31/1/13

Το ΣΔΟΕ και τα παράδοξα μιας ανύπαρκτης Αρχής!

Βουλής 7. Πέμπτος όροφος. Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ). Αντικείμενο η εποπτεία και ως εκ τούτου ο έλεγχος των παρεχόμενων ελεγκτικών και λογιστικών υπηρεσιών. 
Όλα αυτά θεωρητικά. 
Γιατί πρακτικά η ΕΛΤΕ είναι ωσεί απούσα την ώρα που σκάνε το ένα πίσω από το άλλο τεράστια σκάνδαλα που ζημίωσαν με ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ τους φορολογούμενους. 
Η υπόθεση Λαυρέντη Λαυρεντιάδη είναι χαρακτηριστική. 
Η Τράπεζα της Ελλάδος από τις 18/11/2011 είχε ενημερώσει επίσημα την ΕΛΤΕ για τις υποθέσεις Proton Bank και Alapis, παροτρύνοντας πρακτικά για διενέργεια ελέγχου στις ελεγκτικές εταιρείες, που υπέγραφαν. 

FT: Παίζουν θέατρο οι κυβερνήσεις με τους φόρους


Ο Ντέιβιντ Κάμερον από το Νταβός είπε στις επιχειρήσεις που μειώνουν τις φορολογικές τους δαπάνες μεταβιβάζοντας τις δραστηριότητές τους σε άλλες χώρες "ξυπνήστε και μυρίστε τον καφέ". Ο στόχος ήταν σαφής. Η Starbucks βρίσκεται αντιμέτωπη με μποϊκοτάζ από τους Βρετανούς καταναλωτές, ενώ κατηγορήθηκε δημοσίως ότι λειτούργησε ανήθικα

Ε.Ε.: Αλλάζει το Δουβλίνο ΙΙ, παραμένει η πρόβλεψη για την πρώτη χώρα εισόδου

Ουδείς -εκτός από Μάλτα, Ελλάδα, Κύπρο και Ιταλία- επιθυμεί αλλαγή στη βασική πρόβλεψη του Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ, που αφορά την επιστροφή των αιτούντων πολιτικό άσυλο στην πρώτη χώρα εισόδου. Βελτιωτικές κινήσεις στο θέμα της προστασίας των αιτούντων πολιτικό άσυλο, περιλαμβάνει η αναθεώρηση της σχετικής κοινοτικής νομοθεσίας, που θα κληθούν να ενσωματώσουν τα κράτη-μέλη στην εθνική τους νομοθεσία το καλοκαίρι.

Συρία και Ιράν απειλούν το Ισραήλ με αντίποινα

Σε αντίποινα απειλεί πως θα προβεί η Συρία για τους χθεσινοβραδινούς βομβαρδισμούς δυτικά της πρωτεύουσας Δαμασκού, ενώ και το Ιράν αναφέρει ότι θα υπάρξουν συνέπειες για την πράξη αυτή.

Κουρδιστάν: Το KCK αμφισβητεί τους ισχυρισμούς σχετικά με τον οδικό χάρτη για υποχώρηση / Με ή χωρίς τον Οτζαλάν;

Mezopotamian Development Society (μτφ. Κριστιάν)
 
Όρος Κανδήλι - BIA News Desk 31-1-2013 – Η Ένωση Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK), κουρδική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την υποχώρηση των πολιτοφυλακών του PKK στο Βόρειο Ιράκ, λέγοντας ότι η σχετική ειδησιογραφία ήταν μέρος του ψυχολογική πολέμου.

ΔΝΤ, MEA MAXIMA CULPA

Βασίλης Βιλιάρδος 
Είναι απογοητευτικό να το διαπιστώνει κανείς αλλά, χωρίς καμία αμφιβολία, τόσο η «έκρηξη ανοησίας», όσο και η «παραπλάνηση» των Ελλήνων από τους πολιτικούς τους, «ένθεν κακείθεν», συνεχίζεται, χωρίς καμία ντροπή – παράλληλα με τη διασπορά ψευδών ελπίδων.
Ειδικότερα, ακόμη και οι πιο ανόητοι γνωρίζουν ότι, δεν πρέπει να κρίνεις κάποιον από αυτά που λέει, αλλά από αυτά που κάνει – από τις πράξεις του δηλαδή και όχι από τα λόγια του.

