31/7/13

Η Ελλάδα μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας

Καρακούσης Αντώνης 
Τελευταίως οι αμερικανοί επίσημοι, αλλά και ο Τύπος και ακαδημαϊκοί - οικονομολόγοι, εγείρουν ζήτημα οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη.Επικρίνουν τις ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαιτέρως τη Γερμανία για την επιμονή τους στη  γραμμή λιτότητας που πλήττει κυρίως την ασθενέστερη και υπερχρεωμένη νότια Ευρώπη.

Η Ελλάδα έχει και γεωπολιτική αξία!

Τον Ιούνιο του 2009 ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επισκεπτόταν την Αίγυπτο, αποδίδοντας εξαιρετική σημασία στις προοπτικές της χώρας, όπως και στο ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. 

Reuters: Η Λατινική Αμερική διαφώνησε στην δανειοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ

Εντεκα χώρες επικαλέστηκαν τον κίνδυνο αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου
Εντεκα χώρες της Λατινικής Αμερικής αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη χρηματοδότηση της Ελλάδας από το ΔΝΤ, επικαλούμενες τον κίνδυνο αδυναμίας αποπληρωμής του δανείου.
Σύμφωνα με όσο μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η αποχή των Λατινοαμερικανικών κρατών από τη ψηφοφορία έγκρισης της χρηματοδότησης του ΔΝΤ προς την Ελλάδα, αποκαλύφθηκε από τον Βραζιλιάνο αντιπρόσωπό τους, σε μια ασυνήθιστα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα, δημόσια δήλωση που αναδεικνύει την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των αναδυόμενων χωρών με την πολιτική του Ταμείου να διασώζει τους υπερχρεωμένους Ευρωπαίους.

Ωρα να μπει τέλος στην απουσία από την κοινωνία

Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Αν δεν είσαι στο πεδίο της μάχης, δεν μπορείς να νικήσεις. Κι εδώ το πεδίο της μάχης είναι η κοινωνία. Και πρέπει να νικήσεις με πράξεις, που ηχούν δυνατότερα από τα συνθήματα και τις υποσχέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/Βίλα Αμαλία (Σόρος) μπορεί να πει 100 γελοίες νεομπολσεβίκικες ανοησίες, που θα δείξουν τον εμφυλιολεμικό και τυχοδιωκτικό χαρακτήρα της ηγεσίας του. Ερχεται όμως άλλο ένα ΕΤΑΚ κι ο πολίτης ξεχνάει και τα συνθήματα για Μελιγαλάδες των επίδοξων ΟΠΛΑτζήδων του φρεντοτσίνο κι όλα. Στο τέλος του μήνα ο κάθε οικογενειάρχης κάνει ταμείο κι εκεί τελειώνουν τα ψέματα.

Νέο σοκ! Τα... κλειδιά της Υγείας στη Μέρκελ

Ρίτα Μελά
Από το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας φαίνεται ότι θα μαθαίνουμε τις ριζικές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στον χώρο της Υγείας, μέσω των γερμανικών δελτίων Τύπου που θα ανακοινώνονται με... καθυστέρηση λίγων ημερών και εδώ.

Nigel Farage για την κατάντια της Ελλάδας εξαιτίας της Ευρώπης

Δημοσιεύθηκε στις 30 Ιούλ 2013 (Βίντεο με ελληνικούς υπότιτλους)

O Farage θυμίζει στο ευρωκοινοβούλιο τα αυτονόητα για την Ελλάδα και το επικίνδυνο σημείο στο οποίο βρίσκεται η χώρα εξαιτίας αποφάσεων της Ευρώπης

Ισραήλ και προστασία της ΑΟΖ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Η σύμπηξη των σχέσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας με το Κράτος του Ισραήλ, όπως τονίστηκε, είναι ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντα της χώρας μας
 
Οι σημαντικές ανακαλύψεις φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και οι προοπτικές ανακάλυψης πετρελαίου στη λεκάνη της Λεβαντίνης (και πιθανότατα σε άλλα γεωλογικά μορφώματα στην περιοχή) διανοίγουν, αναντίρρητα, νέες προοπτικές για τις χώρες της περιοχής αλλά ταυτόχρονα προβάλλουν άρρητη την ανάγκη προστασίας των κοιτασμάτων από διάφορους κινδύνους.

«Η Τουρκία θα αποκτήσει έναν νέο γείτονα: Το Κουρδιστάν»

«Η Τουρκία θα αποκτήσει έναν νέο γείτονα: Το Κουρδιστάν»
Ο Σελαχατίν Ντερμιτάς, πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας BDP, στο επαρχιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι «μέχρι στιγμής γείτονές μας είναι η Συρία, η Βουλγαρία, η Ελλάδα, έτσι δεν είναι; Τώρα θα αποκτήσουμε και έναν νέο γείτονα το Κουρδιστάν».

