21/12/13

Εγκληματική οργάνωση η τρόικα

Ο τίτλος του παρόντος σημειώματος δεν είναι παραπειστικός.
Χαρακτηρίζει ορθότατα την... ποιότητα και τα αποτελέσματα της δράσης των προσώπων που ήρθαν στην πατρίδα μας ως επικυρίαρχοι για να επιβάλουν την ύφεση, να εξαπλώσουν τη φτώχεια και να εμπεδώσουν ένα καθεστώς οικονομικού και πολιτικού τρόμου.
Εγκληματική οργάνωση είναι η τρόικα.
Τα ευρωντοκουμέντα για τα κακουργήματά της υπάρχουν στο προσχέδιο της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον ρόλο που έπαιξε η τρόικα στις χώρες-στόχους των διεθνών τοκογλύφων:

Στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Πορτογαλία και την Κύπρο. Οσα αναφέρονται στο κείμενο είναι αρκετά ισχυρά και αποδεκτά ως τεκμήρια ενοχής για οποιοδήποτε διεθνές δικαστήριο συσταθεί (αναπόφευκτα, κάποια στιγμή) προκειμένου να δικάσει και να καταδικάσει εκείνους που μακέλεψαν λαούς δίχως να έχει προηγηθεί επίσημη κήρυξη πολέμου.

Η κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών θεσμών και η επιβολή της δικτατορίας των δανειστών, η εσωτερική υποτίμηση στις χώρες-θύματα, που επιδίωκε το ΔΝΤ, τα εξωφρενικά «λάθη» με τους περιβόητους «πολλαπλασιαστές», που τίναξαν στον αέρα τις εθνικές οικονομίες, και η ραγδαία αύξηση του εξωτερικού χρέους είναι μερικές από τις κορυφές του παγόβουνου πάνω στο οποίο έπεσε ο Τιτανικός του Γιώργου Παπανδρέου και των διάδοχων κυβερνήσεων της χώρας μας.

Οι λέξεις του προσχεδίου της έκθεσης δεν μπορούν να ταΐσουν τους πεινασμένους, να ντύσουν τους γυμνούς και να στεγάσουν τους νεόπτωχους κλοσάρ. Ούτε μπορούν να αναστήσουν εκείνους που έθεσαν τέρμα στη ζωή τους εξαιτίας της αποκαρδίωσης που τους προκάλεσε το αδιέξοδο της ανέχειας.

Ωστόσο, η ύπαρξη ενός επίσημου εγγράφου με αυτές τις παραδοχές, που έχει εκδοθεί από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμικό όργανο, δύναται να αποτελέσει βάση διεκδίκησης αποζημιώσεων από την πλευρά της Ελλάδας και εξαιρετικό διαπραγματευτικό «χαρτί» για την υπόθεση των πολεμικών επανορθώσεων, που οπωσδήποτε μας οφείλει η Γερμανία.

Τα μόνα που απαιτούνται από την ελληνική πλευρά είναι μεθοδικότητα, προσεκτικός σχεδιασμός και -πάνω απ' όλα- πολιτική βούληση για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ολα τα άλλα θα ακολουθήσουν...

δημοκρατία

17 σχόλια:

  1. Τα κόμματα, που έφεραν την τρόικα στην Ελλάδα, είναι οι εγκληματικές οργανώσεις.

    Σ' αυτές απευθύνεσθε λέγοντας "Τα μόνα που απαιτούνται από την ελληνική πλευρά είναι μεθοδικότητα, προσεκτικός σχεδιασμός και -πάνω απ' όλα- πολιτική βούληση για να αποδοθεί δικαιοσύνη"; Από τις συμμορίες αυτές, που μάς καταλήστεψαν, ζητάτε τέτοιους χειρισμούς;

    Σωθήκατε/με!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ ΚΡΙΣΤΙΑΝ,

    Διαβάζω πάντοτε με πολύ ενδιαφέρον τις αναρτήσεις Σου.

    Και εγώ γίνομαι έξω φρενών, επειδή πολλλά από τα μέτρα της Τρόϊκας είναι, το λιγότερο, παρανοϊκά αν όχι σαδιστικά...!

