9/1/14

Η Παλαιστινιακή Αρχή υπέγραψε 20ετή συμφωνία για προμήθεια ισραηλινού αερίου

Η παλαιστινιακή εταιρεία Power Generation Co υπέγραψε 20ετή συμφωνία για την προμήθεια φυσικού αερίου από τα ισραηλινά νέα υπεράκτια αποθέματα στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η σύμβαση μεταξύ της δημόσιας εταιρείας της Παλαιστινιακής Αρχής και των ισραηλινών Delek Drilling και Avner Oil Exploration προβλέπει τη σύνδεση με τη τιμή του ισραηλινού φυσικού αερίου προς εκείνη του αργού πετρελαίου Brent.

«Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο αγοραστής θα αποκτήσει το φυσικό αέριο από τους πωλητές για μια μονάδα ηλεκτροπαραγωγικής λειτουργίας για τις ανάγκες των Παλαιστινίων που ο αγοραστής σκοπεύει να χτίσει κοντά στο Τζενίν στη βόρεια Δυτική Όχθη», δήλωσαν οι Delek και Avner.

Στις 6 Ιανουαρίου η πρώτη δήλωση έγινε από την Παλαιστινιακή Αρχή που ανέφερε ότι θα γίνει πελάτης του φυσικού αερίου του Ισραήλ που αντλεί στην περιοχή Λεβιάθαν της Μεσογείου.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, προβλέπεται να αποκτηθούν 167 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από την αναφερόμενη περιοχή άντλησης και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2016.

--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.