Turkey’s Missed Opportunities

By: Barin Kayaoğlu* for Al-Monitor Turkey Pulse
Earlier this month, two Al-Monitor contributors wondered how Turkey turned from the healthy man into the lonely man of Europe and the Middle East so quickly.
People stand facing the Ataturk Cultural Center during a protest at Taksim Square in Istanbul, June 18, 2013.
 The answer lies in a favorite device of history buffs: counterfactuals. What if Alexander the Great had lived longer and expanded his domains further? What if the Chinese and not the Europeans had “discovered” the Americas? Exploring alternative directions in history equips us with a deeper understanding of the past and present.

Αυτή είναι η πραγματική τρομοκρατία: 24 νεκροί στα Στενά της Μυτιλήνης, λόγω της πολιτικής της Τουρκίας!

Τη στιγμή που η Ελλάδα στριμώχνεται διπλωματικά από την Τουρκία, με κατηγορίες του τύπου "υποθάλπει την τρομοκρατία", η κυβέρνηση και το κράτος της Τουρκίας συνεχίζουν με συνέπεια την πολιτική αποσταθεροποίησης της Ελλάδας μέσω της λαθρομετανάστευσης. 

Κύπρος: Έντονος προβληματισμός για προκλήσεις

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Μελετώνται τρόποι αντίδρασης στην τουρκική επιθετικότητα
Σε σοβαρές ανησυχίες εμβάλλουν την Κυβέρνηση οι συνεχείς παρενοχλήσεις των Τούρκων στη θαλάσσια περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ

Έντονα προβληματίζει την Κυβέρνηση η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή της Κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.
Το πρόσφατο επεισόδιο, κατά το οποίο τουρκική πυραυλάκατος, οπλισμένη με πυραύλους επιφανείας, ανέκοψε την πορεία ιταλικού σκάφους πόντισης καλωδίων που ενεργούσε για λογαριασμό της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αποτελεί ενέργεια ενδεικτική της επιχειρούμενης κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικότητας στην περιοχή, που εμβάλλει σε σοβαρό προβληματισμό τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας, οι οποίες εκτιμούν πως οι τουρκικές παρενοχλήσεις θα έχουν και διάρκεια αλλά και, ενδεχομένως, «ποιοτική αναβάθμιση» στη συνέχεια.

To Τόκιο απορρίπτει πρόταση της Μόσχας για συνεργασία στο θέμα των Κουρίλων Νήσων

Η Ιαπωνία απάντησε αρνητικά στη ρωσική πρόταση για συνεργασία και από κοινού ανάπτυξη των Κουρίλων Νήσων, βάσει της ρωσικής νομοθεσίας, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα ιδιοκτησίας  τεσσάρων νήσων του συμπλέγματος, που επισκιάζει τις σχέσεις των δύο χωρών.

Εξαιρετικά επίκαιρο: Η «μυστική συμφωνία» για την απέλαση Κουρδων – Τούρκων Αριστερών

Του Κώστα Πικραμένου* 
Στα πλαίσια του Ελληνο-Τουρκικού Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας (ΣΣΣ) που έλαβε χώρα στις αρχές Μαρτίου (4-5/3/2013) στην Κων/πολη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε όπως η ΕΛ.ΑΣ «συλλάβει και απελάσει άμεσα» (προς την Τουρκία) τα ηγετικά στελέχη Κουρδικών και Τουρκικών ακρο-αριστερών ένοπλων οργανώσεων που βρίσκονται επί Ελληνικού έδάφους. 
Οι Τούρκοι απαίτησαν την άμεση απέλαση του Zeki Gürbüz, ηγετικού στελέχους του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας  (MLKP).  Ειδικότερα, ο 47χρονος Zeki Gürbüz καταδιώκεται εδώ και χρόνια από το τουρκικό κράτος. Επιπροσθέτως, στον Zeki Gürbüz αποδίδεται ότι βρέθηκε να κατέχει όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οι Ελληνες εθελοντές που πολεμούν στη Συρία μαζί με τον στρατό του Άσαντ!


Είναι σκληροί εθνικοσοσιαλιστές. Δεν διστάζουν να σηκώσουν τα όπλα για να υπερασπιστούν το αξιακό σύστημα και την ιδεολογία τους. Αρθρογραφούν, παρεμβαίνουν στα δημόσια ζητήματα και οργανώνουν ακτιβιστικές ενέργειες μέσω του ιστολογίου «Μαύρος Κρίνος», το οποίο βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://mavroskrinos.blogspot.gr/. Μία από αυτές ήταν το «λούσιμο» (με ένα ποτήρι αναψυκτικού) του Βαγγέλη Βενιζέλου στο Παρίσι από «Ελληνα αυτόνομο συναγωνιστή» (όπως αποκαλείται από το ιστολόγιο), στις 15 Ιουνίου. Στη Συρία ο «Μαύρος Κρίνος» δεν παρεμβαίνει μόνο με λόγια. Ούτε με αναψυκτικά. Εκεί βρίσκονται ένοπλοι... ανταποκριτές του.