    Θυμήσου όμως, αυτό που όταν εξανίσταμαι μου τονίζουν συνέχεια φίλοι μου.

    ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ, ως χώρα, ως οικονομία, ως κράτος ....., ακόμα και πολιτικά, κοινωνικά και δυστυχώς και Πατριωτικά!!

    Με πόνο ψυχής Σου τα γράφω όλα αυτά, γιατί αγαπώ και πονώ την Πατρίδα μου .....

    Όμως, που βρισκόντουσαν όλοι αυτοί οι λεβέντες που υποτίθεται ότι διαμaρτύρονται και τίλου τις τρίχες της κεφαλής των, επειδή πληρώνουμε εμείς οι νοικοκύρηδες που δεν φταίγαμε, - εγώ που δεν χρώσταγα σε ΚΑΝΕΝΑΝ -, που διέθετα ένα πλήθος προσόντων αλλά κατήντησα να με εκπροσωπούν υποκείμενα τύπου Άκη, Νικολόπουλου, Λιάπη, Γιαννάκου, Πάκη, Γιωργάκη, και τους λοιπούς!

    Που βρισκόταν τότε ο κ. Μαριάς, ο κ. Δελαστίκ, ο κ Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, ο κ. Πολύδωρας;

    Δεν έβλεπαν τα τεράστια δάνεια των 40 και 60 δισεκατομμυρίων;

    Από που θα πληρωνόντουσαν αυτά τα τεράστια χρέη, που έγιναν χωρίς να γίνει ούτε ένα έργο υποδομής και χωρίς να βελτιωθεί ΠΟΥΘΕΝΑ η οικονομική βάση της χώρας μας;

    Δεν έβλεπαν αυτοί όλοι ότι η χώρα μας καταστρέφεται;

    Δεν έβλεπαν τα αίσχη των Άκηδων και των λοιπών "σοσιαληστών" ή ζούσαν σε άλλο πλανήτη;

    Τώρα, τώρα πληρώνουμε τον Αντρέα, τον Σημίτη, τον Κωστάκη, τον Γιωργάκη και όλους αυτούς και τους άλλους καλοβολεμένους ..... ερίφιδες .......!

    Με τις καλλίτερες ευχές μου σε Σένα και στην Οικογένειά Σου για τα Χριστούγεννα και έναν ΚΑΛΙΤΕΡΟ από τον παλιό Καινούργιο Χρόνο!

    Φιλικά


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλαδα βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση χωρίς να το έχει πλήρως συνειδητοποιήσει .
    Οι εχθροί έχουν επιτεθεί οικονομικά και πολιτικά
    Οι πατριώτες πρέπει να σταματήσουν την κατολίσθηση τώρα
    Ώσπου να εξομαλυνουμε τα πράγματα κανένα "χρέος " δεν πληρώνεται Τα χρήματα πανε 70 % στο στρατό 30 % στους Ελληνες
    Ουδείς τροικανος ή αντιπροσωπος καμίας ξένης δυναμεως ειναι ευπρόσδεκτος για την ώρα . Απαγορευται η είσοδος
    Το πρώτο διεθνές δικαστήριο στο οποίο θα λάβει μέρος η Ελλάδα , ειναι αυτο του κατοχικου "δανείου " Όσο πάρει , ας διαρκέσει 10 χρόνια .
    Στο εντωμεταξύ η Ελλαδα πληρώνει το χρέος ''€ 100.000 το χρόνο . Τόσα μπορούμε το χρόνο . Δεν ήταν καλή δουλειά για την Ελλάδα μα δεν ήταν καλή δουλειά ούτε για σας κύριοι τραπεζίτες
    Οι Ελληνικές οικογένειες δεν έπρεπε να υποστούν τέτοια πίεση .
    Η Ελλάς ειναι χώρα Κυρίαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρώτο διεθνές δικαστήριο (ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΧΡΥΣΟΥ) στο οποίο θα λάβει μέρος η Ελλάδα , ειναι αυτο του (ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ) κατοχικου "δανείου " Όσο πάρει , ας διαρκέσει 10 χρόνια .