Ποιοί έκαψαν τη Μarfin το 2010 στην οδό Σταδίου

Μία μία μετρά τις... 1.000 ημέρες που πέρασαν από τον χαμό της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου η οικογένεια της 32χρονης κοπέλας που «έσβησε» -μαζί με το μωρό που κυοφορούσε-, όταν κουκουλοφόροι πυρπόλησαν το υποκατάστημα της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης πορείας κατά του Μνημονίου στις 5 Μαΐου 2011.

Η Ελλάδα της ... Ανατολικής Μεσογείου

Καστελόριζο: Δεν υπάρχουν γιατροί, νερό και καύσιμα

SOS εκπέμπουν οι 250 μόνιμοι κάτοικοι του Καστελόριζου, που εδώ και χρόνια δηλώνουν «ξεχασμένοι από Θεό και ανθρώπους». Η υποστελέχωση των υπηρεσιών του δήμου είναι το μικρότερο πρόβλημα για την ακριτική περιοχή, που αντιμετωπίζει καθημερινά την έλλειψη γιατρών, την αδυναμία μεταφοράς καυσίμων, την έλλειψη πόσιμου νερού.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ για ένα έγκλημα εις βάρος της πατρίδας και των Ελλήνων

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Ιωάννη Αποστολίδη του Παναγιώτη, π. δικηγόρου, κατοίκου Θεσσαλονίκης, οδός Καραολή – Δημητρίου  (πρώην Διοικητηρίου) αριθμ. 20, τηλ. 2310 550250, κιν.6932916443
ΠΡΟΣ: Τους Εισαγγελείς Οικονομικού Εγκλήματος κκ Γρ. Πεπονή και Σπ. Μουζακίτη - ΑΘΗΝΑ

ΠΡΟΣ ΔΙΑΔΟΣΗ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Θεσσαλονίκη, 18 Νοεμβρίου 2012

Άμεσα οι γεωτρήσεις για άντληση πετρελαίου στην Κύπρο

Εκτιμάται ότι στα οικόπεδα 10 και 11 και 12 κρύβεται τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου
Τέλος του χρόνου, γεωτρύπανο από την Νότιο Κορέα θα πραγματοποιήσει πέντε γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του Ισραήλ, με στόχο την εξεύρεση πετρελαίου και αμέσως μετά, η πλατφόρμα θα περάσει στην κυπριακή ΑΟΖ, και συγκεκριμένα στα οικόπεδα 10 και 11 της γαλλικής Τοτάλ και στο 12 της Νόμπολ.
Η ειδική πλατφόρμα της κορεάτικης Νταεβού στοιχίζει 625 χιλιάδες δολάρια την ημέρα, αλλά ο διευθυντής της υπηρεσίας ενέργειας Σόλων Κασίνης εκτιμά ότι στα τεμάχια αυτά κρύβεται ένα τεραστίων διαστάσεων κοίτασμα πετρελαίου.
Η ανόρυξη πετρελαίου θα φέρει στην Κύπρο έσοδα πολύ πιο γρήγορα από το φυσικό αέριο, καθότι όπως είπε ο κύριος Κασίνης, ούτε υποδομές χρειάζονται ούτε διασωληνώσεις. Θα φορτώνεται, πρόσθεσε, από εκεί που θα εξορύσσεται και θα πηγαίνει για διύλιση.
Καθημερινή Κύπρου

Νέες κινήσεις από την Άγκυρα στην ΑΟΖ

Το νέο ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας εισήλθε στα στενά των Δαρδανελίων χθες 
Το «ΜπαρμπαρόςΧαϊρεττίν Πασά» έχει μήκος 84 μέτρων και πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ερευνητικό σκάφος.
του Νίκου Στέλγια
Η απάντηση της Άγκυρας στην προώθηση και στην εντατικοποίηση των ενεργειών της Λευκωσίας στο πεδίο της ΑΟΖ, ονομάζεται «ΜπαρμπαρόςΧαϊρεττίν Πασά» και έχει μήκος 84 μέτρων. Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο ερευνητικό σκάφος, με σημαία των Μπαχαμών, το οποίο κατασκευάστηκε το 2011.