Το καθηγητικό κατεστημένο κρατά το κρατικό μονοπώλιο και οι Έλληνες αιμοδοτούν τα αγγλικά πανεπιστήμια

Στις 10 πιο κοινές χώρες προέλευσης αλλοδαπών φοιτητών στη Βρετανία η Ελλάδα και η Κύπρος
Οι αλλοδαποί φοιτητές αποτελούν τεράστια πηγή εισοδήματος για τα βρετανικά πανεπιστήμια, καθώς πληρώνουν διπλάσια από τους γηγενείς φοιτητές. Ελληνες και Κύπριοι είναι μεταξύ των δέκα λαών που πληρώνουν αδρά για να φοιτήσουν σε πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας.
 Τα έσοδα από τους μαθητές εκτός Βρετανίας έχουν υπερδιπλασιαστεί κατά την τελευταία δεκαετία και τώρα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 10% της συνολικής χρηματοδότησης των πανεπιστημίων, γράφει ο Telegraph.

Απάντηση σε σχόλια για το κουράγιο της ... Πηνελόπης: Αντίσταση στα θανατηφόρα εμφυλιακά σύνδρομα και στα σύνδρομα ενοχής

του Παναγιώτη Ήφαιστου
Η ιστορία της Κύπρου όταν γραφτεί σωστά, θα καταδείξει ότι όσον αφορά το εσωτερικό μέτωπο, διακρίνονται κάποιοι σταθμοί οι οποίοι λίγο πολύ συνδέονται γραμμικά. Η ιστορία θα γραφτεί ή πρέπει να γραφτεί για να αναιρεθούν, αν μη τι άλλο, οι απλουστεύσεις όσων Ανανιστών κάθε εποχής, οι οποίοι την στιγμή που η Κύπρος και η Ελλάδα βρίσκονται στην άκρη του γκρεμού, ανερυθρίαστα με λόγια και με πράξεις και συνειδητά ή ανεπίγνωστα, δημιουργούν «κατάλληλη» ατμόσφαιρα για επαναφορά ενός νέου ακόμη χειρότερου φασιστικού, ανελεύθερου και γενοκτονικού σχεδίου Αναν.

Κύπρος-Ελλάδα: στο τραπέζι του Προκρούστη των στρατηγικών παιγνίων

Παναγιώτης Ήφαιστος
Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων - Στρατηγικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
1. Παρελθόντα και παρόντα κριτήρια που προσδιορίζουν τις στρατηγικές των άλλων για την Κυπριακή Δημοκρατία. 
2. Η κινούμενη στρατηγική άμμος στο υπόβαθρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. 
3. Πάγιοι στρατηγικοί σκοποί και τακτικές επιλογές της τουρκικής στρατηγικής 
4. Το στρατηγικό παίγνιο αρχές του 2013 και τα φρικτά ελλείμματα στρατηγικής της Ελλάδας και της Κύπρου.

1.     Παρελθόντα και παρόντα κριτήρια που προσδιορίζουν τις στρατηγικές των άλλων για την Κυπριακή Δημοκρατία

Μερικές μόνο εβδομάδες μετά την εκλογή νέου προέδρου στην Κύπρο η Κυπριακή Δημοκρατία (ΚΔ) στροβιλίζεται μέσα σε δίνη θανάτου. Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές και ανεξάρτητα του πως θα εξελιχθούν τα μνημόνια και τα «κουρέματα» ένα είναι σίγουρο: Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν στην Κύπρο.

Κινδυνεύει το πρόγραμμα των μαχητικών αεροσκαφών της Τουρκίας, ύψους 50 δις δολαρίων

Turkey’s $50 billion jet program in question
Three F-35 Joint Strike Fighters (rear to front) AF-2, AF-3 and AF-4, can be seen flying. In additon to 200 fighter jets it eyes to build, Turkey plans to buy 100 F-35s, which are open to possible US influence. REUTERS photo
Burak BEKDİL
Turkey must spend nearly $50 billion if it goes ahead with its plans to build and buy 200 locally built fighter jets and acquire 100 more F-35s from an US arms maker. And that amount doesn’t even include the cost of engines for the Turkish fighter.