    Τώρα θα μπει ΚΑΙ σε δικαστικό πόλεμο για τους ιδώτες μετόχους της ιδιωτικής τράπεζας της Ελλάδας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συν υπεύθυνοι είναι οι πολίτικοι που την έφεραν αλλά και την συνεχίζουν να την ανέχονται...Μα δεν καταλαβαίνουν οι ηλίθιοι οτι μας οδηγούν σε εξέγερση ή μάλλον αυτό θέλουν για να μας φορέσουν επίσημα τις αλυσίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Aquilles

    Το να δίνει κανείς "εντολές", ή να κάνει εκ του ασφαλούς υποδείξεις, είναι εύκολο. Δεν ξέρω, όμως, πώς αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν.

    >Ώσπου να εξομαλυνουμε τα πράγματα κανένα "χρέος " δεν πληρώνεται<

    Όταν δεν πληρώσομε, αυτοί απλώς μάς κλείνουν την στρόφιγγα των δανεικών και τότε πρέπει να μάς υποδείξεις πώς θα ζήσομε.

    Εκτός αυτού, μάς κηρύσσουν σε πτώχευση και παίρνουν ό,τι έχομε υποθηκεύσει.

    Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σοβαρές συμβουλές και όχι νεανικά φληναφήματα, πάντα εκ του ασφαλούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ Nativist,

    Η παρατήρησή Σου προς τον Αχιλέα είναι βεβαίως ορθή από πάσης απόψεως.

    Όμως η ερώτησή μου προς όλους τους "διαμαρτυρομένους", μέσα στους οποίους βρίσκομαι και εγώ που με έχουν όλα αυτά "τσακίσει", άφησε τα αποκαλούμενα "Εθνικά Θέματα" τα οποία, κατά τις πόρνες της δημοσιογραφίας, "δεν τραβούν" άρα δεν ασχολούνται μαζί τους, είναι:

    - Δεν χρειαζόταν να είναι κανείς οικονομολόγος...........
    - Με τέτοιο .... "τρελό δανεισμό", πως κανείς τους δεν άρχισε να ... "ουρλιάζει", όχι απλά να φωνάζει.

    Έχουν υπ' όψιν των οι προτείνοντες την στάση πληρωμών, τι θα πεί ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ!!

    Μπορεί ο Μεταξάς να πήγε στην Κοινωνία των Εθνών και να δήλωσε ανιανότητα να πληρώσει τα δυσβάτακτα χρέη που είχαν σωρεύσει οι διάφορες κυβερνήσεις, αλλά ο Μεταξάς ήταν αφ' ενός ένας ιδιαίτερα προικισμένος άνθρωπος και Πατριώτης με μεγάλο Π, αφ' ετέρου ο Μεταξάς είχε πίσω του καλούς συνεργάτες ένα συγκροτημένο κράτος, και όχι όπως έχουμε τώρα ένα "διαλυμένο γκουβέρνο" και μερικούς με ακόμη μεγαλύτερο Π ..............!

    Καλές Γιορτές με Υγεία και Καλή Χρονιά*

    Φιλικά

    Ευμένης Καρδιανός

    * Ας ελπίσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος και γιατί να ουρλιάζει, φίλτατε Ευμένη, όταν ο δανεισμός εξυπηρετούσε και τον ίδιο;

    Αν ήμασταν ώριμος λαός, θα ακούγαμε τον κώδωνα κινδύνου, που άνθρωποι σοβαροί και νουνεχείς μάς έκρουσαν εγκαίρως:

    ΠΡΙΝ 26 ΧΡΟΝΙΑ…

    Από το 1985 προβλεπόταν η πτώχευση

    Εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω του Γ. Μαρίνο, Δ. Χαλκιά, Κ. Κόλμερ και κάποιους άλλους ίσως, που τώρα δεν θυμάμαι, διότι ευθαρσώς μάς είχαν προειδοποιήσει.

    Ο Μεταξάς ήξερε να παλεύει και το απέδειξε και αργότερα. Οι δικοί μας παραδόθηκαν αμαχητί, διότι ίσως αυτός ήταν και ο σκοπός.

