30/4/13

Αναστολή πτήσεων πάνω από εμπόλεμες ζώνες για τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες

Την αναστολή πτήσεων, μέχρι νεωτέρας, πάνω από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, ζήτησε η  Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορικών Μεταφορών  (Rosaviatsia ) από τις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες, μετά το χθεσινό περιστατικό με ρωσικό επιβατικό αεροσκάφος που μόλις απέφυγε πυραύλους που εκτοξεύτηκαν εναντίον του, πάνω από τη Συρία.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο επισκέπτεται για πρώτη φορά το Ισραήλ

Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας ρωσικό πολεμικό πλοίο επισκέπτεται το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η επιστροφή του απολωλότος (ή αλλιώς του κατρακυλώ(ν)τος!!!)

Του Στέφανου Κασιμάτη
Αργά ή γρήγορα, θα το βλέπαμε κι αυτό. Ο Κώστας Μαρκόπουλος, πρώην υπουργός της Ν.Δ., πρώην κραταιός «Σαμαροφύλαξ», πρώην δεξί χέρι του Πάνου Καμμένου και νυν ανεξάρτητος βουλευτής, ψήφισε υπέρ του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Κυριακής και περιμένει πλέον ένα νεύμα για να επιστρέψει χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες στη Ν.Δ. και να ξεχάσει όσο πιο γρήγορα μπορεί -και αυτός και όλοι μας- την ατυχή περιπέτειά του με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Ελληνίδα ερευνήτρια στην Ελβετία ανακαλύπτει πώς το «κακό» λίπος μετατρέπεται σε «καλό»


Επιστήμονες σε ένα από τα κορυφαία ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του κόσμου, στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΕΤΗ) της Ζυρίχης στην Ελβετία, ανάμεσα στους οποίους μία Ελληνίδα βιολόγος, κατάφεραν για πρώτη φορά να ανακαλύψουν τον μηχανισμό με τον οποίο τα κύτταρα του λευκού («κακού») λίπους μετατρέπονται σε κύτταρα καφέ («καλού») λίπους σε ένα ζωντανό οργανισμό. Το επίτευγμα αυτό, που έγινε σε ποντίκια, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών κατά της παχυσαρκίας στους ανθρώπους.

Αλβανία: Ωρολογιακή βόμβα ο Αναλφαβητισμός

57% των δεκαπεντάχρονων είναι αναλφάβητοι
Απρίλιος 30, 2013
Ως ‘ωρολογιακή βόμβα’ για το μέλλον της χώρας χαρακτήρισε τον αναλφαβητισμό στην Αλβανία,  ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, αναφερόμενος  στα στοιχεία που δημοσίευσε η Παγκόσμια Τράπεζα για το επίπεδο αναλφαβητισμού στην Αλβανία.
Ο Ράμα σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους, τόνισε  ότι η έκθεση παρουσιάζει μια δραματική κατάσταση στη χώρα και ότι η κυβέρνηση αρνείται ότι έχει επιδεινώσει την κατάσταση στον τομέα της εκπαίδευσης.
«Θέλω να τονίσω ότι η κατάσταση  έχει φθάσει σε δραματικό σημείο, σύμφωνα με την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία εκτιμά ότι το 57 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 15 ετών είναι αναλφάβητοι. Είναι ένα σοβαρό τραύμα για τη χώρα, το οποίο εμβαθύνει.

Η Ενέργεια στο Επίκεντρο της Επίσκεψης Αβραμόπουλου στο Αζερμπαϊτζάν

Με την απόφαση να πραγματοποιηθεί κοινό υπουργό συμβούλιο στα πρότυπα του κοινού υπουργικού συμβουλίου που έγινε με την κυβέρνηση της Τουρκίας, ολοκληρώθηκαν οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών στο Αζερμπαϊτζάν με την πολιτική ηγεσία της χώρας.

Η Τουρκική Στρατηγική Προσπαθεί να Εμφανίσει την Ελλάδα ως «Διεθνή Ταραξία» στην Ανατολική Μεσόγειο


Γίνεται όλο και περισσότερο αντιληπτό ότι η Τουρκία επιχειρεί να επηρεάσει χώρες που έχουν θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα και την Κύπρο ώστε να επιβάλει τη δική της άποψη περί του Δικαίου της Θάλασσας στην Ανατολική Μεσόγειο και να απομονώσει διπλωματικά τον Ελληνισμό.

