Το ΠΑΣΟΚ δεν ανασταίνεται ακόμη κι αν το φιλήσουν οι εκατό πριγκίπισσες της Νότιας Βουργουνδίας. Η πληροφορία αυτή απαντά στα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι με την κατάργηση του 25ευρου ο Σαμαράς έδωσε φιλί ζωής στον Βενιζέλο, το οποίο, εκτός από αηδιαστικό, είναι και εντελώς άκυρο. Όσα φιλιά και να δώσει ο Σαμαράς στον Βενιζέλο, ο Ευάγγελος θα παραμείνει βάτραχος, το πολύ- πολύ να φορέσει φράκο, για να παραστεί στις φιέστες της Ευρωπαϊκής Προεδρίας σαν βάτραχος με φράκο.

Το πολιτικό συμπέρασμα που βγαίνει από την απόσυρση του 25ευρου είναι ότι το κυβερνητικό ψωράλογο δεν τραβάει με τίποτα. Έχουν υποστεί τέτοια φθορά, που δεν μπορούν να αντέξουν ούτε εκατό γραμμάρια πολιτικού κόστους, είναι σαν τους πασίχοντρους γελαδάρηδες στον Λούκι Λουκ, που έχουν ανέβει στην εξέδρα και μόλις τους δίνει το κοριτσάκι την πανάλαφρη ανθοδέσμη, καταρρέουν συμπούρμπουλοι, μαζί με την εξέδρα. Και θα είναι δεκάδες οι ανθοδέσμες που θα τους δώσουν τα κοριτσάκια τους επόμενους μήνες, δεκάδες τα επώδυνα μέτρα που έχουν ψηφίσει και τώρα ήρθε η ώρα της εφαρμογής τους. Κάθε μέτρο που θα εφαρμόζεται θα είναι απειλή κατάρρευσης κι ας λένε ότι πρόκειται για παλαιά μέτρα. Ο χρόνος μετράει από την ώρα που μπαίνει το χέρι στην τσέπη.

Έχουνε χάσει ακόμη και τις επικοινωνιακές δεξιότητες που είχαν τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής τους. Αντί να μεταφέρουν εγκαίρως το κόστος στα τσιγάρα, να ανακοινώσουν τη μη εφαρμογή του 25ευρου στις αρχές Δεκεμβρίου και να το παρουσιάσουν όλο αυτό σαν αγιοβασιλιάτικο δώρο στους πολίτες, φαγώθηκαν σαν τα κοκόρια για ένα μήνα, φορτώθηκαν το πολιτικό κόστος και μετά έψαχναν πριγκίπισσες να φιλήσουν τον Βενιζέλο. Δεν είναι επικοινωνιακό το πρόβλημα, είναι πολιτικό. Όταν η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, τι να βγεις να πεις στους ψηφοφόρους; Ότι αποσύρεις το 25ευρω αλλά αφήνεις το 1 ευρώ ανά συνταγή φαρμάκων; Ότι τον αφήνεις να μπαίνει δωρεάν- όχι δωρεάν, με ένα πεντόευρω- σε νοσοκομεία που έχεις διαλύσει; Ότι μαζί με το 25ευρω καταργείς και τον ΕΟΠΥΥ, αφήνοντας τον κόσμο χωρίς γιατρούς και εξετάσεις;

Και ο Άδωνης; Τι θα γίνει ο φουκαριάρης ο Άδωνης που έδινε μάχες στα τηλεπαράθυρα λέγοντας ότι το 25ευρω είναι κοινωνική μεταβίβαση και ότι θα καθαρίσει τα νοσοκομεία από τους τζαμπατζήδες; Έδινε μάχες ο Άδωνης στα παραθύρια και οι εφημερίδες γράφανε ότι ο πρωθυπουργός είναι πολύ ικανοποιημένος από τον μαχητή υπουργό του και μακάρι να ήτανε έτσι και οι άλλοι υπουργοί. Τώρα που ο πρωθυπουργός άδειασε τον υπουργό του σαν ξέχειλο σκουπιδιάρικο στην χωματερή των Άνω Λιοσίων, ο Γεωργιάδης θα έπρεπε, αν είχε τσίπα, να παραιτηθεί αυθωρεί. Δεν θα παραιτηθεί όμως, γιατί δεν έχει τσίπα ούτε για να καλύψει κεσέ από γιαούρτι. Τι τσίπα να έχει ο ανθρωπάκος που έγινε υπουργός. 

Αυγή