    ΥΓ: Οι συστάσεις μου στον νεαρό Αχιλλέα είναι καλόπιστες και σκοπό έχουν να συγκρατήσουν λίγο την ορμή του. Φαίνεται ότι το έχει το όνομα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. την αιτία για τα χαλια μας την έχει δείξει ο αείμνηστος Κονδύλης χρόνια πριν την κρίση. Αναλύει τα αίτια της οικονομικής καχεξίας μας αλλά και την στάση μας στα πολιτικο-οικονομικά ζητήματα και την δική μας ευθύνη. Φυσικά η χώρα δεν ήταν τότε πολιτικά ανεξάρτητη όταν δανειζόταν για τα πάντα (νομικά ανεξάρτητη ήταν και είναι). Περισσότερη ανεξαρτησία έχει τώρα έστω και με αυτό το ισχνό πλεόνασμα( η πολιτική ανεξαρτησία είναι πάντα σχετική ακόμα και για τις ΗΠΑ).
    Ας μην κατηγορούμε την τρόϊκα για τα δικά μας σφάλματα. όποιος και να είναι ο σκοπός τους, δικαιωμά τους. η Ελλάδα όμως είναι δική μας αποκλειστικά ευθύνη και αυτό το κράτος είναι το μόνο που έχουμε, είναι δικό μας και ας είναι και στραβό. εμείς παίρνουμε τα όπλα για να την υπερασπιστούμε, εμείς και θα την σώσουμε με όποιο τίμημα για εμάς. Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός είναι πάνω από όλους μας. μπορεί να ζητήσει και την ζωή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. > Φυσικά η χώρα δεν ήταν τότε πολιτικά ανεξάρτητη όταν δανειζόταν για τα πάντα (νομικά ανεξάρτητη ήταν και είναι)<

    Πότε δηλαδή, δεν ήταν η χώρα πολιτικά ανεξάρτητη και πώς έχει περισσότερη ανεξαρτησία τώρα; Για ποιο πλεόνασμα κάνεις λόγο; Μπορείς να γίνεις λίγο σαφέστερος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το νεοΕλληνικο κρατος ιδρυθηκε σαν προτεκτορατο των μεγαλων δυναμεων και εξακολουθει να παραμενει τετοιο.

    Ν. Σαρρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Συμβουλές , οπως λες στο τέλος ειναι
    οχι εντολές .
    Καταλαβαίνω τους φόβους σου ( πτώχευση,υποθήκες,στροφιγγα)
    Όμως έρχεται η στιγμη τώρα , οι Ελληνες να αρχίζουν να βαριούνται τους ίδιους φόβους
    Η στιγμη που σηκώνουν κεφάλι και βλέπουν την αλήθεια . Υπάρχουν πολλοί με μεγάλα από αυτά που χρειάζονται .
    Ποτέ δεν ήταν εύκολο
    Όσο για το " εκ του ασφαλούς " δεν υπάρχεις ασφάλεια πουθενά σήμερα .
    Όταν λέω ο τούρκος και ο γερμανός
    κοιμούνται αγκαλιά το βράδυ , το εννοώ και ας έρθει οτι έρθει ( θα τους φάει μαύρο φίδι )
    Ποιοι ειναι αυτοί που φάγανε τα δανεικά μαζί ( γι'αυτο δεν φώναξαν )
    Δεν ήταν ο αδερφός μου ( τον ρώτησα ) κανείς δεν του έδωσε δανεικά γιατί χρωστάει ; Ούτε οι φίλοι ούτε οι γείτονες πήραν δανεικά από ευρωπαίους γερμαναραδες ούτε ο Ευμενης πήρε δανεικά .
    Αυτοί που πήραν τα λεφτα ας δικαστούν και ας τιμωρηθούν. Τα λεφτα των Ελλήνων από τη λίστα Λαγκάρντ και οχι μόνον πρέπει να επιστραφούν .
    Κάποιος πατριώτης μπορεί να αρχίσει τη διάσωση και όλοι θα ενωθούμε για την Ελλάδα
    Η ορμή ειναι καλύτερη του φόβου
    Ειναι η γνώμη μου

    Ανάρτηση από τον/τη Nativist στο Ινφογνώμων Πολιτικά τη 22 Δεκεμβρίου 2013 - 1:29 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τους φόβους μου τούς καταλαβαίνεις, αλλά ζεις εκτός Ελλάδος, οπότε δίνεις συμβουλές εκ του ασφαλούς. Άλλοι θα υποστούν τις συνέπειες, όχι εσύ, οπότε οι τσαμπουκάδες είναι τσάμπα.