Τα αμερικανικά όπλα «σημαδεύουν» την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία

Παραμονές της διεθνούς συνδιάσκεψης για τη Συρία, η Ουάσινγκτον προσπαθεί να διασώσει το «δυτικόφιλο» τμήμα της συριακής αντιπολίτευσης από την ήττα. Την κρισιμότητα της κατάστασης επισημαίνουν οι αναλυτές
Νικολάι Σουρκόφ
Η Ρωσία, καταδικάζει την απόφαση των ΗΠΑ να προμηθεύσει με όπλα τη συριακή αντιπολίτευση. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, η παροχή βοήθειας στους αντάρτες και τα σχέδια που αποσκοπούν σε στρατιωτικό «χτύπημα» της Συρίας, αντιτίθενται στις συμφωνίες μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον για τη σύγκληση διεθνούς συνδιάσκεψης για την ειρήνευση στη χώρα. Οι ειδικοί προειδοποιούν, ότι η απόκτηση αμερικανικών όπλων από τους αντίπαλους του Μπασάρ Αλ – Άσαντ, θα περιπλέξει περισσότερο την ήδη προβληματική κατάσταση στη χώρα.

Τα εναλλακτικά σχέδια για μείωση του χρέους

Εξετάζονται μηδενισμός επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης
Καθοριστικής σημασίας για την έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση, αλλά και γενικότερα για το μέλλον της στην Ευρωζώνη θα είναι οι συζητήσεις τους επόμενους μήνες και οι αποφάσεις που θα λάβουν οι εταίροι για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού το 2014, αλλά και τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.
Τις τελευταίες εβδομάδες οικονομολόγοι, αναλυτές και αγορές εκφράζουν σοβαρότατες επιφυλάξεις σχετικά με τις προοπτικές εξόδου της χώρας από το σημερινό αδιέξοδο, προτάσσοντας κυρίως το πρόβλημα του δημοσίου χρέους.

Τζ. Ασάνζ: «Εξτρεμισμός εθνικής ασφαλείας» από τον Μπ. Ομπάμα

Δριμύ κατηγορώ κατά της αμερικανικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ιδρυτής του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ μετά τη καταδίκη του στρατιώτη Μπράντλεϊ Μάνινγκ για τη διαρροή χιλιάδων απορρήτων εγγράφων των ΗΠΑ.
Με αφορμή τη δίκη του Μάνινγκ ο Ασάνζ κατηγόρησε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για «εξτρεμισμό εθνικής ασφαλείας».
Ο Μάνινγκ αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 130 ετών. Το στρατοδικείο τον αθώωσε για την κατηγορία της συνεργασίας με τον εχθρό, ωστόσο τον έκρινε ένοχο για 19 άλλες κατηγορίες.
Χαρακτηρίζοντάς τον 25χρονο στρατιώτη ως «την πιο σημαντική δημοσιογραφική πηγή που υπήρξε ποτέ», ο Ασάνζ υποστήριξε ότι ο δικαστικός αγώνας του Μάνιγνκ δεν ήταν δίκαιος και ζήτησε να ανακληθεί η ετυμηγορία.

Εξοδο των «μη επαρκών» υπαλλήλων ζητεί η Λαγκάρντ

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η δέσμευση που έχει αναλάβει η Ελλάδα αφορά 15.000 αποχωρήσεις έως το τέλος του 2014.
Μετά την Κομισιόν και η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ έθεσε χθες θέμα περαιτέρω μείωσης του προσωπικού του δημόσιου τομέα, κυρίως με απολύσεις των μη επαρκών υπαλλήλων. Σε δηλώσεις της μετά τη συζήτηση του ελληνικού προγράμματος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Ταμείου, το οποίο και ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 1,72. δισ. η κ. Λαγκάρντ επισήμανε ότι η πρόοδος στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα «δεν συμβαδίζουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».

Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον Αμερικανό υπουργό Εθνικής Άμυνας, Τσακ Χέιγκελ

Αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ ο «στρατηγικός ρόλος» της Ελλάδας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνωρίζουν τον «στρατηγικό ρόλο» της Ελλάδας, καθώς και ότι η χώρα αποτελεί «σημαντικό παράγοντα ασφάλειας, συνεργασίας, συνεννόησης και σταθερότητας», όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την χθεσινοβραδινή συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τσακ Χέιγκελ, στο Πεντάγωνο.
Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα ασφάλειας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και ζητήματα ενόψει της επικείμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στον Λευκό Οίκο, στις 8 Αυγούστου.
Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε συγκεκριμένα:

Συρία, έκτακτο: Γενική Επιστράτευση των Κούρδων της Συρίας εναντίον των μαχητών της Τζιχάντ

L’Orient le Jour (Λίβανος)       (μτφ. Κριστιάν)
Η κυριότερη κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία κάλεσε την Τρίτη για γενική επιστράτευση κατά των ομάδων τζιχαντιστών μετά τη δολοφονία ενός Κούρδου ηγέτη στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου πολύ σκληρές μάχες διεξάγονται μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και δύο εβδομάδες . 