Παρουσίαση του βιβλίου της Ιφιγένειας Θεοδώρου "Η Γεύση της Ερήμου" στον Ιανό


Άγνωστα γεγονότα από τα μεγάλα γεγονότα των Ιμίων

Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης*
Ήταν πριν 17 χρόνια.  Η  υπόθεση των Ιμίων, που συγκλόνισε την Ελλάδα και τους Έλληνες. Τα Ίμια που άφησαν πληγή στην ψυχή των Ελλήνων, στην εθνική τους υπερηφάνεια και τις «γκρίζες ζώνες» ακόμη και σήμερα. 

Κυπριακές Εκλογές: ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΞΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ξύπνησαν τα φαντάσματα του παρελθόντος
Απογοήτευση στην Κύπρο από την πρώτη τηλεμαχία των υποψηφίων, όπου αναβίωσαν τα φαντάσματα του παρελθόντος.

«Τούρκος διπλωμάτης πώλησε απόρρητα έγγραφα για την Κύπρο»

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Today’s Zaman»
Του Νίκου Στέλγια
Υψηλόβαθμο στέλεχος του τουρκικού διπλωματικού σώματος φέρεται να διέρρευσε ύψιστης σημασίας μυστικά έγγραφα, που αφορούν την Τένεδο και την Κύπρο.
Με έναν αξιοσημείωτο ισχυρισμό έρχεται σήμερα στο προσκήνιο της τουρκικής επικαιρότητας, η αγγλόφωνη εφημερίδα της γειτονικής Τουρκίας «Today’s Zaman», η οποία διατηρεί στενές σχέσεις με το Κίνημα Γκιουλέν. Μεταξύ των άλλων, οι ισχυρισμοί της τουρκικής εφημερίδας αφορούν και το Κυπριακό.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου στέλνει τον Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, την ώρα που κάποιοι θέλουν να τον φυγαδεύσουν.

Tου Μιχάλη Ιγνατίου 
Βαριές ευθύνες Παπανδρέου
Ο «πόλεμος» ανακοινώσεων, που ξέσπασε μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου, είναι αποκαλυπτικός των διεργασιών που ξεκίνησαν μία εβδομάδα από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, τον Οκτώβριο του 2009, και κατέληξαν στην προσφυγή της Ελλάδας στο σκληρό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που οδήγησε σε εξαθλίωση τον ελληνικό λαό. 

Για "παράλογα όνειρα" των Ε/κ στη Μεσόγειο μίλησε ο Ερντογάν

Για "παράλογα όνειρα" της "ελληνοκυπριακής διοίκησης" στη Μεσόγειο έκανε λόγο ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν προσθέτοντας ότι οι ενέργειες των Ε/κ οδήγησαν την Αγκυρα σε αλλαγή στάσης στην περιοχή.

Απίστευτη φάρσα στη Σερβία: Πήρε συνέντευξη από πρωθυπουργό χωρίς να φορά εσώρουχο...

Πανικός έχει δημιουργηθεί στη Σερβία από τη συνέντευξη που πήρε στον σοσιαλιστή πρωθυπουργό της χώρας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, πασίγνωστη παρουσιάστρια χωρίς να φοράει το εσώρουχό της!
Η δημοσιογράφος, σαν άλλη Sharon Stone από την ταινία «Βασικό Ένστικτο», σταύρωνε τα πόδια της μπροστά στον έκπληκτο πρωθυπουργό που γούρλωνε τα μάτια του στο θέαμα.

Σαν σήμερα: Ίμια, η θυσία

 
31.1.1996.... Κρίση των Ιμίων: Κορυφώνεται και εκτονώνεται η Κρίση των Ιμίων, με αμερικανική παρέμβαση ("No ships, no troops, no flags" η προσταγή του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ). 

Άλλη εκδοχή δίνουν οι Σύροι για το ισραηλινό πλήγμα

Ο χάρτης που δημοσίευσε η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αποτυπώνει το σενάριο που διακινήθηκε αρχικά στα ΜΜΕ, το οποίο κατέρρευσε στη συνέχεια, με τους Σύρους να παίρνουν θέση ανοιχτά…
Μπερδεύει λίγο η κατάσταση με το ισραηλινό πλήγμα στη συνοριακή περιοχή Συρίας και Λιβάνου, μετά από το τηλεγράφημα του συριακού πρακτορείου ειδήσεων το οποίο δίνει μια διαφορετική εικόνα, χωρίς να αρνιέται ότι εκδηλώθηκε επίθεση.