    Γράφεις μπερδεμένα, ανακατεύοντας θέματα άσχετα με την σύσταση που σου έκανα, αλλά θα σου πω τούτο:

    Από τα δανεικά βολεύτηκαν πάρα πολλοί και είναι αστείο να υπεραπλουστεύεις τα πράγματα:

    α) Διορίστηκαν δημόσιοι υπάλληλοι (συνήθως αργόμισθοι)

    β) Έφαγαν αγρότες, κτηνοτρόφοι και βιομήχανοι τις επιδοτήσεις, αντί να εκσυγχρονίσουν τις μονάδες των.

    γ) Πήραν και παίρνουν συντάξεις "αντιστασιακοί", αγρότισσες, ανάπηροι-μαϊμού και άλλοι, ων ουκ έστι αριθμός.

    Λοιπόν, αν δεν γνωρίζεις τα πράγματα από κοντά, αν δεν ζεις την καθημερινότητα, είναι αδύνατον να βγάλεις πλήρη και ορθά συμπεράσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @ oikologia-gea 21 Δεκεμβρίου 2013 - 6:50 μ.μ.
    Αγαπητέ Ευμένη,
    Μια και απευθύνεσαι σε μένα προσωπικά έχω υποχρέωση να σου απαντήσω και ζητώ συγνώμη για τη καθυστέρηση. Κρίμα που δεν ήρθες στην εκδήλωση του Χίλτον, τουλάχιστον θα έπαιρνες μια γεύση για τη γνώμη μου για το ζήτημα του χρέους.
    Τελευταία αποφεύγω να μπω σε συζητήσεις γύρω από αυτό το θέμα, γιατί χάνω τη ψυχραιμία μου και γίνομαι κακός χωρίς αποτελεσματικότητα, αλλά -ευτυχώς η δυστυχώς- ο καθένας έχει τις τρέλες και ιδιοτροπία του, και στην ηλικία που είμαι δεν πιστεύω να αλλάξω.

    Δεν είμαι και δεν θα ήθελα να είμαι οικονομολόγος, και πάντα θεώρησα ότι οποίοι νέοι ήθελαν να φοιτήσουν σε αυτό το τομέα ήταν για την «οικονόμα» και όχι για τη πολιτική οικονομία. Σήμερα το πιστεύω ακόμα περισσότερο.
    Όταν ήμουν σπουδαστής (πολυτεχνείο) ασχολήθηκα πολύ με την εφαρμογή της θερμοδυναμικής στην οικονομία.
    Το δυστύχημα είναι ότι η θερμοδυναμική προχώρησε ενώ η οικονομία έγινε καζίνο, και εκεί έχω βασικές γνώσεις (στατιστική- πιθανότητες) αλλά πιστεύω βαθειά ότι πρόκειται για λάθος δρόμο, και δεν είμαι ο μόνος, ιδού που ο ίδιος ο Ρουζβέλτ επέβαλλε το 1933 των υποχρεωτικό χωρισμό των τραπεζικών εργασιών αποταμιεύσεις/ καζίνο που ίσχυαν μέχρι να εμφανιστεί το ζεύγος Ρήγκαν/Θάτσερ και τα παιδιά του Σικάγκο που κατάργησαν αυτά τα μέτρα (απορύθμιση) και σιγά σιγά επέβαλαν αυτή τη πρακτική μέσω των διεθνικών διαφόρων οργανισμών.

    Τα αποτελέσματα είναι γνωστά, το 2008 μας ήρθε η κρίση στην Ελλάδα απ’ έξω, και άρχισε η μεγάλη κατάρρευση, έπρεπε να σώσουμε τις τράπεζες… καζίνο, γιατί αυτές κατέρρευσαν αρχής γεννώμενης από τις ΗΠΑ, αυτή η χώρα με το ασύλληπτο χρέος, όχι ίσως σε όρους ΑΕΠ, αλλά στο χρέος που αναλογεί στο κάθε κάτοικο της.
    Συνεπώς, δεν βλέπω που άνθρωποι σαν τους Μαριά, Ντελαστίκ, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Πολύδωρας φέρουν ευθύνη, μια και οι Ντελαστίκ, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος είναι από τους λίγους που πάντα σχολιάσαν αυτό το σύστημα.