30/7/13

Ομιλία Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών & Άμυνας της Βουλής

 Ομιλία Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών & Άμυνας της ΒουλήςΚυρίες και κύριοι Βουλευτές, χαίρομαι πραγματικά, γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να απευθυνθώ σήμερα στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, προκειμένου να ενημερώσω τα μέλη της για την παρούσα κατάσταση της Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής μας πολιτικής.
Θα μου επιτρέψετε, πριν ασχοληθώ με τα επιμέρους κεφάλαια της εξωτερικής μας πολιτικής, να αναφερθώ, πάρα πολύ σύντομα, στα στοιχεία που συγκροτούν, κατά τη γνώμη μου, το στρατηγικό πλαίσιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Το στρατηγικό πλαίσιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής

ΣΕ ΑΘΗΝΑ, ΚΟΡΙΝΘΟ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Δώδεκα προσαγωγές μετά τον εντοπισμό όπλων και εκρηκτικών σε φουσκωτό

Το φουσκωτό σκάφος με το οποίο οι τέσσερις συλληφθέντες μετέφεραν τον οπλισμό και τα εκρηκτικά
Το φουσκωτό σκάφος με το οποίο οι τέσσερις συλληφθέντες μετέφεραν τον οπλισμό και τα εκρηκτικά
Έρευνες σε διαμερίσματα της Αθήνας της Κορίνθου και της Θεσσαλονίκης διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τον εντοπισμό σήμερα το πρωί φουσκωτού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Χίου, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα που κατείχαν εκρηκτικά και οπλισμό. Για την υπόθεση είχαν προσαχθεί έως το απόγευμα της Τρίτης δώδεκα άτομα.

Μήπως πρέπει κάποιος να απαντήσει;

 Tου “Αλιέως”
Πολλά και άκρως ενδιαφέροντα για το πως πολιτεύονταν (και πολιτεύεται ακόμη ) το εγχώριο  Σύστημα θα δουν το φως της δημοσιότητας με αφορμή την αναδιάρθρωση των τραπεζών.
Παράλληλα οι έλεγχοι της Black Rock όσο και αν επιχειρηθεί να μείνουν στο ... σκοτάδι θα φέρουν σημεία και τέρατα στο προσκήνιο.
    Ενδεικτικά αναφέρουμε μόνο μία περίπτωση αυτήν της Alpha Bank περιφέρειας Πελοποννήσου.

Syrian Kurds Want Transitional Administration Now

Last week, after 30 years of estrangement, Secretary-General of the Kurdish Democratic Union Party (PYD) Saleh Muslim Mohammad visited Turkey for two days to discuss a political quarrel about the formation of a Kurdish entity in northern Syria and a military quarrel regarding Jabhat al-Nusra, whose fighters, numbering in the hundreds, are disembarking Turkish trains in Ras al-Ain to fight the PYD in Syria.

Πως η Ελλάδα εξελίσσεται σε "μπανανία"...

Η Ελλάδα κινδυνεύει να ξεπουληθεί για ένα κομμάτι ψωμί και οι Έλληνες να μοιάζουν με μετανάστες στον τόπο τους. Πρόκειται για  μια φράση η οποία έχει προάγει αρκετά παρόμοια πολιτικά συνθήματα που έχουν εκπέμψει οι δημαγωγικές φωνές της «παλαβής» αριστεράς, της λαϊκής δεξιάς, της άκρας δεξιάς και διάφορων περιπτώσεων της συνομοταξίας των συνωμοσιολόγων...
Η φράση αυτή περιέχει σημαντική δόση αλήθειας...
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η στρατηγική του ποντιακού ελληνισμού


«Ν’ αηλίί εμάς και βάι εμάς, ΄πάρθεν η Ρωμανία».
Η Ρωμανία ’πέρασεν, η Ρωμανία ’πάρθεν.
Η Ρωμανία κι αν ’πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο.
(Δημοτικό τραγούδι του Πόντου)

Η στρατηγική του ποντιακού ελληνισμού
Αφορά κυρίως δράση για τη νεολαία

«…πολλαὶ δὲ διέξοδοι καὶ ἔπαινοι καὶ ἐγκώμια παλαιῶν ἀνδρῶν ἀγαθῶ ἵνα ὁ παῖς ζηλῶν μιμῆται καὶ ὀρέγηται τοιοῦτος γενέσθαι»     Πλάτων

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Ποιοί χρωστούν και εξαιτίας τους εσύ πληρώνεις; (όλα τα ονόματα)!