Κοιτάσματα: Ένα… Βέλγιο ερεύνησαν οι Νορβηγοί, αισιοδοξούν, τι κάνουμε;

Μία περιοχή ίση… με το Βέλγιο φαίνεται να έχει καλύψει η νορβηγική εταιρία PGS (Petroleum Geo Services) η οποία έχει αναλάβει τα σεισμικά στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής και νότιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της χώρας μας.

Το απερίγραπτο παραλήρημα ενός γκριζόλυκου ψευδομουφτή της Θράκης…


    Σε νέο οχετό ψεύδους, θράσους και τουρκολαγνείας επιδόθηκε για μια ακόμη ο αρχιπράκτορας της Τουρκίας Αχμέτ Μέτε (που παριστάνει και τον «εκλεγμένο μουφτή» της Ξάνθης), σε σχέση με το θέμα του διορισμού των ιμάμηδων. Και θα συνεχίζει απτόητος βέβαια, όσο κανείς δεν τολμά να τον πετάξει με τις κλωτσιές πέρα απ’ το ποτάμι, στην…ζεστή αγκαλιά της Μητέρας Πατρίδας του!
    Όσοι διαβάζετε «Προξενείο-Στοπ», γνωρίζετε βεβαίως ήδη πάρα πολλά πράγματα για τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ως μία από τις πλέον χαρακτηριστικές και προκλητικές περιπτώσεις λακέδων της Τουρκίας και τοπικών οργάνων του Προξενείου Κομοτηνής για τον έλεγχο της μειονότητας.

Μεγαλεία για την Ντόρα


Μεγαλεία για την Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ ανακηρύχθηκε Επίτιμη Διδάκτορας  του Ευρωπαϊκού Πολυτεχνείου της Βουλγαρίας και πλέον παίρνει κι αυτή μια θέση στο πάνθεον των ακαδημαϊκών που μπορούν να ακολουθήσουν ακαδημαϊκή καριέρα.

Μάχη Βαγδάτης και Κούρδων για τον κολοσσό Exxon Mobil

Ένα γεωπολιτικό δράμα εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στο Ιράκ, καθώς ο Νούρι Αλ Μάλικι, πρωθυπουργός της χώρας, προσπαθεί να αποσπάσει την αμερικανική Exxon Mobil από την πλευρά των Κούρδων, δίνοντας τεράστια κίνητρα για να αποτρέψει την αποχώρησή της από το νότιο Ιράκ (κοίτασμα West Qurna 1, επένδυση αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων!), εγκαταλείποντας τις επενδύσεις της στα πολλά υποσχόμενα έξι κοιτάσματα (τα τρία είναι διαφιλονικούμενα) των Κούρδων στον βορά που έχει εμπλακεί…

Το δικαστήριο της ΕΖΕΣ απέρριψε τους ισχυρισμούς της «Icesave» κατά της Ισλανδίας και των κατοίκων της

καθ. Ερίκ Τουσέν, CADTM, (μτφ. Κριστιάν)
Μπορεί η ισλανδική επανάσταση των Πολιτών να ματαιώθηκε, στις 28 Ιανουαρίου 2013 δικαιώθηκε όμως δικαστικά ως προς την άρνηση των Ισλανδών (με 2 δημοψηφίσματα) να πληρώσουν τα χρέη του τραπεζικού συστήματος της χώρας τους.
Με ικανοποίηση έμαθε η CADTM (Επιτροπή για την κατάργηση του χρέους του Τρίτου Κόσμου) την απόφαση του δικαστηρίου της ΕΖΕΣ (Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελεύθερων Συναλλαγών), η οποία απορρίπτει όλες τις καταγγελίες που κατατέθηκαν από τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά της Ισλανδίας στην υπόθεση «Icesave» | 1 |.

