15/12/13

Παντελής Σαββίδης: Ιστορικές οι ευθύνες όλων μας.

του Παντελή Σαββίδη
Early_portable_tvΣτο διαδίκτυο διακινείται ένα απολύτως ψευδές κείμενο που με αφορά.
Δεν έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Κανένας αρμόδιος δεν συζητά κανάλι στη Θεσσαλονίκη και κανείς, σχεδόν, δεν το θέλει.
Όσοι επιθυμούν να μην υπάρξει μπορεί να είναι ήσυχοι. Το μόνο που συζητούν, προς το παρόν, είναι ένα ολιγόωρο ραδιοφωνικό πρόγραμμα.
ΔΤ στη Θεσσαλονίκη δεν θα υπάρξει.
Σε ό,τι αφορά τη ΝΕΡΙΤ, κανάλι με έδρα τη Θεσσαλονίκη απορρίπτεται κατηγορηματικά.
Η δική μου θέση:

τίποτε λιγότερο από ένα αυτόνομο κανάλι και ένα αυτόνομο ραδιόφωνο με ροή και εκπομπή σήματος από τη Θεσσαλονίκη. Οτιδήποτε άλλο δεν με αφορά και αν γίνει δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα το υλοποιήσει. Η στάχτη μιας Γενικής Διεύθυνσης στη Θεσσαλονίκη που θα διοικεί ένα παράρτημα ενός από τα δύο κανάλια με έδρα την Αθήνα, είναι για όσους αναζητούν ψευδαισθήσεις ως προσχήματα.

Μετά τις διευκρινήσεις αυτές είναι εμφανής στους παροικούντες τη Ιερουσαλήμ, η σκοπιμότητα της αναφοράς συγκεκριμένων ονομάτων στο επικριτικό δημοσίευμα. Θα αναλάβουν ρόλους σε κάτι που δεν υπάρχει και δεν φαίνεται να δημιουργείται.

Θα κρατήσω την εχεμύθεια των λεπτομερειών των συνομιλιών μου και τα πρόσωπα με τα οποία τις πραγματοποίησα. Αλλά, επειδή το αν η Θεσσαλονίκη θα έχει ή όχι ραδιοτηλεόραση ξεπερνά τον καθένα μας ως φυσικού προσώπου και έχει να κάνει με το μέλλον της πόλης, της ελληνικής περιφέρειας και, κατά μίαν έννοια, με την προοπτική της ανάπτυξης και του πολιτισμού στη χώρα, νομίζω πως η δημοσιοποίηση της ουσίας των συνομιλιών είναι αναγκαία.

Γνωρίζω ότι με το κείμενο αυτό διέβην τον Ρουβίκωνα και οι δυνατότητες που είχα να επηρεάσω τις εξελίξεις, μάλλον, εξεμέτρησαν το ζην. Ωστόσο με κατηγορηματικό τρόπο επισημαίνω τις ιστορικές ευθύνες όσων υπονόμευσαν και υπονομεύουν την προσπάθεια ενός αυτόνομου ραδιοτηλεοπτικού φορέα στη Θεσσαλονίκη. Και αυτοί βρίσκονται σε όλο το πολιτικό φάσμα αλλά και σε πληθώρα Μέσων Ενημέρωσης.

Ο λόγος τώρα στους φορείς, τα πολιτικά πρόσωπα και εν τέλει στην κοινωνία της ελληνικής περιφέρειας αν επιθυμούν έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα εκτός κέντρου με ευαισθησία στην ανάδειξη των δυνάμεων της περιφέρειας, τον πολιτισμό, την καλλιέργεια καλών γειτονικών σχέσεων με τους λαούς της περιοχής. Μια κατά το δυνατόν αντικειμενική ενημέρωση με κύρος και σοβαρότητα.

Η ταύτιση του εαυτού μας με το μέλλον μιας τόσο σημαντικής διακύβευσης, είναι ακραίος εγωκεντρισμός. Αυτός που οδήγησε και στα πριν την 11η Ιουνίου αδιέξοδα στην κρατική ραδιοτηλεόραση.

Παντελής Σαββίδης
http://www.anixneuseis.gr/?p=83043

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.