30 Απριλίου 1825: Η πυρπόληση του τουρκικού στόλου στη Μεθώνη της Μεσσηνίας

Ναυμαχία 1825
Το κατόρθωμα του Πιπίνου και του Μιαούλη
Η κατάκτηση της Σφακτηρίας από τους Αιγυπτίους και ο θάνατος 400 και πλέον Ελλήνων εκεί, καθώς και η συνεχής απειλή του εχθρικού στόλου (που αμφισβητούσε την ελληνική ναυτική κυριαρχία) και ο κίνδυνος κατάληψης του Νεοκάστρου, έκαναν τον Μιαούλη να ζητά δράση. Και εκείνη την στιγμή γύριζε στο μυαλό του η ιδέα να κάνει κάτι παράτολμο πριν απομακρυνθεί: να μπάσει στο λιμάνι του Ναυαρίνου τα δύο πυρπολικά του και να κάψει όσο γινόταν περισσότερα πλοία  του αιγυπτιακού στόλου.

Der Standard (Αυστρίας) για Ελλάδα: 3.000 νησιά, ήλιος και θάλασσα

«Η Ελλάδα επανέρχεται ως αγαπητός προορισμός για διακοπές και αυτό δεν πρέπει να προξενεί απορία, καθώς η πεντακάθαρη θάλασσα, ο ήλιος και τα θαυμάσια τοπία, απέχουν λιγότερο από δύο ώρες πτήσης» τονίζεται στην εισαγωγή του δισέλιδου τουριστικού αφιερώματος με τίτλο «Τρεις χιλιάδες νησιά, ήλιος και θάλασσα», στο ένθετο «Ταξίδια» της αυστριακής εφημερίδας «Der Standard».

Για «δήθεν γενοκτονίες των Τούρκων, γράφει Mουσουλμάνος της Θράκης!

 
Όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η άρνηση της Γενοκτονίας των Αρμενίων θεωρείται αδίκημα, δεν θα ήταν ίσως άκαιρο να ανοίξει αυτή η συζήτηση.
Όχι δεν πρόκειται για λογοκρισία,πρόκειται για τον στοιχειώδη σεβασμό στις ανθρώπινες ψυχές που χάθηκαν στις γυναίκες και στα παιδιά που σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους. Και δεν είναι “λερωμένη” η ιστορία της γειτονικής χώρας μόνο με την Γενοκτονία των Αρμενίων. Έχουν πολλές τέτοιες “κόκκινες” σελίδες.

Άγκυρα σε Downer: Οι Ε/κ να μην πειράξουν τους υδρογονάνθρακες

Διασομελάβηση των ΗΠΑ για επιτάχυνση των συνομιλιών στο Κυπριακό αναμένει η Τουρκία
Του Νίκου Στέλγια
Η Άγκυρα προειδοποίησε τον ΟΗΕ ότι σε περίπτωση που η Λευκωσία συνεχίσει να αγνοεί τον ρόλο της στην ΑΟΖ θα προκύψουν μεγάλα προβλήματα στο Κυπριακό.
Μήνυμα σε αυστηρό τόνο στον Alexander Downer μεταβιβάζει η Άγκυρα, η οποία αναμένει την διαμεσολάβηση της Ουάσιγκτον για την επιτάχυνση των συνομιλιών στο Κυπριακό.

Τζακούζι, μασάζ και σούσι σε εξωτικούς παραδείσους κέρναγε ο “διεφθαρμένος λαός” τον ηγεμόνα Παπανδρέου

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου
Στα πρόθυρα εγκεφαλικού λέγεται ότι βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος όταν πήρε στα χέρια του τον λογαριασμό των 200.000 ευρώ για το ταξίδι του Γιώργου Παπανδρέου στην τροπική Κόστα Ρίκα. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Ιανουαρίου του 2012, αλλά ο κ. Παπανδρέου είχε φροντίσει να βρίσκεται εκεί και το Παρασκευοσαββατοκύριακο!

ΗΠΑ: Στο σπίτι όπου διαμένει η χήρα Τσαρνάεφ το FBI

Πράκτορες του FBI συνέλεξαν χθες στοιχεία και δείγματα DNA από το σπίτι όπου διαμένει η χήρα του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, ενός από τους υπόπτους για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστόνης που σκοτώθηκε στη διάρκεια καταδίωξης από αστυνομικούς.

Κύπρος: Υπερψηφίστηκαν τα μνημονιακά νομοσχέδια

Υπερψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της κυπριακής βουλής τα μνημονιακά νομοσχέδια που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Τι κατάφερε το μνημόνιο; Ο Έλληνας να παίρνει το μισό μισθό από τους άλλους Ευρωπαίους

Greek Money
imageΑντιμέτωπους με δραματικές μειώσεις μισθών, απολύσεις, λουκέτα και ρεκόρ ανεργίας βρίσκει τους Έλληνες η εργατική Πρωτομαγιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα πριν από το 2010 βρισκόταν στο 60% του μέσου ευρωπαϊκού όρου.