30/1/13

Η υπαγωγή στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, για τα εννέα δέκατα της κοινωνίας μας αποτελεί τρελό όνειρο


 
Η απεργία στις συγκοινωνίες δεν είναι η πιο σημαντική. Ούτε η πιο αναίτια. Είναι όμως συμβολική και αποκαλυπτική. Δείχνει ότι η εποχή της παραπλάνησης έχει τελειώσει. Αν κάτι καλό μάς έμεινε απ’ αυτή την τριετία είναι ότι όλοι κάναμε ταχύρρυθμα μαθήματα οικονομίας. Μάθαμε να μετράμε. Καταλάβαμε ότι η ζωή δεν είναι μόνο πρόσθεση και πολλαπλασιασμός. Είναι και αφαίρεση. Ό,τι προστίθεται από κάπου αφαιρείται.

«Δεν ήξερα για τη λίστα Λαγκάρντ» λέει ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ

Μπέρδεψα τα ονόματα των πρεσβευτών κατάθεσε υπάλληλος του ΣΔΟΕ
Με τις καταθέσεις του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνου Μπίκα, και του υπαλλήλου του ΣΔΟΕ Θ. Φλωράτου συνεχίστηκαν οι εργασίες της Προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Αντώνης Σαμαράς: Νέο ξεκίνημα στις επιχειρηματικές σχέσεις με το Κατάρ

Μίλησε στην 1η συνεδρίαση του επιχειρηματικού συμβουλίου των δύο χωρών
Σημαντική για τις σχέσεις των δύο χωρών χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του επιχειρηματικού συμβουλίου Ελλάδας - Κατάρ.

Η αποφατική επιλογή

Του Στέφανου Κασιμάτη
Το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Κατάρ είναι από τα πριν τρικλοποδιασμένο». Ακούγοντας από το ραδιόφωνο τα θαυμάσια ελληνικά της Ρένας Δούρου, ανατρίχιασα.

Ιωάννης Κοραντής: «Τη στιγμή αυτή υπάρχει τουρκική συνδιαχείριση στη Θράκη»!...

Συνέντευξη στη Μύριαμ Νικολαΐδου - Ντενίση 
Η αλήθεια είναι ότι τον κ. Ιωάννη Κοραντή ήθελα να τον γνωρίσω εδώ και χρόνια. Έτυχε όμως να γνωριστούμε τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας με το ΛΑΟΣ.
Εκείνο που διέκρινα αμέσως στον απόφοιτο της Νομικής Σχολής Αθηνών, στον Πρέσβη επί τιμή, στον τέως  Διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (2004-2009) ήταν το διαπεραστικό του βλέμμα, ικανό να σε περάσει από «ακτινογραφία» μέσα σε λίγα λεπτά. Και χωρίς να το καταλάβεις. Ίσως γι’ αυτό τον φοβούνται αρκετοί, ίσως γι’ αυτό τον υπολογίζουν περισσότεροι. Η ουσία είναι ότι ο κ. Κοραντής εντάσσεται στην μειοψηφία των ανθρώπων εκείνων που δεν φοβούνται να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Γι’ αυτό το λόγο επέλεξα να του πάρω συνέντευξη. Γι’ αυτό το λόγο ήταν τόσο ενδιαφέρουσα η συζήτηση μαζί του. Και γι’ αυτό το λόγο ειπώθηκαν πράγματα που με έκαναν να νιώσω σαν… Μάτα Χάρι.
Περάσατε από ένα πόστο που αποτελεί «ηλεκτρική καρέκλα». Μιλάω ασφαλώς για την διοίκηση της ΕΥΠ από το 2004 έως και τον Ιούλιο του 2009. Δεχθήκατε ποτέ άνωθεν εντολές και παρεμβάσεις στο έργο σας; 
Η απάντηση είναι: Όχι! Σε όλη την θητεία μου είχα ελευθερία κρίσης και δράσης και ουδέποτε μου υποδείχτηκε οποιαδήποτε ενέργεια ή στρατηγική.

Ο Σόιμπλε είχε ζητήσει την έξοδο της Κύπρου από την ΕΕ!

Στο πλαίσιο εσωτερικών κυβερνητικών συσκέψεων στο Βερολίνο...
Έτοιμη να υπαναχωρήσει στο ζήτημα διάσωσης της Κύπρου, φέρεται η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με σημερινό αποκλειστικό δημοσίευμα της «Sueddeutsche Zeitung», στο οποίο ωστόσο επισημαίνονται οι επιφυλάξεις που διατηρεί ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Moody's διαψεύδει τον Στουρνάρα: Ύφεση και το 2014 με ορατό τον κίνδυνο χρεοκοπίας

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Στουρνάρας σε πρόσφατη συνέντευξή του εμφανίσθηκε βέβαιος πως η ανάκαμψη θα έρθει το 2014...

