19/12/13

Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ για την χθεσινή νύχτα ντροπής των βουλευτών της ΝΔ.

Σκαραμαγκάς, 19-12-2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση και σύσσωμες οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, έκριναν ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος διερεύνησης του σκανδάλου των Υ/Β και των ΕΝΑΕ. Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε ότι εργαζόμενοι και ΥΒ, έγιναν θυσία στο βωμό μικροκομματικών τακτικών.

Οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έκαναν τα πάντα για να εξασφαλίσουν λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο και έκριναν ότι δεν ευθύνεται κανείς:
· για τους απλήρωτους επί 20 μήνες εργαζόμενους
· για την πλήρη απαξίωση των ΕΝΑΕ, της μεγαλύτερης ναυπηγοεπισκευαστικής μονάδας της χώρας
· για τα ΥΒ που σαπίζουν στα υπόστεγα των Ναυπηγείων και κόστισαν 2,5 δις ευρώ στους ‘Έλληνες φορολογουμένους
· για τον εκβιασμό του ελληνικού Δημοσίου από τον επενδυτή-φάντασμα κ. Σάφα

Οι βουλευτές και οι Υπουργοί της Ν.Δ, που μέχρι πριν από λίγους μήνες υποστήριζαν ότι υπάρχει σκάνδαλο και πρέπει να διερευνηθεί, αυτό-εξευτελίστηκαν και πρόσφεραν απόλυτη στήριξη στον άνθρωπο που έβαλε την ταφόπλακα στο Ναυπηγείο, στον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο.

Ο Πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε καθόλου στην συζήτηση στη Βουλή, παρά μόνο προσήλθε στην ψηφοφορία για να στηρίξει τον συνεταίρο του κ. Βενιζέλο. Επιβεβαίωσε έτσι με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι αυτός και η Κυβέρνηση του πορεύονται με βασική πολιτική τους , την συγκάλυψη σκανδάλων και την εμμονή στο λάθος, προκειμένου να διατηρηθούν λίγους ακόμα μήνες στην εξουσία.

Κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλε, οι εργαζόμενοι των ΕΝΑΕ, έχουν πλέον αντιληφθεί πλήρως ότι ανάπτυξη και προκοπή με αυτή την Κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει και πολύ σύντομα θα σας δείξουν την ευγνωμοσύνη τους έμπρακτα.

Το Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
http://left.gr/news/skliri-anakoinosi-tis-dake-naypigeion-skaramagka-egkalei-ti-nd-gia-sygkalypsi-toy-skandaloy



Ομερτά μέχρι τελευταίας ρανίδος
Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει μια κατάσταση που, εκτός όλων των άλλων, έχει έντονο και το στοιχείο της ύβρεως.


Όλοι μαζί τα φάγαμε; Oύτε καν. "Όλοι μαζί τα φάγατε" μας απαντούν οι κυβερνώντες βγάζοντας εαυτούς και αλλήλους λάδι. Τελευταίο επεισόδιο, το χθεσινό στη Βουλή για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Εκεί, τιμώντας την "ομερτά" που συνέχει τις υπεύθυνες και εθνικώς σκεπτόμενες δυνάμεις του τόπου, η Ν.Δ. κατάπιε τις καταγγελίες της για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και πήρε επισήμως πλέον στην πλάτη της τον κ. Βενιζέλο.

Μιλάμε δηλαδή από 'δώ και πέρα για ένα σκάνδαλο Σαμαρά - Βενιζέλου, αφού είναι ο πρωθυπουργός ο οποίος φέρει την ευθύνη, σε τελική ανάλυση. Ίνα πληρωθή και το ρηθέν υπό του αντιπροέδρου Ευαγγέλου ότι δεν τον καλύπτει ο κύριος Σαμαράς, αλλά είναι αυτός που καλύπτει τον κύριο Σαμαρά.

Μόλις προχθές το δικαστήριο απήλλαξε οριστικά και τους τελευταίους κατηγορουμένους για το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου για το οποίο τελικά οι μόνοι που πλήρωσαν ήταν τα εκατομμύρια των μικροαποταμιευτών που εμπιστεύθηκαν τις οικονομίες τους στους Σημίτηδες, τους Γιάννους και τους Παπαδήμους και στους 58 τυπάκους που προσγειώθηκαν μόλις πρόσφατα στον πλανήτη μας.

Τα τελευταία κρίσιμα χρόνια, τα χρόνια του Μνημονίου, το σύστημα που κυβέρνησε και εξακολουθεί να κυβερνά τη χώρα τιμωρώντας αυτούς που το επέλεξαν και το στηρίζουν με την ψήφο τους, φρόντισε επίσης να κουκουλώσει το σκάνδαλο Siemens -τουλάχιστον δύο δισ. η άμεση και απτή ζημιά του Δημοσίου-, έθαψαν τα δομημένα ομόλογα που εξανέμισαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων πριν επιπέσει πάνω τους το PSI του κυρίου Βενιζέλου και τα αποτελειώσει. Το ίδιο έγινε και με τη λίστα Λαγκάρντ, από τους περιλαμβανόμενους στην οποία -ονόματα οικεία του πολιτικού συστήματος- δεν έχει εισπραχθεί ούτε ευρώ.