Με τις μειώσεις που έχουν γίνει την τελευταία τριετία το ποσοστό αυτό έχει διαμορφωθεί στο 49%, πράγμα που σημαίνει ότι ο Έλληνας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό παίρνει κάτι λιγότερο από τα μισά χρήματα που εισπράττει ο μέσος Ευρωπαίος στις αναπτυγμένες χώρες, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

ICG: Syria conflict symbolises how Turkey’s “zero problem” policy has become multiple problems

Blurring the Borders: Syrian Spillover Risks for Turkey


EXECUTIVE SUMMARY AND RECOMMENDATIONS
Turkey has struggled to find the right response to the Syrian civil war, which has brought shellfire, bombs, militias, refugees, sectarian tensions and uncertainty to its southern border. It has so far generously welcomed at least 300,000 Syrians. But this number could triple this year and prove unsustainable, with Turkey and the international community slow to work together, the Syrian conflict in a stalemate and Syria turning into a failed state. The border province of Hatay – whose geography and population make it a microcosm of Syria in Turkey – epitomises the humanitarian and security challenges Ankara faces. But Hatay also shows how refugees can be safely looked after. Turkey should allow entry to destitute Syrians waiting to cross, and change its regulations so that it can better receive international funds and assistance. The international community in turn should be far more generous and engaged in support of the Turkish aid effort.

Συρία: Δεκατρείς οι νεκροί, και 70 οι τραυματίες από την έκρηξη στο κέντρο της Δαμασκού

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο της Δαμασκού στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους σήμερα και προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές σε μια εμπορική συνοικία σε ώρα κοσμοσυρροής, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Ομιλία του Γιώργου Λιλλήκα στην εκδήλωση της ΕΣΗΑΕΚ που πραγματοποιήθηκε στις 24/04/2013


Ντροπή τους και ντροπή μας ---- Βαρύ το «τιμολόγιο» της εισβολής

Άριστος Μιχαηλίδης
ceb5ceb9cf83ceb2cebfcebbceae
Δεκάδες χαμένα δισεκατομμύρια από το 1974
Μόνο όσα βρήκαν μέσα στα σπίτια, στα καταστήματα, στα ξενοδοχεία, στα σχολεία και στα εργοστάσια, οι αδελφοί μας Τουρκοκύπριοι όταν μετακινήθηκαν στην κατεχόμενη Κύπρο το 1974, θα έπρεπε να τους κάνουν να ντρέπονται και να σιωπούν.

Μπόμπολας και Σια για την ΕΥΑΘ

Τρία επιχειρηματικά σχήματα για ιδιωτικοποίηση και μια κίνηση πολιτών για… κοινωνική διαχείριση
Τέσσερα επιχειρηματικά σχήματα εκδήλωσαν σήμερα αρχικό, μη δεσμευτικό ενδιαφέρον, για το 51% της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ). Η γαλλική Suez Environment από κοινού με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ (συμφερόντων Μπόμπολα – Καλιτσάντση), η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ σε κοινό σχήμα με τον επιχειρηματία Γ. Αποστολόπουλο του ομίλου Ιατρικού Αθηνών και με ισραηλινή εταιρεία ύδρευσης Mekorot, ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης και μια πρωτοβουλία πολιτών «Κίνηση 136».

Οι κεραυνοί του Χάμπερμας κατά της Γερμανίας και οι συγκρούσεις στην Ευρώπη

του Γ. Μαλούχου
Οι κεραυνοί του Χάμπερμας κατά της Γερμανίας και οι συγκρούσεις στην Ευρώπη
Μίλησε για τον ηγεμονισμό της Γερμανίας στο σύνολό της, στην ηγέτιδα τάξη της που προωθεί με όλη της τη δύναμη την επανεθνικοποίηση της Ευρώπης μέσα από τον γερμανικό ηγεμονισμό.
Κεραυνούς για την ίδια του την πατρίδα, τη Γερμανία, εξαπέλυσε ο Γιούργκεν Χάμπερμας, ο κατά κοινή ομολογία πιθανότατα σημαντικότερος εν ζωή ευρωπαίος διανοούμενος: μιλώντας στο Βέλγιο, στο Πανεπιστήμιο της Λουβαίν, είπε ότι η πολιτική της Γερμανίας οδηγεί την Ευρώπη σε καταστροφή. Είπε ότι η δημοκρατία δεν είναι πια δεδομένη και ότι οι χειρισμοί του Βερολίνου στην κρίση ξυπνούν τα «φαντάσματα της ιστορίας».