H Συρία «καταρρέει μπροστά στα μάτια όλων»

Κατεστραμμένα κτήρια στην Τζουρέτ αλ-Σαγιά στη Χομς.  
Ο απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Λακντάρ Μπραχίμι προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ μπορεί να καταφέρει να διατηρήσει την εξουσία για την ώρα, αλλά η χώρα «καταρρέει μπροστά στα μάτια όλων».

Στάλα στάλα το φαρμάκι του σκοτεινού παρασκηνίου για το φυσικό αέριο της Κύπρου

Κάθε φορά που το σκοτεινό παρασκήνιο των ξένων συμφερόντων απαιτεί να υποστεί ο Λαός μας το επόμενο πλήγμα και να κάμει μια νέα υποχώρηση προς τα ξένα συμφέροντα, «ψήνονται»   «υπογείως» κάποιοι Ηγέτες μας και όταν όλα είναι έτοιμα για να εξυπηρετηθούν και πάλιν τα ξένα συμφέροντα, κάποιος από τους Ηγέτες μας θα ρίξει την πρώτη δοκιμαστική «βολή» για να σφιγμομετρηθούν αντιδράσεις και αντιστάσεις.

"Μια βαλίτσα μαύρο χαβιάρι", της Σοφίας Προκοπίδου

 Στις εκδόσεις «Αδελφοί Κυριακίδη» κυκλοφόρησε το βιβλίο της δημοσιογράφου Σοφίας Προκοπίδου «Μια βαλίτσα μαύρο χαβιάρι» .
Η έκδοση αποτελείται από  συλλογή 18 διηγημάτων με μία κεντρική ηρωίδα την Αντιγόνα που είναι στη θέση της ακροάτριας ή παρατηρήτριας, αλλά και πρωταγωνίστριας στα γεγονότα που συμβαίνουν στην πρώην ΕΣΣΔ –και την Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. 
Οι τίτλοι των διηγημάτων λένε από μόνοι τους: «Ο μικρός Στάλιν», «Ο Αχιλλέας και ο Βοροσίλοβ», «Ο ξάδελφος ΒασιλιάςΚωνσταντίνος Β'» , «H γιαγιά Μαρία, o γάτος και o Στάλιν», «Πως ο θείος Κώστας έφτυσε το Λένιν», «Ο Όμηρος και η Μαρία Κάλλας», «Ο Αχιλλέας και το 26ο συνέδριο του ΚΚΣΕ». «Μυστική οργάνωση «Παιδαγωγική Εταιρία», «ΚΚΣΕ και το νεφρό της Αντιγόνας», «Ο «Γάμος» της 25ης Μαρτίου»…

Πανελλήνιο Πολιτιστικό Αντάμωμα στη Θράκη

ΘΡΑΚΗ.jpg

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
5, 6 και 7 Ιουλίου 2013
Οργάνωση: Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης
Συντονισμός: Ελληνικό Ηλεκτρονικό Κέντρο (HECwww.greece.org

Μια χρήσιμη υπόμνηση από τον "Σουλειμάν"


της Ελίνας Γαληνού                             
Οπως έχει καταγραφεί ιστορικά, πολλοί Ελληνες υπηρέτησαν σε θέσεις σημαντικές, κατά την οθωμανική κυριαρχία. Και είναι γεγονός ότι η παρουσία τους όσον αφορά την διατήρηση και ανάπτυξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, υπήρξε σημαντική.

Σαν σήμερα: ο Χίτλερ καγκελάριος

30 Ιανουάριο 1933.... Ο Αδόλφος Χίτλερ ορκίζεται καγκελάριος της Γερμανίας.

Διαφάνεια στην προμήθεια στρατιωτικών εξοπλισμών ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της προμήθειας στρατιωτικών εξοπλισμών, με ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους υπουργούς Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας.
Οι ερωτώντες βουλευτές επικαλούνται σχετικές αναφορές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη διάρκεια ομιλίας του (17/1/2013) στην Ολομέλεια της Βουλής, που όπως αναφέρουν συνιστούν «δημόσια ομολογία» της εμπλοκής γερμανικών εταιρειών προμήθειας αμυντικού υλικού σε σκάνδαλα.