Όλα αυτά τα θέματα σχετίζονται απόλυτα με τη σημερινή κατάσταση της χώρας. Όλα αυτά τα χρήματα, ιδιωτικά και δημόσια, που εκλάπησαν, μιζώθηκαν, διασπαθίστηκαν, εξαφανίστηκαν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, είναι αυτά που λείπουν σήμερα από την περίθαλψή μας, τις συντάξεις των γονιών μας, τα σχολεία των παιδιών μας. Λένε οι του ΠΑΣΟΚ και υποτονθορίζουν ένοχα οι της Ν.Δ. ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιζητεί την ποινική εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων. Ας ψάξουν στο παρελθόν τους για τέτοιες προσεγγίσεις. Ας θυμηθούν μόνον όχι τι έκαναν στην Αριστερά, αλλά τι έλεγαν ο ένας για τον άλλον. Μέχρι την προηγουμένη των εκλογών και πριν από την κωλοτούμπα, εξεταστική για το Μνημόνιο προανήγγελλε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει μια κατάσταση που, εκτός όλων των άλλων, έχει έντονο και το στοιχείο της ύβρεως. Ένας ολόκληρος λαός κατηγορείται ως διεφθαρμένος και κλέφτης από το ίδιο το πολιτικό σύστημα που κυβερνούσε και κυβερνά και την ίδια στιγμή οι πρωταγωνιστές του συστήματος φροντίζουν να αλληλοαθωώνονται. Αυτή η ύβρις απαιτεί κάθαρση. Δεν μπορεί να υπάρξει κοινωνική ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη, ας το έχουν αυτό στο μυαλό τους.

- See more at: http://left.gr/news/omerta-mehri-teleytaias-ranidos#sthash.tWHGmT8e.dpuf


Η υπόθεση των υποβρυχίων δεν έχει κλείσει
Πλάι σε αυτό καθαυτό το σκάνδαλο των υποβρυχίων έρχεται να προστεθεί ένα δεύτερο, αυτό της συγκάλυψής του

Δυόμισι δισ. ευρώ έχουν δοθεί από το Δημόσιο στους προμηθευτές, τα υποβρύχια δεν έχουν παραληφθεί, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά μένουν κλειστά και χίλιοι διακόσιοι εργαζόμενοι δεν έχουν πλέον δουλειά. Μόνο να ακούσει κανείς της βασικές παραμέτρους της υπόθεσης των υποβρυχίων καταλαβαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με σκάνδαλο πρώτου μεγέθους. Ακόμα και αν ήμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει έστω και υποψία διαφθοράς στην υπόθεση, σίγουρα πρόκειται για παταγώδη αποτυχία του κράτους. Αν μη τι άλλο, θα έπρεπε να διερευνηθεί ποιοι έχουν τις πολιτικές ευθύνες γι’ αυτό το τεράστιο φιάσκο.

Κι όμως… Τα κυβερνητικά κόμματα (με τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ) αποφάσισαν χτες ότι όλα καλώς καμωμένα και δεν συντρέχει λόγος οποιασδήποτε κοινοβουλευτικής έρευνας. Δεν πειράζει που σπαταλήθηκαν τα δισεκατομμύρια, δεν πειράζει που δεν τα υποβρύχια δεν έχουν παραδοθεί, δεν πειράζει που ο κόσμος έχασε τη δουλειά του. Δεν πειράζει καν που η ίδια η Νέα Δημοκρατία μίλαγε για μεγάλο σκάνδαλο μόλις πριν από δύο χρόνια. Το μόνο που πειράζει την Ιερή Μνημονιακή Συμμαχία είναι μην τυχόν και διασαλευτεί η σταθερότητα της κυβέρνησης. Επομένως, η ΝΔ έπρεπε να κάνει την εντυπωσιακή κωλοτούμπα και να καταπιεί τις παλιότερες καταγγελίες της.

Εν ολίγοις, πλάι σε αυτό καθαυτό το σκάνδαλο των υποβρυχίων έρχεται να προστεθεί ένα δεύτερο, αυτό της συγκάλυψης του. Το να συγκαλύπτεται ένα σκάνδαλο στο οποίο μπορεί να εμπλέκονται υψηλά πολιτικά πρόσωπα δεν αποτελεί μόνο κίνηση που καταρρακώνει το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Εξίσου σημαντικό είναι ότι συνιστά πλήγμα στη δημοκρατία, αφού δίνει επιχειρήματα στην αντικοινοβουλευτική φασιστική προπαγάνδα που επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά της αγανάκτησης και της εξαθλίωσης. Η ομερτά των πολιτικών ενισχύει το φασισμό.

Κατά συνέπεια, αυτή η υπόθεση δεν πρέπει να κλείσει με τη χτεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. Η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να θεωρήσει ζήτημα τιμής να την κρατήσει ανοιχτή μέχρι να διερευνηθεί στην κάθε λεπτομέρειά της. Η επιμονή στο να χυθεί άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή ιστορία θα στείλει στην κοινωνία ισχυρό μήνυμα ότι υπάρχει μια πολιτική δύναμη που είναι αποφασισμένη να πολεμήσει τη διαφθορά και να υπερασπιστεί έμπρακτα τη δημοκρατία.

- See more at: http://left.gr/news/i-ypothesi-ton-ypovryhion-den-ehei-kleisei#sthash.3lPXc5cJ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.