Ιστορία και ονομασίες των Ελληνικών φύλων

Πελασγοί: Το κοινό όνομα όλων τών προϊστορικών καί προκατακλυσμιαίων Ελληνικών φύλων. Σύγχρονοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και γλωσσολόγοι έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν τους "Πελασγούς", έναν όρο με μάλλον ασαφές περιεχόμενο, με διάφορους υλικούς πολιτισμούς, γλωσσολογικές ομάδες κ.λ.π. αλλά πρόκειται περί άλυτου "προβλήματος".

Ρένα Δούρου: Αίτημα ηθικό, χρέος απαράγραπτο. ------------------ Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος: Απάντηση στο άρθρο της Ρένας Δούρου στην Αυγή

Δούρου Ρένα
«Όποιος δεν θέλει να θυμάται την απανθρωπιά, γίνεται πάλι ευπρόσβλητος σε νέους κινδύνους μετάδοσής της». Αυτά ήσαν τα λόγια του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ, του προέδρου της Δυτικής Γερμανίας, από το 1984 ώς το 1994, στις 8 Μαΐου του 1985, στη γερμανική Βουλή, κατά την επέτειο της λήξης του Β' Παγκοσμίου πολέμου… Ο πρώτος πρόεδρος της ενοποιημένης Γερμανίας έδινε μεγάλη έμφαση, όπως άλλωστε όλοι οι πολιτικοί της γενιάς του που γνώρισαν τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, στο χρέος της μνήμης, ένα χρέος απαράγραπτο.

100 άνθρωποι με επιρροή στο χώρο του βιβλίου

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

Αφιέρωμα Book Voice
n
Γράφαμε στο προηγούμενο τεύχος για τα 100+6 πιο επιδραστικά πρόσωπα στη μουσική σήμερα και όλη η Αθήνα συζητάει γι’ αυτό. Γράφαμε ότι σε αυτή την εποχή, που όλα αλλάζουν, η μουσική δεν σταματάει ποτέ, ακόμη κι όταν –όπως λένε πολλοί– η μουσική βιομηχανία καταρρέει. Το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο των εκδόσεων. Μπορεί η πτώση του τζίρου να έχει φτάσει στο 30-40% ή και το 50%, τα χρέη των βιβλιοπωλών να φέρνουν σε απόγνωση τους εκδότες, τα «κανόνια» των διανομέων να τσακίζουν την αγορά, το κλείσιμο ιστορικών βιβλιοπωλείων να φέρνει κατάθλιψη στους βιβλιόφιλους, όμως το βιβλίο δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι μια παθιασμένη ιστορία για εκδότες, επιμελητές, μεταφραστές, συγγραφείς, πωλητές, δημοσιογράφους, αναγνώστες, bloggers.

Μεγάλη Τρίτη - Το Τροπάριο Κασσιανής

Μεγάλη Τρίτη: Η Εκκλησία θυμάται την παραβολή των 10 Παρθένων. Το βράδυ ψάλλεται στις Εκκλησίες ο όρθρος της Μεγάλης Τετάρτης. Στην υμνολογία κυριαρχεί το γεγονός της αλείψεως του Κυρίου δια μύρων υπό πόρνης γυναικός, ενώ ψάλλεται ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή τροπάρια της θρησκευτικής υμνολογίας: Το τροπάριο της Κασσιανής.
Ακούστε (βίντεο) να το ψάλλει η  Χορωδία του Αγίου Ρωμανού της Βηρυτού

Ένταση στις σχέσεις ΗΠΑ – Τουρκίας

 εξαιτίας της σχεδιαζόμενης επίσκεψης Ερντογάν στη Λωρίδα της Γάζας
Dorian Jones, Επιμέλεια Δημήτρης Μανής
Τεταμένες είναι τις τελευταίες ημέρες οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας εξαιτίας της σχεδιαζόμενης επίσκεψης του τούρκου Πρωθυπουργού, Ριτζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Τουρκία απέρριψε δημόσια έκκληση των ΗΠΑ για αναβολή του ταξιδιού, που είναι προγραμματισμένο για τον ερχόμενο μήνα.

Δανειακή Σύμβαση: H τρίτη (και φαρμακερή) απόπειρα κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας από την ίδρυσή της και η στάση του ΑΚΕΛ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Οι αποφάσεις που καλείται να λάβει η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων δεν συνιστούν μια επιλογή α’ ή β’ οικονομικής πολιτικής. Ισοδυναμούν με έμμεση κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και επομένως, καμία Βουλή, καμιά κυβέρνηση, κανείς Πρόεδρος δεν έχουν δικαίωμα να τις πάρουν, πολύ περισσότερο όταν εξελέγησαν υπό τελείως διαφορετικές συνθήκες και χωρίς να έχουν ζητήσει καμία εντολή για αυτά τα οποία πράττουν.