AXON HOLDINGS: Το επιχειρηματικό όχημα του Θωμά Λιακουνάκου. Το 2012 παρουσίαζε τραπεζικό δανεισμό 447.200.000 εκατ. Ευρώ. Μόνο η θυγατρική του ομίλου EUROMEDICA, έχει ...χρέη προς τις τράπεζες, που ξεπερνούν τα 372. 700.000 Ευρώ.

Γιατρός στα πλοία

της Ελίνας Γαληνού 
Ξεκινώντας για τις διακοπές, ίσως το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να σκέφτεται κανείς, είναι η ασθένεια. Ομως είμαστε άνθρωποι και όλα μέσα στο πρόγραμμα της ζωής είναι. Επομένως, η περίπτωση κάποιας αδιαθεσίας κατά την διάρκεια του ταξιδιού, δεν αποκλείεται.

Αυτοί είναι οι δυο "μαϊμού" Σύροι, που πήγαν να κάψουν τη Σάμο! Τουρκικός δάκτυλος;

ΕΙΧΑΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΣΥΛΟ
ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν σήμερα, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Σάμου, οι δύο "Σύριοι" που κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής, στη Σάμο, όπου κάηκαν 600 στρέμματα δασικής έκτασης αλλά ντόπιοι τα υπολογίζουν σε πάνω από 2000. Αρχικά οι δύο Σύροι, που είχαν βρεθεί στο εκκλησάκι του 'Αη Γιαννάκη το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, είχαν δηλώσει ότι έβαλαν την φωτιά το βράδυ του Σαββάτου για να ζεσταθούν και να στεγνώσουν τα ρούχα τους.

Ένα μήνυμα με νόημα, από τον Επαναστατικό Πόντο

Εμείστ, έναν έναν με το δαρδενιμόν ουκ τσιρούμεστ.
Αν ενέσπαλετε, ας λέγουμε:
"Εμείς έναν πάμε, δέκα έρχουμες".
Επαναστατικός Πόντος
Το μήνυμα είναι γραμμένο στα ποντιακά, ιδίωμα Σουρμένων-Κατωχωρίου Τραπεζούντας.
Μετάφραση στα νεοελληνικά:

Τον Μοχάμεντ Μόρσι συνάντησε η Κάθριν Αστον

Δεύτερη επίσκεψη στην Αίγυπτο της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική μετά την ανατροπή του
Τον Μοχάμεντ Μόρσι συνάντησε η Κάθριν Αστον
Τον ανατραπέντα Μοχάμεντ Μόρσι, που κρατείται σε άγνωστο σημείο, συνάντησε η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική Κάθριν Άστον στη μοναδική, μέχρι στιγμής, επαφή ξένου αξιωματούχου με τον ισλαμιστή τέως πρόεδρο.

Σειρά επιθέσεων και εκρήξεων με 86 νεκρούς στο Ιράκ

Περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν.
Τουλάχιστον 86 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν σε μια σειρά επιθέσεων και εκρήξεων που σημειώθηκαν κυρίως σε περιοχές σιιτών, στο κεντρικό και νότιο Ιράκ.Οι περισσότερες επιθέσεις είχαν ως στόχο τις πολυσύχναστες αγορές της Βαγδάτης, όπως αυτές των συνοικιών Σαντρ Σίτι, Χαμπιμπίγια, Μπάγια, αλ Χορέγια, Ρισάλα και αλ Σάαμπ.

Το μνημόσυνο του τουρκοπράκτορα…

Με τη γνωστή πλέον συμμετοχή τουρκοφρόνων και επισκεπτών από την Τουρκία τιμήθηκε και φέτος στην Κομοτηνή η επέτειος από τον θάνατο του Αχμέτ Σαδήκ…
18 χρόνια πέρασαν από τον θάνατο του διαβόητου κεμαλοφασίστα αρχιχαφιέ της Άγκυρας Αχμέτ Σαδήκ και βεβαίως όλο το λοιπό…χαφιεδολόι της ελληνικής Θράκης δεν έχασε την ευκαιρία να ξαναμαζευτεί και φέτος γύρω από τον τάφο του για να τον…τιμήσει (1η και 2η φωτογραφία). 

"Μυστικές φυλακές της CIA" στην Πολωνία

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης συμφώνησε να εξετάσει και μια δεύτερη υπόθεση σε βάρος της Πολωνίας από μέρους ενός προσώπου που καταγγέλλει πως κρατείτο παράνομα σε μια μυστική φυλακή της CIA στο πολωνικό έδαφος.

