δεν είναι το τέλος αλλα μόνον η αρχή, εφόσον λυθεί "αναγνωριζοτηας" το status quo που δημιούργησε η εισβολή και οποιος κατάλαβε κατάλαβε......ας περιμένει το ΝΑΤΟ να έρθει να τον σώσει μετά.......και τα γιουσουφάκια που πληρώνει ο Γκουλέν στην Αμερική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Αλέξανδρε
    >Αυτοί που δεν μπορούσαν και δεν παρήγαγαν
    ποτε πολιτισμό έπρεπε να βρούν κάποιου είδους άλλη ανωτερότητα!<

    Αν μιλάς για τους Ναζί, είναι λίγο απαιτητική η φράση σου να αναζητάς "παραγωγή πολιτισμού" σε μια δεκαετία.

    Αν μιλάς για τους Γερμανούς, τους αδικείς πολύ, και προσωπικά διαφωνώ, δεν είναι λαός που δεν παραγάγει πολιτισμό, αλλού είναι το πρόβλημα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δῶστε τὸ ἄρθρο αὐτὸ νὰ τὸ διαβάση ὁ Σαμαρᾶς, ποὺ κάποιοι ἤλπιζαν σὲ αὐτόν, γιὰ θέματα ἐξωτερικῆς πολιτικῆς. Τὸ μόνο θετικὸ ποὺ βλέπω εἶναι ἡ βολὴ τῶν S300, κατὰ τὰ ἄλλα ὅσο σκύβουμε κεφάλι τόσο χειρότερα εἶναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν το λέω εγώ Κρίστιαν, οι ίδιοι το λένε, είναι διαποτισμένοι με αυτό το σύνδρομο, μπορεί όχι όλοι, αλλα η συντριπτική πλειοψηφία τους!

    Ο Νίτσε νομίζω η ο Freud, είχε πει, δυστυχώς αυτά που λέμε τα έχουν πει ήδη άλλοι πριν από μας!

    Αυτοί πήραν λοιπόν ότι Ελληνορωμαϊκό και μάλλον αυτό τους δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα. Αλλα όχι μονο σε αυτούς, σε όλες τις φυλές της Βορειου Ευρώπης, οι οποιες γέννησαν τον ρατσισμό, προσπαθώντας να τον ντύσουν και επιστημονικά μάλιστα, αυτοί ήταν οι ίδιοι που ξεκίνησαν τα σκλαβοπάζαρα των μαύρων, αυτοί ήταν που διαστρέβλωσαν πρώτοι την έννοια βάρβαρος, thewrwbtas τους υπολοιπους κατωτερους, βάζοντας την στο κρεβάτι του προκρούστη και μεταλλάσσοντας την στα δικά τους μετρα, γιατί Βάρβαρος σημαίνει στην αρχαία Ελλάδα ο ανελεύθερος, αυτός που στερείται πολιτικά δικαιώματα, αντιπαραβάλλοντας την έννοια Έλληνας, που είναι ο ελεύθερος άνθρωπος!

    Δεν τους αδικώ Κρίστιαν καθόλου μα καθόλου, η ιστορία τους όλων των φυλων αυτών είναι γενοκτόνα, είναι σκοτάδι, μέσα από εκεί βεβαια ξεπήδησαν και οι προσωπικότητες που αναβίωσαν τα ιδεώδη του Ελληνισμού και δεν το αμφισβητώ καθόλου, αλλα χάθηκαν και αυτοί μέσα στη βαρβαρότητα της πλειοψηφίας!

    Πάνω σε αυτά τα σύνδρομα και σε αυτές τις θεωρίες βασίστηκε ο Ναζισμός, γιατί αυτές οι έννοιες δεν είναι έννοιες που τις γέννησε ο Ναζισμός, απλώς τις οικειοποιήθηκε και τις έκανε ιερό κείμενο. Τα ίδια έλεγαν και στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, τα ίδια έλεγαν και άλλοι λαοί της Βορειου Ευρώπης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ζήτημα της Γενοκτονίας των λαών της Ανατολίας (Αρμενίων, Ελλήνων, Χαλδοσυρραίων, Κούρδων) απο την Οθωμανική Αυτοκρατορία , απο τους Νεότουρκους και τον Μουσταφά Κεμάλ, απο την Τουρκία αποτέλεσε απόρροια της κεντρικά οργανωμένης προμελετημένης και συστηματικής εξολοθρευτικής πολιτικής κατά των χριστιανικών πληθυσμών.. Στην συνέχεια αποτέλεσε αναγκαία συνθήκη για τον μετασχηματισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε Τουρκικό Έθνος-Κράτος και τέλος η ομαλή μετάβαση αυτή και η διαδικασία ομογενοποίησης καθιστούσε την παρουσία λαών με αρχέγονα ιστορικά ερείσματα στην περιοχή της Ανατολίας ως το πλέον σοβαρό εμπόδιο.