Οι μιναρέδες απειλούν την Πόλη

Σταύρος Θεοδωράκης
Στην Πόλη με έφερε ο Καβάφης. Ο Αλεξανδρινός είχε ζήσει 28 μήνες στο Νιχώρι στον Βόσπορο και φέτος, με αφορμή τα 150 χρόνια από την γέννησή του, έγινε στην Πόλη ένα εξαίρετο μαθητικό συνέδριο. Στο αεροδρόμιο προσγειώθηκα απόγευμα και οι δρόμοι προς το κέντρο ήταν γεμάτοι τουλίπες. Όχι για τον Καβάφη – άλλωστε τα «Ωραία λουλούδια και άσπρα» που αναφέρει κάπου ο ποιητής είναι μάλλον γιασεμιά (ή, μήπως, άσπρα τριαντάφυλλα;).

Είναι ψέμα ότι η “διευθέτηση” του Κυπριακού θα επιλύσει το πρόβλημα της οικονομίας

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁÍÔÙÍÇ ÓÁÌÁÑÁ ÌÅ ÔÏÍ ÊÕÐÑÉÏ ÐÑÏÅÄÑÏ ÍÉÊÏ ÁÍÁÓÔÁÓÉÁÄÇ(ICON PRESS / ËÉÁÊÏÓ ÃÉÁÍÍÇÓ) Είναι λόγος για πολύ μεγάλη ανησυχία, η πληροφορία ότι αξιωματούχοι της Βρετανίας και των Ηνωμένων Εθνών, διακινούν ένα «σενάριο», για το οποίο δεν έχουμε μεν ανεξάρτητη επιβεβαίωση, αν και σ’ αυτό το τόπο που κάποιοι ονομάζουν «Νησί των Αγίων», η γνώμη κάποιου παράγοντα –όχι αναγκαστικά κυβερνητικού- μπορεί από το πουθενά να καταστεί θέση του Προεδρικού Μεγάρου μέσα σε δευτερόλεπτα. Ισχυρίζονται, λοιπόν, ότι η εδώ και τώρα «διευθέτηση» του Κυπριακού, θα οδηγήσει και σε γρήγορη λύση του οικονομικού προβλήματος της Κύπρου.

Πολλαπλώς φορολογούμενοι

της Ελίνας Γαληνού
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, παραδέχτηκε ανοιχτά ότι οι φόροι στην Ελλάδα είναι αρκετά ...παράλογοι. Παράλληλα όμως, παραδέχτηκε ότι εδώ που έχουμε φτάσει, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικα, δεν έχουμε εναλλακτικές επιλογές ώστε να καταργηθεί το χαράτσι. Στο ίδιο μήκος κύματος φυσικά, κινείται και ο υπουργός Οικονομικών, προτάσσοντας ότι είναι αφάνταστα δύσκολο να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, ώστε να απαλλαγούμε απ΄αυτόν τον εξωφρενικό φόρο...

Εκπομπή "ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ": Ο εισαγγελέας θα καλέσει τους ύποπτους για συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ


H Σοφία Παπαϊωάννου απαντά Στο ΧΩΝΙ


H Σοφία Παπαϊωάννου απαντά Στο ΧΩΝΙ
Ένας από τους τρεις παρουσιαστές της εκπομπής ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ (Παπαχελάς - Τέλογλου - Παπαϊωάννου) πήγε και έδωσε εξηγήσεις στην αμερικανική πρεσβεία μετά από την προβολή της εκπομπής που παρουσίασε το ρεπορτάζ στη Γεωργία.

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο στις εκλογές της Ισλανδίας!

Σαρώθηκαν σε πρωτοφανή βαθμό στις εκλογές που έγιναν το Σάββατο στην Ισλανδία τα κόμματα των σοσιαλδημοκρατών και των αριστερών και οικολόγων που συναποτελούσαν τον κυβερνητικό συνασπισμό που ασκούσε την εξουσία στη χώρα από το 2009, όταν στο απόγειο της οικονομικής κρίσης εκδιώχθηκε κλωτσηδόν η Δεξιά.
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και η Αριστερά - Πράσινοι επέδειξαν εξαιρετική πολιτική δειλία υποκύπτοντας διαρκώς σε απαιτήσεις της Αγγλίας, της Ολλανδίας και της ΕΕ κατά την περίοδο της διακυβέρνησής τους, καθιστάμενα έτσι στη συνείδηση των Ισλανδών κόμματα - φορείς εθνικής υποτέλειας. Αυτό εξόργισε σε υπέρμετρο βαθμό τους ψηφοφόρους τους με αποτέλεσμα να χάσουν πάνω από το 50% των ψήφων τους!

