15/12/13

Τα μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη δεν θα μπορέσουν πλέον να κατασκοπεύουν το Ιράν και τη Κίνα

Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)               (μτφ. Κριστιάν)
Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν την επέκταση του προστατευόμενου εναερίου χώρου τους, πράξη που αμφισβητείται από την Ιαπωνία σχετικά με τα νησιά Σενκάκου. Απαιτούν από δω και στο εξής τα αεροπλάνα που πετούν πάνω από το έδαφός τους να ταυτοποιηθούν  και να καταθέσουν το σχέδιο πτήσης τους από απόσταση100 ναυτικών μιλίων (185 χιλιόμετρα) από τις ακτές τους.

Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή η απόφαση στοχεύει να αναπτυχτεί ένα αμυντικό σύστημα για την πρόληψη κατασκοπείας από μη επανδρωμένα αεροσκάφη (ΜΕΑ) των Αμερικανών. 

Σύμφωνα με τη κινεζική εξειδικευμένη έκδοση, Aerospace Electronic Warfare , τα ΜΕΑ  Global Hawks (Παγκόσμια γεράκια) και το stealth RQ-170, είναι ευάλωτα:
·        στην ηλεκτρονική παρεμβολή του μεταφερομένου εξοπλισμού παρακολούθησης, των σημάτων ελέγχου προς και από αεροσκάφη ή δορυφόρους, τέλος του συστήματος GPS,
·        στο  καμουφλάζ  των εγκαταστάσεων,
·        στις οθόνες καπνού που τους εμποδίζουν να δουν,
·        στις  αναχαιτίσεις όταν πετούν σε μεσαίο υψομέτρο και μπορούν να ανιχνευτούν από ραντάρ,
·        στα μαχητικά αεροπλάνα που μπορούν να τα παρατηρούν και να τα καταστρέψουν η να διατάξουν επιθέση και καταστροφή τους,
·        στις πλατφόρμες επίθεσης και ενεδρών.

Το Πεντάγωνο φοβάται ότι η Κίνα κατάφερε να πάρει από το Ιράν τα μέσα για να αναλάβει τον έλεγχο των ΜΕΑ σε πτήση και να τα αναγκάσει να προσγειωθούν. 
Τον Δεκέμβριο του 2011, η Ισλαμική Δημοκρατία είχε καταφέρει να κατασχέσει ένα RQ-170 σε άριστη κατάσταση και να αποκτήσει την υψηλή τεχνολογία του.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, το οποίο έχει επενδύσει σημαντικά στο στόλο ΜΕΑ του, δεν φαίνεται να έχει εναλλακτικό σύστημα κατασκοπείας για την παρακολούθηση του Ιράν και της Κίνας.

http://www.voltairenet.org/article181482.html

Γενική σημείωση (NB): Δεν διαθέτουμε διορθωτή(-τρια) και οι αναρτημένες δημοσιεύσεις (πάντα βιαστικές) περιέχουν λάθη, ορθογραφικά και συντακτικά. Προτιμάμε πάντα την ουσία παρά τη μορφή. Ευχαριστούμε για τη κατανόηση σας.

1 σχόλιο:

  1. Δηλαδη πριν επεκτεινουν οι Κινεζοι τον προστατευομενο εναεριο χωρο τους ολα δουλευαν για τα Αμερικανικα κατασκοπευτικα αεροσκαφη και τωρα χαλασαν ?
    Και αν δεν καταθεσουν σχεδιο πτησης τι θα κανουν θα τα καταρριπτουν ?
    Και γιατι δεν τα κατερριπταν μεχρι τωρα, κατασκοπευτικα ηταν και μη επανδρωμενα.
    Εχω αρχισει και νοσταλγω τους Σοβιετικους. Κανενας ενδοιασμος, επανδρωμενα, μη επανδρωμενα, πολιτικες πτησεις (λεγε με Korean Airlines), στρατιωτικες πτησεις, ολα τα καταρριπτουμε.
    Οσο για τους Κινεζους δεν χρειαζεται να κανουν τιποτε. Αφου ολα αυτα τα αεροσκαφη ειναι ευαλωτα στις οθονες καπνου, αυτοι εχουν τοση αιθαλομιχλη και μολυνση του περιβαλλοντος που σε τυφλωνουν στο δευτερολεπτο.
    Αλλα αν ολα αυτα για καποιο λογο δεν δουλεψουν, don't worry the Islamic Republic to the rescue.
    Θα προσγειωσουν ολα τα κατασκοπευτικα των Αμερικανων στην πλατεια Τιεν Αν Μεν και θα καλεσουν το CNN να αναμεταδωσει το συμβαν ζωντανα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.