"Καρφώνουν" Σαρρή και Αναστασιάδη οι Γερμανοί για το Μνημόνιο και το Κούρεμα

Σκληρή απάντηση στον τέως Υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή από την Γερμανική Πρεσβεία στη Λευκωσία, με αφορμή τα όσα ανέφερε στην πρόσφατη κατάθεση του την περασμένη Πέμπτη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής.

Σαρρής:"Δεν θέσαμε θέμα δικαστικής προσφυγής για το κούρεμα"


Καταιγιστικές ερωτήσεις δέχθηκε ο τέως Υπουργός Οικονομικών και πρώην Πρόεδρος  της Λαϊκής Τράπεζας, Μιχάλης Σαρρής από την Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία. Ο κ Σαρρής, αν και δήλωσε ότι στο Γιούρογκρουπ στις 14 Μαρτίου, η πλευρά μας πολέμησε μέχρι δακρύων, παραδέχθηκε ότι δεν θέσαμε θέμα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το αντισυνταγματικό του κουρέματος, προκειμένου να κερδίσουμε χρόνο.

Οι Αλβανικές "Οικογένειες" του οργανωμένου εγκλήματος

του Ιωάννη Μιχαλέτου
Τα παρακάτω στοιχεία αναφέρονται για τις Βόρειες περιοχές της Αλβανίας, το Κοσσυφοπέδιο, το Νότιο Μαυροβούνιο και τη Βορειοδυτική ΠΓΔΜ. όπως και τις Αλβανικές εγκληματικές οργανώσεις ανά το κόσμο που προέρχονται από αυτές τις περιοχές.

Οι σκοπιμότητες της «επιθεώρησης» Σόιμπλε

Γράφει ο Σταύρος Λυγερός
ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΤΟ 2009 έλεγες ότι το 2013 θα έκλεινε το κέντρο της Αθήνας λόγω επίσκεψης Γερμανού υπουργού Οικονομικών, θα σου απαντούσαν ότι τέτοια μέτρα λαμβάνονται μόνο όταν επισκέπτεται την Ελλάδα Πρόεδρος των ΗΠΑ κι όχι ένας υπουργός της Γερμανίας!
Πριν από την κρίση, η επίσκεψη Σόιμπλε δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από μία μεσαίου μεγέθους είδηση.

Στα χνάρια του ΓΑΠ ο Ράμα, ζητά την βοήθεια διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος

Στα χνάρια του ΓΑΠ ο Ράμα, ζητά την βοήθεια διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος
- Τη βοήθεια διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος θα ζητήσει ο Έντι Ράμα για να διαπιστώσει το μέγεθος της "μαύρης τρύπας" στον προϋπολογισμό
Ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, που αναλαμβάνει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, δήλωσε ότι η αλβανική οικονομία θα "αναγεννηθεί", όμως θα πρέπει πρώτα "να μάθουμε πόσο βαθιά είναι η 'μαύρη τρύπα' που δημιουργήθηκε στον προϋπολογισμό από την απερχόμενη κυβέρνηση".

Κατεχόμενα: Τα δυο σενάρια της επόμενης ημέρας των «εκλογών»

Του Νίκου Στέλγια
Οι «εκλογές» έδειξαν «κυβέρνηση συνεργασίας»
Ποια είναι τα σενάρια της επόμενης ημέρας; Ποιες είναι οι μεγάλες εκπλήξεις των χθεσινών «εκλογών»;
Οι «βουλευτικές εκλογές» της Κυριακής έδειξαν «κυβέρνηση συνεργασίας» και πρωτιά του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP). Από τη Δευτέρα, η ηγεσία του μεγαλύτερου κόμματος της τουρκοκυπριακής Αριστεράς αναζητεί την συγκατάθεση της τουρκοκυπριακής δεξιάς για την δημιουργία της νέας «κυβέρνησης συνεργασίας».
Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα στην νέα «βουλή» η κατανομή εδρών έχει ως εξής:

Ψηφιακό σύστημα ελέγχου των πυρηνικών πυραύλων σχεδιάζει η Ρωσία

Τη δημιουργία ψηφιακού συστήματος  αυτόματου ελέγχου των πυρηνικών πυραύλων στρατηγικών στόχων σχεδιάζει το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Izvestia».

29/7/13

Οι φρουροί του Κρεμλίνου και τα μυστικά τους

Ίγκορ Γιελκόφ, Ροσίσκαγια Γκαζέτα
Περπατώντας στην Κόκκινη Πλατεία, θα δει κανεις τουλάχιστον 12 έφιππους στρατιώτες. Τα μέλη του Προεδρικού Συντάγματος όμως είναι πολλά περισσότερα και πάντα εκεί! Μπήκαμε στα άδυτα του Κρεμλίνου και σας μεταφέρουμε μικρά «στρατιωτικά μυστικά».

ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ: Ζευγάρι μαύρων γέννησε λευκό μωρό! Δεν είναι αυτό που πάει το μυαλό σας...

Ένα κατάξανθο αγοράκι έφερε στον κόσμο ένα ζευγάρι μαύρων στην Αγγλία και δεν πίστευαν αρχικά στα μάτια τους πως ήταν δικό τους.
Ο Φράνσις Τσιμπάνγκου, με καταγωγή από το Κονγκό, δεν πίστευε στα μάτια του όταν πρωτοαντίκρυσε το δεύτερο παιδί του, ένα κατάξανθο αγοράκι, όπως επίσης και οι νοσοκόμες στο μαιευτήριο που γεννήθηκε. Ο μικρός Ντάνιελ, δεν είναι αλμπίνο, πάσχει όμως από μια μικρή γενετική μετάλλαξη.

Πέτυχε η πολιτική μας στο εμπόριο Χατζηδάκη;


Η νέα διαφήμιση της MARSOC…



Θυμάστε τη διαφήμιση που είχε δημιουργήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τη δεκαετία του ’90, για να προσελκύσει νέους στο θεσμό των Επαγγελματιών Οπλιτών (τότε ΕΠΥ);

ΕΞ ΑΦΟΡΜΗΣ: Πού βρίσκεται η Αμμόχωστος;

Του Δημήτρη Κοσμόπουλου*
Φέτος, τριάντα εννέα χρόνια μετά, οι ημέρες συμπίπτουν. Δευτέρα 15 Ιουλίου το πραξικόπημα. Σάββατο 20 Ιουλίου: η εισβολή των Τούρκων. Το δίχτυ της μνήμης μπορεί σε πολλά του μέρη να έχει σκιστεί, παραγεμισμένο ηλεκτρονικές συσκευές, ντιζαϊνάτα έπιπλα και άυλο δανεικό χρήμα. Ωστόσο, η μικρή υπομονετική βελόνα φαίνεται να κάνει την δουλειά της, ματίζοντας τα χάσματα με χέρι χαραγμένο αλλά μπιρσίμι γερό. «Βράδυ της Κυριακής, 14 του Ιούλη. Μια νύχτα σαν όλες. Γεμάτη ιδρώτα πηχτής ζωής, που δεν σε φτάνει να τη ζήσεις, όσο κι αν πολλαπλασιάσεις τις στιγμές. [...] Το πρωί ο παππούς κάθισε στον ηλιακό, για να διαβάσει την εφημερίδα του. -Φτιάξε μου έναν καφέ, είπε στην Πηνελόπη. Κι άναψε το ραδιόφωνο. “Σήμερον την πρωΐαν η Εθνική Φρουρά επενέβη διά να σταματήσει τον αδελφοκτόνον πόλεμον...” -Θα μας φέρουν τους Τούρκους! Λέει ο παππούς...»

Ρωσία: Οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν ήταν ήδη γνωστές

«Είναι μια αλήθεια που γνωρίζαμε από άλλες πηγές», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.
Οι αποκαλύψεις του πρώην συμβούλου της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν δεν γνωστοποίησαν κάτι νέο στην Ρωσία, η οποία εργάζεται ήδη για την ενίσχυση της ασφάλειάς της στον κυβερνοχώρο, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.
"Οι τεχνικοί ειδικοί μας δεν έμαθαν κάτι το ιδιαίτερο, αυτή είναι μια αλήθεια που γνωρίζαμε από άλλες πηγές», σημείωσε ο Ρογκόζιν.
Ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο ότι οι αποκαλύψεις του Σνόουντεν θα παρακινήσουν την Ρωσία να «δημιουργήσει γρήγορα την δική της βάση ηλεκτρονικών δεδομένων».

Αμηχανία έναντι της Χρυσής Αυγής

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το τελευταίο επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή, το οποίο προοιωνίζεται νέες σκληρές μάχες το επόμενο κρίσιμο διάστημα.
Της Έλλης Τριανταφύλλου
Η άποψη του κυβερνητικού επιτελείου έναντι της Χρυσής Αυγής, σε ενέργειες όπως το «συσσίτιο για Ελληνες», είναι ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνο πολιτικά.

ME TO ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης-Π.Σταφυλά
Σχετικό άρθρο: Συνελήφθησαν στην Τουρκία οι δολοφόνοι των δυο μητροπολιτών που είχαν απαχθεί στη Συρία
ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Στο πολιτικό κλίμα της γενικευμένης αβεβαιότητας στη Μέση Ανατολή, η Τουρκία επιδεικνύει εκπληκτική προσαρμοστικότητα στα νέα διεθνή δεδομένα της Συριακής κρίσης και επιλέγει στρατηγική επικοινωνιακής αναδίπλωσης μέσα από το θέμα των Επισκόπων.