    Μια καρτεσιανο-λογική ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ (με την έννια «αγαπώ τη χώρα μου») λύση για την Ελλάδα, η οποία δεν είναι μητρόπολις του τραπεζικο-καπιταλιστικού συστήματος αλλά υπόκειται σε αυτό θα ήταν:
    Στάση πληρωμών, άμεσος λογιστικός έλεγχος του ελληνικού δημόσιου χρέους, άμεσος χωρισμός των δραστηριοτήτων των τραπεζών (καθώς σήμερα είναι όλες υπό τον έλεγχο του ελληνικού κράτους)και άμεση απαίτηση αποπληρωμής των χρωστούμενων από χώρες σαν τη Γερμανία.
    Ο φίλος μου Ερίκ Τουσέν (ήταν στην επιτροπή του λογιστικού ελέγχου του χρέους του Ισημερινού) πιστεύει ότι 60-70% (!) του ελληνικού χρέους είναι παράνομο, το απεχθές είναι μόνο η διαφορά των τόκων που μας χρεώνουν τα πιστωτικά κράτη της ΕΕ/ΔΝΤ από το τόκο της ΕΚΤ.
    Μάλλον, από χρεωμένη, η Ελλάδα θα έβγαινε πιστωτική!

    Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια, γιατί πέρα από την εξυγίανση της οικονομίας, θα έβγαιναν και οι πραγματικοί ένοχοι, ήτοι οι ντουζίνα των υπουργών εθνικής οικονομίας που δεχτήκαν η προώθησαν τους παράνομους δανεισμούς μέσω υπερχρεωμένων χρεώσεων, διαφθοράς, κλπ. και οι συνεργαζόμενοι δημόσιοι η δημοτικοί παράγοντες που τις εισήγαγαν. Δεν ξέρω αν πρέπει να θεωρηθούν «προδότες» αλλά οπωσδήποτε δεν έκαναν τη δουλειά τους, και κατά τη γνώμη μου δεν έχει νόμιμη ενοχή ο κόσμος που τους ψήφησε.

    Αν κατάλαβες τι θέλω να πω, θα καταλάβεις γιατί εξακολουθώ να αναρτήσω τα άρθρα των Ντελαστίκ, Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου, γιατί με τον τρόπο τους καταγγείλουμε τα ίδια πράγματα.

    Υπάρχει βέβαια τα άρθρα δημοσιογράφων που στηρίζουν το μνημόνιο (Ντζήμερος, Γεοργλελές, Στούπας κλπ.. Και αυτά τα αναρτώ όπως και ο Ανδρέας. Απ’ όλα έχει ο μπαξές μας.

    Σειρά μου να σου ευχηθώ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ σε μια ευτυχισμένη οικογένεια. Για το νέος έτος ας περιμένουμε ακόμα λίγο.

    Πάντα φιλικά,
    Κριστιάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 1) Η χώρα έχει φτάσει στα όρια της. Όποια λύση κι αν δοθεί στο πρόβλημα δεν θα ναι εύκολη.
    Το θέμα είναι ποια απ' όλες τις πιθανές λύσεις θα βοηθήσει τον Ελληνισμό να μπορέσει να σταθεί όρθιος Εθνικά υπερήφανος και με Αξιοπρέπεια όχι τώρα, του χρόνου ή σε 5 χρόνια αλλά τουλάχιστον για έναν γεωπολιτικό "κύκλο" των επόμενων 40 ετών.

    2) Η κρίση δεν είναι οικονομική αλλά Γεωπολιτική.Εκεί υπάρχει ο κίνδυνος. Το ζητούμενο δεν είναι να έχουμε άμεσα χρήματα στο ταμείο από μια λύση αλλά αυτή η λύση (σε συνδυασμό με συσπείρωση στο εσωτερικό) να μας προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια ώστε να μπορέσουμε να ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ πλούτο.