Ελληνοαμερικανός κροίσος για δήμαρχος στη Νέα Υόρκη!

Το όνειρο πολλών ετών να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιδιώκει ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός, Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα και επισήμως ότι θα διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου για την αντικατάσταση του επίσης κροίσου Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος κατόρθωσε να αλλάξει τη νομοθεσία και να επανεκλεγεί για τρίτη τετραετή θητεία ως δήμαρχος.

Προς απέλαση ακραίων ιμάμηδων από τη Γαλλία

Ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς ανακοίνωσε ότι η Γαλλία πρόκειται να απελάσει «εντός των προσεχών ημερών»  ξένους ριζοσπάστες ιμάμηδες στο πλαίσιο μάχης εναντίον του «παγκόσμιου τζιχαντισμού».

Η πρόταση για τον φόρο στους χριστιανούς

της Ελίνας Γαληνού
Το να υποστηρίζονται από διάφορα πολιτικά κόμματα, θέσεις (δήθεν) περί ανεξιθρησκείας, δεν αποτελεί βεβαίως την "γλαύκα που κομίζουν στην Αθήνα".

ΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ή Η ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Σάββας Παύλου
Untitled-1
Ο Λένιν, ο Τρότσκι και ο Κάμενεφ (δεξιά και αριστερά του Λένιν) στην 2η επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης (1919).
Τα δύο βέλη δείχνουν τα πρόσωπα του Κάμενεφ και του Τρότσκι

Δυο φωτογραφίες που αποδεικνύουν την ιστορική πλαστογράφηση του σταλινικού καθεστώτος.

Αξίες και πρότυπα για τους νέους μας

Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Η αυριανή εορτή των Τριών Ιεραρχών φέρνει στην επικαιρότητα το αίτημα να συνδυάσουμε τα κείμενα και τα διδάγματα των μεγάλων αυτών Πατέρων της Εκκλησίας με τις σύγχρονες ανάγκες της Παιδείας και με την κρίση που βιώνουμε. Πιστεύω ότι σε μία δύσκολη εποχή όπως είναι η σημερινή η ελληνορθόδοξη παιδεία μπορεί να καλλιεργήσει μηνύματα αισιοδοξίας και να δώσει πρότυπα ζωής στα παιδιά μας.Όταν διαβάζει κάποιος τα βιβλία διαφόρων τάξεων και επιπέδων του σχολείου διερωτάται γιατί ταλαιπωρούμε τους νέους μας χωρίς αξίες και πρότυπα.

Μεγάλη Βρετανία. Ο κλασικός στρατηγικός εξισορροπητής στην Ευρώπη ανέλαβε δράση.

Δημήτριος Καρατζίδης*
Ο οραματιστής της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης Jean Monnet προέβλεψε ότι στη μακροχρόνια αυτή διαδικασία θα υπάρχουν και κρίσεις. Όμως πίστευε ότι «οι κρίσεις αυτές θα αποτελούν τον μεγάλο «ενοποιητή».
Πέρασε μια βδομάδα από την ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στο Bloomberg του Λονδίνου, για τις σχέσεις Μεγάλης Βρετανίας (ΜΒ) και Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), και αναλυτές και αρθρογράφοι προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το μήνυμά του.

Η Τουρκική Βουλή εξετάζει αίτημα για την επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τεμένους

Κωνσταντινούπολη, ρεπορτάζ-φωτογραφίες του Νίκου Μαγγίνα
Έκπληξη αποτέλεσε η είδηση πως η τουρκική βουλή (η μεγάλη εθνοσυνέλευση), έκανε δεκτή την υποβολή αιτήματος και το μελετά, να επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τζαμί. Το αίτημα προς την Βουλή της Άγκυρας κατέθεσε ένας Τούρκος πολίτης, ονόματι Ταλιπ Μποζκούρτ, από την πόλη Καχραμανμάρας της Ανατολίας, και ζητά να λειτουργήσει και πάλι η Αγία Σοφία ως χώρος προσευχής. Ο Ναός της Αγίας Σοφίας μετατράπηκε σε Τζαμί αμέσως μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453. Υπενθυμίζεται ότι από 1935 ο Ναός-σύμβολο της Χριστιανοσύνης λειτουργεί ως μουσείο. 

