22/12/13

Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΟΒΙΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Αν ο Ταξίαρχος Καντάς τσέπωσε σύμφωνα και με την αυριανή Real News μίζα 3.000.000 ευρώ για ένα μόνο οπλικό σύστημα από την Ρωσία, το κυρίαρχο ερώτημα για την κοινωνία είναι πόσες μίζες πήραν οι από πάνω και οι από κάτω του όλα αυτά τα χρόνια. Τι έκαναν με όλα αυτά τα χρήματα. Μεζονέτες και καταθέσεις απλά ή πολιτικά κόμματα, ιδιωτικούς στρατούς, επιχειρήσεις, εφοπλιστές, τοπικοούς άρχοντες και εν τέλει μία Κυβέρνηση διαρκείας ανεξαρτήτως ιδεολογιών.

Είναι προφανές πλέον ότι εκατοντάδες εκατομμύρια εισήλθαν λάθρα στη χώρα, ξεπλύθηκαν μέσα από ιερές διαδικασίες και μεταφορές, αντλήθηκαν επιπλέον μέσα από τον Ελληνικό Στρατό και συντήρησαν έναν Στρατό, μέσα στο Στρατό. Το Στρατό της μίζας.

Κύριο χαρακτηριστικό όλων των συμμετασχόντων, ανεξαρτήτου ιδιότητας και βαθμού, η εχεμύθεια, η εργατικότητα, η ιεραρχία, η ευλάβεια και ο εθνικισμός. Το χειρότερο όλων η τρομοκρατία. Η τρομοκρατία σε όσους δεν ήταν αρκετά "έξυπνοι" και "ικανοί" να συμμετάσχουν στο παιχνίδι της διεφθαρμένης εξουσίας. Άριστοι αξιωματικοί είναι βέβαιο ότι απομακρύνθηκαν μέχρι και πρόσφατα γιατί απλά ήταν άριστοι και δεν συμμετείχαν στα ένστολα πάρτι. Ήταν κοινώς απείθαρχοι.

Κάθε μαφία διακρίνεται για τον αρχηγό της, την ιεραρχική δομή της και τις διασυνδέσεις της με την κρατική εξουσία. Ένας ιστός λοιπόν νομικής, πολιτικής, στρατιωτικής, επιχειρηματικής, θρησκευτικής και μέσων ενημέρωσης προστάτευε κάθε κ.Καντά, τους προϊσταμένους του, τους υφισταμένους και τους απογόνους αυτών μέχρι τις ημέρες μας, για να δρουν ανενόχλητα τα τρωκτικά του παρακράτους. Οι ευαίσθητες θέσεις στις προμήθειες και τις θέσεις εξουσίας επίλεκτων τμημάτων ήταν μόνιμα κατειλημμένες από τα διακομματικά αρπακτικά του χρήματος και της εξουσίας. Όταν κουράζονταν στη λεηλασία πηγαίναν στο εξωτερικό για ανάπαυση. Οι έλεγχοι πάντα αυστηροί, για τους άλλους όμως. Βλοσυροί ανωτάτοι βαθμοφόροι ήταν αρνάκια στα ψυχοπαίδια του παρακράτους, περιμένοντας υπάκουα τα ανταλλάγματα τους κάθε περίοδο κρίσεων μετά τις γιορτές.

Δεν είναι τυχαίο ότι παρά τις τόσες μίζες στην Ελλάδα δεν συνελήφθη ουδείς ένστολος και το χειρότερο η σημερινή έντιμη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δεν δημιουργεί μία Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων αντίστοιχη της Ελληνικής Αστυνομίας για να εντοπίζει και να απομακρύνει τους επίορκους αξιωματικούς. Δυστυχώς ακόμα και σε όσες υποθέσεις αναδείχθηκαν λαθρεμπορίου καυσίμων, κλοπής δημοσίου χρήματος και τρομοκρατίας ένα υπηρεσιακό πέπλο μυστηρίου απλώθηκε άμεσα καλύπτοντας τις μειοψηφίες, που έμαθαν να τρομοκρατούν τις πλειοψηφίες όπως σε τόσους άλλους τομείς της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Υπουργός Άμυνας κ.Αβραμόπουλος ένας διπλωμάτης της πολιτικής με φιλοδοξίες είναι βέβαιο πως δεν θα αφήσει άλλο τις σκιές να περιπλανώνται πάνω και μέσα στο στράτευμα και να το διαφεντεύουν. Εκκαθαρίσεις τύπου Ερντογάν ίσως απαιτηθούν με συλλήψεις στρατηγών έτοιμων για όλα. Έτοιμων να διοικούν και να καλύπτουν αξιωματικούς παραστρατιωτικών πολιτικών οργανώσεων και πελατών τραπεζών φορώντας την κόκκινη προβιά τους.

Ο έλεγχος φυσικά του από δεκαετίες πυρήνα του παρακράτους με την παραβίαση στο άβατο του είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει αντιδράσεις. Αν το 2014 μας βρει πιο καθαρούς ή πιο πληγωμένους, πολιτικά και κοινωνικά, θα το δούμε εξάλλου σύντομα. Είναι βέβαιο όμως ότι και οι δύο στρατοί είναι πολυπληθείς και σύντομα θα κυριαρχήσει μόνο ένας...

http://thedayaftergr.blogspot.gr/2013/12/blog-post_4795.html

2 σχόλια:

  1. Αδερφέ είδες ή άκουσες να γίνεται στην Αστυνομία, καμία δικογραφία ή σύλληψη ή να παρουσιάζεται οπτικοακουστικό υλικό για ανώτατους βαθμοφόρους; Είδες να ασκούνται ποινικές διώξεις για καταχράσεις εκατομμυρίων ή για άχρηστα συστήματα όπως το C4I, τα οποία πληρώθηκαν αλλά ποτέ δεν λειτούργησαν;

    Ή μήπως το μόνο που ακούστηκε ήταν ότι πιάστηκαν αραιά και που μερικοί κακομοίρηδες, που ήταν μόνον αυτό που λέμε η τελευταία τρύπα του ζουρνά;

    Λέει κάπου στην Αποκάλυψη: όνομα έχεις ότι ζεις, αλλά είσαι νεκρός...

    Υ.Σ. Τα σέβη στον ΚΥΡΙΟ Σάββα και στους συνεργάτες τους. Καλά χριστούγεννα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι αυτο κανεις προσπαθει να γινει ανωτατος αξιωματικος να μπει στο κολπο ευκαιριας δοθεισης (δεν λεω για ολους). Με τετοια παραδειγματα πατριωτισμου διερωτωμεθα γιατι αυτοκτονουν οι στρατιωτες στη σκοπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.