Παίρνει το ολλανδικό σκήπτρο ο Βίλχεμ - Αλεξάντερ

Στα 46 του διαδέχεται την Βεατρίκη και γίνεται ο νεώτερος μονάρχης της Ευρώπης αλλά και ο πρώτος άνδρας βασιλιάς στην Ολλανδία από το 1890.

Γνώμη: Μπορούμε κάτι μόνοι μας;

Φόροι, τέλη, εισφορές, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανατροπές σε θεσμούς και κεκτημένα επί τρία έτη έχουν αλλάξει πλήρως τα δεδομένα και έχουν πλήξει ανεπανόρθωτα τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τους μικρομεσαίους.

Κόσοβο: Καταδικάστηκαν 5 γιατροί για εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων

Ο Λούτφι Ντερβίσι κατά τη διάρκεια της δίκης για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων. Σε ποινές έως και οκταετούς κάθειρξης για εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων καταδικάσθηκαν σήμερα πέντε γιατροί, από ένα ευρωπαϊκό δικαστήριο που έχει ιδρύσει η EULEX στο Κόσοβο. Οι πέντε φέρεται να πραγματοποίησαν δεκάδες παράνομες μεταμοσχεύσεις στην κλινική Medicus, στην Πρίστινα.
Ο Λούτφι Ντερβίσι κατά τη διάρκεια της δίκης για εμπόριο ανθρώπινων οργάνων. Η υπόθεση ανάγεται χρονολογικά στο 2008, ενώ το δίκτυο στο οποίο φέρεται να ανήκουν οι πέντε γιατροί είχε παρακλάδια σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική και έφθαναν έως και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

«Η οικονομική κρίση προκλήθηκε από την κατάχρηση κοκαΐνης από τραπεζίτες»

«Οι τραπεζίτες χρησιμοποιούν κοκαΐνη και μας έφεραν σε αυτήν την τραγική κατάσταση», είπε σε συνέντευξή του στους Sunday Times ο πρώην σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης σε θέματα ναρκωτικών, καθηγητής Ντέβιντ Νατ.

Β. Κορέα: Άμεση απελευθέρωση ενός αμερικανού πολίτη ζητεί η Ουάσιγκτον

Την «άμεση απελευθέρωση» ενός αμερικανού πολίτη ο οποίος κατηγορείται για προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης της Πιονγκγιάνγκ, ζήτησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες από τη Βόρεια Κορέα.

Ο θυμός της Γερμανίας, τρία χρόνια μετά

Του Γιάννη Βαρουφάκη
Καθώς κλείνουν τρία χρόνια από το Μνημόνιο, οι επετειακές ανασκοπήσεις δίνουν και παίρνουν, όπως είναι φυσικό. Τρία χρόνια μετά, ίσως έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αντί να προβούμε σε μια ακόμα επισκόπηση του «κακού που μας βρήκε», να δούμε ξανά αυτά τα τρία χρόνια, μέσα από τα μάτια του μέσου Γερμανού.

Η καταγωγή και μακροχρόνια ιστορία της νηστείας

του Νίκου Παπαχρήστου
Η Μεγάλη Παρασκευή είναι η περισσότερο συναισθηματικά φορτισμένη ημέρα της εορτής του Πάσχα. Η κορύφωση του Θείου Δράματος. Αυτή την ημέρα οι πιστοί σε ένδειξη πένθους δεν τρώνε, σχεδόν, τίποτα. Εχουν πλέον εισέλθει στο τελικό στάδιο της σωματικής και πνευματικής δοκιμασίας που ξεκίνησε με την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Γιατί η νηστεία, κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας, δεν είναι μόνο η αποχή από κάποια φαγητά αλλά και από πάθη, εγωισμούς και χαρακτηριζόμενες αμαρτωλές συμπεριφορές. Ετσι ως δοκιμασία, συναντάται στη διάρκεια των αιώνων, με διαφορετική ίσως μορφή, σχεδόν σε όλες τις θρησκείες.

Αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη ο Παπανδρέου

Την ώρα που μιλούσε για διεφθαρμένους και φοροφυγάδες Έλληνες, μοίραζε εκατομμύρια χωρίς παραστατικά!
Αρνούνται να τον στηρίξουν ακόμα και οι δικοί του.
Δεν διαψεύδεται η αποκάλυψη για το πόρισμα των οκρωτών – ψελλίζουν διαρροές περί “οργής” για να κρύψουν τον τρόμο.
Οι εξελίξεις πλέον είναι ραγδαίες. Τα... 100 εκατομμύρια που διακινήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι χρήμα κάποιας ιδιωτικής επιχείρησης αλλά δημόσιο χρήμα.

29/4/13

Syrie: un avion de ligne russe pris pour cible de tirs (ministère)

RIA Novosti
Σχετικό Άρθρο: Συρία: Θρίλερ για ρωσικό αεροπλάνο με 200 τουρίστες που μόλις απέφυγε συριακούς πυραύλους
Un avion de ligne russe reliant Charm-el-Cheikh (Egypte) à la ville russe de Kazan a été pris lundi pour cible de tirs dans l'espace aérien syrien, personne n'a été blessé, a annoncé l'agence fédérale russe pour le tourisme (Rostourizm) se référant au ministère des Transports.
"Un avion de la compagnie aérienne russe NordWind reliant Charm-el-Cheikh à Kazan a été pris pour cible de tirs dans l'espace aérien syrien, personne n'a été blessé. L'avion n'a subi aucun dommage. Il s'est posé à Kazan comme prévu", a indiqué le service de presse de Rostourizm.

Τουρκοζώα: Οι σύγχρονοι βάνδαλοι του 21ου αιώνα, καταστρέφουν τις εκκλησίες στα Κατεχόμενα

Κύπρος: «Αποσύνθεση» των ορθοδόξων εκκλησιών στα κατεχόμενα αποκαλύπτει βιβλίο Δανού συγγραφέα
Εξαθλίωση, που υφίστανται οι ορθόδοξες εκκλησίες στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου, μετά την τουρκική εισβολή, αποκαλύπτει ο Δανός συγγραφέας και φωτογράφος, Χένρικ Κλάουσεν, σε βιβλίο του, που παρουσιάζει σε σημερινό ρεπορτάζ η εφημερίδα «Αλήθεια».
Σύμφωνα με τον Δανό συγγραφέα, η κατάσταση των εκκλησιών στα κατεχόμενα «μόνο θλίψη μπορεί να μας φέρει. Κατεστραμμένες εκκλησίες, κατεστραμμένα κοιμητήρια, εκκλησίες που μετατράπηκαν σε τζαμιά, είναι η σημερινή κατάσταση στο κατεχόμενο βόρειο μέρος της Κύπρου».

Ιρακινό σενάριο βλέπει η Μόσχα στη Συρία, με πρόσχημα τα χημικά όπλα

Η Μόσχα ανησυχεί για το ενδεχόμενο επανάληψης του ιρακινού σεναρίου στη Συρία, εκτιμώντας ότι η αναζήτηση όπλων μαζικής καταστροφής στη χώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Συρία: Θρίλερ για ρωσικό αεροπλάνο με 200 τουρίστες που μόλις απέφυγε συριακούς πυραύλους

Το αεροσκάφος που ανήκει σε ρωσική αεροπορική εταιρεία, η οποία δεν κατονομάζεται, μετέφερε τους τουρίστες από την Αίγυπτο στη Ρωσία.
Δύο πύραυλοι εκτοξεύτηκαν σήμερα εναντίον ενός ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου που μετέφερε τουρίστες, καθώς πετούσε πάνω από τη Συρία, δήλωσε μια μη κατονομαζόμενη πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Μπράβο στον Κώστα Γαβρά, που θέλει να τιμήσει τον αγώνα της ΕΟΚΑ με ταινία

Ταινία για τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελληνοκυπρίων θέλει να γυρίσει ο Κώστας Γαβράς
Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς με την τήβεννο του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα της Φιλοσοφικής Σχολής
Την επιθυμία του να σκηνοθετήσει μια ταινία για την Κύπρο εξέφρασε ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα και Οσκαρ σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, ο οποίος πρόσφατα αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Η ανάπτυξη της Θράκης

Ν. Λυγερός
Η ανάπτυξη της Θράκης μπορεί να φαίνεται αδιανόητη για πολλούς από τους Έλληνες.
Για άλλους είναι ακόμα μία ουτοπία, η οποία δεν έχει νόημα. Όμως η πραγματικότητα είναι άλλη.
Και η ανάπτυξη της Θράκης αποτελεί ένα όραμα για μας, το οποίο δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε λόγω του ραγιαδισμού.

Μια UBS είναι τρεις... Ελβετίες!