Πρόσκληση στην εκδήλωση: Κύπρος και Τρομοκρατία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Πυροβολικού σας προσκαλεί στην διάλεξη του Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ), Χρήστου Ιακώβου
με θέμα:
 "Κύπρος και Τρομοκρατία: Η δολοφονία του Γιούσεφ ελ Σεμπάι και η επιδρομή Αιγυπτίων καταδρομέων στην Κύπρο το 1978" 
Η διάλεξη διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ)

Μια σοφή ιαπωνική στρατηγική κίνηση με την Ακτοφυλακή

Σε μια έξυπνη στρατηγικά κίνηση προχώρησε η Ιαπωνία, αποδεικνύοντας ότι παίρνει πολύ στα σοβαρά το ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Κίνα με αφορμή τις νήσους Σενκάκου (όπως τις αποκαλούν οι Ιάπωνες) / Ντιαόγιου (όπως τις αποκαλούν οι Κινέζοι).

Ο Ερντογάν προσφέρθηκε να φτιάξει τζαμί στην Αθήνα

Στη συνάντηση με το Σαμαρά στο Κατάρ
 
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν συναντήθηκε στο Κατάρ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και  πρότεινε στον Έλληνα ομόλογό του, να κτίσει ένα τζαμί στην Αθήνα.

Λιλλήκας απ’ τον 1ο γύρο

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Τ Ι Θ Ε Τ Α Ι και ευθέως: Αν ο λαός έχει αποκτήσει την αναγκαία πολιτική ωριμότητα κι αισθάνεται άξιος, πρόθυμος και ικανός να εγκαταλείψει τον καναπέ του παθητικού τηλεθεατή-οπαδού και υπηκόου των πολιτικών, για ν’ αναλάβει το μερίδιο ευθύνης του ενεργού πολίτη, αξιώνοντας εμπράκτως (με την ψήφο του) περισσότερη εξουσία στον λαό και -άρα- ουσιαστικότερη δημοκρατία, τότε, πιθανόν, η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος θα πρέπει ν’ αναδείξει τον κ. Γ. Λιλλήκα, Πρόεδρο από τον 1ο γύρο των εκλογών, για ένα σπουδαιότατο λόγο: Δεσμεύτηκε να θεσμοθετήσει τη δυνατότητα του λαού να διώχνει απ’ την εξουσία, προ της λήξεως της θητείας του, τον Πρόεδρο και κάθε εκλελεγμένο, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου του κ. Λιλλήκα, αν κι εφόσον με την πολιτική του, τις πράξεις, τις αμέλειες και τις παραλείψεις του, χάσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος. 

"Καταρρέει" το πελατειακό κράτος...


Του Γιώργου Κράλογλου
Άριστη και ντόμπρα πέρα για πέρα η επίθεση του ΚΚΕ στον υπουργό Εργασίας κ. Γ. Βρούτση που είχε το θράσος να αποκαλέσει αποτέλεσμα πελατειακών σχέσεων τα ασφαλιστικά Ταμεία των εργαζομένων. Τα Ταμεία που συντηρούν με νύχια και με δόντια οι εργαζόμενοι για τα δικαιώματά τους στην ασφάλιση και την σύνταξη.

Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός στρέφεται κατά της Γαλλίας

Τιερί Μεϊσάν (μτφ. Κριστιάν)
H Γαλλία οργάνωσε τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (SLA), ακόμη και του έδωσε τη σημαία του, αυτή της γαλλικής Εντολής της Συρίας (1920-1946).

Βρήκαν τους δολοφόνους της Marfin;

Δύο πρόσωπα καλούνται να απολογηθούν την Παρασκευή στον ανακριτή για κακουργηματικές πράξεις για την τραγική υπόθεση με τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Marfin Εgnatia Bank στις 5 Μαΐου του 2010, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Σε γαλλική επιθεώρηση «πρωταγωνιστεί» ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου, μετά την τρομερή επιτυχία του τόσο ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όσο και ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, τώρα εμφανίζεται σε νέο «ρόλο».

Can Israel s New Coalition Fix Relations with Turkey?

By Steven A. Cook , The ATLANTIC Monthly, Jan 28 2013, 
Tensions between Jerusalem and Ankara run too deeply for a single election to make much difference.