    Ναζισμός και Κεμαλισμός αναπτύχθηκαν σε συνθήκες με μεγάλη ομοιότητα παρά την χρονική τους διαφορά .Η Ιδεολογία του παντουρκισμού και ο τρόπος επιβολής της ελάχιστα διαφέρει απο τον ναζισμό, την ιδεολογία του πανγερμανισμού και της επιβολή της. Οι ιδεολογικές αρχές με τις οποίες περιτυλίγονται παρανοϊκοί δικτάτορες ελάχιστα αποκλίνουν μεταξύ τους.

    Υπάρχει όμως μια παράμετρος που διέφυγε της προσοχής του Κου Καλεντερίδη. Πως η σιωπηρή ανοχή της διεθνούς κοινότητας στην Γενοκτονία Ελλήνων της Θράκης, του Μικράς Ασίας του Πόντου, η Γενοκτονία των Αρμενίων, των Χαλδοσυρραίων των Κούρδων αποτέλεσε δεδικασμένο στην επανάληψη της δράσης απο τον Χίτλερ.

    Μην ξεχνάμε επίσης πως την ίδια σιωπηρή ανοχή επιδεικνύουν και σήμερα οι σχεδόν ίδιες με τότε περιφερειακές και υπερδυνάμεις στην προκλητική στάση της Τουρκίας.

    Την ώρα που Αρμένιοι και Κούρδοι δείχνουν το δρόμο εμείς συνεχίζουμε να αυτοπαγιδευόμαστε. Μέχρι το 1981 για τις Ελληνικές Ελίτ, για την Δεξιά αλλά και για την Αντιπολίτευση δεν υπήρχε ο όρος Γενοκτονία. Οι αναγκαιότητες των δεκαετιών αυτών επέβαλλαν τα σοβαρά και μεγάλα κενά στην ιστορική μας μνήμη, τις λεγόμενες λευκές σελίδες της Ελληνικής ιστορίας. Αυτή η ιστορική παραχάραξη επιβλήθηκε με τρόπο βίαιο σε όλα τα επίπεδα της Ελληνικής Κοινωνίας και αποτελεί σήμερα μαζί με τον ιστορικό αναθεωρητισμό που προωθούν ελίτ που υπηρετούν την παγκοσμιοποίηση, τον διεθνισμό ρευμάτων της Αριστεράς που τον θεωρούν ως ιστορική αναγκαιότητα του σήμερα αποτελεί εμπόδιο σοβαρό και αποτελεί τραγικό λάθος η μη επισήμανση του.

    Ο Αμπντουλάχ Ντεμιρμπάς, δήμαρχος του Νότιου Ντιγιαρμπακίρ (μια πόλης που φιλοξενούσε Εβραίους ,Αρμένιους, Έλληνες, όπου ο μισός πληθυσμός της ήταν χριστιανικός ) και ο οποίος έχει εκλεγεί με το Φιλοκουρδικό Κόμμα BDP αναφέρει με παρρησία την ιστορική ευθύνη των Κούρδων στην πραγμάτωση της Αρμενικής Γενοκτονίας απο τους Οθωμανούς. Πολλοί Κούρδοι λειτούργησαν απο τον φόβο της δολοφονίας τους ,άλλες Κουρδικές φυλές παρακινήθηκαν απο τους Οθωμανούς έναντι σοβαρών ωφελημάτων, άλλοτε απο υποσχέσεις των ιμάμηδων ότι θα βρούν μια θέση στον παράδεισο (. Henry Morgenthau πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη απομνημονεύματά του Ambassador Morgenthau) .