    3) Σε αυτό το σημείο λοιπόν πρέπει χωρίς φόβο αλλά και χωρίς τσαμπουκά παρά μόνο με αποφασιστικότητα(όταν και όσο χρειάζεται) να ζυγίσουμε προσεκτικά τα συμφέροντα διαφόρων παικτών στη γεωπολιτική σκακιέρα και ταυτόχρονα να μην θυσιάζονται τα ΠΑΝΤΑ στο βωμό του "ρεαλισμού".

    4) Πραγματικός ρεαλισμός είναι το Εθνικό συμφέρον (όσο δύσκολη να ναι μια κατάσταση) και όχι η έλλειψη κάποιων αγαθών από τα ράφια για ένα χρονικό διάστημα(όσο απαιτηθεί).

    5) Εθνικό συμφέρον είναι η εδαφική ακεραιότητα και η Αξιοπρέπεια για τον μέσο Έλληνα που ταπεινώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Ο Έλληνας και η Ελληνίδα καλούνται να ζήσουν υπό οικονομικές συνθήκες που συνεχώς χειροτερεύουν.
    Τα νούμερα πάρα πολύ απλά δεν βγαίνουν. Μένουμε στο κοινό νόμισμα για γεωπολιτικούς λόγους.Αν βγούμε δεν είναι η έλλειψη αγαθών το θέμα. Αυτό (μέχρι ένα σημείο, όχι σε όλα τα αγαθά και κυρίως όχι στα εισαγόμενα) με έκτακτες λύσεις από μια μεταβατική κυβέρνηση θα λυθεί. Όπως και το ότι με έκτακτα διατάγματα για ένα χρονικό διάστημα να σταματήσουν κατασχέσεις, να γίνουν μειώσεις δανείων ή και διαγραφές δανείων(κάποιων) κτλ. Αυτά με πολιτική αποφασιστικότητα (και μάλιστα με εθνικοποιημένες τις τράπεζες...μέχρι αργότερα να πουληθούν κάποιες)θα έχουν λύσεις.

    6)Το μεγάλυτερο ρίσκο, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι τα οικονομικά συμφέροντα κάποιων που σε περίπτωση στάσης πληρωμών και άρνησης μέρους του χρέους μας(έπειτα από έλεγχο) θα προκαλέσουν Εθνική κρίση με τον γνωστό μπαμπούλα(και ίσως όχι μόνο..υπάρχουν κι άλλοι στη γειτονιά) καθώς και εσωτερική αναταραχή που τα Δεκεμβριανά του 2008 θα ναι Παράδεισος. Εκεί πρέπει να υπάρξουν έντονα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης μιας τέτοιας κατάστασης.


    Η Ελλάδα έκανε λάθη αυτό όμως δεν σημαίνει ότι διάφοροι "σύμμαχοι" της δεν τα εκμεταλλεύτηκαν "λαδώνοντας" και παγιδεύοντας μέρος της πολιτικόοικονομικής ελίτ ώστε να καταστήσουν τη χώρα μας ένα απόλυτα ελεγχόμενο προτεκτοράτο. Μια χώρα όπου η Εθνική Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια έχει χτυπηθεί πάρα πολύ. Πλέον δεν υφίσταται και ο Ελληνισμός πρέπει να το αντιληφθεί και να αντιδράσει όσο κι αν πονέσει ή απειληθεί.

    Ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού δεν "έφαγε". Υπάρχουν άνθρωποι που εργάστηκαν τίμια μια ολόκληρη ζωή και ακούν σήμερα ένα διεφθαρμένο σύστημα με αλαζονικό τρόπο να φέρνει μέτρα τα οποία ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ καταστρέφουν ή θα καταστρέψουν κόπους μιας ολόκληρης ζωής. Χαμένοι για χαμένοι(ας το αντιληφθούμε) τουλάχιστον ας σώσουμε με Εθνική συσπείρωση τον τόπο για τις επόμενες γενιές.
    Αν δεν ακουστεί ο λαός και δεν καταλάβουν κάποιοι που οδηγούν τον τόπο τότε η βία έρχεται. Η δράση προκαλεί αντίδραση και δυστυχώς τότε οι ήρεμες φωνές δεν θα ακούγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. είναι απλό Nativist. νομικά δεν το προχωρώ γιατί έχει έκταση και ένα βιβλίο Συνταγματικού ή Διεθνούς Δικαίου εξηγεί την κυριαρχία καλύτερα.
    πολιτικά το κύριο σημείο είναι ότι καμία χώρα δεν είναι ανεξάρτητη ούτε και οι ΗΠΑ αν θέλεις απλά και μόνο γιατί πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους συμμάχους τους και πρέπει να έχουν συνοχή στην πολιτική τους παγκοσίως έστω και στα λόγια. Όταν η χώρα δανείζεται για τα πάντα ακόμα και για διακοποδάνεια και για όσα γράφεις και εσύ, ποιος θα μας πάρει στα σοβαρά; Αν η χώρα έχει την αξιοπρέπεια να περνά με όσα έχει, ε τότε μπορεί να πάρει μια απόφαση χωρίς να ρωτήσει. Και κάτι ακόμα που δεν το αναπτύσσουμε πολύ. όταν δεν παράγεις, δεν έχεις και το ερέθισμα να σκεφτείς βαθιά. γιαυτό είμαστε μεταπράττες ξένων ιδεών και μάλιστα με χρονοκαθυστέρηση. οι πρόγονοι μας πρώτα άρχισαν να εξερευνούν, να εμπορεύονται και να αντιμετωπίζουν προκλήσεις και μετά γεννήθηκε η φιλοσοφία στην γη της Ιωνίας. Σκέψου πότε εξευτελίσθηκε η παιδεία στην χώρα μας. τότε που κάθε ένας από αυτούς που αναφέρεις έβγαζε άκοπα λεφτά και λοιδωρουσε τον δάσκαλο του χωρίου του που έπαιρνε τρεις και εξήντα παρά το διαβασμά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Eχω πολύ μεγάλη οικογένεια στην Ελλάδα και το πατρικό /μητρικό σπίτι ειναι ακομα εκεί
    Χωρίς να είμαι πρέσβυς , έχω αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε διάφορες χώρες , και δεν θεώρησα ουδέν ξένον καλυτερον των Ελλήνων
    Ως εγγονός Ελληνα στρατηγού και μαθητής Αναβρυτων , ο Εθνικισμός μου και η αγάπη μου για την Ελλάδα κυλάει στο αίμα μου
    Στο είπα προηγούμενως δεν υπάρχει " εκ του ασφαλούς " όπου και αν είσαι σήμερα .
    Αυτοί που δανείστηκαν χρωστάνε
    Οι περισσότεροι Ελληνες ΔΕΝ χρωστάνε τίποτα .
    Eαν μάθω οτι κινδυνεύει η Ελλάς , ιδίως από τους τουρκους , μα από οποιονδήποτε , γυρίζω αμέσως.
    Θυμήσου ,οι Ελληνες είμαστε παντού και οι πιο πολλοί θεωρούμε μεγάλη τιμή να πολεμήσουμε για την πατρίδα
    Οι Ελληνες δεν ειναι πρόβατα να πανε στο σφαγείο , και τα λόγια έχουν τελείωσει προ πολλού
    Σήμερα ήρθε η ώρα για μεγάλο τσαμπουκά φιλαράκο . Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε τα πολλά λόγια και να σώσουμε την γλυκεια Ελλάδα .
    Εκτιμώ τις γνώσεις σου και τα σχόλια σου με πιστοποιημένα στοιχεία , μα δεν χρειάζομαι δάσκαλο ,
    Μερικές στιγμές στην ιστορία της πατρίδας μου χρειάστηκε να πούμε ΟΧΙ, και να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας . Όλοι μας έχουμε γνώμες τις οποίες ελεύθερα εκφράζουμε στον ινφογνωμονα ,
    Με ρωτάς ΠΩΣ και Τι μπορούμε να κάνουμε ;
    Αυτο που κάνουμε αυτή τη στιγμη
    Μιλάμε για το θέμα , εκνευριζομαστε όλο και πιο πολύ , και κάποια στιγμη θα τους πάρει ο διαβολος .Κάτι αλλάζει δραστικά στα σίγουρα .
    Απάντηση περιττεύει μα μπορείς ,και εκ του ασφαλούς


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.