Με τη συζήτηση για το πόσο καταστροφικό είναι το οικονομικό μοντέλο της Κύπρου να βρίσκεται στην επικαιρότητα, χρήσιμο είναι να εξεταστεί ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, αναφορικά με το μέγεθος των τραπεζών σε σχέση με το ΑΕΠ της εκάστοτε χώρας. 

Τα στοιχεία του πίνακα της JPMorgan είναι αποκαλυπτικά: Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της UBS αντιστοιχούν στο 376% του ελβετικού ΑΕΠ. Αντιστοίχως, το ενεργητικό της Credit Suisse ανέρχεται στο 218% του ελβετικού ΑΕΠ. Συνολικά, οι δύο τράπεζες πλησιάζουν το 600% του ελβετικού ΑΕΠ. Κι αυτό αφορά μόνο δύο από τις τράπεζες της Ελβετίας.

Ναόμι Κλάιν: Κλασικό παράδειγμα του δόγματος σοκ η Ελλάδα

“Είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις τα ίδια κόλπα και τις ίδιες τακτικές να χρησιμοποιούνται τόσο βίαια"
Η συγγραφέας του best seller “Το Δόγμα του Σοκ”, το οποίο αναφέρεται στο πως τα επιχειρηματικά συμφέροντα και τα ισχυρά κράτη χρησιμοποιούν τα σοκ όπως οι φυσικές καταστροφές, τα οικονομικά προβλήματα και οι πολιτικές αναταραχές ως ευκαιρία να αναδιαρθρώσουν την οικονομία ευάλωτων χωρών.
Η συστημική χρήση του σοκ και του φόβου από τις ελίτ της εξουσίας ώστε να υπονομεύσουν ευάλωτες κοινότητες είναι πολύ εμφανής στην Ελλάδα του μνημονίου σύμφωνα με την συγγραφέα Ναόμι Κλάιν. Η ενίσχυση του ρατσισμού και η πώληση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της χώρας, πολλά από τα οποία θα διαμορφώσουν το άμεσο μέλλον της Ελλάδας, είναι, όπως λέει,ι οι πιθανές συνέπειες της πολιτικής λιτότητας.

Eπισπεύδει τη Σταύρωση ο «Εφιάλτης»-Αναστασιάδης: Περνάει Μνημόνιο-Δανειακή μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα


Ένα δάνειο-αυτοκτονία για την Κύπρο
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΩΣ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
Ισλανδία της Μεσογείου – μόνη λύση για τη Μεγαλόνησο
Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Φίλοι ανησυχούν για κίνδυνο επαναφοράς του σχεδίου Ανάν. Κάνουν λάθος. Το σχέδιο Ανάν είναι ήδη εδώ, ονομάζεται Μνημόνιο και Δανειακή. Υποχρεώνοντας το κυπριακό κράτος να συνάψει ένα δάνειο για να σώσει τράπεζες που δεν σώζονται, μετατρέπει το ήδη πολύ σοβαρό πρόβλημα των μη βιώσιμων τραπεζών σε πρόβλημα μη βιώσιμου κράτους.

...και τη Δευτέρα...;;;


Ακίνητα οι Αμερικανοί, δίκτυα οι Γάλλοι, αεροδρόμια οι Κινέζοι, πουθενά οι… Γερμανοί

Γιώργος Φιντικάκης
Ακίνητα οι Αμερικανοί, δίκτυα οι Γάλλοι, αεροδρόμια οι Κινέζοι, πουθενά οι… Γερμανοί
Κινεζικοί όμιλοι έχουν επισκεφτεί μέχρι σήμερα τέσσερις φορές την Αθήνα και έχουν συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας ότι μπορούν να μετατρέψουν τον αερολιμένα Αθηνών σε πύλη εισόδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση τουριστών και εμπορευμάτων
Ενδιαφέρον για ακίνητα εκδηλώνουν οι Αμερικανοί, για δίκτυα και ιππόδρομο οι Γάλλοι, για λιμάνια και αεροδρόμια οι Κινέζοι, για ενέργεια και ακίνητα οι Ρώσοι, ενώ οι Γερμανοί απουσιάζουν πλήρως από το ελληνικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Στην πασαρέλα οι νονοί της Πάτρας

ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑΡ ΕΛΛΑΣ
Στην πασαρέλα οι νονοί της Πάτρας
Την άκρη του νήματος του ακήρυχτου πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες στην Πάτρα φαίνεται πως ξετυλίγουν οι αστυνομικές αρχές, μετά τη σύλληψη του βασικού υπόπτου της δολοφονίας του 38χρονου Πάνου Τσίρκα.