    Ο Αμπντουλάχ Ντεμιρμπάς και ο δήμαρχος της μείζονος πόλης του Ντιγιαρμπακίρ Οσμάν Μπαϊντεμίρ συνέβαλαν σημαντικά στην αναστύλωση της Αρμενικής Εκκλησίας στα ερείπια της παλιάς εκκλησίας Surp Giragos η οποία και ήταν η μεγαλύτερη εκκλησία των Αρμενίων στην Μέση Ανατολή η οποία σήμερα λειτουργεί υπο την αιγίδα του Δήμου του Ντιγιαρμπακίρ και έχει λάβει τα χαρακτηριστικά τόπου λατρείας και προσελκύει χιλιάδες Αρμένιους πολλοί απο τους οποίους είχαν βίαια εξισλαμισθεί κατά το παρελθόν.

    Καθώς πλησιάζει το 2015 πυκνώνουν οι Επαφές Κούρδων Αξιωματούχων με την Αρμενική διασπορά η οποία για όσους ενθυμούνται αντέδρασε σφοδρά στην η υπογραφή πρωτοκόλλου ομαλοποίησης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας. Η δε κυβέρνηση της Αρμενίας στα πλαίσια των τελετών μνήμης για τα εκατό χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων δεν επιζητεί μόνο την αναγνώριση της απο την ετήσια διακήρυξή του στις 22 Απριλίου αλλά επιζητεί την παρουσία προσωπικοτήτων διεθνούς Κύρους και Αναγνωρισιμότητας όπως λ.χ. ο Πάπας της Ρώμης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Υπο τις συνθήκες αυτές εμείς ως Ελληνες συμμετέχουμε σε ένα μικροκομματικό παιχνίδι με σκοπό να τονισθεί το προφίλ της λαικής πατριωτικής δεξιάς (η οποία για δεκαετίες είχε επιβάλλει την λευκή μνήμη). Γιατί αυτό θα γίνει ως έγινε με το ζήτημα των ιεροδιδασκάλων της Θράκης.Η σοβαρότητα έχει εγκαταλείψει τον τόπο μας προ πολλού αντί να πασχίζουμε ώστε να καταστεί η μνήμη αυτών των γεγονότων και η αξία τους καθολικό δόγμα ύψιστης σημασίας στην πραγμάτωση της ιστορικής αποστολής του Ελληνισμού , αναλωνόμαστε σε χαμηλού επιπέδου παιγνία. Με την ψήφιση του Αντιρατσιστικού Νόμου ο οποίος θα περιλαμβάνει την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών που έχει αναγνωρίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο τα πάντα θα έχουν τελειώσει.

    Η Κύπρος είναι ένα ακόμη θύμα της Βάρβαρης Φασιστικής Τουρκικής πολιτικής το πλέον σύγχρονο, θα περίμενε κανείς να είναι πιο ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα όπως το Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Μελκονιάν το οποίο αποτέλεσε σύμβολο αγώνα ενός ολόκληρου λαού. ανατρέξτε στο ιστορικό της λειτουργίας του και θα καταλάβετε τι εννοώ, βίοι παράλληλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα με τον Ακριτα, λέξη προς λέξη!

    Και θα ήθελα να προσθέσω και κάτι άλλο σε αυτά που έχω γράψει,

    Η Γενοκτονία που σχεδίασαν οι Οθωμανοί ήταν αποτέλεσμα και της Γερμανικής καθοδήγησης, μιας και οι αξιωματικοί του Γερμανικού στρατού, που βοηθούσαν τους Οθωμανούς όχι μονο εκτέλεσαν εντολές, αλλα sxediasasn και ενέπνευσαν το ξερίζωμα, Ελλήνων, Αρμενιων και Ασσυρίων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέτοια κείμενα αποτελούν μοχλο πίεσης αφού τα επιτελεία και οι σχεδιαστές επιχειρήσεων τα λαμβανουν σοβρά υποψιν.
    Κομμάτι αυτής της σκεψης βρισκετε εδώ:
    http://combatraining.blogspot.gr/?zx=41d90ea99bdcfdf3
    Θεωρώ στρατήγημα την παράθεση απο τον ΣΚΑΛ του αρχικού.
    Συγγνώμη,αλλα η οπτική του πολέμου για τον γραφωντα δεν περνά αποκλειστικά και μόνο μέσα απο την χρήση του μπαζούκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Σαρια μεσα στο πλαισιο της δημοκρατιας".
    (Βενιζελος, http://www.youtube.com/watch?v=Akn5MRvowVI)


    Η Σαρια σεβεται τα ανθρωπινα δικαιωματα, και δεν το ξεραμε;

    Το κοστος της ηλιθιοτητας ειναι η αυτοκαταστροφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στήν ελλάδα αυτή την στιγμή υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα.
    Ο ελληνικός λαός έχει αποκαπνισθεί απο την οσμή του πολέμου και δέν μπορεί ή και φοβάται να τον αντιμετωπίση.
    Πολεμος δεν ειναι μόνο τα όπλα.
    Επι εποχής Αχμεντινεζαντ στο ΙΡΑΝ, που αν δεν ελεγες καλημέρα μπορεί και να σε θεωρούσαν αποστάτη , οι ΙΡΑΝΟΙ, έκαψαν αρκετα πρατήρια βενζίνης διότι η κυβερνηση ανέβασε την τιμή της βενζίνης απο ....14 λεπτά, το ξαναγράφω ....απο 14 λεπτά-σεντς σε .....16 σεντς το λίτρο!!!!
    Εδώ υπουργος, όταν η βενζινη σκαρφάλωνε κοντα στο 1.80 ευρω το λίτρο δήλωνε:
    Ειναι μακρια η πετρελαιοπηγή απο το δυιλιστήριο και έχει φθάσει εκεί η βενζίνη!
    Γεμίσαμε φανφαρονιστές και ΝΑΣΕΡΙΣΤΕς,που αντι να βλέπουν τα χάλια που δημιούργησαν ,όπως και το κολλητάρι τους ο ΝΑΣΕΡ, κοιτάνε ποιός τους κατηγορεί και τους αρπάζει την φρατζόλα.
    Για την ιστορία ο ΝΑΣΕΡ μετά τον πόλεμο των 6 ημερών και την συντριβή της πολεμικής του αεροποριας, εγκατέστησε τηλεφωνικές γραμμές και όποιος ακουγε ή συμμετείχε σε συζητήσεις για την έκβαση του πολέμου κατήγγειλε ή καταγγέλωνταν για αντεθνική δράση!
    Έτσι και δώ,οι καταστροφείς έγιναν αυτεπάγγελτοι δικαστές,μανδύα πατριώτη-διασώστη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. επιτρέψτε να επιμείνω για την αξία του θέματος απο τον ΣΚΑΛ, θέτωντας υποψιν σας αυτή την δημοσίευση:
    http://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-intelligence-service-begins-probe-into-foreign-links-of-gezi-park-protests.aspx?PageID=238&NID=49246&NewsCatID=338
    Οπως έγραψα και στο blog μου η ΜΙΤ ψάχνει και τον αντίκτυπο των εξεγέρσεων του καλοκαιριού στην ....διεθνή κοινότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παρακαλώ πέταξε το προηγούμενο σχετικό μήνυμα και λάβε υπ' όψιν τούτο.

    Σάββα,

    Σύμφωνα με αριθμούς του τότε Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο δεν ήτο ενεργούμενο των Τούρκων όπως έχει καταντήσει και είναι σήμερα, ο πληθυσμός της Κωνσταντινουπόλεως ήτο 1,000,000 εκ του οποίου τουλάχιστον οι 400,000 ήτο Έλληνες. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας της Λωζάνης, μέσα σε ένα έτος είχαν φύγει περίπου 150,000. Πρέπει να λάβεις υπ' όψιν ότι πολλοί Έλληνες έκρυβαν την ταυτότητά των. Το Πατριαρχείο όμως ήξερε περίπου πόσοι ήτο, λόγω των βαπτήσεων και λόγω του ότι εξακολουθούσαν (τότε) να λειτουργούν οι ενορίες... Οι υπόλοιπες 250,000 εσυρρικνώθησαν δια διαφόρων γενοκτονικών μεθόδων. Την δεκαετία του 1950 είχαν απομείνει, προ του πογκρόμ του 1955, περίπου 110-130 χιλιάδες... Ο αριθμός 150,000 κατά το 1923 είναι μικρός - οι Κωνσταντινουπολίτες πρέπει να ανήρχοντο τότε, πρό της συμφωνίας της Λωζάνης σε περίπου 400 χιλιάδες και μετά περίπου έν έτος από αυτή την συμφωνία σε περίπου 250,000.

    Υγείαν και Χαράν,
    Σωτήρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.